Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

V43 1105
Vegyél SSD-t..! :|

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

franc0
Félek-félek... már megint a kamu szöveg. Nagyon veszélyes dolog ez, ezért adja el milliószámra ilyen garázscég is, mint az Intel.
Nem futja, nem szégyen.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

blackcalibra
Ezen is gondolkodtam, de (úgy tûnik) a mostani vinyóm rendetlenkedik, mondjuk a Sentinel szerint nincs gond, de gyanús.
Úgyhogy inkább egy nagyobb, 1-1,5 TB rendszernek, a mostani meg maradna archiválósnak.
Aztán majd persze egyszer jöhet az SSD, de attól még kicsit félek, bár nem is sokat tudok róluk, de leginkább az maradt meg bennem velük kapcsolatban, hogy szívatós lehet a telepítés rájuk, vagy valami hasonló.
V43 1105
Blue is bõven jó .. vagy a green mellé veszel egy SSD-t ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

blackcalibra
Most WD green van, csak látom, hogy van blue is, meg black is.
Gondolom a legjobb sebesség szempontjából a black, de most az nem játszik.
Vagy green, vagy blue.
Tulajdonképpen annyi hogy a green HDD-k 5400 fordulat/perccel üzemelnek a hagyományos társaiknál, így alacsonyabb a fogyasztásuk is, rendszer merevlemeznek nem ajánlott az alacsony fordulatszám miatt, de adatok tárolására viszont kiváló választás.

Bõvebben:
WD Green Power
blackcalibra
Még egy kérdés.
WD esetében mondjuk mi a tudásbeli különbség a "green" és a "blue" jelölésû között?
blackcalibra
Tehát akkor gyak. majdhogynem mindegy is, mindegyik vállalható.
Ok. Kösz!
Seagate, WD... ezeket favorizálom, bár most nekem Samsung van, és jó egészségnek örvend már második éve, az elõzõ konfigurációmban is Samsung HDD tett szolgálatot ami már 6 éves, és még az is mûködik szintén.
zico87
WD vinyóik megbízhatóbbak bár nekem 7 évig húzta egy samsung.

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekrõl ugat

blackcalibra
Lehet, hogy vinyót kell vennem.
Most WD van, nem vagyok biztos benne hogy vele van a gond, de gyanús.
Igazándiból a gyártókra lennék kíváncsi, melyik milyen mostanában?
Hitachi, Seagate, SAMSUNG, és Western Digital jöhetne most szóba.
[NST]Cifu
Nem szükséges szélörvényt csinálni bele, pláne, ha úgyse akarsz tuningolni. 1-2 a ház elejébe, esetleg még egy hátul a tetõn lévõ két hely egyikébe, és untig elég levegõmozgás lesz bent.

Esetleg ha még marad egy kis pénzed, egy picit komolyabb CPU hûtõt célszerû venni, mint az Artic Cooling Freezer 11 LP vagy a Coolermaster Vortex 211Q. Félreértés ne essék, alapfrekin a sima gyári hûtõ is lehûti, ezek a hûtõk viszont csendesebbek. A gyári hûtõ meg ha felpörög, akkor elég hangos tud lenni.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Mindenképpen tennék még pár ventillátort bele,a mostani gépemben is csak 1 van hátúl és hát az újból inkább szélerõmüvet varázsolok,rakok minden helyre ahova csak lehet :D
[NST]Cifu
Annyit tennék hozzá, hogy egy 12cm-es ventit célszerû még beszerelni a ház elejébe (alaphelyzetben csak a ház hátsó részén van egy elég csendes 12cm-es légkavaró), sokat segít a belsõ hõmérsékleten!

köszi srácok,ez a Bitfenix elég jónak tünik ennyi pénzért! :)
BitFenix Merc Alpha

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

[NST]Cifu
Ha az RC-311 nem jön be, akkor Bitfenix Merc Alpha-t vennék, jól szellõzõ, többé-kevésbé jól szerelhetõ ház, igaz ez is papírvékony anyagból van, mint a T5. Vagyis kb. ugyanazt tudja, viszont alig 10e Ft felett van, szóval ha minden forint számít, én inkább e mellett tenném le a voksom. Persze tény, hogy messze nem néz ki olyan jól, mint a Sharkoon házak. Viszont elõnye, hogy a tetején vannak a kapcsolók, USB és jack portok, ha a földön van a gép, így jobban elérhetõ.

Esetleg ez a Thermaltake vagy a már elõttem említett Xigmatek Asgard vagy Cooler Master lenne, de azt írtad hogy azok nem szimpatikusak neked. :)
Hát a t5-nél 4 ventinek van hely,azokat utólag betudok szerezni mivel panelba lakom és itt elég meleg van nyaranta,szóval ez is egy fontos szempont :)
Esetleg tudtok még adni tippeket 10k körüli házakra ami szerintetek megéri? nem muszáj Sharkoon,csak kapható legyen iponon :)
[NST]Cifu
Hát dunno, én egy T28-al meg egy Vaya-val találkoztam, nem voltak túl meggyõzõek szerelés és szellõzés szempontjából, plusz a ventik elég hangosak voltak. Azt viszont el kell ismernem, hogy piszok jól néznek ki...

