103176
1411386313.png
  • bfbc2
    Ram is kell akkor.Maala kigazdálkodja neked.én annyira nem vagyok pro ebben.:(
  • Broafka
    amúgy Prestigio P392BD
  • Broafka
    CPU típusa: DualCore Intel Core 2 Duo E6550, 2333 MHz (7 x 333)
    Rendszermemória: 4096 MB (DDR2 SDRAM)
    Videókártya: NVIDIA GeForce GTS 450 (1GB)
    Alaplap neve: Gigabyte GA-P35C-DS3R

A monitorom elég régi, restigio "márka", nem egy nagy szám, egy jobb monitor is jó lenne, de lehet, hogy azt egyenlőre hanyagolom :) (4:3)
  • Maala
    Milyen géped van perpillanat akkor? Valami Aida, vagy más progival megnézed, és bemásolod.

De az biztos, hogy 150 ezres gépbe nem kell 20ezres táp... Elég lesz egy FSP Hexa+ 400-as is.

No meg milyen monitorod van egyáltalán? Ezt is jó lenne tudni azért...
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.10.29. 21:08:05
  • Broafka
    hmm, köszönöm az összeállítást.
    Húú, hát őszinte leszek, nem vagyok fene nagy gép zseni, csak pár dolgot tudok, de nem tudom, hogy ddr2 vagy ddr3 a memória :S
  • bfbc2
    Asus B85m gamer alaplap : 23825ft
    Fsp 600ww hyper m táp: 21278ft
    Gygabyte gtx 960 v2gb videókárty:57823ft
    i5 4460 pro(cesszor):51251ft
    ez eddig 155000ft és elfogyott a keret is.
    ddr2-es vagy ddr3-as ramokat mentesz?

Utoljára szerkesztette: bfbc2, 2015.10.29. 20:38:52
  • Broafka
    sziasztok!

Szeretnék összeállítani egy jó gépet, ami jó pár évig azért hozni fogja a jó/elfogadható teljesítményt.
    Nagyjából egy jó kis gamer gépet szeretnék kb 150 000 Ft értékben összerakva, de pár dolgot meg tudok menteni a "régi" gépből, viszont ezeket nem akarom beleszámítani ebbe a 150-be:
    memória (jelenleg 4 giga van benne, elképzelhető, hogy 2 gigát meg tudok menteni belőle, de lehet, hogy az egészet)
    winchester

több most hirtelen nem jut eszembe, m iaz amit ki tudnék belőle venni és abszolút használható :D (esetleg a cd/dvd lejátszó és írót) szóval ezeken kívűl valaki össze tudna állítani nekem egy jó gamer gépet? még egy feltételem lenne, hogy Nvidia videokártyához ragaszkodom.

Köszönöm :)
  • bardocz
    Megvan. Belefér mégegy. DDR2-es megy bele, hát, van ára :D Megtaláltam a típusát is, baszki, a leggyengébb procis változat ez.
  • SzirmosSzisza
    Szétszeded és megnézed van-e benne hely.
  • bardocz
    Picit off, hogyan tudom eldönteni, hogy egy laptopba tudok-e plusz memóriát rakni? ezekhez hülye vagyok. Van egy régi, core2duo, 1,8GHz-s, és 1 giga ram van benne, 4 elférne, mégha gyenge is, programok értékelnék.
  • broman191
    Megfelelő, csak a CPU-t ne feszeld túl úgy, hogy a 125W gyári TDP majd' kétszeresét húzza...
  • Skill84
    hali!
    hddt szeretnék venni 2tb-minimum. legyen halk! .
    mindenesnek , játék, filmek , rendszer. 30 ezer körül .
    a wd-ket nézem de mi a különbség az inteli power / 5400 / 7200 közt? a 7200 a leggyorsabb gondolom.

