103176
-
#96116 ez a tap tema itt rohadt meddo a topicban es tobbnyire amikor felbukkan a tema akkor csak egymas faszanak a csapkodasa megy csalannal de ezzel gondolom neked nem mondtam ujat, meglehetosen aktiv reszvevo vagy itt :D -
#96115 Bele van hegesztve? Az mondjuk kellemetlen :D -
#96114 Hát, ha rájöttél, hogy hogy kell kiszedni a HDD bayt, akkor szólhatnál nekem is. -.- -
#96113 Nekem nem is kell több, igazából ha a fenti 5,25-ösbe berakom a hdd-t, akkor akár ki is szedhetném a 3,5-öst, mert egy ssd-nek is van hely külön. -
xido #96112 Sziasztok!
Ami most van az egy 1366os gigabyte lapon egy első generációs i7-920 egy cooler master elite 330 házban egy corsair 550w táppal..750ti mini kártyával...minden venti gyári bennük,rajtuk...már cserélnék..apránként...amit kinéztem volna helyükre..azok a következők...
Zalman zm-z3 tipusú ház
Fsp raider 550 táp
Asus B85m-g lap
i5 4460 proci...
volna értelme cserélni..avagy ezen egységek helyett árkategóriában vannak jobb ajánlataitok?
-
#96111 Beleférnek, lásd nálam, csak vegyél hozzá egy jobbféle lemezvágó ollót. És készülj fel, hogy max 2-3 HDD/SSD lesz a gépedben. -
#96110 Nem kell a fanboykodásod, köszi. Leírtam, miért kell a 650W-os táp. Nem azért, mert az 550W-os nem lenne elég, hanem azért, mert idővel öregszik a táp, és nem akarjuk pár év múlva kinyírni az 300ezres gépet 3ezer forint spórolás miatt.
Mellesleg a 970-nél 70W-al csak többet fogyaszt. Nem TDP, hanem valós tesztek alapján. -
Andriska86 #96109 Most is ASUS SLI van az ötéves gépemben, 2500*1500 felbontásban játszom (mondjuk a GTA és Witcher csak 1080p), és nem érzem magam kreténnek.
Mint Maala és én is utaltunk rá, nem mindenkinek azonosak az igényei. -
#96108 Árban eléggé ez nyer, mégha kicsit csicsa is. Nézegetem a vga-kat, de főleg a 3 ventilátorosak azok, amik nem férnének bele. -
#96107 Köszi, erről a topikról nem tudtam. Meg az ajánlott házakat is köszönöm, megnézem mindet, aztán kiválasztom a szimpatikust. -
alyr2 #96106 TE meg nem nyomd fullba a kretent..ha megvenned magadnak azt amit ajanlottal papirod lenne rola hogy idiota vagy szamla formajaban..de legalabb asus..:D -
alyr2 #96105 Nem kell nagyobb tap..450 es tappal is siman menne..180w a fogyasztasa annak a videokarinak atlagban..OLVASSATOK MAR UTANNA konyorgom.. -
#96104 Elolvastam újra a HSZ-edet, látom, benne van, hogy monitor nem kell. Taps nekem a szövegértelmezésemre.
PCX.hu-ról:
Gigabyte GA-H97M-D3H alaplap 25 822 Ft
Intel Core i5-4590 processzor 59 328 Ft
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9B memória 16 444 Ft
Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV-N970G1 GAMING-4GD videokártya 105 761 Ft
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó 15 880 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 14 698 Ft
Super Flower 550W SF-550P14HE tápegység 16 019 Ft
Cooler Master N200 NSE-200-KKN1 számítógép ház 11 193 Ft
DeepCool GAMMAXX 300 processzor hűtő 5 259 Ft
Gépösszeszerelést kérek 4 990 Ft
Összesen: 216 844 Ft + áfa 275,392 Ft
Alternatívan:
Intel Core i5-4690 processzor 63 995 Ft
Kb 3%-ot nyersz 4ezer forintért, szerintem nem éri meg.
