103176
1411386313.png
  • kvanta
    Köszönöm a segítséget!

A fő célom egy olyan gép összeállítása ami 1-2-3 év múlva is bővíthető marad, ne kelljen az egészet kukázni és mindent megvenni újra, legyen elég egyszerre 1 dolgot fejleszteni.
    Vid. kártyára nem akarnék költeni 100.000 Ft vagy felette, annyira már nem vagyok nagy játékos, de azért néha jó lenne belenézni az újabb cuccokba. Egyébként megéri a felárát a GTX950-hez képest a GTX 960? ebből találtam 4 gigás verziót ( ASUS GTX960-DC2OC-4GD5-BLACK GTX960 4GB . Ezt iponon leltem hirtelen, 72k az ára... kicsit fájdalmas de ha megéri akkor ok ez még belefér :)

• broman191
    ...és AIB 480-t, az is pár hete még kuriózum volt.
  • Maala
    Én ha boltos lennék, rendelnék egy db 6GBs 1060-at, aztán kiraknám mutatóba a boltba 84k-ért, hogy nézd, nálunk ilyet is lehet kapni. Oh wait, de hisz ezt csinálják. :-(
  • broman191
    Olvastam, attól függetlenül azt mondom, hogy 75e Ft-ért szvsz túlárazott a bevezetés alatt álló 3 GB-os GTX 1060 (mondjuk az MSRP-je szerint sokkal jobb nem is lesz a helyzet) a szándékosan nerfelt VRAM mennyisége miatti jövőben várható grafikus kompromisszumokhoz mérten...ha mondjuk tizenezer forinttal kevesebbért adnák, esetleg a GPU is gyengébb lenne a bizonyos VRAM mennyiség mellé, akkor oké. Viszont a jelenlegi formájában egy kiegyensúlyozatlan kombináció, abból kifolyólag relatíve túlárazva. Ha hardverboltban dolgoznék, rendelnék 1 db 3 GB-os 1060-at, de azt is csak azért, hogy mutogathassak rá az igényesebb vásárlóknak, hogy miért költsenek még 10 ezret a 6 GB-os verzióra...vagy 480-ra. :)
    Ha pedig nincs szükség atom gépre, akkor egy kiegyensúlyozatlan, túlárazott valamire sincs szükség a konfigba...ha mégis többet szeretnénk áldozni a célra, akkor pedig inkább felette egy tizessel nézelődjünk... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.09.04. 16:07:45
  • Conqvistador
    Nyilván gondolom egy 1080 lenne a legidőtállóbb de az cefet drága.
  • Conqvistador
    Igen csak a kérdező nem akart atomgépet és egy Gtx 950 is főként 2gb vramos...
  • broman191
    A GPU erejéhez mérten és a jövőre való tekintettel nem. Bár sok máig megjelent játék meglepően jól elvan a 3 GB VRAM-os verizóval is, a DigitalFoundry tesztjei szerint...amikor viszont nem elég, akkor könnyen kegyetlen mosottas - Xbone/PS4 szívonal alatti - textúra beállításokra kényszerülhet az ember többek között, ami azért ciki 75 Ft kiadásánál csupán egy VGA-ra... pl. a CoD Black Ops 3-mal ez már el lett játszva egyszer, nem is feltétlen kell a jövőbe tekinteni...szvsz annyiért inkább RX 480 4 GB-tal, sokkal kevésbé lesz bottleneck a jobb vizuális élményhez a jövőben, mint a 3 GB-os 1060...vagy +10e Ft-ért 480 8 GB/1060 6 GB és nagyrészt elfelejthetőek a jövőbeli VRAM-ból adódó kompromisszumok. A 480 8 GB-jával legalábbis, mert az nVidia biztosan 'támogat' majd fejlesztőket, hogy csináljanak olyan grafikus anyagokat, hogy csak a GTX 1070/1080 VRAM mennyisigével legyen futtatható és akkor mindkét GTX 1060 verzió tulajai hátrányban lesznek, az nVidia különböző termékosztályokat markánsan elkülönítő VRAM differenciálási szokásai miatt...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.09.04. 15:25:54
  • Conqvistador
    A 3gigás 75ért nem jó? D
  • broman191
    A legolcsóbb jelentős előrelépést jelentő megoldás: használt s1150 B85-ös lap tizenpárezer Ft, Intel i5 44xx/45xx ~40e Ft, memó & táp marad, videokarinak pedig egy 6 GB-os GTX 1060 jól mutatna mellé, amint beállt az ára.
  • Conqvistador
    Szia

Amennyiben a ramod 8+2gb os verzióban van tehát 2 slot és nem akarsz ddr4et venni úgy pl
    Egy gigabyte B150m dv2 akár 18,5k egy i5 6500 59k és vganál gtx 950 50 körül vagy 72-75 közt rx 470 4gb esetleg Evga gtx 1060 3gb ez cirka 160k körüli.
  • kvanta
    Sziasztok!

