Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SpiritFire
Üdv

Nagyon fontos lenne! Létezik olyan alaplap ami támogatja a DDR1-et és A DDR2-õt is??????????????

Voltam nyitás után!

Elvileg az 54-es max. valós sebessége 22Mbit, a 108-as meg tudja kb. az real 54Mbitet. Meg úgy emlékszem, hogy a 108-as és 125-ös elvileg nem lassul a leglassabb hálózati elemhez visssza (pl. egy 11Mbites kártyához), míg az 54Mbites igen. Amúgy mire kell Wireless háló, mert ha nem notihoz, akkor inkább stabil megbízható kábeles megoldást javaslok.

Igaziból a full gépcsere lenne üdítõ, ha alaplapot cserélsz, akkor kell proci és ram is ugye. Vagy veszel valahol (nem egyszerû eset) egy X2-4200+ procit s939 foglalattal és amennyiben lehetõvé teszi a lapod kicist felhúzod. A VGA-t meg cseréled a pénztárcádnak megfelelõ frisebb/gyorsabb VGA-ra. Ebben az esetben jó lesz az a 2Gb ramocska és alaplap is maradhat.
Vinyóról nem merek nyilatkozni, én Seagate/WD párti voltam, de most már egyik vinyóra se mernék mondani jót vagy rosszat.

Q3-at csak néha játszottam neten, mindig botok ellen nyomultam otthon. Hat6almas öröm volt, amikor sikerült minden pályát nightmare-n lenyomni. Mondjuk volt amit nem sikerült. 😞

Hixer
Hello! Lassan lehet, bõvítek, kicserélek pár dolgot a gépemben és tanácsra lenne szükségem mit cseréljek. A masina:

GigaByte GA-K8NF-9 (Rev 1.x)
AMD Athlon 64 3200+
2 GB RAM
Sapphire RADEON X1600 Pro 256MB

Három winchester van benne, két SATA (160GB és 200G😎 illetve egy 40GB-os IDE, ezen van az operációs rendszer, de ez gyengélkedik, szóval ehelyett is berakok majd egy SATA merelvlemezt, ha tudtok jó márkát (perpill Maxtor asszem mindhárom, talán egyik Samsung) mondjátok.
Szóval mit és mire lenne érdemes cserélni? Vagy inkább az alapoktól induljak és egy új gép jobban megérné? Ha igen akkor az milyen legyen?

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Attól függ, hogy hány gép között kell tartania egy idõben a kapcsolatot... ha sok között akkor édemesebb a nagyobbikat venni, sokat számíthat. Viszont ha csak 2 gép között van a router akkor elég az 54Mbps, mondjuk sztem nem lehet olyan nagy árkülönbség közöttük és én a nagyobbikat venném tekintettel a jövõre...

sziasztok vki megtudná mondani, hogy miben különbözik egy 54mbps-os és egy 108mbps-os d-link router ez sebességben sztetek mennyi+-t jelent??

Intel Core2Duo E6300@3ghz,Gainward HD4870,2x1Gb Geil-ULTRA 800MHz@875MHz,Gigabyte P35-DS4,160gb Samsung SataII,250gb Samsung SataII + 80gb Maxtor ATA133 mobil rackben,CM Stacker 810

Aha, jó kis gép. <#taps>

berlinboy6329
Asus p5kc
C2D E6750
A-Data DDR II 800mhz 2*1024
C3D GeForce 8800GTX Enermax 400W
Raidmax X-Force (ház)
Razer diamondback salamander red

Szerintetek milyen?Összeillenek a cuccok?260K körül van.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Ha normális márkás táp, és nem 2-3 évvel ezelötti módel vagy nonaem, akkor bõven sok lesz az 500W neki 😊
AMúgy egész fogyaszt kb. 260-300W között elvileg.

Törölt felhasználó
Köszi mindenkinek a segítséget!
A házamban van 2 hely ventillátornak. A helyi boltban azt mondták, hogy tudnak adni olyan oldalt a házamhoz amin van ventillátor. Szerintem ennyi hûtés elég lesz. A vízhûtést nem díjazom. Még egy utolsó kérdés: 500W elég lesz annak a gépnek+ hûtõknek amit némrég lennt írtam vagy vegyek nagyobbat? Nagyon szépen köszönöm, hogy fordítottál idõt arra, hogy nekem segítettél.

