103176
-
cibi17 #99002 miért nem jó a sima 1600as? :O ilyet se hallottam még.. 4590 i5
-
#99001 Intel procihoz vagy 1333Mhz, vagy XMP-s 1600-asat. Ez jó lesz
De ha pesti vagy, 10-ért adok neked 8GB-os kitet, van elfekvőben HyperX és Corsair vengeance is. Postázni nem postázok semmit:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.09.14. 11:38:52 -
cibi17 #99000 volt már valakinek ilyen Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 1.5V?
Plug&Play? Berakom és jó? nem kell ezzel szórakozni az időzítéssel? jó lesz, stabil?
mindegyik másiknál írja pl, h 9-9-9-24, a crucialnál semmi :/ -
#98999 Bocsi de ez az ötlet több sebből vérzik :D
-
cibi17 #98998 mennyibe adod el? ha mondasz egy jó árat és ma még postára adod, akkor megveszem :D -
cibi17 #98997 helló!
mondjatok nekem légyszi gyors véleményt, kell valami ramot rendelnem. ezt ma mág hozzá tudnák rakni a csomaghoz.
Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 1.5V
http://redgoat.eu/index.php?route=product/product&path=59_64&product_id=65938
nem a legszebb, de sztem csak low profile fog elférni a giga b85m-d3h-ban is, cm hyper 212 evo alatt...
az asus m5a97pro-mban így is a 4 ram bent volt a proci netillátor alatt és alig volt néhány mm :/
ha nem lenne hely gondom, akkor mindenképp ez menne bele:
http://redgoat.eu/index.php?route=product/product&path=59_64&product_id=65854
vagy elférhet a gigaban? -
#98996 Ahogy korábban szóv olt róla, nem szerencsés keverni a tipusokat, én vennék 16GB-os szettet a régi 8-asat meg eladnám. Ha feltétlen bővíteni szeretnéd, akkor amit linkeltél jó lehet.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.09.14. 10:23:05 -
#98995 -
#98994 Sziasztok
Van 2x4 gb memóriám. Szeretném bővíteni 16 gigára
Ez az eredeti kit:
KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1866MHz CL9 KIT KHX1866C9D3K2/8GX
kérdésem hogy ehhez jelenleg melyik szett való? vagy jobban járok egy 2x8 gigával?
Én ezt néztem -
Conqvistador #98993 Erről nagyon hiányolok Magyar nyelvű Youtube videókat. Hogy s mint kellene mennyit azt gondolná az ember nagyobb igény volna rá.
Hát úgy gondolom lesz még utánajárás ebben a témában. Köszi és szívesen fogadok léghűtési tanácsot is :D -
#98992 A víz mellett is hűteni kell a házat, sőt, még jobban kell hűteni, de inkább lebeszélnélek a vízről :) A szabályozhatóság (amit többféle módon meg tudsz azért oldani) azért sem butaság, mert ha be lesz zárva a házad, célszerű kicsit túlnyomásosra csinálni, hogy ne prosodjon szarrá. Ahhoz meg a befelé fújó ventiket kicsit nagyobb fordulaton kéne hajtani. -
cibi17 #98991 na én most dobom el az agyam!!! :( :( :( :( :( :( :(
adhattam volna érte az amd-m
http://hardverapro.hu/apro/i5_6500alaplapddr4_2x4_gb_csere_amd-re_igenyfelmeres
akinek amd-je van, az vigye! -
#98990 Szóba. Ez egy okés hűtőke.
#98988: egy non-K procihoz hótfelesleges egy mugen4. Amúgy is tudnék ettől jobbat ajánlani hasonló árban, de ide felesleges az is.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.09.14. 08:01:40 -
cibi17 #98989 https://ipon.hu/webshop/product/scythe_mugen_4_pcgh_edition/526816
ez lehűt :D
de nekem pl ez van:
https://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_hyper_212_evo/196982
még amd alatt is gond nélkül tette a dolgát.
