103176
1411386313.png
  • BongoBácsi
    Igen, FHD-hoz lenne. Vinyóm van kettő is, ebből az egyiket akarom majd használni (WD10EADS-65L5B1 és WD5000AAKS-00A7B2) amúgy néztem, hogy SSD-ből lehet jobban járnék egy Samsung EVO 250-sel. Hűtés a procira nem kell pluszba vagy a gyári megfelelő lenne ?
    Utoljára szerkesztette: BongoBácsi, 2016.02.13. 08:19:30
  • nagykispeter
    Gigabyte azt múltkor írtam hogy villógott a kép,valószínű memória hibás.Visszaküldtem,de a hangja is olyan volt mint egy traktor,lehet ezért már tartok alpból tőlle.
  • nagykispeter
    Az LE 112 931 Ft a sima 112 725 Ft,nem nagy különbség van a kettő közt,ahol venném.
    Evgánál mi a különbség köztük amúgy ezt néztem ki:EVGA GeForce GTX 970 4GB DDR5 ACX 2.0 SSC 115 817 Ft.Ezek közül melyik jobb teljesítményre?
    Msi GTX 970 GAMING 4G LE vagy az EVGA GTX 970 4GB DDR5 ACX 2.0 SSC vagy kb. ugyanaz?Mindkettőre 3 év a garancia.A 2 közül kellene dönteni
    Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2016.02.13. 00:10:36
  • Maala
    Mind a kettő jó, bár a LE elvileg tán drágább.

EVGA-kból van mindig többféle, SC, ACX+, SC ACX+... Nyilván nem mindegy, hogy melyikről beszélünk.
  • nagykispeter
    Köszi!Msi GTX 970 GAMING 4G LE,erre gondolsz vagy az LE nélkülire?EVGÁt néztem ki először,de olvastam több helyen hogy valami gond volt a hűtésükkel,Látom Neked EVGÁd van bár szerintem ez már Rád nem vonatkozik mivel nem 970
    Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2016.02.12. 23:26:06
  • Maala
    MSI-ből a Gaming lenne jó, de mostanában nem árulnak. EVGA sem rossz, de most már drágább, mint a Gigabyte WF-ek.
  • nagykispeter
    Nekem még mindig nem zárult le a VGA csere dolog.Point egy Sapphire R9 280 ment tönkre eggyik pillanatról a másikra.Ez nem jelenti azt ,hogy a Sapphirok rosszak,mert előtte jó pár évig Sapphire kártyáim voltak és eggyikkel se volt gondom.Lehet nállam is a novemberi driver csinálta a galibát.Viszont a 2 év akkor is csak 2 év,de az is igaz 2 év alatt el is avul.Bár 2 év után 1 év garival lehet könyebb eladni,mint garancia nélkül.A GTX 970 között melyik a jobb MSI vagy EVGA?Az Evgának valamivel magasabbak az órajelei ez nemtudom sokat számít e?Egy kicsit zavar a 3,5 + 500MB ,de 2 évig talalán elég lesz.Addigra kiderül mire lesz jó a Pascal.Ami miatt vissza akarok főként váltani NVidiára az új játékok többsége az Nvidiát támogatja.
    Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2016.02.12. 21:50:43
  • Maala
    Még jó, hogy megkérdezted. :)

Annyiban, hogy legalább 600W-os táp kellene alá. Kicsit tehát nagyobb a fogyasztása, hőtermelése, de a Sapphire Nitro a 390-esekből a legjobb.

FSP 600W Hyper M tápegység 20 552 Ft

Egyébként teljesítményben valahol az NVidia 970-es és 980-as szériája között fekszik. Elvileg időtállóbb, de mivel még nem sok DX12-es játék van, ezért nem tudni, hogy így is lesz-e.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.02.12. 21:08:54
  • BongoBácsi
    Kösznöm a tippeket! A radeon kártya mennyiben különbözik a GTX970-től ?
  • Maala
    pcx.hu-ról:

MSI B150M MORTAR alaplap 25 650 Ft
    Intel Core i5-6600 processzor 68 378 Ft
    Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz HyperX Fury Black HX424C15FBK2/8 memória 14 354 Ft
    Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV-N970WF3OC-4GD videokártya 104 887 Ft
    Kingston 240GB Hyperx Fury SHFS37A/240G SSD meghajtó 25 125 Ft
    FSP 500W Hyper M tápegység 18 544 Ft
    Cooler Master N300 NSE-300-KKN1 számítógép ház 13 521 Ft

Gépösszeszerelést kérek 4 990 Ft
    Összesen: 216 890 Ft + áfa 275,450 Ft

Mondjuk HDD nincs benne, te se raktál bele, gondolom van. Mert 240 GB ma már semmire sem elég.