Az házfüggõ, általában olcsó keskeny házaknál alapból sz*r a szellõzés még ventikkel is. Egy Chieftek háznál, vagy annak utánzatainál olyan széles a ház, ami sokat javít a légáramláson. Szerzel bele 2 vagyy 4db 9-12dB-es halk 8-9 centis hûtést és akkor tuti nem lesz gond. Esetleg ha a ház oldalán van a CPU/VGA fölött ventihely, érdemes odatenni egy ventit.

Az ATI kártyánál az a fura, hogy állítólag nem a GPU ami termeli a meleget, hanem a kártyán a Mofsetek és a ram melegebb a GPU-nál.

A procit nem tudom megjósolni, de ami nem használja ki, vagy nem eléggé a többmagot, annál a proginál az órajel többet számít. Meg ha jól emlékszem a 2 magos az 1,7-1,8x gyorsabb az egymagos procinál fullosan kihasználva, a négymagosnál már "csak" 3.0x körüli a szorzó, viszont melegedésben és fogyasztásban meg 4x-es értelemszerûen. Ammondó vagyok érdemesebb most vagy tuningos vagy alapból magas órajelû kétmagosat venni, és akkor áttérni négymagosra, ha kijön a 45 nanos verzió. Sokkal kevésbé melegszik, sokkal kevesebbet fogyaszt, és ami a lényeg, hogy valószinüleg mégolcsóbban megkapod. Persze ezen esetben érdemes minimum P35 chipsetes lapot venni.

Proci hûtõbõl az Xtremsystem környékénaki nem víz, Nitro vagy alkoholos hûtést használ, azoknak ilyen bazinagy kocka hûtése van (négymagos húzott procik), mint az Asus Silent Cube Pro/Knight és az ehez hasonló Coolermaster, stb. hûtõk. Ezek ilyen böszme nagy kocka bordák, amikben 2db 8-9 centis venti osztja az áldást. A tesztek szerint jobbak, mint a túlárazott Zalman 9500/9700 széria ...

zolo
Realtek ALC880 tényleg jó , nekem is az van, 5.1-ben jól szól 😊

http://flickr.com/photos/zolika90/

És hosszabb távon melyikkel járnék jobban egy Q6600-al vagy egy E6850-el? A Q6600 tuning nélkül gyenge játékokban? És pontosan név szerintem milyen hûtõt ajánlasz ezekhet a procikhoz? Ja és a gépházba és kéne egy kis hûtés, mert azt hallottam, hogy az ATi fût rendesen. Milyen lehetõségeim vannak a gépházam lehûtésére?

Szerintem is. Mondjuk az integrált hangkarik nem egyformák, tudom legtöbben el se olvassák mi van a lapon, csak azt nézik 5.1 meg 7.1 ... Szóval driverügyileg csakis Realtek ALC880-as HD Audio széria. Kicsi alapzaj, értelmes driver XP és Vista alá is, játékok nem szívóznak ha jól van telepítve a gép, stb. Aztán ha nem tetszik még se, akkor késöbb beledobhatsz egy olcsóbb X-Fi kártyát. Audigy driverellátotsága erõsen zuhan mostanában, pl. Vista alá csak pénzért van driver, meg ilyesmi.

A beírt házban szerintem gagyi a táp, de ami külön be van írva Codegen táp, az MÉG SZ*RABB! Egy picit többet rá kéne áldozni (+4-5K) és venni egy üres házat (4-7K) és egy Chieftek tápot (400-450W 11-11K).
Másrészt miért írtok minden második konfigba MicroATX alaplapot? (HTPC-be meg kisgépbe oké, de miditoronyba? És a bõvíthetõség?), pláne integrált gagyi VGA-val? Ráadásul 12K körül kapsz ugyan ilyen chipsetes GigaByte-ot, ha már mindenáron GF6100 kelll valakinek. Akkor vagy full ATX-es NForce lapo ennyiért (vagy kevesebbért!), vagy valami egyébb. (17K körül kapni ATI G690-es GigaByte full ATX deszkát, igaz azon is van VGA, de legalább tuningbarár lap.)

zolo
Szerintem fölösleges külön hangkártya , fõleg ilyen régebbi modell.Ma már az alaplapi kártyáknak is megfelelõ a minõsége.

Inkább Core 2 Duo-s konfigot vegyél , azok most tényleg jobbak az AMD-nél, fõleg hogy sokkal jobban lehet tuningolni õket.
Én Asus P5B-t + C"D E4300-at ajánlom.

Nos, nem rossz a gép, de szerintem bõ egy évig a 4 magot kevés dolog fogja kihasználni, lehet jobban járnál egy E6750/6850 procival vagy egy szénné húzott kisebb E6000-es procival. A négymagos eléggé melegszik, tehát valami jobb hûtõt érdemes nézni rá. (Persze a legjobb ha megveszed a négymagosat egy brutál hûtéssel és azt hajtod 3.2GHz-en, de hát azt azért nehezebb felpiszkálni mint a kétmagos kistesókat.)