ALAPBÓL 2 ventit adtak! (előre-hátra)
Utoljára szerkesztette: cibi17, 2016.09.14. 07:58:13 -
Conqvistador #98988 Be quiet procihűtő ez szóba jöhet? -
Conqvistador #98987 Egy Sentry 3 as került a látókörömbe. De már lassan ott tartok, hogy lehet egy vízhűtés olcsóbbra kijönne :D Bár lehet az olyan is... -
#98986 Ha igazán halk gépet szeretnél, akkor alap a szabályzott venti, 1000 RPM-es 'halk' ventikkel is lényegesen hangosabb lesz a gép mint kellene...non-PWM ventik mellé mondjuk egy NZXT GRID+ v2 jól jöhet. :)
#98984: Ha mindkettő támogatja ugyanazt a szabványt, akkor olyan egyszerű...ha nem, kicsit nehézkesebb lehet, de nem lehetetlen. Egyébként a CPU-ban van a memóvezérlő, szóval non-K s1150 CPU-val 1600 MHz a vége a játéknak, felette már 'OC' RAM-ok vannak, K-s CPU-hoz. Az alaplap persze megeszi majd az akármilyen OMG MHz-es OC RAM-ot is, csak 1600 MHz-es órajelen fog menni... Hallottam sztorikat, hogy még e-sportos szponzor gépekben is a komoly OC RAM-ok 1600 MHz-en mentek, mert lusták voltak manuálisan belőni a meccsek előtt... :DD
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.09.14. 00:24:44 -
Conqvistador #98985 És arra van ötleted, mennyi és milyen nagyságú hűtőt kell beleszuszakolni egy olyan típusú házba, mint pl a tied vagy az 530as Source? 120-140es belefér és elől akár 200mm es is.
Már csak azért is, hogy a hogy is írták? Air flow menedzsment optimális legyen... Előlapon 2 venti gondolom kell az alap...
De sokba lesz ez a gép vazze... :D (illetve van értelme ventilátor szabályozót betenni vagy az már csak úri flanc és örüljön a gép, hogy kap levegőt? ) :D
Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2016.09.13. 23:57:07 -
cibi17 #98984 ez mind ok... nekem tök jó is lenne minden a kisebbre. csak egyik ismerősöm azt mondja, h ez nem ilyen egyszerű, h csak beállítom 1333, meg 1,5v-re az összeset és kész. kell oda még akkor időzítés, tesztelgetés, h tényleg jó legyen és stabil... h ezzel szerinte el lehet szórakozni akár 2-3 napon keresztül is, h rendesen belője az ember. mondjuk ő tuningolt is, szerintem azért volt neki hosszadalmas...
vagy a másik lehetőség, h meghirdetem őket, nem tudom mit kapok értük, aztán pl:
https://ipon.hu/webshop/product/corsair_8gb_vengeance_lp_ddr3_1866mhz_cl9_cml8gx3m2a1866c9b/213061
valami low profile-t keresek, h beférjen a hyper 212 alá.
pedig ez sokkal brutálabb :P
https://ipon.hu/webshop/product/corsair_8gb_vengeance_pro_ddr3_1600mhz_cl9_kit_cmy8gx3m2a1600c9r/482137
jah! giga b85m d3h bírja az 1866-ot?
Utoljára szerkesztette: cibi17, 2016.09.13. 23:44:16 -
#98983 ...és még az is 20 dB körül van, legalábbis 1000 RPM-mel értve. A 140 millis Fractal R2 1 dB mínuszban van a gyári adatok szerint hozzá képest, tudom hová tenni azt a zajszintet, szélzajban az is hangos éjjel, egy zajtalan szobában...nem mondanám szörnyen zavarónak, de szvsz egy sz4rrá zajszigetelt ház lenne már csak előrelépés...csak az a hűtési teljesítmény viszonylatában már nem lenne előnyös. :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.09.13. 23:13:26 -
#98982 A bequiet az jó. És itt még jó olcsó is. -
#98981 Hogymondjam...ha csendes(CSENDES) gépre hajtasz, annak ára van. Ha ez annyira nem szempont akkor hótmindegy. De a csendes géphez nem csak csendes házhűtés kell, hanem csendes cpu hűtés. Csendes vga, és csendes hdd-k(vagyinkább ssd(k)). És csendes táp. Nálam ez annyira szempont, hogy emiatt van kettőfeles hdd, de hamarosan kidobom azt is, és teszek inkább ahelyett is ssd-t. Szóval 20-30K-t mondjuk akkor érdemes fasza házventikre elégetni, ha már _tényleg_ csak azok hangosak. -
Conqvistador #98980 Ez vajon elmegy?