Egyébként FHD-ra monitorhoz lenne, ugye?

Eggyel régebbi generációs alaplap-proci-memória, kb 10%-al nagyobb a fenti teljesítménye:

MSI B85M-G43 alaplap 19 989 Ft
    Intel Core i5-4590 processzor 59 836 Ft
    Crucial Ballistix Sport XT 2x4GB DDR3 1600MHz CL9 BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU memória 11 858 Ft

És akkor befér mellé egy ilyen VGA:
    Sapphire R9 390 8GB DDR5 Nitro 11244-01-20G videokártya 120 018 Ft
  • BongoBácsi
    Gamingre az újabb és jövőben megjelenő játékokhoz. Azért is kérek tanácsot mert nem vagyok jártás a témakörben..
  • Maala
    Szia.

Mire használnád? Csak mert ez így aránytalan eléggé. (Z-s alaplap nem K-s procihoz, meg ilyenek)
  • BongoBácsi
    Sziasztok! Egy új konfigon gondolkozok eddig ezt hoztam össze:

MSI Z97S SLI Krait Edition alaplap 37 085 Ft
    Intel Core i7-4790 processzor 93 646 Ft
    Kingston 8GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FB/8 memória 11 217 Ft
    Gigabyte GTX960 4GB GDDR5 GV-N960G1 GAMING-4GD videokártya 72 865 Ft
    Toshiba 240GB Q300 HDTS824EZSTA SSD meghajtó 23 847 Ft
    EVGA 500W 80B 100-B1-0500-KR tápegység 17 038 Ft
    Aerocool V3X Black Edition számítógép ház 8 289 Ft
    Raijintek Themis Evo processzor hűtő 11 685 Ft

A tápba nagyon bizonytalan vagyok... Ha valakinek van esetleg ötlete min lenne érdemes változtatni annak kösznöm a válaszát előre is!
  • xido
    viszont minden eladó vásárló valahol máshol,ha nem övé a bolt,legalább legyen empatikus :)
  • Maala
    Nehéz az eladó élete, de ő választotta magának, hogy ebben a bizniszben utazik. :)
  • xido
    ez nálam volt még ősidőkben egy játékkal,hogy annyira rá voltam izgulva,hogy a pénztártól 10 lépésre csodálni akartam a lemezt...ami nem volt a fóliával lezárt tokban...uccu neki vissza az eladótér hátuljába blokkal a szakihoz,széttárt kabáttal,hogy motozásra is hajlandó vagyok..máris adták a raktárból a másikat,amit előtte bontottam fel...
  • gforce9
    Az eladókat is meg lehet érteni. Kibontja a terméket és valamiért mégsem kell. Nem azért mert hibás, csak meggondolja magát az ügyfél, a kibontott terméket eladni utána eléggé rossz. És míg egy ruhabutikban összehajtogaták és visszateszik a polcra, számtechben sok csomagolást sérülés nélkül nem is lehet kibontani. És sajnos számtechben 3-5-8-10%-os árrésnél 10-20 terméket is el kell adni ahhoz, hogy nullára kijöjjön. Nem védem a boltokat, mert sok a szemét köztük is, de van egy másik oldala is a dolognak.
  • Sippie
    Na iponnal pl elobb kell fizetni azt hiszem (ha nem keverem masik bolttal :D ) es csak utana hozzak ki a cuccost :S
  • Atisz #97343
    Jogos, de ha pl. rendelte az ember, akkor így is - úgy is van még 1 út... félre ne érts, egyetértek azzal amit írtál és én is ezt vallom, de legyünk őszinték, tényleg nem életszerű az, hogy mindent azonnal feltépdesünk.
  • Blum
    Miaz, hogy nem életszerű? WTF?
    Pénzt adok ki valami cuccért akkor naná, hogy kibontom az üzletben. Ha már ott nem stimmel akkor kapásból adnak egy másikat vagy megveszem máshol. Nebassz' már, hogy még menjek haza, otthon bontsam ki aztán ha valami gáz van akkor még menjek is vissza vele...(meg még jól rá is basszak, mint a kolléga)

