Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Klemice
az nem armed assult 2 hanem arma2 😊

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Solten
"Remélem nem vetted komolyan a vitát ami eléggé elfajult"

Nem, csak a faradtsagombol eredo nyugos qrvasagom tort elo belolem... <#hehe>

"9950 hiába használja a fejlettebb memóriaelérést mégsem jobb"

Hiaba fejlettebb a memoriaelerese, mikozban architekturalisan gyengebb (amit irtam mar: 65nm, keves cache).

Az Intel nem szaladt elore, hanem az AMD allt egy helyben. Az Intel szepen fejlesztgetett. Hiszen az AMD iden volt kepes piacra dobni 45 nm-es procikat, az Intelnek meg 100 eve van mar. Ha korabban elvetik az FSB-t, akkor az AMD meg nagyobb szoszban lett volna szvsz. De nem akartak vagy nem tudtak.

"Ha most kellene processzort választanom valszeg egy amd 810-et választanék vagy 940-et, bár ha olyan árban tudnám venni a mostani procimat mint nyáron vettem, akkor azon is elgondolkodnák 😊"

<#eljen> Jo lenne ez a korajhet, sot nagyon jo ha emberi arban adnak. De az Intel tovabb hulyul es megszunteti az i7 920-ast ami relative megfizetheto kategoria. Jo ejt <#wave> <#zavart1>

Saor Alba

kifli
ja és további jóészakát, ha a közönségnek (márha van) van rá igénye holnap is folytatjuk 😄
de én most elmegyek aludni 😊
kifli
jóó ne amd csúcs cpu-ját hasonlítgasd egy "öregecske 2 magossal"
"Penryn (koztuk a procid) meg eppen hogy nem fejlettebb, mert az elavult front side bust hasznalja." ha nem fejletteb akkor elavult nem? <#eplus2>

amit magyarul le kell írnom (ismét) az az hogy a 9950 hiába használja a fejlettebb memóriaelérést mégsem jobb.

Remélem nem vetted komolyan a vitát ami eléggé elfajult pedig csak a 3 mag iránt érzett ellenszenvembõl indult ki (amit továbbra sem tudtunk enyhíteni).
A mai vita utolsó hozzászólása, és kiértékelése a részemrõl:
-AMD ár/érték arányban nagyon jó, a teljesítményre sincs panasz
-Intel kicsit elõreszaladt (valahogy olyan érzésem van mintha azt csiálták volna mint a microsoft a vistával, túl korán jött, és az elõd veri 😛, de reméljük ehhez is jönnek majd "service packok") viszont a régi jó core 2 procik teljesen jó és ma is megállják a helyüket, bár nyár óta kicsit elszállt az áruk :/

Ha most kellene processzort választanom valszeg egy amd 810-et választanék vagy 940-et, bár ha olyan árban tudnám venni a mostani procimat mint nyáron vettem, akkor azon is elgondolkodnák 😊
Solten
Varj, segitek:

"FSB – ez az a rövidítés, amit nemsokára az Intelnél is elfelejthetünk. Minden bizonnyal a P45 lesz az utolsó (mainstream) lapkakészlet, amely a régimódi rendszerbuszos felépítéssel van megáldva, vagyis inkább megverve, ugyanis az év végén érkezik az AMD processzoraihoz hasonlóan integrált memóriavezérlõvel ellátott Intel architektúra, a Nehalem. Amellett, hogy a CPU-hoz közeli memóriakezelés kisebb késleltetést eredményez, sokkal egyszerûbb szinkronizálni is. A klasszikus FSB-s felépítés hátulütõje az összhang nehézkes megteremtése, ugyanis a processzor és északi híd között gyakran más órajelen és sávszélességgel zajlik a kommunikáció, mint a memória és az északi híd között, így minden CPU-memória mûvelet körültekintõ tervezést igényel."

(PH!)

Saor Alba

Solten
Na ezt ird le megegyszer magyarul. #42742: annyit legalabb azert tudhatnal hogy ilyen felbontasban mar kozel GPU limites a rendszer, nem lesznek 20 fps kulonbsegek. Bar mondjuk a 955 meg az E8600 kozt nem 3 fps van. #42743: nem irtam hogy a technika elavult, hanem a buszrendszer amit hasznal. Nezz memoriaeleres-teszteket. Ezekben egy antik Athlon X2 is kepes leverni egy Penrynt. Tanuld meg legalabb ertelmezni amit ir az ember ha mar igy tudod keverni szezont a fazonnal 😊

Saor Alba

kifli
ja és az elavult technika már rég tudja kezelni a ddr3-at
kifli
ráadásul az e8600 azért kemény 3 fps-el (vagy nemtom mi ez) kap ki a phenom II-tõl
kifli
de már nem az elavult technologiát használja nem?
és 9650-el mivan, az phenom II-t is lenyomja az elavult technologiájával 😛
Solten
Mert a 9950, Phenom I te langesz. K8 ezereves (2003) technologiaja tovabbfejlesztve (bar rengeteg ujitast beletettek, de maradt 65 nm pottomnyi cache-el). Az lenne a gaz ha nem verne egy Penryn. Mindegyik Intel front side bus-os kiveve a korajhetet.