Törölt felhasználó
Most nézem, hogy a házba is van táp, tehát az kilõve.
buldozer99
kodegány táp az vicc😄

Forca Barca

Törölt felhasználó
Egy srác ezt állította össze:
--------------------------------------------------------------------------------
1 db HÁZ Eurocase ML5410 400W P4 Middle torony 4+1 hely (2 év gar.!)
Ház
8 628 Ft

--------------------------------------------------------------------------------
1 db MBO ASUS M2NPV-MX s940 AM2 (3 év gar.!)
Alaplap AMD s940 AM2 processzorhoz
21 528 Ft

1 db HANG SB Live! Creative 7.1 Digital - Audigy SE 24 bit (oem)
Hangkártya
5 559 Ft

2 db RAM DDR2 1GB 800MHz Zeppelin (5 év gar.!)
Memória, DDR2
19 960 Ft

1 db CPU AMD Athlon64 X2 4000 dobozos Dual-Core (sAM2)
Processzor AMD Socket AM2
16 989 Ft

1 db TÁP 400W Codegen ATX
Tápegység
4 680 Ft

1 db VGA ATI Radeon HD2600XT PCI-E HIS Excalibur 256MB GDDR3 (2év gar.)
Videokártya PCI-E ATI
29 859 Ft

Szerintetek?
Üvd!
Mivel nem megy el a Bioshock és már szinte egyetlen új játék sem a gépemen ezért úgy döntöttem, hogy 4 év után ideje ismét új gépet venni. Én a következõre gondoltam:

Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS4
Proci: Intel Core2 Quad Q6600
Memória: 2X 1GB DDRII 800MHz (késõbb +2db 1GB-os)
Videókártya: MSI HD2900XT
Tápegység: Chieftec 500W

Úgy számolgattam, hogy ez kb. 220-230ezer forintból kijön. De mielõtt megvenném arra gondoltam megkérdezlek titeket is, hogy mi a véleményetek róla. Esetleg kell-e valamin változtatni. Remélem a Crysis, Unreal III egy mediumon elmegy majd rajta. + Tudnátok ajánlani valami jó hûtõt is.

zolo
Egyelõre mondjuk úgy jársz jól, hogyha veszel több ramot, meg erõsebb procit, videókártyát pedig a 20-25 ezres kategóriában , mert ma még 1024-ben elégek ezek a kártyák.

Elég kevés a pénz, persze össze lehet hozni belõle valamit azért.
GigaByte P965P-S3/DS3 (23K) vagy P35-S3 (26K)
2512MB DDR II 800MHZ ram 12K (de hamarjában kéne bele még 1x ennyi!)
Intel Pentium E2160 (2x1.8GHz C2D magos 1MB cache) 18K
A maradékból meg esetleg ...
GF7900GS 33-35K
X1950Pro 33-35K
GF8600GT 24-28K
HD2600XT 24-28K

Vagy veszel 20K alatt használ GF7600GT/X1650XT-t meg plusz 1Gb ramot és kivársz amíg lesz pénzed valami ütõsebbre. Azért írtam ATI és NV kártyát, mert kinek a Pap, kinek a Papné. És persze a DX9 kártyák gyorsabbak DX9 alatt kb. ugyanannyiért, de a második kettõ meg DX10-es. Kifejezetten Bioshock alatt egyenlõre a HD2600XT jobb, kérdés a 8600GT gyorsulhat e új driverrel? A Bioshockhoz meg melegen ajánlott legalább 2GB ram. Szerintem.

zolo
Asus P5B 23760 Ft
Intel C2D E4300 25680 Ft
DDR2 1024 mb 800 mhz Goodram * 2 19200Ft
Ati Radeon Hd2600Xt 512 mb 26160 Ft

-------------------------------------------
Bruttó : 94800 Ft

Törölt felhasználó
Köszi!

Akkor mennyibõl lehetne egy komolyabb gépet összepakolni, ami nem a csúcskategória, de azért elég komoly?
150?

Persze azt mondtam monitor sem kell 😊
Hát ebbõl nemigen. Szerintem vegyél egy alap C2D-t (+tuning) egy hozzávaló 965/P35 lappal, 1 giga DDR2-t meg egy minimum Radeon1950Pro-t. Ezzel közepes részletességgel még elfutnak a mai játékok. Ha a legújabb programokra csorog az ember nyála, akkor minimum E6600 + 8800GTX, ez van.