mit ajánlotok?
    Utoljára szerkesztette: Skill84, 2015.10.28. 15:07:43
  • Moby
    Akkor már nem volt meg a 380, amikor elkúródott benne :)
  • alyr2
    Neked nem a tapod szar hanem a ventillator benne, az enyem vigan viszi azt a konfigot ami az alairasban szerepel..280X pedig állítólag sokat eszik
  • Moby
    Hát izé...talán meséltem a múltkori kalandomat a 380-al. Nos a raider550 visított alatta. Erre sem nagyon bíznám hosszútávon, nemhogy egy hexára.
  • Solten
    Hi. Perfekt, tap jo hozza.
  • Ryder159
    Sziasztok! Az aláírásomban lévő gépbe szeretném ezt. Táp elég lesz neki? Illetve minden oké?
    Esetleg jobb ajánlat?
    Utoljára szerkesztette: Ryder159, 2015.10.26. 22:13:32
  • alyr2
    Nalunk, mindent papiron kellett csinalni..Programot meg ha adhattak volna sem adnak. Senkit sem érdekelt honnan vagy hogyan tanulod meg hasznalni, amivel esetleg dolgoznod kel..Remek felsőoktatás! :D De tény ,hogy az egyetemistak 90% exel word, egyes mernokok autocad..programozok meg amit epp tanulnak..VEM az elhanyagolhato..szoval nem kell ezekhez csodamasina tobb 100 papiros meg vegkepp nem. max 100 ezerbol kihozhato ra egy konfig
  • bardocz
    Nálunk programokat sem adnak, nemhogy processzoridőt. Tegnap 8 órát basztam el egy program telepítésével, és nem működik. Akár fel is készülhettem volna két zh-ra, vagy megcsinálhattam volna pár házit.
  • Maala
    Azért egy háziban nem kell olyan bonyolult dolgokat modellezni az esetek 90%-ában, a maradék 10%-ra meg adnak bőven időt. Más kérdés, hogy ezt te felismered-e, vagy elcseszed az időt. :D

Szakdolgozat és afeletti szinten viszont nálunk már lehet(ett) processzoridőt kérni modellek lepörgetéséhez.
  • SzirmosSzisza
    Valahol lehet? Miskolcon biztos vagyok benne, hogy nem, BME-n pedig házihoz nem adnak, csak kutatásokra.
  • Maala
    Lehet feléjük nem lehetett processzoridőt kérni az egyetemi szuperszámítógépektől...
  • Tetsuo
    Az 500W nem csak a videokártyának van, hanem az egész konfignak, a Giga ráadásul inkább fölé ajánl, hogy tuti legyen.
  • Tetsuo
    Az egyetemisták kevesebb, mint egy ezrelékéről beszélsz, akik ugyancsak hülyék lennének, ha ezeket a számításokat laptopon végeznék. ;-)
  • Maala
    DDR3-ból 2 ugyanolyan 4 GBs modult pl. 970-es Gigából van 3 féle, szóval ez nem valami nagy szűkítés. Giga WF, G1 pl. jó, az ITX (csonkított nyákos) nem. "ASUS"-ból is van vagy 4-6 féle, ebből a TURBO az egyik... pl. Strix, Black is jó, TURBO passz.

Szépen előveszed a házad/alaplapod manualját, megnézed, milyen típus, és rákeresel a neten, ott pedig megnézed a méreteket/kompatibilitást Ha nem megy, akkor fogsz egy colostokot, és megméred a házad méreteit. Az alaplapod típusát szerintem mindenképp látni fogod, ezért arra nem írok alternatívát.

#96409: Kb. 450-es SF táppal is elmenne, ha nincs a 8350 tuningolva.
  • Szerzetes89
    Sziasztok, a jövőben szeretnék majd gépet újítani, ebben kéne némi segítség, sajnos nem vagyok otthon a technikában....