Saor Alba

kifli
atom eleve gyenge processzor (persze ez viszonyítás kérdése) szal ha ezt még több részre osztjuk még gyengébb lesz a "rosszul" megírt programok miatt.

sõt e8600 is veri a 4 magos 9950-et
kifli
hmm szerintem a q9650 még az elavult technologiát használja
Solten
Ki hasonlitotta ossze? Atomnal meg jobban eszre kellene venned a "csodas" virtualizaciot... <#rolleyes>

#42736: ja, a #42728-as tablazat is ezt bizonyitja... <#hehe> Na fejezd be plz a farasztasom.

Saor Alba

kifli
mellesleg az intel elég szépen veri az amd-ket az "elavult technologiával"
kifli
naa azért ne egy atomot hasonlítgass az i7-hez 😄
kifli
core i7-rõl beszéltem 😊
Solten
A netbookomban az a nyuves atom van, az is tudja a hyperthreadinget, sz@rt se er 😊 Legalabb is kezzelfoghato kulonbseget nem vesz eszre az user. Penryn (koztuk a procid) meg eppen hogy nem fejlettebb, mert az elavult front side bust hasznalja. Korajhettel az Intel vegre bevezette az AMD altal evek ota hasznalt "HyperTransportlink"-hez hasonlo QuickPath Interconnect-et.

Saor Alba

kifli
valszeg azért van mert intel platform fejletteb mint amd és virtuális 8 mag van míg amd-nél "csak négy" és ez a processzordarabolás kisebb teljesítményt eredményez ha nincs optimalizálva rá a program, de asszem pont te írtad nemrég:
"Bizzunk a csodaban, talan nem fel evre veszi az ember a cpu-t, es ki fogjak hasznalni a 4 magot is. Avagy 3-mat." én hozzátenném avagy 8-at 😄

#42725: én azt értem hogy veri, de nekem akkor sem fog tetszeni ez a proci ha fejreállsz és megszakadsz 😄
inkább 810 😛

"De ha ilyeneken nyafizol es nincs szukseged a jobb ar/teljesitmenyre az mar a te problemad 😊"
Hát nemhiszem hogy valaha lesz 720-am (nemcsak az unszimpátia miatt, szal ha tetszene sem lenne ilyen procim😄) a mostani procim bõven kihúzza még (akár alap órajelen, ha kevés akk irány a 4ghz, úgyis most kap vízhûtést ha nem lenne ilyen lassú a posta már rajta lenne 😊)
rooney8
Jaa 😊 Az más... Pedig azt mondtam, ha megnyerem az ötös lottót, akkor korájhetet veszek. Lehet mégse 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Solten
"Én aszittem, hogy most az a csúcs"

De nem jatekban, magas felbontasnal... <#vigyor> Tomoritesben pl, a korajhet a csucs.

Saor Alba

rooney8
Mennymár... Egy amd leveri a korájhetet?<#guluszem1> Én aszittem, hogy most az a csúcs 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Solten

Saor Alba

Solten
Ha neked az jelenti a jobbat hogy dragabban nyujt rosszabb teljesitmenyt, akkor igen, jobbak... <#vigyor> Nem a korajhetrol volt szo. Bed nyuz for korajhet:

Persze videokodolasban/tomoritesben agyonveri a Phenom II-t, meg mindenfele prockot de az annak fontos max aki ejjel-nappal azt csinalja 😄

Saor Alba

mrzoltan
Mit vitatkoztok az intel procik jobbak és kész...
a 3 magos hoz meg annyit hogy 2v4 nem szeretem a páratlan számot meg a selejt chipeket.
Solten
Kifli, remenytelen eset vagy 😊) Fogd mar fel hogy teljesitmenyben leveri a 2 magosokat (plusz meg 4 magosokat is megviccel: link) es olcsobb azoknal (intel term.), par plusz Watt miatt meg ne ess ketsegbe, az X3 720 idle kevesebbet fogyaszt mint egy E8400. De ha ilyeneken nyafizol es nincs szukseged a jobb ar/teljesitmenyre az mar a te problemad 😊

Saor Alba

kifli
nemszeretem az ilyen kompromisszum dolgot, ráadásul nem is elterjed így max a tömörítésbe veszzük hasznát, fogyasztani meg többet fogyaszt mint egy 2 magvas 😊
(azért sem tetszik a 3 mag mert azokat selejtes 4 magosokból csinálják )
Solten
"én egyedül a 3 magot utálom"

😄DD

En is igy voltam vele, de szerintem jobb mint a 2 (az alabbi ervek lejjebb amiken vitaztunk), meg elonye a 4-el szemben a kisebb fogyasztas+ho. Ez amolyan kompromisszum-processzor 😊

#42722: de te nem fogod megvenni mert utalni fogod hogy 8 magos... <#hehe> Remelem nem lesz ilyen baromsag, hulye Intel 6 magos desktopjarol mar hirek vannak... Minek?? 4 magost se hasznalhato ki igazan relative asztali vonalon, max ha jatszol+tomoritesz egyszerre 😄 Maradjon meg a szervereknek. Inkabb csokkenjen a csikszelesseg, magokat nem erdemes mar boviteni, VGA-khoz is sok/felesleges egy bivaly 4 magos (lasd korajhet).