Vagy egy ilyen Be quiet?
Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2016.09.13. 22:56:28 -
Conqvistador #98979 Annyira gázok a gyári ventik? Ne idegelj... :S -
#98978 Abban nemtudom milyen van, de az s340-ből az első dolgom volt kitépni a gyári ventiket. Mondjuk azok az nzxt-k sokkal nem voltak rosszabbak mint ezek a corsairek, kb egyszar :D -
#98977 A Scythe kimaradt a felsorolásból, én tőlük is bevállalnék ventiket akármikor. :) -
Conqvistador #98976 Hát akkor lehet visszamegyek az NZXT Lexa S modellre. Abban 4 beépített NZXT venti van és még 8k val olcsóbb is.
Bár egy picivel szűkösebb a szerelése... -
#98975 Hát..olcsón jóventi nincs. Namost ez pont nem annyira drágán szar venti, szal ezt kb senkinek nem ajánlom jó szívvel, de azért ha halk gépet akarsz akkor mondjuk ilyen BeQuiet purewings alá nem érdemes lőni, és az is négyezer. Aztán ottvannak az aerocool deadsilentek/alpenfönhök ötezerekért, blacknoisok/noctuár nyóc-tízezrekért. Lehet válogatni, szerencsére van miből :) De az ezerforintos ventit azt inkább ne pakold bele. -
#98974 A szabvány 1333 MHz-et mindkét párnak tudni kell, ha az 1333 mellé tartozó időzítések is egyeznek, akkor nyert ügyed van, ha valamelyik modellnek valamelyik időzítési értéke rosszabb lenne, akkor menjen mindkettőnek a rosszabbik érték, az a biztos verzió. Kipróbálható persze a jobb értékekkel is mindkettő, lehet az is stabil lenne, de az lutri...
ui.: Ha nem tudnád melyik milyen modell és milyen értékeket támogat, akkor például a CPU-Z 'SPD' füle segítségedre lehet. Időzítések beállítása pedig értelemszerűen a BIOS-ban, a memóriás menüben. -
#98972 Én nem tenném be mindkettőt. Nem szerencsés. Vagy ez vagy az. -
cibi17 #98971 vagy 2db hyperx blu 1600as ramom 1,65v, meg 2db hyperx blu 1333as 1,5v ramom..
csütörtökön délután lenne aktuális, ha összeraktam a gépet, segítene valaki belőni őket? nagyon megköszönném :)
sosem csináltam még ilyet. -
Conqvistador #98970 Gondolom Nzxt házba nem kötelező olyan hűtőt is venni mert 4 hűtő majd 3ezrével picit sok más márka ventije is jó oda nem? :D -
#98969 Ez egy örökség, már rég ki kellett volna kukáznom, de nem sok kedvem bolygatni. Delidelt procit rejt, szal ez már csak egyben lesz kukázva, platformcserénél, de biztosan másik gigára :D
Ventik: Az a kettő van bent ami látszik, az is inkább csak placebo, nincs fent az oldallap. Ha fent lenne rögtön kukáznám a crosaireket, lapát szarok, csak jól néznek ki (és rögtön tennék előre is kettőt, kicsit nagyobb fordulaton hajtva, hogy ne porosodjon a bele). -
Conqvistador #98968 Hehe Gigabyte lap MSI kártya?
Én most pont az ellenkezőjén gondolkozom. Giga-Giga párosítást néztem ki de az MSI Z170 Gaming Pro most valahogy vezet a listán.
Viszont VGA ban annyival olcsóbb eddig mindenhol a Giga G1e hogy az MSI X G8 felárát inkább házba/tápba tenném be aztán ha mégse lesz elég a tervezett pénz még végül egy RX 470-480 is befuthat nevető sokadikként.