A jelenlegi gépem:
    Processzor: Intel Core i5-2400 CPU @ 3.10 Ghz
    Memória: 4 GB RAM
    Videokártya: NVIDIA GT 630

A tervezett újítások pedig 8 GB RAM (2x4), illetve egy GTX 970 videokártya. Na mármost, melyik DDR3-as memóriát ajánlanátok? Illetve, melyik GTX-et? 3 lehetőség lenne, egy GIGABYTE; egy ASUS; vagy egy ASUS TURBO. A kártyához pedig milyen tápot kéne beszervezni?
    Még több kérdés: valamiféle HP gépházam van, honnan tudhatom, hogy beférnek-e a cuccosok+ hogy az alaplapom támogatná-e ezt a konfigot? A válaszokat köszönöm.
  • bardocz
    Mert van mellette egy cpu is, ami fogyaszt, ott vannak hdd-k, ventilátorok, maga a rendszer többet fog fogyasztani, és a táp nem annyit ad le 12V-os ágon, mint ami rá van írva, plusz lehet valkai gagyi tápot hazsnál, ami mégkevesebbet tud 12V-os ágon, így a biztonságra mennek az ilyen ajánlásoknál.
  • adamq01
    De akkor, miért ajánlanak több mint 2,8 szór többet?
  • bardocz
    Én nem a giga oldalán néztem, hanem általánosan a 270x. Ez amúgy azt jelenti, hogy a gigabyte azt ajánlja, hogy 500W-os tápot használjanak hozzá az emberek, amúgy átlagosan olyan 180W-ot vesz fel a kártya, persze ez maxra járatva értendő. Szóval a kártya fogyasztása 180W e szerint.
  • adamq01
    Én ezt találtam:
    "Gigabyte suggests using a 500W power supply for a single card operation. The AMD Radeon R9 270X reference card has a typical board power rating of 180 Watts."

Most akkor 500 vagy 180? :D
  • bardocz
    Megnéztem a cpu meg a vga TDP-jét(hogy elvileg mennyit fogyasztanak), a kettő olyan 300W környéke, valamivel több. Ezután azt kell tudni, hogy a táp a 12V-os ágon mennyit tud leadni, azt majdnem 500-nak írja. Ezek alapján elégnek kéne lennie, hacsak nincsen rengeteg ventilátor, hdd, csilivliled, meg hasonló a gépben.
  • adamq01
    Köszi a választ.
    Ezt hogyan lehet megállapítani?
  • bardocz
    Én azt mondanám, hogy igen, elégnek kéne lennie.
  • bruna #96403
    Neeem nem az egyetem miatt kell a laptop ,hanem csak játszani ,csak Pécsen albérletben lakom ,odavittem az asztali gépem játszani ,és van egy laptopom amit akkor használok amikor hazamegyek (szüleimhez), és ünnepekkor is kockulnék :) csak nem akarom az asztali gépet ide oda cipelni ,viszont nem hetente járok haza ,így Pécsen használom leginkább ,csak gondoltam egy hasonló képességű laptopot haza is vihetnék... :)
  • adamq01
    Valaki tud válaszolni a #96394 kérdésre?
  • bardocz
    Ha raknék alá valamit hűtőpadot, akkor nem hiszem, hogy lenne gondja. Meg persze nem akksiról menne ilyenkor. Jópáran laptopon cisnálták az ilyeneket, mert nekik meg csak az volt.
  • SzirmosSzisza
    Így jól tönkre lehet tenni a laptopot :)
  • bardocz
    Ha meg már van mindkettő, én biztos az asztali gépre költenék. Laptopom ha lenne arra hazsnálnám, hogy az időigényes számításokat azon futtatnám, és nem lenne gond, hogy 6 órán át megy rajta, mert attól még az asztalin tudok játszani :D
  • SzirmosSzisza
    Laptop felesleges egyetemre imho, órákra úgyse fogod bevinni, max játszani, akkor meg bemenni se érdemes. Ha meg hétvégente hazajársz azt a 1.5 napot kibírod.
  • bardocz
    Lol, hogyne. CFD, végeselem, optimalizáció, ezekhez nem kell ám masina, igaz megeszik a 8 giga ramot simán, és órákig futnak egy i5 2500k-n :D