Gigabyte R9 390 8GB DDR5 GV-R939WF2-8GD videokártya 106 610 Ft
Super Flower 650W SF-650P14HE tápegység 19 347 Ft
Cooler Master N300 NSE-300-KKN1 számítógép ház 12 668 Ft
Talán picit DX12 biztosabb ez a kártya. Viszont ehhez már eggyel nagyobb táp kell neki, biztos, ami biztos, és mATX-es házba sem raknám, mert azért kazánabb, mint a 970-es. Bár már nem annyira, mint egy 290-es, ez tény.
Viszont bármelyik videókártyát is választod, tuningolható. Ez jó pont.
Tény, hogy az andriska86 által ajánlott konfighoz képest nem lesz olyan tartós, mert kb. fél évvel hamarabb kell(ene) majd a procit lecserélned, hisz~10%-al lassabb lesz, mint egy 4690K-s 4,4-en pörgetve 24/7, de ez azzal ellentétben "nem tuningolható". Ami nem baj, mert a tuning, mint láthatod a két ajánló különbségéből, kb 50k-ba kerül, amit elköltve a videókártyára összességében sokkal erősebb gépet kapsz. Mindkét proci esetében a videókártya a szűk keresztmetszet még mindig.
Ha majd pár év múlva már kevés lesz a proci, akkor is inkább egy i7-re váltással járnál jobban, nem egy K-s procival... Addigra feltehetően kb. 15-25k közötti befektetéssel. (Akár VR-re is)
Cserébe a videókártya miatt tovább, magasabb minőségben tudod a játékokat játszani. 1080p-ben maxon, még egy jó ideig. 390-essel talán még évekig, ha a DX12 bejön (mármint mint fejlesztők által kedvelt fejlesztési platform értelemben jön be, nem mint "megjelenik").
De átlagfelhasználóként tuningot szerintem felejtsd el, SLI/CF meg kb. zsákutca. VR stuff is messze még, mire kiforr. Meg kell hagyni a pénzes babáknak, hogy kijárják az utat a hozzánk hasonló szűk pénztárcájú rétegnek.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.09.17. 07:26:22 -
#96103 Egeres topikban van linkelve egy szép doksi, abban nézz szét szerintem. -
#96102 Zalman Z9 Plus. Egyedüli hátránya, hogy max 290mm-s videókari megy bele. Hivatalosan. -
Blum #96101 Fractal Design Core3300
Minden kritériumnak megfelel. -
#96100 Megérné a pluszt? Ketten is rögtön hangos ventilátorra panaszkodnak. -
#96099 CORSAIR Carbide Series 200R Fekete CC9011023-WW -
#96098 Meg egy másik kérdés, prohardveren még nem jött válasz:
Milyen házat javasoltok ha:
-atx alaplap megy bele
-kábelmenedzsment kéne valami rendes
-led, meg csilivili dizájn nem kell
-ha létezne olyan, ami egyszerre viszonylag jól hangszigetelt, de hűvös, az jó lenne.
-a cpu hűtőm egy mugen sycthe, 156mm magas elvileg
-vga most rövid van benne, de ha belemenne egy nagyobb is nem lenne gond
-alsótápos
-15-20k, lehet az árért túl sokat akarok
Egy ideig találtam itthon fractal design core 2500-at, de már nincsen, pedig jó áron is volt, meg a kinézetével sem gond. Esetleg érjem be a core 2300-al? Hangszigetelése nem tudom mennyire jó.
Ezen kívül esetleg valami zalman? -
Andriska86 #96097 Mi a baj vele? Nincsen túlárazva, a lap elrendezése pedig tényleg ideális egy SLI rendszerhez. -
Andriska86 #96096 Mint írtam, szerintem a generációváltás miatt lenne érdemes várni, de nekem aztán teljesen mindegy, ki mire költi a pénzét.
77-ért tényleg nem éri meg a gtx 960, bár mégiscsak ASUS, és teljesítményben az a legjobb.