Nincs gond azzal a T28-as házikóval, bár nekem Rebel 9-es van, azt aláírom amit írsz hogy vékonyabb lemezbõl van a T széria mint a Rebel széria, de azt cáfolom hogy nyeklik-nyaklik. Volt már nekem is szerencsém piros T28-as házhoz én nem vettem észre olyasmiket amiket leírtál, nekem összességében szimpatikus volt....
[NST]Cifu
No offense, de háznál az elsõ dolog az lenne, hogy jól szellõzön, jól szerelhetõ legyen... ha mellette még jól is néz ki, hát istenem. :D

A Sharkoon házak rohadt jól néznek ki, ezt aláírom, de vékony anyagból vannak, és elég gáz õket szerelni, mert itt-ott sorjás a lemez, plusz nem éppen halk a hozzá adott (de LED-es) venti... (igaz ez a Vaya-ra és a T28-ra igaz, azokhoz volt szerencsém, de kétlem, hogy a T5 sokban eltérne ettõl).

broman191
OCZ Technology Agility 3 SSD Unboxing

Jár az Agility 3-hoz beépítõ keret... :)

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Ha ragaszkodsz a Sharkoon házikókhoz akkor én inkább ezt vagy ezt ajánlanám. De nem rossz a T5-ös sem.
oh tápból alapból FSP Hexa 500-ast akartam,akkor majd inkább az lesz!

Házból meg nem tudom,ez a t5 economy eddig 12k volt csak most felment 14.5-re,igazából azért akarom,mert adnak hozzá SSDhez is beépítõ keretet meg elég jól is néz ki stb. elejében Sharkoon vayát akartam,de ez az Asgard pro meg nincs is iponon csak a sima verziók,azok meg annyira nem jönnek be,se a coolermaster :S
[NST]Cifu
Személyes javaslat:

-Az iArena tápegységet kerülni, a Chieftek-ek közül a CTG-sorozatnál kezdõdik az elfogadható minõség. Ha nem tuningolsz, egy jobb 430 vagy 450W-os elég (Corsair CX430W vagy Chieftec CTG-450W)
-Szvsz a T5 Economy ház ennyiért drága (plusz nincs USB 3.0 rajta), hasonló áron Xigmatek Asgard Pro, ha spórolni akarsz, akkor Coolermaster RC-311 (azon sincs USB 3.0)
-A régi gépedbõl az ODD-t nem tudod átvinni? Azzal is spórolsz... És manapság már egyre kevesebb az ODD értelme (nekem sincs a gépben).

Vagy FSP Hexa 500... ha szem elõtt akarjuk tartani a költségeket is... :)
Popec ez a gep igy,egyedul a tap,ami nem jo benne. Az legyen inkabb egy Corsair CX 500.

azóta kicsit átlett már építve a konfig,de max 230-at tudok szerintem kihozni,többet már tényleg nem :S

proci : i5-3450 (nem tuningolgatok,nem értek hozzá)
ram : kingmax 8gb 1333 MHz
VGA : Sapphire HD7850 2GB
Alaplap : Asrock H77 MVP
hdd : 500 gb WD green sata3as
SSD : OCZ 120 GB agility 3
Optikai : Nec 7280S
Ház : sharkoon t5 economy
táp : chieftec iArena 500w 80p

ezek így 226k összesen..
és igen kell HDD is,mert a mostani gépem már 6-7 éves és used egy kicsit,meg nem pesti vagyok szóval nem utazgatok fel hetente csak hogy fejlesszek valamit,úgyhogy az SSD is aktuális.
Tudom hogy jobb volna egy 3570 meg egy HD 7870,de ha nincs annyi pénz akkor nincs!
Jim Morrison
nekem nem szokta írni, de így már érthetõ. Köszi!

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

zico87
bizonyos esetekben/játékokban 4850 erõsebb lehet viszont a 6670 modernebb

6670

melyik a jobb kártya, hd 4850 512mb vagy hd 6670 1gb?

[NST]Cifu
Elolvastad a #79985 -es hsz-t? Õ írta, hogy sok.

Az a nevetséges, hogy ha egy árlimit, akkor még nekiállsz azon gründolni, hogy ha van 215e Ft-je, akkor ugyan már rakjon oda még 20-40e Ft-t, biztos van valahol a zsebe mélyén...

allock
sok

#hhwnd

cataflam02
mert ha majdnem van 220 ezre gépre akkor már tényleg olyan sok az a 20-ezer ft ne nevettess.. és még mindig fényévekkel jobban jön ki.. de nekem aztán mindegy :D

One more story

[NST]Cifu
A végösszeg úgy lett kevesebb, hogy nincs benne ház, nincs benne HDD, nincs benne ODD, nincs benne SSD. Hatalmas meglepetés, hogy sikerült többet elkölteni a többire, a végösszeg meg alacsonyabb lett.