Asus P8P67Pro, i5-2500K, 16G DDR3-1600, Kingston HyperX SSD, WD Caviar Black HDD, GTX560Ti

Törölt felhasználó
Helló!

A mostani gépem már elég elavult, és mivel nincs idõm követni a hardware trendet, Titeket kérdezlek, hogy milyen gépet érdemes venni?
Olyan kellene, amin simán futnak a legújabb játékok, mint például a Bioschock, szaggatás nélkül.

A régi gépbõl 2 winyót tudnám átrakni az újba, minden mást meg kell vennem. Ne nevessetek ki, de max. 100 ezer pénzt tudnék rá áldozni Ebbõl lehet jó konfigot összehozni?

Elõre is köszi a tippeket.
bcsirke
Hat igen ez szubjektiv, en mindig is a singleplayer fele vonzodtam. Pl nekem a Quake 2 utan oriasi csalodas volt a Quake3, (jo, mondjuk nem is volt netem). A Doom3 pedig... hat van, akit megragad, van akit nem. En mikor hajnal kettokor lementem pisalni Doomozas kozben, mar a wc pumpat is shotgunnak neztem.

Szerintem a Q3 a legjobb. Doom3-at én végig se vitteem, a felénél eluntam, hogy mindig ugyanaz jön egymás után újra.

bcsirke
Ja tényleg, akkor is te voltál az egyetlen aki nem értette a poént, de ezt fejezzük be, nyiss egy beugatok mindenkinek mert interneten mindenki névtelen topikot és ott folytathatjuk.

NeoMaN
AM2-es esetleg...
😄DDDDDDDDDDD

Kb? <#vigyor>

V43 1105
23.394 Ft

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Tatyla
4800+ az kira mennyi most kb?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

NeoMaN
AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 4800+

Kétlem hogy kapsz. X2 3800+ és X2 4200+ ami még kapható.

Tatyla
939-es alaplaba melyik a legnagyobb amd proci ami kapható?
(gidabyte K8NF9)

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Prince of Máté
Nézz már magadba!
Nem emlékszel még annak idején miket írogattál a doom3 topikba is?
a helyedben meghúznám magam a gangesz partjain-.-

NeoMaN
Nem kérdés:
Intelt. Húzod mint az állat és ha normális lapot veszel akkor egy Quad is belemegy késöbb.

zolo
Hello!
Segítségeteket szeretném kérni,mégpedig abban hogy szerintetek melyiket érdemes venni??
1.AMD Athlon64 AM2x2 4800+ BOX Socket AM2 x2
vagy
2.Intel Core2 Duo E4300 1.86GHz LGA775 800 2M OEM
És érveljetek is légyszíves hogy melyiket miért!!
Köszi!
Üdv!Mikeee
bcsirke
Éreztem benne az ironiát😊 És bocsi tleg, igazad van, igazábol nem hozzád szolt a komment.

id-s játékok közül egyedül a Quake 4 volt rettenetesen szar és azt sem ök csinálták. A Doom3-at 4szer toltam végig, nekem életreszolo volt, ugyanugy a wolf is, de a legjobb id-s játék szerintem a Quake2.

BTW
Drow Elves Rulez! <#crazya>

QuakeIv, Wolfi nem id által készült, Doom 3 az egyedüli a felsoroltak közül, aminél magáról a játékról is az Id tehet, s az sajnos az utóbbi idõk legnagyobb csalódása a hihetetlen unalmas játékmenetével. Wolfi, meg Q4 már sokkal jobb, de ott csak az engine az id-tõl származó(hála a jó égnek!...).

P.S.
A képes kommentet én írtam, ne nem érezted benne az iróniát.<#szomoru1>

Kedves Csirke úr!

Ne hozzám intézd a kommentedet, ha nem jött volna le számodra, akkor én téged védtelek, a másik hogy tökre lex@rom, hogy hol lax, és hogy mennyire vagy kamus 😛

UFF

NeoMaN
szerinted

Szar Doom3, szar Quake4, szar Wolfi.
😊)))))

Mondjuk tény, hogy mostanában a bújkálós-osonkodós-taktikai-team-fejbelövömtávcsövesselhatszázméterrõl a divat.
Márakinél.

Hát, manapság szerintem az Id csak szart csinál, legalább a Prey jó volt az engine-jükkel, de maguk nem tudnak jó játékot írni a Quake 3 óta.

bcsirke
Ja.. 😊És John Carmack foreva