Mindenki másképpen látja a jelen helyzetet, és mivel te sem láthatsz a jövőbe, ezért elég nagyképű dolog lehülyézni a másikat csak azért, mert az mást gondol, mint te. Szerintem kurva jó lesz az Occulus, és egyáltalán nem felesleges vele foglalkozni. Mindenki el tudja dönteni, hogy érdekli-e. Nyilván a Facebook is azért vásárolta fel 2 milliárd dollárért, mert komolyan vette.
SLI/CF szerintem szintén kurva jó dolog, nyilván megvannak az előnyei/hátrányai.
Én 5 éve ilyen rendszert használok, és részemről inkább pozitív a mérleg, mint negatív.
Teljesítményben brutál, ár/értékben kifejezetten versenyképes, és a komolyabb címek gond nélkül, megjelenés napjától működnek vele.
Ha jól értettem, a srác játékra használná a gépet. Szerintem még jó ideig felesleges játékhoz a 16 giga memória, 8 is bőven elég.
Chieftec tápokkal mi a baj? Nálam mindegyik megbízhatóan tette és teszi a dolgát, bár soha nem méregettem potméterrel. -
#96095 Milyen zsinóros egeret ajánlanátok? 10k fölé nem mennék, igazából az 5k környéke mégjobb lenne, de meghallgatok bármit. Valami kényelmes, oldalt legyen két gomb böngészőhöz, és ha esetleg a görgő tudja balra-jobbra mozogni, vagy a racsnit ki lehet benne kapcsolni, az király lenne. -
#96094 de volt benne MSI Krait Edition -
Blum #96093 GTX960 77k-ért...c'mon.
Csodálom, hogy broman vagy valami illetékes nem szólt neked, hogy mekkora marhaságot hordasz össze. Eleve Oculus miatt gépet összerakni/várni rá hülyeség. Pláne most, 2015-ben amikor még senkinek eszébe nem jutna komolyan venni az egészet. Az egész OR őrület bár jogos de egyelőre halál felesleges vele foglalkozni. Érdekes technológia és mindenki nagyon sokat vár tőle de jelenlegi állapotában egy tök jó "tech demo" státuszban van és egy darabig még így is marad...a potenciális gamerek fejében legalábbis biztosan.
Kb. olyan, mintha 3DMark pontszámok miatt raknál össze gépet vagy várnál a vásárlással, hátha a fél év múlva kapható hardverekkel több pontszámot érsz el. Most abba ne menjünk bele hogy mindig voltak/vannak/lesznek ilyen vásárlók...
SLI/CF dolgokkal foglalkozni megint nagy marhaság, amióta van erre lehetőség még soha nem/nagyon ritkán sikerült úgy megoldania a fejlesztőknek, hogy rendesen skálázódjon a több GPU teljesítménye. Sok játék még rosszabbul fut mint egy "normális", erős kártyával.
Chieftec tápot meg már pár éve nem ajánlagtunk a jónépnek, sajnos elfelejtették, hogy hogyan kell értelmes tápot gyártani.
A 4x4GB RAM ötlete megint érdekes tekintve, hogy a legújabb CPU architektúrák (is) a Dual-Channelt szeretik.
btw, 2x8GB RAM 24-25k-nál kezdődik, 4x4 pedig 30-nál. (KIT kiszerelésről beszélünk lévén, hogy épeszű ember úgy vesz memóriát) -
Andriska86 #96092 280 körüli gép az iPON-nál, SLI-re méretezve:
Alaplap: MSI Z97S SLI Krait Edition - 39500
Proci: INTEL Core i5-4690K 3.50GHz 1150 BOX - 71000 (ez tuningra van, talán érdemes olcsóbbat választani, és jobb videokarit)
Memória: HyperX 8GB Beast DDR3 1866MHz CL9 kit (2*4) - 18500
Videokártya: ASUS GTX960-DC2OC-2GD5-BLACK - 76800
Merevlemez: SEAGATE Barracuda 2TB 7200rpm 64MB SATA3 - 22000
SSD: HyperX 240GB FURY SATA3 2,5" - 27000
Táp: CHIEFTEC GPS-600A8 600W - 17200
Ez így 275, de mondjuk nincs benne monitor, billentyűzet, egér, ház vagy procihűtő.
