103179
1411386313.png
  • Alice Sabbat
    Lehet hogy x év után amatőren teszem fel a kérdést, de milyen konfigurációt érdemes most építeni? ismertek e olyan oldalakt cikkeket ahol érdemes utánaolvasva megismerni a megfelelő "hardware összeállíthatások" optimalizálhatóságát

Első körben 280 000 et szánok rá, ahol egy 16 gb memória egy i5 6600k és egy 1060/6- ban gondolkodtam(ok) első körben, de nem igazán tudom hogy merre érdemes most lépni, mik azok az apró nüanszok amik aprók ugyan de jelentőssé válnak a teljesítmény értékmérőjében?
    Hallottam olyan véleményeket is hogy a Ms Skorpio hardware fronton befolyásoló tényező lehet a hardware rárak alakulásában, bár egyelőre nem tudom való e a gondolat.( kérdés érdemes e és ha igen várni az új számítógép építésével)

Valamint gondolkodok egy kicsit Modding felé is elvinni a dolgot, vizuálisan ebbe az irányba vinném e la dolgot ( persze amit ki lehet hozni kisebb pénztárcával :

http://www.thinkcomputers.org/case-mod-friday-origami/
    http://www.thinkcomputers.org/case-mod-friday-project-crystalized-570x/

Ismertek e magyar modding közösségeket ahol fejleszthetném a tudásom ilyen téren is?

HA tudok segíteni megköszönném

:)))
  • Maala
    Van, pl Skylake esetében ez a pár.
  • pett3rson
    Tudtommal nincs, csak azért van több, hogy ha Te akarsz majd bővíteni akkor legyen elég hely. Ha elég a 2 slotos akkor olyat kell venni. pl irodai gépeknél ugye többségében nem kell sok memó és a 2 slot bőven kiadja.

Valami elméleti vagy fizikai határ van slotonként, talán 32 GB?? nem tudom...
  • xido
    Sziasztok!

Van-e bármilyen minőség és/vagy teljesítménybeli különbség alapalapok között annak függvényében,hogy 2 vagy 4 memóriaslot van rajtuk?
  • Palinko
    Amire írod meg fog felelni biztosan.
  • Broafka
    erről mi a véleményetek?
    https://www.usanotebook.hu/laptop/hp-pavilion-15-bc200nh-1dm27ea/P50064
  • Vadnokedli
    Notebook kereső, itt a kritériumokat beállíthatod. Irányadónak megfelel hogy típus azonosan rá keresel és megnézed van e máshol olcsóbban..

Ezzel én be is céloznám a felső határt, lévén hogy DELL 3 év garanciával. Inspiron 15

Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.04.01. 11:48:59
  • Broafka
    Sziasztok! A menyasszonyom belsőépítészettel és építészettel foglalkozik, ezért gyakran használ (munkájához), olyan programokat, mint (bocsi, ha rosszul írok párat) Architect, InDesign, photoshop, stb.
    Laptop érdekelne, hogy milyen laptopot javasoltok (készen, vagy összeállítva ahol lehet), ami ezeket gond nélkül futtatja és kezeli, és bár tudom, hogy egy milliós Apple gép lenne neki a legjobb, de ezt most nem engedhetjük meg magunknak :) Kb 250-350 ezer forintig tudtok e javasolni nekem laptopokat.
    Nagyon hálás lennék érte!
  • Vadnokedli
    Épp hogy sovány, néhány játékba pedig pont jó.- Sok tényezőtől függ. Nekem jelenleg alap 4670K-m van OC-zott 1070 mellett.
  • Madi92
    Üdv.
    Olyan érdeklődő kérdésem lenne, hogy a jelenlegi i5 4670-es procim kiszolgálna-e egy 1070-et? Vagy oda már sovány?
  • gforce9
    Vagy rakja össze magyar boltban és akkor az már egy jó közelítést ad, onnantól csak megnézi a kinti alkatrész árakat és meg is van a végeredmény,
  • G18XM8
    300as keretbe sztem próbálj beleszorítani egy 1070et. Tudom az 1060 is jó, de az 1070 tartósabb lesz. Német honlapot sajnos nem tudok, de próbálkozz a google-ben keresni.
  • Nyers
    Nem tudom, nincs személyes tapasztalatom, de aki cserélt monitort adaptic sync-esre, az csak jót említett róla.
    Lehet érdemes lenne olyat kinézni, bár nem hiszem, hogy a keretbe belefér, G-Sync-s monitorok elég drágák.
  • BarackHUN
    Sziasztok! Gépvásárlás előtt állok, és el kéne pár tanács :D
    A keret magára a gépre ~300 ezer, + 60-90 ezer még monitorra.
    Komplett gép kellene, a régi laptopom helyére szeretnék egy gamer valamit, tehát mindent venni kell. Én intel procit, és nvidia VGA-t nézegettem, a prociból 6.-7. generációst gondoltam (tudom hogy nem muszáj i7, i5-öt nézegettem, játékra legalábbis), kariból pedig a gtx 1060 volt ár/érték arányba a legszimpibb. Az külön öröm lenne számomra, ha valaki esetleg még olyan oldalt is tudna linkelni, ami olyasmi mint az ipon.hu, tehát tudok konfigurálni, csak német oldal, mert Németországban élek és itt venném a gépet. Hát kb ennyi lenne a kérés, előre is köszönöm ha valaki megtud dobni pár tanáccsal, hogy miből mit érdemes.
  • Vadnokedli
    Némely játék amelyik engedi beállítani független kártyától az nV-s feature-okat van egy alternatív switch-je(ha van, vagy driverből) ami a CPU-t terheli a GPU helyett ami eléggé masszívan zabálja.(függ attól hogy milyen szintű ez a feature,pl. egy physx)
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.03.25. 19:28:31
  • bajgunar
    HairWorks, HBAO+, PhysX, Destruction, Clothing...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ez pl ACS