Tökmindegy mit veszel, ha személyesen veszed át akkor MINDIG bontsd ki még fizetés előtt. Sőt..az a legjobb ha inkább az eladó bontja ki, nehogy a te kezedből essen ki a portéka. Hűtőszekrényt, mosógépet, telefont, laptopot, satöbbit mindig kibontok és megnézek mielőtt megvenném. Aztán ha ez az eladónak nem tetszik akkor lóf.sz a seggébe...elköltöm máshol a pénzem.
  • Atisz #97341
    Mindenképp menj le a végsőkig. A vásárlók könyvét kérdd el és fenyegetőzz a fogyasztóvédelemmel (ha nem jön be, írj is nekik). Nem tudom miért szórakoznak egy efféle problémán (ráadásul ha 250-es, akkor az ára sem akkora, hogy ekkora patáliát kelljen belőle csapni), ha komoly a bolt, semmiből nem tart visszaküldeni egy nyilvánvalóan hibás terméket a forgalmazónak.

Az pedig tényleg nem életszerű, hogy valaki átvételkor feltépdesi egy alaplap vagy pl. processzor csomagolását a hibákat keresve, ugyanakkor sajnos jó lecke ez arra, hogy sajnos előfordulhat ilyesmi :/
  • broman191
    Avagy ilyen nehéz, ha bizonyítani kell... :) Tényleg itt az egyetlen járható útnak a különböző fenyegetések sorozata tűnik, mivel nincs rosszabb egy üzlet számára, mint egy elégedetlen vásárló, aki szétkürtöli úton-útfélen a rossz tapasztalatát és a vásárolni szándékozó emberek ráakadnak, esetleg tovább is osztják...ha egy apróság is volt a gond, ami bármelyik üzletnél benne van a pakliban, mégsem fognak az adott üzlet felé nézni soha többet.
  • Maala
    Mutatni kell nekik, hogy tisztában van vele, hogy a boltnak kell bizonyítania, hogy a hiba a csomagolás felbontása után következett be. Ilyen egyszerű.
  • Calver
    valószínűleg a "kérem a panaszkönyvet" mondatnál meg fogják magukat gondolni, de ha nem, nyugodtan említsd meg a fogyasztóvédelmet, vagy ami még hatásosabb, fejtsd ki nekik, hogy ezek után te biza az összes létező magyar internetes fórumon el fogod újságolni mindenkinek hogy mit csináltak, és hogy tartsák távol magukat tőlük - vajon megér-e nekik ez a baszakodás egy méretes bevételkiesést?

még annyit belemixelnék mindenképpen, hogy volt melletted egy vagy több tanú is, amikor a terméket felbontottad, aki természetesen igazolja, hogy sérülten adták át. felbaszottság mértékétől függően pedig nyugodtan kanyaríthatsz még egy pár sort panaszkönyvbe akkor is, miután kicserélték...
  • SzirmosSzisza
    Nagyon.
  • Rhonin7
    ez mennyire számít erős videó kártyának?

https://www.asus.com/Graphics-Cards/STRIXGTX980DC24GD5/
  • broman191
    Ne hagyja magát, rendben, de hogyan bizonyítsa hogy nem ő törte el? Nem akarok negatív lenni, de ez sajnos számomra tipikusan veszett ügy...hogy lekopogjam én is vettem már át mindenféle hardvert ellenőrizetlenül fizetve, de tökéletes állapotban, persze benne van a pakliban hogy az ember egyszer rálép a szopórollerre... :)
  • Maala
    Az, hogy mi életszerű, vagy sem, te döntöd el az átvételnél. Nem hinném, hogy mostantól átvennél bármit is anélkül, hogy megnézed, vagy tévedek?

Bepróbálkoztak nyilván, ez a dolguk. Ne hagyd magad. Egyébként nem rendeltetés szerű használat az is, ha leejted. De nyilván nem ez történt az esetedben. Ne hagyd magad, már mondtam?
  • Maala
    Lelked rajta, ha neked megér kevesebb, mint 1%-nyi teljesítményelőny ezzel szemben, akkor perkálj csak.

De jó ötlet eladni a régit, és venni új 16 GB-nyi RAM-ot.

DDR-3-nál bőven elég a CL9, de akár a CL10-es ram is általános felhasználásra (játék, irodai munkák). Maximum renderelésnél, és CPU-igényesebb feladatoknál éri meg az alacsonyabb CL-re pénzt kiadni.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.02.11. 15:22:28
  • tobias88
    Compker. Eddig nem volt velük bajom. Szerintem nem életszerű, hogy átvételnél mindent ellenőrizni kell. Hogy vennéd észre például egy alaplapnál, hogy hiányzik valami...