Mivel jó pár évvel leragadtam a gépfejlesztéssel így segítségeteket szeretném kérni.
    A jelenlegi gépem AMD alapokon nyugszik (ASUS M5a78L-LE + Phenom II X4 965 + HD6770 + 10 GB DDRIII + Gigabite 450-es táp), de annyit azért tudok, hogy a köv. gépet mindenképpen Intel + Nvidia párossal képzelem el.
    Túl nagy elvárásom nincs a géppel kapcsolatban csupán annyi hogy az aktuális játékok normális minőségben fussanak (tehát nem célom a FHD + Ultra felbontás beton stabil 60 FPS mellett)
    Amit a régi gépből kukázni szeretnék (alaplap + processzor + vid. kártya) valamint lehet a tápot is cserélni kell ezt nem tudom, kora még nem indokolja de lehet a teljesítménye nem elég, nem értek hozzá :)
    A keret amiben gondolkozom 100-150.000 Ft lenne

Köszönöm előre is a segítséget, remélem tudtok nekem segíteni.
  • MerlinW
    24" Samsung S24F350FHU LED monitor fekete /LS24F350FHUXEN/ - 42k

Ez talán most éppen a legjobb 50k alatti 24"-os IPS/PLS monitor.

Ha van még rá pénz, akkor DELL 24" U2414H LED - 80k
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.09.03. 22:03:48
  • Maala
    Ez a legolcsóbb jelenleg.
  • pett3rson
    bocs, hogy amit ezerből kinéztem pont ilyen szarul van megadva. De amúgy közben rákérdeztem egy boltban és ezen a néven TN paneles van, az IPS-nek QA a vége. keresek tovább, csak segítséget kértem, hogy ki mit tud erről a szarról...mindegy.
  • Moby
    Nincs elég monitor a piacon ebben a méretben, amiről mindent pontosan lehet tudni?
    Komolyan nem értem ezeket a helyzeteket.
  • NEOreg3
    szerintem TN panel lehet, már csak az 1ms válaszidő miatt is

nekem ASUS mx279h-m van és ahol csak tudták feltüntették a csomagoláson, meg a monitoron, hogy IPS panel van benne, itt meg sehol semmi
  • pett3rson
    Ja, azon nem láttam Én sem...hát ez beszarás, már bocsánat...

Az Extreme oldalán azt írják, hogy ez kifutott. Lehet, hogy ezután váltottak más panelre, először volt VA aztán lett IPS...mondjuk?
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2016.09.03. 08:57:56
  • NEOreg3
    hát ez érdekes egy állatfaj, hivatalos honlapon sincs feltüntetve a panel típusa

ráadásul extreme digital szerint meg VA panel van benne
  • pett3rson
    Sziasztok,

Bocsánat, de ez a topik jobban pörög, ezért itt tenném fel a kérdésemet:

Monitort szeretnék venni, ki is szemeltem egy jónak tűnőt, de most kétféle infót kaptam róla, az egyik bolt azt írja, hogy TN paneles a másik, hogy IPS. Nekem IPS kellene, most akkor mi az igazság?

Ipon oldala

Compker oldala
  • Calver
    mi a véleményed a kötögetésről?
    csak mert lesz rá bőven időd ha úgy gondolod, hogy nem kell SSD, majd minden jól betölt HDD-ról.

ha 120 gigás SSD-t meg akarod tartani: kopasztott win (nem nehéz win7-et 20 gigáról 7 GB-ra lenyírni *szerk: de látom te 10-et használsz, ott passzolom), 30 gigát adsz neki, többi marad 1-2 játéknak, probléma megoldva.
    Utoljára szerkesztette: Calver, 2016.09.03. 02:57:52
  • SLICK
    nem hagytam figyelmen kívül, elfelejtettem írni, hogy elsőnek ezt a gépet állítottam össze, mielőtt még itt megkérdeztem volna a véleményeteket :) my bad..

akkor célszerűbb ezt a procit választanom? i7-6700K (itt az iPonnál sima 6700-as csak 3,4 Ghz-es órajelű, ez azért gondolom számít valamit, más nincs raktáron)
    Ezt az alaplapot néztem hirtelen hozzá: ASUS H170 ez mennyire jó alaplap?
    RAM terén pedig ezt néztem hozzá: Corsair DDR4 Vengeance 16 Gb 2133Mhz

