103176
1411386313.png
  • LasCar16
    Sziasztok! Új gépbe ruháznék be (230 ezerig kb. monitor, bill. és egér nélkül) és szeretnék kérni egy kis segítséget a konfiguráció összeállításában. Igények:) : ASUS alaplap, egy jó I5, I7-es proci, VGA Nvidia 960gtx 2gb gddr5 (ASUS)--> vagy egy hasonló teljesítményű felső-középkategóriás kártya (GDDR5!), 8 gb RAM, 1TB 7200rp HDD + SSD (64 gb) és egy elég nagy tápegység, kérdés, hogy mekkora lenne elég. Ezt a konfigurációt szeretném a lehető legkisebb házba begyúrni. Várom a javaslatokat! Előre is köszi!
  • Moby
    Szerintem 3 venti nem halkabb mint 1. Idleben meg nem nagyon vannak kompromisszumok, a félpasszív kártyák meg ott félpasszívok :)
    Az ITX meg méretszabvány ugye, fogalmam sincs mi köze a "gémerséghez" abban a nemgémer itx lapban ment 4.8-on is az i5, saztán elnyelt alap is, meg az itx házikó is később normál méretű, MSI 970-et is.
    Van élet a hetvenkilós bigtower méreteken innen is :) Már ha valakinek épp erre áll fel. Én inkább mint érdekesség építgettem, ma már nincs meg. De lehet, hogy összepakolok valami hasonlót vízzel. Olyanom még nem volt :)
  • broman191
    Nem az egyetlen ventis ITX-esre gondoltam, hanem a 3 ventis G1-Gaming-re. Egy venti hatalmas kompromisszum egy ilyen fogyasztású kártyához, mondjuk az ITX eleve az mint 'gamer' konfig. :)
  • Moby
    Hogyne hallanám, Hallottam is. Ezért költözött ki a gépből az ITX-es giga, és adta át a helyét ilyen félpasszív 970-nek. Tetemes különbség van hangban. Nekem a 4690K 4.5-en ment üzemszerűen, egy thermalright 120M(BW) volt ebben a gépben, a profilt én csináltam hozzá, és idle ilyen hülyére volt butítva, gyakorlatilag közelről sem volt hallható hangereje. Éshát ettől jobb/nagyobb hűtők is vannak. Engem csak a hanegrő érdekelt, a fogyasztást a felismerhetetlenségig leszarom :)
    Egy jól hangszigetelő házban nincs különbség, én ezt értem, de én az ilyen szitaházakért vagyok oda. Valami fétis, vagy defekt.
  • broman191
    Nem vennék Pro verziót, szvsz az 5 év gari is bőven jó, évek múlva is garival lehet eladni és venni helyette gyorsabbat és nagyobb kapacitásút...a 10 év pedig eleve mosolyogtató a számtechben...mondjuk az 5 is. :)
  • Maala
    A pro 5 helyett 10 év garanciát kap, illetve dupla annyi adatot írhatsz rá, míg elveszti ezt a garanciát. Szerintem nem éri meg, ha valami gond lesz vele, az 5 éven belül kiderül.
  • Skynet85
    mégy egy kérdés, ssdből samsung 850 evo vagy pro megéri a pro azt amennyivel drágább?
  • Maala
    Jobban tuningolható a többi 970-nél, cserébe hangosabb, és nincsen passzív módja. Egy jó házzal utóbbiak kiküszöbölhetőek.
  • broman191
    Nekem soha nem jött át ez a ventit kikapcsolós fícsör, igazából mi értelme van, amikor szűk keresztmetszet alapon valamiféle venti mindenképp menni fog egy átlagos gépházban...legyen az CPU, táp, házventi, akár minimális fordulaton is. Rögtön zajszint szempontjából semmi értelme, nem hallanád a különbséget az off és az idle ~1000 RPM között. Éves szinten pedig fogyasztást nézve nem akkora megtakarítás azt a 2-3 VGA ventit lekapcsolni, hogy új bankszámlát lehet nyitni miatta...sőt a jegesmedvék hátsója alól sem azért fog eltűnni még egy-két jégsapka. Egyszerűen divat a fogyasztáscsökkentés, akármilyen minimális mértékben is teszik azt és eleve jól mutat az ilyesmi a videokarik dobozán, *wow* fícsörnek jó...csak lassan újra lehet valami nagy okosságot kitalálni, mert már boldog boldogtalan csinálja, természetesen mindenki saját *wow such tech* elnevezés alatt, gyakorlatilag ugyanazt...
  • Moby
    Ja nemtudom, én nem ajánlgatok senkinek semmit, mer a coilwhine miatt amúgy is akkora lutri, engem meg nem szídjon senki, nem én gyártom ezeket :) Amúgy biztos jó kártya, csak nem értem a gigát sem, hogy ekkora lóbaszó kártyán meg főleg lenne értelme, nem kapcsolna be rajta sosem a venti :)

