Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Nem, csak a faradtsagombol eredo nyugos qrvasagom tort elo belolem... <#hehe>#hehe>
"9950 hiába használja a fejlettebb memóriaelérést mégsem jobb"
Hiaba fejlettebb a memoriaelerese, mikozban architekturalisan gyengebb (amit irtam mar: 65nm, keves cache).
Az Intel nem szaladt elore, hanem az AMD allt egy helyben. Az Intel szepen fejlesztgetett. Hiszen az AMD iden volt kepes piacra dobni 45 nm-es procikat, az Intelnek meg 100 eve van mar. Ha korabban elvetik az FSB-t, akkor az AMD meg nagyobb szoszban lett volna szvsz. De nem akartak vagy nem tudtak.
"Ha most kellene processzort választanom valszeg egy amd 810-et választanék vagy 940-et, bár ha olyan árban tudnám venni a mostani procimat mint nyáron vettem, akkor azon is elgondolkodnák 😊"
<#eljen>#eljen> Jo lenne ez a korajhet, sot nagyon jo ha emberi arban adnak. De az Intel tovabb hulyul es megszunteti az i7 920-ast ami relative megfizetheto kategoria. Jo ejt <#wave>#wave> <#zavart1>#zavart1>
Saor Alba
de én most elmegyek aludni 😊
"Penryn (koztuk a procid) meg eppen hogy nem fejlettebb, mert az elavult front side bust hasznalja." ha nem fejletteb akkor elavult nem? <#eplus2>#eplus2>
amit magyarul le kell írnom (ismét) az az hogy a 9950 hiába használja a fejlettebb memóriaelérést mégsem jobb.
Remélem nem vetted komolyan a vitát ami eléggé elfajult pedig csak a 3 mag iránt érzett ellenszenvembõl indult ki (amit továbbra sem tudtunk enyhíteni).
A mai vita utolsó hozzászólása, és kiértékelése a részemrõl:
-AMD ár/érték arányban nagyon jó, a teljesítményre sincs panasz
-Intel kicsit elõreszaladt (valahogy olyan érzésem van mintha azt csiálták volna mint a microsoft a vistával, túl korán jött, és az elõd veri 😛, de reméljük ehhez is jönnek majd "service packok") viszont a régi jó core 2 procik teljesen jó és ma is megállják a helyüket, bár nyár óta kicsit elszállt az áruk :/
Ha most kellene processzort választanom valszeg egy amd 810-et választanék vagy 940-et, bár ha olyan árban tudnám venni a mostani procimat mint nyáron vettem, akkor azon is elgondolkodnák 😊
"FSB – ez az a rövidítés, amit nemsokára az Intelnél is elfelejthetünk. Minden bizonnyal a P45 lesz az utolsó (mainstream) lapkakészlet, amely a régimódi rendszerbuszos felépítéssel van megáldva, vagyis inkább megverve, ugyanis az év végén érkezik az AMD processzoraihoz hasonlóan integrált memóriavezérlõvel ellátott Intel architektúra, a Nehalem. Amellett, hogy a CPU-hoz közeli memóriakezelés kisebb késleltetést eredményez, sokkal egyszerûbb szinkronizálni is. A klasszikus FSB-s felépítés hátulütõje az összhang nehézkes megteremtése, ugyanis a processzor és északi híd között gyakran más órajelen és sávszélességgel zajlik a kommunikáció, mint a memória és az északi híd között, így minden CPU-memória mûvelet körültekintõ tervezést igényel."
(PH!)
Saor Alba
Saor Alba
és 9650-el mivan, az phenom II-t is lenyomja az elavult technologiájával 😛
Saor Alba
sõt e8600 is veri a 4 magos 9950-et
#42736: ja, a #42728-as tablazat is ezt bizonyitja... <#hehe>#hehe> Na fejezd be plz a farasztasom.