A HDD azért kell, mert a mostani játékok kurva sok helyet foglalnak, meg részben adatot is szeretnék rajta tárolni ezen felül. SSD-ről nem akarok játékot futtatni, mert 120 Gb-ra nem sok minden fér. Meghagyom a Win 10-nek, meg pár programnak amit fixen használok.
  • cibi17
    160-170
  • broman191
    Szerintem az FX-széria architektúrájának keretében értelmezett 6 mag nagyjából addig fogja húzni az emészhető játékos teljesítmény biztosítását (relatív, ha azt vesszük, hogy az eyecandy grafos 60 FPS-hez elég kakaót már ma sem minden címben tud biztosítani, amelyben 4/6gen i3/i5 például tud) , amíg a 8 magos verzió, lényegesen nem tovább. Az érdemben erősebb Zen elterjedése után lassan de biztosan besöpörik majd a fejlesztők a minimum gépigényt éppen-éppen megütő szintre - ritka esetenként oda sem - az FX-eket, nagyjából ahogyan a Phenom II X4 és Phenom II X6-okkal történt az FX-ek elterjedését követő évek folyamán. Persze egy értelmes - és nyilván kellően pénzéhes -nagy játék kiadó nem zárná ki a potenciális célközönségének meghatározó részét széles körben eladható címeknél, így csak nem lesznek kizárva az FX-ek a gamer létből még vagy 2 évig...
  • cibi17
    oké, most még jó az fx-6300. VISZONT! h azért jönnek az egyre nagyobb gépet igénylő játékok, és mivel az AMD ugye nem éri el azt a szintet, mint mondjuk egy 4 magos i5, ezért kell neki a 6-8 mag, h annyira ne legyen lemaradva tőle, akkor meddig fogja húzni a 6 mag? és mikor lesz még szükség a maradék 2re? elgondolkodtató szerintem. mert szerintem már nagyon hamarosan.
  • broman191
    "nem értem aki amd-t akar, pláne játékra, az miért erölteti a 6 magot... low- medium grafikára? na mind1"

Sokszor az FX-6xxx és FX-8xxx játékos teljesítménye között marginális különbség van, a számottevőbb eltérés inkább az FX-6xxx és FX-4xxx között tapasztalható. Valamint pl. a legújabb Deus Ex-ben is 'very high' presettel egy 4gen i3 is egy hajszállal gyorsabb mint ma bármilyen kereskedelmi forgalomban kapható AMD CPU. No de majd a Zennel remélhetőleg megcsinálják a szerencséjüket jövőre...
  • Conqvistador
    Kíváncsiságból mennyi a gép winyó és író nélkül?
  • cibi17
    fx-6300??? MIÉÉÉÉÉRT?? ott a 2017, november 3-ig garis fx-8350em, gyári hűtőjével, fel sem volt rakva, vagy akár a most rajta levő coolermaster hyper 212evo-mal.. akár abban is megegyezhetünk... ott a nagy coolermaster elite 430 black házam is akár, ahogy mondtam, elöl a gyári 14es kék ledes venti, + raktam még bele 4 db fractal silent series r2 12 centis ventit, 2 felül, 1 hátul, 1 oldalt a plexin, így hűtés is van bőven és nem hangos. 2x 4 giga kingston, amit írtál, pont olyan, hyper fury x blue 1600 cl10, ez is 17.szeptemberig garis. akár ha kell az msi 280x gaming 3gb karim, 2017 novemberig garis... 1 terrás wd winyó, asus dvd író, asus m5a97pro alaplap, fsp raider 750w táp.
    nem értem aki amd-t akar, pláne játékra, az miért erölteti a 6 magot... low- medium grafikára? na mind1
  • broman191
    Szóval nagyjából figyelmen kívül hagytad amit írtak a többiek? :D Miért s1150, DDR3 és i7-4xxx amikor hasonló áron/alig többért ott lenne az s1151, DDR4 és pl. i7-6700? A HDD csak adattárolásra lenne? Mert akkor 2x akkora kapacitásút is kaphatsz a Black áráért...SSD mellett szvsz felesleges is ilyen gyorsabb HDD, ha SSD-ről futna szinte minden. Videokariból az éven elvileg nem jön már újdonság, legalábbis a jelenlegieknél erősebb modellek nem, az AMD valamikor 17' elején jelenteti meg az RX 480-nál erősebb modelljét. Igaz az utóbbi itthoni piaci elérhetősége még mindig elég foghíjas az AIB választékot tekintve és az árazása sem állt be az optimális szintre, érdemes még várni egy keveset mindenképp, ha azzal szemeznél.
  • SLICK
    Elnézést, nem voltam gép közelben a napokban, de köszi a tippeket, segítséget mindenkinek a gépvásárlással kapcsolatban!

