Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Proci ügyben jól nézz körül vásárláskor, mert elég súlyosan esegetnek az AMD64 procik árai. (Meg a P4 prociké is!)
Látom 2GB ramot teszel be (készülsz a VISTA-ra?), viszont az ha játszani akarsz én inkább javaslom a GF7600GT-t, pedig ATI párti vagyok, egy friss tesztben vállvetve állta a sarat az X1800GTO-val (pedig az nem picit gyorsabb az 1600XT-nél!), OpenGL-ben meg rommá alázta.
HDD ügyben is nézz körül. Ár/érték arányban most a 250-es jobban megéri, általában párszáz forinttal drágább csak!
ALAPLAP: Abit KN8 SLI (S939-nForce4 SLI-Dual DDR 400-Dual PCI-E 16x-4 SATA II) /3 év Garancia/
PROCESSZOR: AMD Athlon 64 3500+ S939 (Venice)
MEMÓRIA: 2DB DDR 1024MB 400MHz Kingston (3 év garancia)
VGA: Sapphire R-X1600XT 256MB
WINCHESTER: Samsung 200GB 7200rpm 8MB Cache (SATA-II) /3 év garancia/
OPTIKAI MEGHAJTÓ: NEC 4571 DVD-RW Lfls fekete
TÁP: CHIEFTEC DELTA 400W
+HÁZ
ez összesen: 195300 HUF
MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata
Vettem egy asus P5LD2 delux alaplapot és hozzá egy abit radeon X700 pro videokártyát. Az a gondom, hogyha felteszem a driverét akkor szellemképesek lesznek az ikonok és fagy a rendszer a videokártyától.
Tud valaki valamilyen megoldást?
elõre is köszi
Janó
Asus P5KPL,Intel E5200,2x1Gb RAM,Nvidia 8800GT,Maxtor 40 IDE +250 SATA2,Pioneer 111D
6k-ert az X600 nagyon jo vetel, siman utana 10k-ert eladhattad volna.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Kösz amúgy a tanácsokat...
Asus P5KPL,Intel E5200,2x1Gb RAM,Nvidia 8800GT,Maxtor 40 IDE +250 SATA2,Pioneer 111D
(Amúgy normális boltokban 3.000 egy gagyi MX kártya, 6-8.000 körül már 9250-est kapni)
😛
Szóval sajna sokkal olcsóbb nem is lesz.
😊
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
Pedig a számítógépvásárlásnál fontos, hogy késõbb "olcsón" lehessen fejleszteni.
Legalább egyszer. 😊
Nekem is most ment tönkre a gépem, de inkább 3 hónapig nem gépezek, de egy olyat rakjak össze, amit egy év múlva is lehessen fejleszteni, és ne kelljen mindent lecserélni.
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
Ha esetleg még tudna álldozni rá egy keveset, akkor ez jobb vétel.
De ezt tudjuk, hogy a végtelenségig lehet folytatni. 😄
6200-ast néztem én is, de valóban 64bites. 😛
Ha PCIE lenne, akkor talán 14e körül kapna 7300GS-t ...
AGP-ben ilyen áron Radeon 9550/9600 kapható használtan, vagy talán már nem csak használtan annyi?
Nyilván, hogy nem ez a videókártya kell neki a késõbbiekben.
Viszont 10 000 forintért nem nagyon van más.
Bár szerintem többre menne, ha te is ajánlanál neki valamit, és nem ilyen hozzászólást írsz. 😛
Miért ne lenne jó? Ha nem olyasmire használod, amire Isten összes procija is kevés (rendering, photoshop), és nem veszel 100.000-es VGA-t,a mit ki kéne hajtania, akkor nincs azzal semmi gáz. Ócs'ó és jó 64 bites proci. Ezt pl. a Celeronról nem mondhatjuk el 😉
Na most állati kíváncsivá tettél azzal a "mégis"-el. Papíron valami 8%-al gyorsabb, ami a valóságban még fele annyi sincs szerintem. Ráadásul mindkettõ sebessége vetekszik a hírhedt MX440-el ...
Az a bolt amit néztem, nem árul már mást. 😊
Ezért írtam ezt a procit. 😊
No meg ma már nem a proci Mhz-e a fontosabb.
SZvsz, inkább vegyél gyengébb procit, viszont jobb videókártyát. 😊
A ram-ból meg soha nem elég! 😊
A videókártyánál meg fontos, (még ha ideiglenes is) hogy 128bites legyen.
Elõszeretettel sózzák rá az emberre a 64bitest.
De ha az álltalam említett procit veszed, akkor spóroltál 2000 forintot, amit hozzáadsz az FX 5200-as árához, és tudsz venni egy InnoVision GeForce FX 5500 256 MB 128bit TV DVI 8x AGP, ami 10800HUF. Ez nem sokkal jobb, de mégis. 😊
Sok sikert! 😄
Szia.
Jó kis gépecske.
itt az új gépem az a kérdés hogy mennyit húzok ki velele.És lécci írjatok véleményt is.
AMD Athlon64 3500+
2GB RAM
INNO 7600GT 256
Gigabyte alaplap PCI
hát ezek lennének a fontosabbak.
A Sempron 3000 miért nem jó? Kb 20k-t szánok procira.
Inkább vegyél AMD-t, és ezt most nem azért mondom, mert AMD párti vagyok.
DE az intel marha drága, viszont az AMd-nek vannak olcsó procia is.
SZvSz a celeron a leg rosszabb választás. Irodába max!
Socket A-st nézzél.
Van ASUS alaplap 8880-ért+ sempron 2800 as proci 18000.-
De tényleg érdemes lenne még gyüjteni kicsit, és már 64bitest venni.
Késõbbi fejleszésnél jobban jársz. meg a AGP nek is leáldozott...
Szóval, ha nem sûrgõs a fejlesztés, akkor gyüjtsél még.
Az Intel arcsokkentest hajt vegre 15.en.
A 805Ds dualmagos P4nek az ara 93$ lesz. (kb 19k)
Persze itt dragabb lesz valamivel, de azert nem lesz sokkal dragabb mint az altalad megjelolt Celeroncs D.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
De nem lehet sokkal több a SATA se, szvsz 23e-ért már 300GB-s van, nem 160-as 😊
160 G-s vinyónak mitajánlotok? max 20-22 ezer.
Olvastam mielött megvettem. :F
(Abit, GigaByte, MSI, Asus, stb.)
Szóval ez nem mérvadó. Az már gáz, ha az X+1-ik Bios-al se megy valami.
Ennek ellenére ezt választottam, miután jobban utánanéztem a neten.
Hasonló árban kapni azt hiszem AsRock Via PT880-as lapot ...
Ki kell próbálni és saját tapasztalatokat szerezni. És a haza fényre derül <#vigyor>#vigyor>
Ez sem az en tapasztalatom, hanem 1 szamtekbolti elado ismerosom allitasa.
Nala pedig mar megfordult jopar lap.
5. hónapja.
AM2 future porttal és külsõ hot plug sata 2 csatival.
Ez van.
😄D