Ez meg Wildlands
  • G18XM8
    Amennyire tudom a hairworks minden gpu-n jelent egy pár mínusz fps, függetlenül attól, hogy nv. vagy amd. A cpu-t inkább a sok npc terheli meg.
  • Vadnokedli
    Be lehet ezeket kapcsolni, hairworks, physx. csak jobban leszedálják az AMD kártyákat a támogatás miatt. (Vagy a CPU-t? )
  • G18XM8
    Ja a hairworks-öt mondod? Azt amd-n is be tudom kapcsolni ugyan úgy. Egyébként egy Asus gtx 760 2 gb-on játszottam, most pedig egy Sapphire rx 480 nitro 4 gb-on.
    Utoljára szerkesztette: G18XM8, 2017.03.25. 11:27:47
  • Vadnokedli
    Ez? Milyen nV karin játszottad attól is függ. 'úgy hiszem
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.03.25. 09:42:06
  • G18XM8
    Melyik az az effekt witcher 3-ban, amelyik csak nv karin van meg? Csak mert én játszottam nv karin is és amd karin is, de nem vettem észre a különbséget.
  • bajgunar
    nVidia karim volt mindíg is. És azt is szerettem volna. Nekem az ati driver-e se tetszik. De ez szvsz.
    Hiába több ram, több cuda mag (amivel csak a bitcoin gyorsabb) éppencsak gyorsabb a 1060-nál. És persze hiányzik pár + effekt, ami csak nVidia karival van egyes játékokban (mint pl Witcher III, amit néha nyomogatok is).
    Jó áron (90k alatt) megkaptam az alanti karimat, így egyértelmű részemről, h ezt választottam. És még a 1070 se kell, mert bőven elég 1920x1200-ra. Bf1 csutka max-on megy alanti konfigon.
  • pett3rson
    Ja, hogy úgy érted, hogy a drivereket amiket dobálgatnak ki minden nagyobb játék megjelenése után, azokban lehetne fejleszteni a dx12-őt..ezzel teljesen egyetértek :)