/gigából nekem ez az ITX méretű volt. Na azt pont nem volt coilwhineos, vagy ha igen, elnyomta a ventije :D
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.08.31. 21:18:47
  • Skynet85
    tesztek alapján jó kártya és sok fórumon kiemelik kb ennyi van a döntésem hátterében meg nem 120k++ HUF de ha tusz jobbat figyelek.
  • Moby
    Ebben a giga 970-ben mi a pláne? Volt már 4 féle 970-em, ilyen épp nem, de ha jól tudom ez azon kevesek egyike, amelyik nem tudja a félpasszívot.
  • broman191
  • TBTPumpa
    + 1 a SCYTHE Mugen 4 mellett (tökéletes választás!)
  • Maala
    Közben utánagondolva ez csak a paszta felkenésének módján változtat, szóval ne figyelj rám. :D
  • Skynet85
    köszi ha a cpu hűtőről esetleg megtudsz valamit azt szeretettel várom addig csak is a 1151-es foglalatokhoz szánt variánsokat merem megvenni az előbb említett probléma miatt.
  • Maala
    CPU hűtőt nézhetsz nyugodtan a korábbi 115x foglalatot támogatók közül, a lefogatópontok ugyanaz. Mondjuk annak még nem néztem utána, hogy a kupak alatt hogy helyezkedik el a CPU, ugyanúgy, ahogy eddig, vagy máshogy. Ha ugyanúgy, akkor ezek közül legyen valamelyik:

SCYTHE Mugen 4
    Alpenföhn K2
    Cryorig R1 Universal/Ultimate
    Noctua NH-D14/D15
    PHANTEKS PH-TC14PE
    Thermalright HR-22
    Thermalright Silver Arrow
    Prolimatech Genesis

Lapnak én is Pro Gamingről hallottam, hogy elég jónak tűnik.

Táp Raider legyen.

Ház eléggé fapados, Carbide 200R jobb lenne, vagy Fractal Design Core 2300 / 2500, kisebb nem lehet a VGA miatt.
  • Skynet85
    mindekinek köszönöm a konfig kb a következő lesz

CPU: i7 6700k
    CPU hütő: ide jöhetnek még tanácsok :) 1151-es foglalat miatt nem hemzseg a kínálat
    VGA:GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GTX970 4GB GDDR5 OC PCIE
    RAM: HyperX 8GB Fury DDR4 2400MHz CL15 KIT HX424C15FBK2/8
    LAP ez egy erős tipp ha tudok jobbat jöhet az ár nem kéne hogy magsabb legyen: ASUS Z170 PRO GAMING
    TÁP: FSP raider,hexa vagy hyper még nem döntöttem el 550-600-as lesz javaslat ide is jöhet
    HÁZ: COOLERMASTER Elite Knight 350

de mindent meghalgatok.
    Botond az aláírásom még a lázadó korszakomból származik, de rég is volt már... :)