(Hopp most nézem az Aero hűtéses MSI egyárban van a Gigával PCX nél)
Ház: Tágas = Legyen elég hely hátul a kábeleknek. A 38k forintos hiper szuper H440 se tágas ott ahol kell az S530 asnál eddig mindenhol azt olvastam, hogy a kábelek jól elférnek és egy 10essel olcsóbb. A Fraktal Design R5 viszont szintén remek lenne a kettő között van de mégis átlépi a 30k s lélektani határt amit egy házért kiadna az ember. Sajnos mindenből nem lehet azt venni amit mert véges a spórolt pénz is de azért egy Ház-Táp kombóval igazat szólva 5-10 évig terveznék legalább. A mostani ház is elég rég óta megvan csak sajnos kicsi és baromi macerás a szerelés és nem akarok megint kínlódni.
Apropó ventilátorok. Te milyet és mennyit tettél a házadba? Sajnos csak 2t tesznek bele alapból és az még + pénz...
Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2016.09.13. 20:28:30 -
#98967 Szvsz ha nem a spórolás a lényeg, akkor a Skylake konfig sem ördögtől való és a DDR3 memódat is eladhatod használtan jó áron, alig van a DDR3 és DDR4 között érdemi árkülönbség, pusztán a DDR4 memóra váltás miatt nem lesz az akciónak lényegesen nagyobb kiadás a vége... :) -
kvanta #98966 Igazából én is az RX felé gondolkodom, csak még nem 100% a dolog :)
Inkább az új dolgokat vásárolom, így nem használtan venném egyik alkatrészt sem, tehát nem spórolás miatt venném a régebbi i5 procit, hanem azért hogy felhasználjam az új géphez a meglévő szerintem annyira még nem elavult DDR3 memóriákat.
Táp téma, köszönöm a segítséget legalább ez a tétel fix :) -
#98965 GTX 9xx karit már nem vennék, használtan sem, kivétel lényegesen áron alul. Én mindenképp rámelegednék az RX 470-re, főleg ha nem igényled a minél csendesebb VGA hűtést, mivel ugye a a képességeihez képest jobbára emészhetőnek tekinthető áron kapható kiadás belőle általában ref.
Tápból részemről is a 20k alatti 600-as FSP Hyper M kap egy szavazatot - igaz 500W is elég lenne, de hát 1-2 ezer Ft aligha számít, áldozzunk a nagyobbra - és alapvetően a Skylake-től olcsóbb 4gen i5-ös konfig is - főleg ha a procit használtan szereznéd be, ha van jó vétel jelenleg.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.09.13. 19:35:59 -
#98964 Nekem egy S340 van. Ez mondjuk elég designos, és nekem elég elég tágas is, de lehet, hogy ezt eltérően értelmezzük. -
Conqvistador #98963 Én most egy FSP 600wattos Hiper M táppal szemezek 19-20k attól függ hol nézed.
Az Rx470et több helyen ajánlják a 960 ellenében. -
kvanta #98962 Sziasztok kb 1 hete kérdeztem gépfejlesztés ügyben köszönöm ismét az eddigi tanácsokat.
Lassan körvonalazódnak bennem a dolgok viszont sajnos még mindig tanácstalan vagyok (nem célom a FullHD 60FPS játék mert időm nem sok van rá inkább a cél az hogy mai játékok is menjenek normális minőségben) Amit kigondoltam magamnak az az alábbi 2 lehetőség lenne, vagy az új intel Skylake vagy a régebbi Haswell. A régebbi Haswell azért játszik mert így megtartanám a meglévő DDR3 ramokat, viszont a Skylake esetében szükségem lenne DDR4 ramokra is de nem tudom hogy megéri-e a felárat...
Skylake konfig:
Alaplap: MSI B150M BAZOOKA PLUS
CPU: Intel Core i5-6400
Vid. kártya: mindenképpen 4 gigás változatban vagy GTX960 vagy RX470 újabb tanácstalanság:)
Haswell konfig:
Alaplap: MSI B85M-G43
CPU: INTEL Core i5-4460
Vid. kártya: ugyan az a dilemma mint fentebb
Természetesen jó lenne hozzá ésszerű keretek mellett (15 nagyon max 20k körül) táp is. A jelenlegi pár éves Gigabyte-ra inkább nem bíznám az új gépet. Szerintetek jó az elképzelés valami túl sok/túl kevés?
köszönöm a segítséget előre is.