hirtelen azt hittem van valami csoda program amit kiadott az nvidia vagy más független cég, akárki :D
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2017.03.24. 11:02:37
  • SzirmosSzisza
    Nem a kakaó kevés a kártyában, hanem a DX12 support, ezt meg elvileg kéne tudniuk javítani, bár az elmúlt 1 évben nem nagyon volt erre törekvés, szóval lehet hülyeséget beszélek :)
  • pett3rson
    hogy lehet utólag javítani driveresen? mivel?
  • SzirmosSzisza
    Ahogy én láttam DX11-ben nvidia gyorsabb, DX12-ben a 480 jobb (bár ez utólag driveresen javítható az nvidia részéről). Jelenleg mondjuk nekem is rx 480 felé húz a szívem, mert MSI-nél 78k vs 100k és ennyi ráfizetést nem ért meg az a + FPS.
  • G18XM8
    Hát igazából elég egy szinten vannak teljesítményre. Van ahol az nv egy minimálisan elhúz, van ahol az amd. Attól függ milyen játékokkal játszol a jövőben.
  • bruna #99739
    Értem ,szerintem az Nvidia lett nálam a befutó! :)
  • bajgunar
    Ha több nVidia "párti" játékkal játszol, akkor nem fogsz kimaradni az nVidia álltal belerakott "fjúcsör"ökről.
    Sebességben minimális a különbség, 480 gyorsabb kicsit.. Nézz pár tesztet yt-on.
    És azt mondom (igaz kikértem Merlin segítségét és tanácsát is), hogy 1070-et vegyek -e és ha igen, milyen márkát (Gigát vagy Asus-t), ... , hogy végül oda jutotam, hogy kaptam egy 1060 Strix OC -t (bontatlan, garisat 90k-ért), hogy ennél maradtam, és NEM bántam meg. Full HD (vagyis 1920x1200)-ra jelenleg bőven elég!
    Brutál a teljesítménye. Minden csutka max-on, hibátlanul megy. És nem botleneck hozzá az FX-8350-em se. Simán kihajtja. Persze nem sok game-t csapattam még vele.
    De pl theHunter (classic verzió) alatt, minden max-on ~20 perc gamealatt, be se kapcsolt rajta a venti! És a 60 fps fix volt.

• MerlinW
    Én gigát venném.
  • bruna #99736
    És a 2 közül melyiket érdemesebb megvenni?
  • G18XM8
    Ha minimális ráfizetés, akkor megéri.
  • bruna #99734
    Minimális ráfizetéssel cserélném, a jóval több memória miatt gondolnám ,hogy megérhetné.
  • G18XM8
    Akkor érné meg, ha nem fizetsz rá, vagy nagyon minimálisat. Egyik kártya se nyújt sokkal jobb teljesítményt.
  • bruna #99732
    Sziasztok! A gépemben egy Fx8350 8x4Ghz proci, 16gb ram, meg egy GIGABYTE GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB GDDR5 OC PCIE vga van, érdemes lenne a kártyát valamelyikre kicserélni? : GIGABYTE GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 OC PCIE

vagy

MSI RX 480 GAMING X 8G RX 480 8GB GDDR5 PCIE

A Cities Skylines-al játszom rengeteg móddal amik zabálják a videokártyát, egyre lejjebb és lejjebb kell vennem a grafikát...
    inkább fejlesztenék mint hogy visszafogjam a módok használatát. :)
    Utoljára szerkesztette: bruna, 2017.03.18. 12:44:47
  • kemszi2
    köszi!
    én ennyit biztos nem fizetnék használt cuccért :D
    mivel egy barátom akarja megvenni így olyan 60-70et gondoltam az egészért :D
    (hozzá teszem hogy a vgaért nem akarok túl sok pénzt kérni,mert voltak furcsaságai egy jó fél éve le is cseréltem,)
  • Vadnokedli
    Irányadó? -> Ő 70 ért árulja a kettőt. Te is dobd fel ennyiért.
  • kemszi2
    üdv!
    szerintetek mennyit ér az alábbi szett (eladásra):
    proci: FX8350
    alaplap Asus Sabertooth 990fx r2.0
    memória: fingom sincs hirtelen milyen 16 giga
    vga:GIGABYTE Radeon R9 280 WindForce 3 OC 3GB GDDR5
    kb 3-4 éves ,talán a memória fiatalabb
  • GaborST
    Sziasztok!
    Szeretnék a közeljövőbe egy új gépet összerakni és erre a konfigurációra gondoltam így elsőre szerintetek mennyire lenne időtálló a vas?
    Főleg játékra lenne használva meg némi Photoshop esetleg kisebb 3D szerkesztések nettezés és filmnézés persze alap!
    Válaszokat előre is köszönöm!
    És a gép konfiguráció:

Alaplap: GIGABYTE GA-Z270-HD3P
    Processzor: Intel Core i7-7700 3.6GHz LGA1151
    Memória: Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz
    Videokártya: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0 8GB GDDR5 256bit
    HDD: Seagate BarraCuda 3.5" 2TB 64MB 7200rpm SATA 3
    Tápegység: EVGA SuperNOVA 750W B2

Utoljára szerkesztette: GaborST, 2017.03.15. 17:19:59
  • Maala
    A Z-s deszkában igazad van, de nem kell K-s proci nem kell hozzá, BLK tuningot írt.