Viszont a jogszabályban is azt találtam, hogy 3 napon belül észlelt sérülés esetén kötelező a csere. (3. napon jeleztem)
    A 3 nap után is az eladónak kell bizonyítania, jelen esetben 1.5 évig (1 év jótállás fél év szavatosság), hogy az esetleges nem rendeltetés szerű használatból keletkezett a hiba és nem pedig a nem megfelelő minőségből adódóan.

Mivel a terméken 1 darab karcolás nincs a törésen kívül és 3 nap alatt nem tudom hogy tudnám nem rendeltetés szerűen használni, így szerintem ez csak egy bepróbálkozás volt a részükről.
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2016.02.11. 12:57:58
  • Blum
    Hát...érdemes lenne futnod egy kört a fogyasztóvédelemnél (vagy akár fenyegtőzni vele, hátha attól már észbekapnak)
    Nagy butaság volt amúgy úgy átvenni a terméket, hogy nem bontottad fel fizetés előtt.
    Melyik webshop amúgy?
  • tobias88
    Sziasztok. Kicsit off, de azért ide tartozik:

Vettem egy SSD-t egy online shop-ban interneten, de személyesen vettem át. Le volt ragasztva a doboz így nem bontottam fel. Felbontáskor vettem észre hogy a táp kábel csatlakoztató részénél a műanyag legvége törött.

Cserélni vagy visszamondani szeretném a terméket, de az eladók persze azt mondták ez nem lehetséges, hiszen aláírtam a papírt.

"A jótállás körében - a jótállás mindkét fajtájának teljes időtartama alatt - a jótállásra kötelezett (az eladó) csak akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után (tehát például a vevő általi nem rendeltetésszerű használat miatt) keletkezett."
    -
    Ez alapján viszont kötelesek kicserélni a terméket, hiszen az a műanyag rész több ezer csatlakoztatásra van tesztelve így 2 nap alatt biztosan nem tudom tönkre tenni...

Valakinek ötlet, tapasztalat?
  • Rhonin7
    ELADÓ! 3 év garanciás Asus G551JW-CN215D Black FD ROG Gamer laptop 2 és fél hónapos,karcmentes 275 ezer Ft, minden tartozékával,jótállási jeggyel eladó! \nem tudom kihasználni,asztalit veszek helyette\
    Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.02.10. 15:15:03
  • Hunter of Deer
    szerintem eladom a mostanit és veszek egy ilyet
  • gforce9
    Elképzelhető hogy nem fog menni együtt. Meg kell próbálni a 2 ramot 1.5-ön és kiderül. Max veszel mellé mégegyet és eladod a régit. Single chanelben próbáld úgy valószínű stabilabb, teljesítményvesztés alig van tőle. De előfordulhat, hogy még úgy sem fog együtt menni. Ezt teszt nélkül tutira nem lehet megmondani.
  • Hunter of Deer
    ha esetleg mindenképpen cserés a ram haver ezt ajánlotta .
    ha ebből rendelek kettőt akkor azok mennek majd normálisan? gondolok itt arra hogy nem kitben árulják (2*8GB kellene)
  • Hunter of Deer
    Hali!
    Kevés már a 8GB RAM, ezért be szeretnék szerezni még 8at.
    A kérdésem annyi lenne, hogy a kettő menne e szépen együtt:
    az aláírásban ott a konfig, a memória tipusa aida szerint : Kingston Hyper X 2*4GB 1600mhz (KHX1600C9D3/4GX)
    ez mellé szeretnék betenni egy ilyet:
    ram

Kérdeztem Prohardveren is ott egy srác azt irta lehet nem fog menni együtt mert az enyém 1,65V-on megy amit meg venni akarok az 1,5V.
    Valaki meg tudná ezt erősíteni, esetleg cáfolni? örülnék ha nem kellene eladni a mostanit bagóért hogy vegyek másikat :)
  • Gubo79
    A monitorom egy samsung T24C300 HDtv, és igen, 1920x1080 felbontàs.
  • Maala
    Monitor felbontása?(Gyak: FHD-ra kell?)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.02.07. 16:03:20
  • Gubo79
    Sziasztok! Abban kérnék segitséget, amiben az ide írók többsége: ùj gépet szeretnék, de nem vagyok szakember. A keret 200.000 jó magyar Ft, jàtékra lenne, mégpedig ezeket szeretném kompromisszummentesen (tehàt a legjobb beàllitàsokkal) futtatni: total war attila,rome2 tw, fifa16. Ssd nem kell, a külcsin (hàz) nem érdekel, monitor,egér,bill. van. Összeraknàtok nekem ezek alapjàn vmit? Elöre is köszi a segitséget!