Saor Alba

kifli
csak mire rákényszerülnek a fejlesztõk hogy több magra optimalizáljanak már rég mindenki a 8 magos gépe elõtt fog csücsülni 😄
(csakhogy kötekedjek 😛)
kifli
nemvagyok intelfan, most amd-t vennék 😛
én egyedül a 3 magot utálom 😄
ha intelnek lenne 3 magvasa akkor azt is utálnám 😄
Solten
Jo meg mibe kotsz bele te hatalmas intel fan? (fun) <#mf2> Ajanlott olvasmany szamodra: link

#42718: ez mar kesz magomles.

Saor Alba

THX!

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

armageddon666
fáradt vagyok már, de Armed Assault 2 kihasználja a sok magot ha minden igaz...

(btw, ugye meggymagokról van szó?)

@

kifli
és az melyik intelben nincs? <#mf2><#vigyor1>
kifli
az okfejtés erre vonatkozott: "Tobb magot tamogato alkalmazasnal meg eleve hatranyban is van."
azzal nem is vitatkoztam hogy ár/értékben ottvan 😊
Solten
Ja és DDR3 memóriavezérlõ is van benne 😊

Saor Alba

Solten
Bizzunk a csodaban, talan nem fel evre veszi az ember a cpu-t, es ki fogjak hasznalni a 4 magot is. Avagy 3-mat. Amugy okfejtesed ertelmetlen, a 3 magos 720 a jatekban is azt a teljesitmenyt nyujtja mint egy 2 magos csucs Intel joval olcsobban. Hogy van meg plusz egy mag, jol jon a nem jateknal is 😊

Saor Alba

vénfarok
mind1, azért kösz
szerencse h nem nekem kell
haverom szívja, nem én<#idiota>

Solten
GIGABYTE GA-X48-DS5: 27.276 Ft
INTEL Core2 Duo E7400 2.80GHz 775 BOX: 28.067 Ft
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KIT: 14.100 Ft
SAMSUNG SH-S223B/BEBE: 5.272 Ft
SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2: 11.268 Ft
2*SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 LITE PCIE: 2*26.712 Ft

Es elerkeztunk a 140 ropihoz... <#smile> Tapegyseget+hazat a Maltai Szeretetszolgalalat szolgaltatja... <#hehe>

Saor Alba

kifli
98% 1 magot? ez most télleg komoly? (az öt évvel ezelõtti játékokat nem számítanak, azoknak mindegy hogy 1 vagy több mag) épphogy 98% ami 2 magot használ 😄 egy sims 3 is használja mindkét magot, csak a botrányosan szarul optimalizált játékok nem használják mindkét magot (pl stalker clear sky) 😊
Miértne keverjem ide a játékokat? Elvégre szerintem inkább játékra lesz használva a gép nem tömörítésre meg konvertálásra, mellesleg én kibírom azt a 20percet amíg átkonvertál meg kiír egy dvd filmet, úgyis max 4-5 percel rövidíti le ezt a folyamatot.
Solten
De megprobalom a lehetetlent... <#zavart1>

Saor Alba

Solten
Akkor jo emlekeztem hogy mintha lenne ilyen nick... <#vigyor>

Saor Alba

CopyKing92
Szorry Solten <#idiota><#banplz><#szomoru1><#nemtudom>

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

CopyKing92
ja bocs keverlek 😄 az egy másik faszi 😄

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

Solten
Soren? Az oke hogy nem tudsz normalisan irni, de olvasni sem? <#hehe> Vege a gyereknapnak, 140-bol nem lehet ertelmes CF-et osszedobni.

Saor Alba

CopyKing92
SOREN - #42701 konfig a gyereknek😄

Solten
Ja, meg egy tucat tomorito meg konvertalo progy amelyik nem... <#zavart1> Jatekot ne keverd ide, 98%-uk 1 magot hasznal, ott a GPU az elsodleges.

Saor Alba

vénfarok
hát ha belefér a keretbe...<#vigyor>

CopyKing92
4850X2 es? jöhet?

vénfarok
nah, ujabb feladatom van számotokra<#integet2>
140k-ért összekéne dobni egy gépet, crossfire-s lappal, 4850/4870 vga-val, és olyan táppal ami támogatja a cf-et

kifli
naa, azért nem mindegy hogy hány szálon fut az alkalmazás, itt szokták írni hogy a programok 98%-a 2 magra van optimalizálva. Elég sok játék van ami csak 2 magot használ a 4 magos rendszerekben is