103176
1411386313.png
  • SLICK
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Lassan 8 éves gépemet szeretném lecserélni, egy szintén "időtálló" erős konfigra. Van egy kis rálátásom a dolgokra ugyan, de nem vagyok egy nagy hardver guru. Éppen ezért szívesen fogadok minden leírást, véleményt, tapasztalatot persze építőjellegűen.
    Kb 300-350e Ft-ot szánnék rá, ha picivel többe kerülne az sem nagyon gond, de jobb ha olcsóbban kijövök egy stabil konfiggal. :)
    Jelenleg a Battlefield 3 és 4 játékok azok, amik igényelnék az erősebb hardvert, de biztosan fog még megjelenni olyan játék, ami szintén lekötne hosszabb távon és szintén kell hozzá egy jó konfig.
    Ami kikötésem van az leginkább a márkák terén van. Alaplap Asus, Processzor AMD, de ezt be kellett látnom nekem is, hogy az Intellel egyszerűen nem tudja felvenni a versenyt, ezért az i7 felé orientálódok. Ehhez kellene még egy jó procihűtő. VGA terén Radeon párti vagyok (ASUS és Sapphire), nVidia semmiképp sem érdekel, RAM Corsair.
    Továbbá vennék még egy normálisabb 1,5-2 Tb-os winyót. Egy régi Samsung 750-esem van és nem szeretném, ha megadná magát valamikor. :)
    A régi gépem egy Cooler Master HAF 932-es házba van beleépítve, nem szívesen akarom alkatrészenként eladogatni, hanem csak kompletten az egész gépet, ezért szintén várok ötleteket egy jó gépházra is. Nem célom, hogy minél nagyobb dög legyen a gép, épp a múltkor láttam egy videót, amiben egy cipős doboznál éppen egy kicsivel nagyobb házba építette be az alkatrészeket a faszi. Tetszenek ezek a minimalista megoldások, de a magas hő miatt aggódnék, hogy hogyan lehetne ezt kiküszöbölni ilyen kis helyen.
    Gondolkodom erősen a vízhűtéses megoldáson is, bár tény ez jóval megnövelné a költségeket, ezért meghallgatok mindenféle építőjellegű kritikát, hogy megéri-e vagy maradjon a jó öreg ventis megoldás.
    Tervek szerint az iPonról rendelném a gépet, ezért nem lenne nagy kérés ha az általatok ajánlott alkatrészeket onnan linkelnétek be?

Előre is köszönök minden ötletet, tippet, segítséget!

Üdv
  • Vadnokedli
    Szerintetek ha cherry mx brown switch be, egy kis SIO Piros VitaTigris bele került, majd ezt Clean+WD40-el akartam kipucolni isopropyl hiányában rosszul jártam el? (konkrétan bele csepegtettem egyenként a kapcsolókba) Elvileg WD40-nem gond az elektromos cuccoknak.
  • broman191
    Nem tűnik úgy, mintha a CPU lett volna kevés...
  • bardocz
    Én egy időben rendszeresen szívbajt kaptam, hogy miért nem kapcsol be a gép, amikor a tápon a kapcsolót elfelejtettem felkapcsolni :D
  • Maala
    CPU limites volt az AMD, ezért cseréltem. :-D Nem fogod elhinni, de OverWatchban stabil 70 FPS van az 5820K-val, míg az FX 6300-al csak 50 volt. De lehet, hogy a DDR4-re váltás tette meg a hatását. :-D

Úgyhogy most tényleg ki van hajtva a 260x lelke is. :-D
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.08.28. 11:54:00
  • broman191
    Én is csináltam hasonlót, amikor a mostani rendszeremet szereltem össze, csak nálam a HDD led nem ment...amikor mindent megcsinál alaposan az ember, akkor az ilyen apró sz4rokat félredugni alap... Akkor éppen ki van hajtva a 260X, reméljük procit azért fogsz cserélni idővel...
  • Maala
    Hát azért nem szokták, mert mindegy. :-D Egy áramkört zársz, lényegtelen kb, hogy melyik oldalról. Mármint Reset és Power gomb kapcsoló. -.-"
  • Vadnokedli
    A legjobb lesz amikor nem tüntetik fel a csatlakozó pozitív/negatív részét..
  • Conqvistador
    Tudom nem azonos kategória de anno a k6-2 400as Amd procim 5 hónapig ment hűtőventillátor nélkül. Semmi baja nem volt pedig Nfsu meg Midtown Madness ment rajta azidőben komoly terhelést jelentett. Xd
  • Etelkozi Vata
    Szerintem az év balfaszságát én csináltam meg pár hete. Videókártya csere miatt le kellett húznom a proci ventit is, amit aztán elfelejtettem visszadugni.
    Elindítottam a gépet, majd nézem, hogy miért 100 fokos a proci a monitor program szerint... Aztán észbe kaptam, még időben, és kurva gyorsan kikapcsoltam a gépet.
    Eddig, szerencsére úgy tűnik, megúszta a proci, bár lehet, hogy a teljes élettartamának nem tett jót az a pár perc forrás...