A későbbiekben bővíthető egy újabb gtx 960 videokártyával, ha lemegy mondjuk 50-55e Forintig az ára.
Ha erősebb gépet akarsz (én ezt választanám), akkor inkább gtx 970-es videokártyát vegyél bele (később szintén SLI), a táp pedig maradhat ugyanez. Egy ilyen konstrukció 5-6 év múlva is jó gépnek számítana :) -
Andriska86 #96091 Én a helyetekben nem most vennék gépet, hanem inkább fél év múlva, és megvárnám az Occulus megjelenését és az új generációs videokártyákat.
2*8 giga ram szerintem nem jó megoldás, drágák ezek a nagy modulok. Inkább 4*4, jobb sebességgel (nem csak a MHz számít, az időzítést is kell nézni, talán az fontosabb is).
Amúgy ha leírnád, hogy milyen procihoz és milyen alaplaphoz veszed a memóriát, akkor lehetne érdemben segíteni.
Egyébként ha megnézed az alaplap hivatalos oldalán a támogatott memóriák listáját, és arról választasz, akkor sok szívást megspórolhatsz magadnak.
AMD r9 380 videokártya szerintem kevés lesz az Occulushoz, és amúgy sem egy durva kártya, felesleges belőle 4 gigásat venni.
320 gigás merevlemez sem jó megoldás, szinte azonos árért terrásat is kapsz, ami 3-szor akkora.
HDD-ből amúgy is túl sok a 6 darab, érdemesebb lenne cserélni 1-2 darabra, nem pedig ilyen pár száz gigásokkal szarakodni.
A proci is inkább i5-4590 legyen, ha játékra kell, bár most biztos nem vásárolnék.
Szerintem ennél sokkal kiegyensúlyozottabb gépet kellene összerakni, és olyat, amelyik nem fog elavulni fél éven belül. -
#96090 Monitornak is a 250-280ból kell kijönnie?
Kb. 2-3 évig minőségtartó lesz a gép. Vagy tovább. Vagy rövidebb ideig. :) Max beállításokkal nem, de apró kompromisszumokkal High-ra képes lenne.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.09.14. 22:23:26 -
#96089 Remélem befér ide a gamer headset kérdés.
Szerintetek melyik jobb vétel?
CoolerMaster Storm Sirus C 2.2 vagy Razer Tiamat 2.2 ?
Van másik 2.2-es headset ami jobb? Van értelme a 2.2-nek? -
steweee #96088 annyi bőven elég lesz rá. nekem ez van kinézve
alaplap - vmi, mondjuk 4 memóriafoglalatosat ajánlanék, 2*8 giga ram most, ugyanennyi esetleg később ha vmihez kell
proc - AMD 8320, ha nem tuningolsz akkor elég a boxos gyári hűtővel
mem - 8-16 GB DDR3 1600Mhz vagy ha tuningolni is akarsz akkor a magasabb órajelű
vid - R9 380 4 GB és ne más, vagy ha a keret engedi akkor lehet ettől erősebb, de sztem felesleges
vincsinek én egy 320-as WD Caviar Green-t használok, mert nem tárolóedény és nagyon sokáig fog így tartani, (plusz van 5 másik vincsim is) installálod a játékot, peccseled, modolod, crackeled, majd az egész könyvtár állományát átmásolod SSD-re (nálam tökéletesen bevált a külső tokban USB 2.0-n), az asztalon lévő parancsikont tulajdonságokba átírod az SSD elérési útvonalára és voilá, tökéletes a játék -
skygt90 #96087 Sziasztok. Gép vásárlásra adtam a fejemet, viszont évek óta nem követem figyelemmel a dolgokat így nem tudom mi az amire érdemes beruházni. Monitorra, billentyűzetre, egérre nincs szükségem minden másra igen :)
A keretem 250 - 280 ezer ft lenne. Természetesen játékra kellene, az a fő cél. Egy ilyen ár kategóriájú géppel tudom futtatni 1080p-ben a jelenlegi játékokat max beállítások mellett ? És meddig számítana még jó gépnek ? 2-3 év ? Ha valaki össze állítana nekem egy jó konfigot azt megköszönném :) -
#96086 hát ne is tft meg lcd meg crt :D
Lehet nem jól foglalkoztam, ha jól tudom LED kijelző típus, de panel típus (ahogy neo is írja) játékra TN, minden másra IPS panel. Ergó az első szűrővel próbáltam pont arra leszűkíteni ami már elég jól behatárolja milyen típusú monitort szeretnék. Persze a felbontásból az ajánlások gondolom nem is mentek volna FullHD alá, de azért beleírtam. -
#96085 "A lényeg, hogy LED legyen." :-D
-
#96084 képeditáláshoz gondolom minél élethűbb színekre van szükséged -> IPS panel (benq gw2765ht)
magas képfrissítési ráta és alacsony válaszidő játékokhoz -> TN panel (benq xl2411z)
sajnos nem létezik jelenleg olyan monitor a piacon, ami mindkettőt tudná, te döntsd el melyik a fontosabb számodra (vagy vegyél 2 monitort) -
#96083 Üdv!