Saor Alba
Saor Alba
"Bizzunk a csodaban, talan nem fel evre veszi az ember a cpu-t, es ki fogjak hasznalni a 4 magot is. Avagy 3-mat." én hozzátenném avagy 8-at 😄
#42725: én azt értem hogy veri, de nekem akkor sem fog tetszeni ez a proci ha fejreállsz és megszakadsz 😄
inkább 810 😛
"De ha ilyeneken nyafizol es nincs szukseged a jobb ar/teljesitmenyre az mar a te problemad 😊"
Hát nemhiszem hogy valaha lesz 720-am (nemcsak az unszimpátia miatt, szal ha tetszene sem lenne ilyen procim😄) a mostani procim bõven kihúzza még (akár alap órajelen, ha kevés akk irány a 4ghz, úgyis most kap vízhûtést ha nem lenne ilyen lassú a posta már rajta lenne 😊)
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
De nem jatekban, magas felbontasnal... <#vigyor>#vigyor> Tomoritesben pl, a korajhet a csucs.
Saor Alba
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Ha neked az jelenti a jobbat hogy dragabban nyujt rosszabb teljesitmenyt, akkor igen, jobbak... <#vigyor>#vigyor> Nem a korajhetrol volt szo. Bed nyuz for korajhet:
Persze videokodolasban/tomoritesben agyonveri a Phenom II-t, meg mindenfele prockot de az annak fontos max aki ejjel-nappal azt csinalja 😄
Saor Alba
a 3 magos hoz meg annyit hogy 2v4 nem szeretem a páratlan számot meg a selejt chipeket.
Saor Alba
(azért sem tetszik a 3 mag mert azokat selejtes 4 magosokból csinálják )
😄DD
En is igy voltam vele, de szerintem jobb mint a 2 (az alabbi ervek lejjebb amiken vitaztunk), meg elonye a 4-el szemben a kisebb fogyasztas+ho. Ez amolyan kompromisszum-processzor 😊
#42722: de te nem fogod megvenni mert utalni fogod hogy 8 magos... <#hehe>#hehe> Remelem nem lesz ilyen baromsag, hulye Intel 6 magos desktopjarol mar hirek vannak... Minek?? 4 magost se hasznalhato ki igazan relative asztali vonalon, max ha jatszol+tomoritesz egyszerre 😄 Maradjon meg a szervereknek. Inkabb csokkenjen a csikszelesseg, magokat nem erdemes mar boviteni, VGA-khoz is sok/felesleges egy bivaly 4 magos (lasd korajhet).
Saor Alba
(csakhogy kötekedjek 😛)
én egyedül a 3 magot utálom 😄
ha intelnek lenne 3 magvasa akkor azt is utálnám 😄
#42718: ez mar kesz magomles.
Saor Alba
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
(btw, ugye meggymagokról van szó?)
@
azzal nem is vitatkoztam hogy ár/értékben ottvan 😊
Saor Alba
INTEL Core2 Duo E7400 2.80GHz 775 BOX: 28.067 Ft
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KIT: 14.100 Ft
SAMSUNG SH-S223B/BEBE: 5.272 Ft
SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2: 11.268 Ft
2*SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 LITE PCIE: 2*26.712 Ft
Es elerkeztunk a 140 ropihoz... <#smile>#smile> Tapegyseget+hazat a Maltai Szeretetszolgalalat szolgaltatja... <#hehe>#hehe>
Saor Alba
Miértne keverjem ide a játékokat? Elvégre szerintem inkább játékra lesz használva a gép nem tömörítésre meg konvertálásra, mellesleg én kibírom azt a 20percet amíg átkonvertál meg kiír egy dvd filmet, úgyis max 4-5 percel rövidíti le ezt a folyamatot.
Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD
Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD
Saor Alba
Saor Alba
140k-ért összekéne dobni egy gépet, crossfire-s lappal, 4850/4870 vga-val, és olyan táppal ami támogatja a cf-et