• Maala
    Ne is mondd, nincs fogóm, kézzel kellett becsavarozni, hogy mind a 11 helyen le legyen fogatva. -.-" És persze szorultak. :-D
  • SzirmosSzisza
    Mi legutóbb a házba nem raktuk be a lábacskákat az alaplap alá :D
  • gforce9
    Még 200 gépet összeraksz, nem téveszted el :)
  • Maala
    Oh gyerekek, összeraktam ma az "új" masinát, hát mekkora balfasz voltam. :-D:-D:-D

Mindent összeraktam szépen, be is dugtam... Kapcsolnám be, hát nem akarja. Nézem-nézem-nézem. 2 órával később leesett, hogy a Front Panelt - így köztük a PWR SW-t is nem a saját részébe, hanem egy másik 9 pines csatolóba dugtam be. :-D

Szóval most megy a menő párosítás: Intel 5820K + Radeon 260X. Best. Combo. Ever.
  • NEOreg3
    videovágáshoz mindenképp jól jöhet a 32 giga, streameléshez felesleges
  • Conqvistador
    Mit gondoltok kb 2-3 év múlva (is) elég lesz 16 Gb Ram? Vagy esetleg (ha) olcsóbban lehet szerezni érdemes lehet 2x16 Gb DDR4 et dual channelbe belepréselni a gépbe? Nem csak játék hanem FHD + video konvertálás szerkesztésre is használva. Esetleg Streameléshez OBS vagy hasonló?
  • bardocz
    Szőnyegnél én vágatnék alá rétegeltet méretre, ha meg nagyon igényes akarnék lenni, akkor lefestem a ház színére.

broman191
    #98704 Igen, az nekem is van rajta. Elég fura a kialakítása mondjuk.
  • broman191
    A poros környezet sem kifejezetten gáz, ha van kivehető porszűrő a házhoz a táp alá...és ugye gyakran a nem űrtechnika árazású házaknál is adott az ilyen fícsör. :)
  • Conqvistador
    Köszi...
  • SzirmosSzisza
    Vagy szőnyegre :d
  • adam46
    Alsó tápos már egy ideje a sztenderd. Nekem már az előző előtti konfigom is ilyen volt, sokkal jobb.
  • bardocz
    Én nem vennék már felsőtáposat. Alsótáposnál a táp mindig friss levegőt szívhat kívülről, meg felsőtáposnál a prociról szívja a levegőt. Tápnak mindenképp jobb, hacsak nem nagyon poros környezetbe rakod.
  • Conqvistador
    Szerintetek van jelentősége hogy alsó vagy felső tápos házat vesz az ember? Akár elrendezés vagy hűtés szellőzés szempontjából? Találtam egy jó kis házat alsó táphelyes. Eddig mind felsősöm volt.
  • adam46
    Nekem a hangfalukkal volt gond, de a boltos csávókám se lelkesedett érte. Gondolom jobban a háttérbe lát.
  • broman191
    Ja, vicces ez a mai erőltetett színes csilivili gamer periféria trend, de biztosan működne hosszú évekig...ha az én 2e Ft körüli Logitech Classic 200-am kibír lassan 10 évet, minden drágább terméktől elvárná az ember minimum az örökéletet... :D
  • Conqvistador
    Mi a baj a Geniussal? Nyilván nem világmárka de csak jobb egy tescos vacaknál nem?
  • SzirmosSzisza
    Ha már billentyűzet, ilyet vajon hogy lehetne beszerezni még? Árulni nem árulják sehol, vaterán nincs, hardverapron meg csak fehér van :S
  • MarkBlade
    Billentyűben ilyet használok. A világítás miatt kellett. A csatlakozója kicsit gázos..
  • MarkBlade
    Szép ház! Kezdetben nekem is zörgőt picit de a tetején van egy szellőző azt kellet kicsit machinálni így már pöpec :)
  • adam46
    Én Genius-t nem vennék. Anno egy ilyet akartam venni de a boltos bácsi lebeszélt róla. Helyette ajánlotta a logitech k120-at, 1000 Ft-al olcsóbban, azóta is rendben mennek.
  • SzirmosSzisza
    Szerintem marha ocsmány, de ez személyes preferencia :D
  • Conqvistador
    Köszi.
  • NEOreg3
    teljesen jó, ennél többet nem is igen érdemes billentyűzetre költeni szerintem, a hiperszuper 30ezres mechanikus billek nem nyújtanak annyival többet, mint amennyivel drágábbak

én tizensok éven keresztül sima membrános billentyűzetet használtam, de a mechanikusra váltás nem hozta el a megváltást számomra
  • Conqvistador
    Keyboard

Mit gondoltok erről a billentyűzetről? Tudom nem PRO kategória meg nem mikrokapcsolós de nem is 30K és nem is 1000ft os tescos.

Esetleg hasonló kategóriában picit drágább de jobb billentyűt vagy ez is megtenné?
  • Vadnokedli
    Most egy Phanteks Eclipse P400S-t rendeltem, CM N200-ról váltok..(gyárilag berezonál, nekem kellett gumidarabokkal kiékelni.)
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2016.08.22. 19:30:37
  • MarkBlade
    Nekem cm silencio 652s van. Semmit nem hallok a gépből..
  • Conqvistador
    Meg ugye kinek mekkora hang az ami zavaró. Ha meg zárt fejhallgató van az ember fején ami még elnyomja a külső hangokat akkor meg szinte nem is hallható :D
  • adam46
    Tudomásom szerint valamivel rosszabb a szellőzésük is emiatt, cserébe valamivel csendesebb.
  • SzirmosSzisza
    Én azért nézegettem őket, mert a legtöbbön nincs annyi lyuk és így nem porosodik annyira :)

Amúgy, ha jól rémlik Pumpának olyan van innen (100r).
  • Maala
    Hát, azért nem mindegy, hogy régen nem hallottam, amikor felpörög a HDD, mert gumin siklott be a HDD-rackbe, míg most igen, mert csak egy sima műanyagon.

Már önmagában csak ezért nem ajánlanám senkinek pl. a Zalman Z3-ast a Zalman Z9-el szemben. -.-"