Monitort keresek, igaz csak olyan karácsony környékén vásárolnék (kb), de jó lenne tisztában lenni a jelenleg mi lenne a legjobb választás. Ami szempont, hogy LED legyen, minimum FullHD (1440p játszik), képeditáláshoz/játékhoz kellene. Ergó ha jók a színek, fullhd, és még 120 Hz et is tud az nagyon baba lenne, esetleg egy 1-2ms os 1440p monitor (tudom, mindent olcsón, kb 100k ból :/)
Régen találtam egy jó kis eizot, de sajnos most nem találom :/
Most így hirtelenjében ami jó lehet: benq gw2765ht, benq xl2411z, de ugye nem nagyon értek hozzájuk. -
#96082 Szerintem erről rögtön kellett volna szólni, de egy próbát megér. -
#96081 ha sokaig tursz g2a -n megleled -
#96080 Sziasztok!
Ismerősöm pár hete vett komplett gépet iponról olyan videokártyával, amihez Metal Gear Solid 5-ös kupont adtak. Hetekkel később aktiválta volna be, de akkor vette észre, hogy már le van kaparva a kupon és a kódot is felhasználták (sőt, igénytelenül kettéhajtva volt beleb*szva a kártya dobozába). Lehet valamit tenni ez ügyben? Az MGS5 kuponos akció már nem él, így elég kevés az esélye, hogy adnak neki másik kódot, feltéve ha hisznek neki. -
steweee #96079 bocsi, megint még én. csak mert még a héten meg akarom rendelni a cuccost. vidkariból mondjuk ezt ? (r9 380 4GB-ban gondolkodom, de meggyőzhető vagyok hogy van attól jobb választás ((de csak AMD)) de ezt javasoltátok itt korábban)
https://www.pcx.hu/termek/sapphire-r9-380-4gb-ddr5-nitro-11242-07-20g-videok-rtya-755135
bolt, ár, gyártó változhat, csak kérek hozzá indoklást, és előre köszönöm az eddigi segítséget is ! -
steweee #96078 illeve innek melyiket érdemes venni ? 2*8 GB DDR3-as Kingstone modulban gondolkodom, később évek múltán ha kevés bővíteném 32 gigára, 4 slotos alaplapot veszek.
https://www.pcx.hu/memoria/ddr3_memoria/3.oldal/
nem igazán értem hogy miért van ennyi féle és mi lehet a különbség, nyilván nem a működési frekvenciára gondolok....
esetleg ez ? van egy csomó hasonló
https://www.pcx.hu/termek/kingston-2x8gb-ddr3-1866mhz-hyperx-fury-red-hx318c10frk2-16-mem-ria-70902
Utoljára szerkesztette: steweee, 2015.09.11. 04:29:18 -
steweee #96077 meg tudja vki mondani hogy mi a különbség
AMD FX 8320 processzor
AMD FX 8320E processzor
között ? a 3.000 Ft os árkülönbségen kívül. gyanítom az E vmivel le van butítva, de ennyi különbséggel meg minek venne akkor bárki is olyat ?