Aztán megint kihozod, hogy HDD nélkül 218e Ft. Szóval HDD-vel alsó hangon is olyan 240e Ft. Az pedig legalább 25e Ft-vel magasabb, mint 215e Ft.

ehhez még hozzádob 20k-t 240-ezer ft-bõl sokkal jobban jön ki.

Ez a mondat mindent visz. :D
Ha hozzácsap még 100e Ft-t, akkor meg aztán sokkal, de tényleg sokkal jobban jön ki... :D

cataflam02
És a végösszeg is kevesebb lett... de tegyük hozzá még a házat és a meghajtót... akkor jön ki kb az általa számolt végösszeg.. egyedül ami nincs benne az a HDD.. SSD-t most felejtsük el inkább magára a gépre koncentráljunk..az általam összerakott fényévekkel jobb... és elégé idõtálló.. jól húzható stb stb.. csupán a HHD-re kell plusz pénzt költeni ha nem használja a régi gépébõl maradtat...

Optikai : NEC AD-7280s fekete - 4k
Ház : Sharkoon t5 economy - 12,5k
+ 201 592

218 092 HDD nélkül... Neki a másik konfig 215k volt... akkor mégis mirõl beszélünk ? ehhez még hozzádob 20k-t 240-ezer ft-bõl sokkal jobban jön ki.

One more story

[NST]Cifu
Egen, nekem is ez tûnt fel, 215k-ból sokkal jobb kijön... ~250k-ért... :D

Blekk Síp
Végülis amit te írtál abban csak 4 komponenssel szerepel kevesebb.. :D

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

cataflam02
215k-ból sokkal jobb kijön...

CPU: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX 55 607 ft
Alaplap: ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 30 071 ft
Ram: CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT 16 544 ft
VGA: SAPPHIRE 11199-00-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE 86.238 ft
Táp: FSP Hexa 500W 13 132 ft

ez összesen 201 592 ft

még hozzá HDD + Ház 30k körül kicsit többért...
SSD-t meg vegyél késõbb ha nincs plusz pénzed...ez a gép nagyon sokáig elég lesz.

One more story

[NST]Cifu
A modern alaplapok többsége induláskor egy öntesztet hajt végre, a jobb alsó sarokban Hex kódokkal közli, hogy éppen mit csinál. A POST képernyõ csak ennek lefutása után jön be.

Jim Morrison
Sokszor meg akartam már kérdezni: az normális hogy a bios screen (vagy mineve) bekapcsolás után csak 8-10mp el utána jelenik meg?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Agy Halott
Mi a velemenyetek a LG IPS224V 22 inch LED Backlit IPS monitorrol?
Haver akar venni es ez megfizetheto aron van szamara. A Dell U szeria mar draga neki. Koszonom.
zico87
gianninál nézz körbe elég jó árai vannak már második gépemet dobtam tõle össze.

franc0
Egy-egy alkatrész bármikor jöhet, de egy egész gép már neccesebb.
Ami biztosan jöhet, az szorzózáras Intel proci, RAM, ház.
Prohardveren vannak vadiúj cuccok fél-egy év garival bolti ár alatt a megfelelõ eladóknál, ott érdemes nézelõdni.
Számít, hogy mennyi pozitív feedbackje van az eladónak, illetve hogy mennyire igényes a hirdetés. Akinek kilóg a kapanyél a szájából, helytelenül ír vagy hiányosan, igénytelenül szerkesztett a hirdetés, attól egy rágót se veszek.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Ha sokkal olcsóbb akkor esetleg igen de tényleg meglegyen az a garancia levél és azért nézz utána gyártási évnek.Hallottam már olyanról,hogy lehet venni garanciát.Tehát nem biztos,hogy attól még jó a hardwer ha van hozzá gari.
Azért kiváncsi lennék mit adnak milyen áron.Ha ide beírod mi mennyiért van akkor talán biztosabbra tudjuk mondani megéri e egy új alkatrésztõl.

★ 汤姆 李

En biztos nem raknek ossze ugy gepet. Kiadok egy rakas penzt egy par alkatreszert,azert hogy en szorakozzak de megis ott van bennem a felsz 1 ev utan,hogy "csak meg ne adja magat.." Hat a tokomnek van kedve azon gondolkozni hasznalat kozben.

Oke,olcsobban jon ki az ember,de ha 1 ev utan megadja magat valami (vagy akar tobb alkatresz is) akkor aztan puff neki.
Meg uj alkatreszeknel is megvalogatom,hogy melyiket veszem meg. Ha valamelyik gyarto tobb garanciat ad,mint a masik akkor akar plusz penzt is kiadok erte. Ennyit NEKEM meger.

használt cuccokból érdemes egy gépet összerakni, ha van rájuk még minimum 1 év garancia?

V43 1105
24-ért van z77-es chipsetû Gigabyte alaplap..

i5-ös ami értelmes bele az 60k viszont :-D