• broman191
    Videokártyát idővel érdemes váltani - a játékok miatt mindenképp - akármilyen alapot is épít az ember a bűvös dobozba, de ilyen több éves tervezettel inkább látok fantáziát a valóban új Skylake-ben, mint az utóbbi 2-3 generáció (és év) ráncfelvarrásának felfogható Haswell-ben. Az a pár tizes többlet szvsz már nem pénz érte, a sok éven át marad 'ne kelljen hozzányúlni' elvárással...és az a pár tizes különbség is eltűnik lassan.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.08.31. 19:42:54
  • Botond #95977
    Az aláírásodban lévő konfig még 4-5 évig simán tudni fogja azt a szintet, amit ma, kár váltani.

De amúgy amit Maala írt, jövőre jönnek az új vga-k, arra 4-5 éven belül váltani kell, akkor is, ha most megépíted a tökéletes 6700k konfigot.
  • Maala
    4-5 évre tervezni lehetetlenség, valószínűleg kell majd benne cserélned legalább videókártyát.

i7-6700K config drágább lesz olyan 25 ezerrel, mint egy i7-4790K-s. "Tuningkonfig" meg olyan 40-el drágább, mint a "nem tuningképes".

Milyen felbontást tervezel, mennyit szeretnél rászánni, tuningolni akarsz-e egyáltalán?
  • bardocz
    Baszki, nagyon olcsók most a ramok.
  • broman191
    Önmagában a 4-5 éves cél miatt is inkább hajlanék a Skylake 6700K felé, valamint egyébként is kezd ésszerűbb szintre csökkenni az irreálisan magas bevezetési áruk... Az emészthetőbb árú Z170-es alaplapok is kezdenek előbukkanni és a többnyire a DDR4 moduloknak sincs jelentősebb felára a DDR3-hoz képest, így szvsz nem kérdés...ha nem sürgős a vásárlás, akkor egy kis várakozással még akár spórolhatsz is...bár az ősszel jobb vigyázni, lassan megindulhatnak bizonyos hardverárak felfelé... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.08.31. 18:32:07
  • Skynet85
    Sziasztok, szerintetek melyiket érdemes inkább megvenni a 4790k vagy 6700k legalább 4-5 évre tervezem a konfigot és amolyan mindenes lesz játék, fejlesztés stb.
  • gforce9
    De a notebookokon van analóg kimenet a páréveseken, azzal meg tudod nézni. Kérj meg egy havert hogy hozza el és nézzétek meg. HDMI-ből nme fogsz tudni analóg jelet csinálni egy átalakítóval, mert teljesen más rendszer a kettő. A DVI nak szokott lenni analóg része is Azt át lehet egy DVI-DSUB adapterrel alakítani. De attól még az ugyanolyan analóg jel lesz mint amivel eddig is tápláltad, szóval az nem teszt. Ha nincs más mód egy másik gépre kösd rá a monitort, hogy ott is csíkoz e. Először azt derítsd ki, hogy mivel van a gond, a géppel vagy a monitorral, majd utána lehet a megoldáson gondolkodni.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.08.31. 17:00:12
  • broman191
    Tehát most a videokarinál VGA kimenetből jön az analóg jel és a monitorra is analóg VGA bemenetre érkezik ha jól értem. Az analóg jelet szokás digitálissá alakítani, visszafelé viszont nem játszik, nincs is értelme.
  • simon007
    Bocs, az az egyik probléma, hogy az ASUS VH222D 5 éves monitoromnak nincs HDMI bemenete. Csak egy VGA , hagyományos bemenet.
    Érdemes lehet egy átalakított HDMI vezetéket venni vajon?