Amit én néztem konfigot ezelőtt, nagyjából így nézne ki:

Processzor: INTEL Core i7-4790 3.60GHz 1150 - Link

Akkor ehhez egy hűtő: Link

Alaplap: Itt kettő között vacillálok, hogy melyik legyen:
    1. ASUS Z97-PRO GAMER - Link

2. ASROCK Z97 Extreme4/3.1 - Link

RAM: CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ16GX3M2A1600C9 - Link

HDD: WD Black 2TB 7200rpm 64MB SATA3 WD2003FZEX - Link

Amúgy van egy 120 Gb-os Samsung SSD-m mellé.

Táp: SEASONIC S12 II 620W - Link

És mivel még úgysem most veszem a gépet így egy jobb Radeon kártyát megvárok, hátha lesz jó áron egy faszább kártyájuk. nVidiát nem szeretnék egyáltalán. A többi apróságot meg majd még kiválasztom a géphez.

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy szintén egy későbbi befektetésnél vennék egy jó LG Led-es monitort 27" felettit. Tudtok ajánlani valamit?

Tippeket, ötleteket, korrigálást továbbra is várom! Köszi előre is! :)
  • broman191
    Igaz második gondolatra 50k egy RX 460-ért már húzós, a 2 GB-os R9 380 is lőtávban van már ott és kb. 30%-kal gyorsabb...igaz csak 2 GB VRAM-os - szóval lassan erősen korlátosak lesznek vele az élvezhető grafikus beállítások, mivel a 2 GB VRAM a mai játékoknál minimum gépigény szint, a felbontástól függetlenül és eggyel régebbi GCN architektúrás....így ebben az esetben én inkább vennék egy alig használt, több év garis 4 GB-os 380-t, pl. a hardveraprón akár kereken 50e Ft-ért is elcsíphető.
  • broman191
    VGA inkább: RX 460 2 GB hasonló áron. A hűtéssel sem lesz komolyabb gond, ha fillérekért sikerül szerezni legalább egy Wraith cooleres hűtőt, vagy ha ehhez már azt adják... A Zenig jó lesz, ha AMD mindenképp...

ui.: RX 460 4 GB ha 50 ropi környéke is játszik VGA-ra.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.31. 18:15:21
  • csrolli
    ASUS M5A97 PLUS alaplap
    AMD FX 6-Core FX-6300 dobozos Socket AM3+
    8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Blue Series CL10 Kit (2x4GB)
    Sapphire Radeon R7 370 4GB NITRO
    1TB Toshiba 3.5" SATAIII 32 MB cache winchester
    120GB AMD Radeon 2.5" SSD meghajtó R3 Series
    AeroCool V3X Devil Red Edition
    Cooler Master B500 500W tápegység
    + egy proci hűtő?
    valamivel jobb?
  • gforce9
    Akkor ahogy Maala mondja. Nagyobb ház, és egy értelmes hűtő kell még ehhez, amit leírtál, ha intenzíven játszani is akarsz vele.
  • Conqvistador
    Akkor várd meg a Zen-t a legalább normálisabbnak tűnő proci lesz a mostani eresztéseknél. :D
    Nekem is sok Amd-m volt a PII 233 volt az utolsó intel aztán K6-2 majd Athlon, Athlon 64, X4 de most gondolkodás nélkül cserélem majd le Intelre ha végre összejön a bolt. Sajnos az AMD nem fejlődik rendesen és nincs más alternatíva az Intelnél.
  • Maala
    Részvétem. Akkor dobj még rá egy kicsit a jobb hűtéshez, jobban szellőző házhoz, különben annyira melege lesz, hogy az egészet vissza fogja húzni a throttling, és egy 80k-s Intel gép szintjén ragadsz.

Én most váltottam 6300-ról, legjobb döntés valaha.
  • csrolli
    Bocsi, de hajthatatlan vagyok. Mindenképp az AMD-nél maradok. Előző gépeim is azok voltak, meg voltam velük elégedve.
  • nagykispeter
    Én a télen váltottam kb.ugyanerről i5 6600-ra + GTX 970-re ég és föld a különbség.Ráadásul az i5-el 2-3 hónapig egy Sapphire R270-et használtam és még azzal is nagyon nagy volt a különbség
  • zamballa82
    Én most váltottam Intelre. Én nem javaslóm az AMD-t most sajnos.
  • gforce9
    A gyári hűtő ehhez kevés sajnos. Ha egy normális hűtőt melléteszel akkor feljebb kúszik az ár. Én szerettem az AMD-t, de jelenleg el kell ismerni, hogy ebből a pénzből inkább intel. Egy I5+B85-ös lappal jobban jársz és ahhoz elég a gyári hűtés is.
  • cibi17
    ment privát