• gforce9
    Nincs valami notebook kéznél? Vagy havernak? Kössétek rá, hajtsátok meg full-hd ben ugyanúgy, aztán kiderül.
  • simon007
    Kipróbáltam, VGA mindkét kimenete jó, mivel HDMI vezetékkel mindkét VGA kimenetből gyönyörű a kép a tévén.
    A monitort viszont egyelőre csak az egyik VGA kimenetre tudom csatlakoztatni, ahonnan nem szép a kép.
    Kell egy másik monitor csatlakozó vagy egy átalakító a másik VGA kimenethez, illetve amit ajánlottál, ez a Display Adapter driver dolog, az a csere hogyan is működne?
  • Tetsuo
    A kábelcsere vagy egy másik csatlakozó tényleg megoldhatja a problémát, de hallottam olyanról is, hogy a monitor tápcsatlakozóját másik dugaljba téve oldódott meg hasonló, ill. a Display Adapter driver lehet rossz, ennek cseréjét is érdemes kipróbálni.
  • simon007
    Köszi a segítséget, kipróbálom!
  • gforce9
    "Monitorom gyenge, elavult"

Nem, ilyenről szó sincs. Ha ott vonalak villódznak, akkor vagy vga vagy a monitor a hibás ez nem elavulás. Ugyanazzal a hdmi kábellel amivel a tv-re mégy menj a monitorra. Ha a hiba marad a monitor a hibás. Sokat nem lehet tenni ellene. Ha a hiba megszűnik, akkor a vga másik kimenetével lehet prücök, azt meg ugye a tv-vel tudod tesztelni. Mindenesetre a hibakeresés egyszerű lesz, mert adott a két kijelző, még kölcsönmonitorért sem kell kajatatni.
  • simon007
    Hello!
    Új Gamer gépet vettem, sose volt még olyan gépem, ami Full HD-n vitte volna Very High beállításon a játékokat. /Pl. AC Unity, GTA V/
    Csak valamit nem értek. Pc össze van kötve egy 1 éves LG Smart tévével is,amin tökéletes a kép, minden gyönyörű.
    Viszont az 5 éves, ASUS VH222 ,VH 222D monitoron 2-3 különálló, vízszintesen az egész monitort átölelő, villódzó szürke csík látható, elsősorban ugye akkor, ha fekete vagy sötét háttér van a játékban.
    Monitorom gyenge, elavult, vagy mit lehet ilyenkor tenni?
    Ez a konfigom.
    Alaplap: ASRock H97M Memória sebesség: 1600/ 1333/ 1066 MHz
    Processzor: Intel Core i5 3,5GHz dobozos Socket 1150 i5-4690 /BX80646I54690/
    Videókártya: Gigabyte GeForce GTX 970 GV-N970WF3OC-4GD (rev. 1.0/1.1) 4GB
    Memória: Kingstone 2*4 Gb 1600 Mhz DDR 3
    Táp: Thermaltake Germany Series Hamburg 530 W
    Winchester: WD Blue 1 TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
    Optikai meghajtó : Samsung SH-224 DB/BEBE Black OEM
    Ház: Deepcool Pangu v2
    Win 7 feltelepítve
    Előre is kösz!

Utoljára szerkesztette: simon007, 2015.08.30. 19:06:23
  • Tetsuo
    Soron dolgozik, mint frontpanel-USB-teszter. :-)
  • broman191
    Wow, milyen munkakörben dolgozol?

• PeeTeR
    ereztem hogy teljesen feleslegesen reagalok, illetve, hogy az egyik zseni ugyis ugy fogja ertelmezni, ahogy neki tetszik,
    mindegy, szereld tovabb a szarjaidat, have fun
  • gforce9
    Én meg szervizelek már úgy 15 éve és kerülnek hozzám hibás házak. Márkásak is. Hozzám csak a hibásak kerülnek és előfordul. Az meg hogy te 5-600 házon naponta leellenőrzöd a frontpanel USB-t. Mosolyogtató :)
  • PeeTeR
    passz, de az segit hogy napi szinten 500-600 gephaz slusszan at a karmaim kozott kezdve a szutyok cooltek gephazaktol a legdragabbakig
  • Tetsuo
    Azért, mert neki egyszer működött... :-)
    Rájöttem, hogy nekem is ez volt a gond sok esetben, amikor is gond volt az USB-vel.
  • gforce9
    Miért is?