103184
-
Persze. Amúgy is átvétel után lenne 8 nap amíg szabadon elállhatsz a vásárlástól. -
Laci82 #85056 Majd bemegy a srác, nem én rendeltem.
Én is erre gondoltam,de akkor ez tuti így van mert akkor mondom neki? -
Szerintem a legkorrektebb az lenne, ha bemennél a pickpack pontra visszaküldetnéd a csomagot aztán felhívnád az ipont hogy mi történt. Legrosszabb esetben is megkérnek hogy fizesd ki a szállítási költséget. -
Nekem egy gigabyte 450W tápom van.. csak valahogy ki kéne deríteni, hogy jó-e.. és akkor már azt sem kéne venni. -
Laci82 #85053 Szia ehhez a géphez ez a táp is elég lesz szerintem. -
Laci82 #85052 Sziasztok.
Valaki volt már úgy az iponnal ,hogy rendelt valamit pick-pack pontra de nem vette át?
Jár ez valami kötelezetséggel,kell valamit fizetni vagy,csak nem veszi át az ember,ami csúnya dolog persze,és kész.
Az ismerősöm járt így nem bírta kivárni,hogy jöjjön az új procija és helyette a való életben Need for Speedezett és ezt megörökítették neki
-
Én így ezeket néztem ki:
AMD Phenom II X4 965 3.40 GHZ AM3 BOX Black Edition
HD7770 - 1GB GDDR5 PCIE -ennél kérdéses, hogy melyik márkától.. ebben segítséget kérnék.
WD 500 GB Caviar Blue
Coolermaster thunder 500W
Ezek lennének amit kinéztem =) Alaplaphoz mindegyik kompatibilis elméletileg, mert azt nem szívesen cserélném le, ha nem muszáj.
-
Sziasztok!
Szeretnék kicsit beújítani gép terén :)
Ram, alaplap szerintem maradna, mert a ramot most vettem, alaplap az kérdéses, attól függ mit mondtok rá.. A táp meg nem biztos, hogy jó.. mert mostanában eléggé sűrűn el sem indul a gép, váratlanul megszűnt az energiaellátása kifogással :) és a processzorra is gyanakszok, egy két hiba miatt.. ház sem kell, mert ugye az is van. Szóval ez lenne az alaplap, ram:
-Alaplap neve ASRock M3A770DE
-RAM: GeIL CL10-10-10 D3-1600 8 GB
A régi összeállítást is bemásolom azért:
CPU típusa QuadCore AMD Athlon II X4 630, 2800 MHz
Videokártya NVIDIA GeForce GTX 260 (896 MB)
Ami ugye kéne:
- videokártya
- proci
hogy tudom megnézni, hogy a tápom amúgy hibás-e? Igazából szerintem a procim rossz, mert amikor van valami baj akkor egy időben majdnem mindig processzor hibát is kiír...
De megfogadok minden tanácsot :)
Köszi előre is!
-
+ha nem 1.5V-on mennek akkor feszt is kell emelni ami megint a procin megy keresztül. -
Puhos #85048 1866-nál nagyobbat csak túlhúzással kezeli. -
Freeman16 #85047 A RAM akciós így nem drága és gondolom ezekkel a memóriákkal a videó teljesítmény is jobb lehet. De ha a CPU-nak azt írja az adatlapján hogy csak 1833-s memóriáikat kezel akkor ezeket is csak annyin használhatom, mert láttam egy tesztet ahol 2133mhz-n használták ezt a processzort és úgy már elég jó videóteljesítményt produkált. Itt a teszt http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=525 -
Puhos #85046 Off:
Hova tűntek a május 28-a utáni hozzászólások?!!!!
On: -
Puhos #85045 Memóriából nem kell 2400Mhz-es fölösleges 1600-as elég, a táp ismeretlen így arról nem tudok nyilatkozni. -
Freeman16 #85044 Vélemény erről a konfigról?
Alaplap: ASRock FM2A75 PRO4, FM2, A75, DDR3, Sata III, USB 3.0
CPU: AMD A10 X4 Quad Core 5800K, FM2, 100W, 4MB, Black Edition
RAM: Memorii Kingston HyperX Predator DDR3, 2X4GB, 2400MHz (XMP)
HDD: HDD Desktop Toshiba , 1TB, SATA III 600, 32 MB Buffer
DVD: Samsung DVD Writer SH-224BB/BEBE, SATA, Bulk
HÁZ: Floston UNIT (450W)vagy Segotep PS-007, 450W
Olyan túl sokat nem játszok rajta elég ha a játékok az újabbak még egy ideig mennének nem kell FullHD-ban és max. grafikán. Nagyrészt filmezésre és nettezésre használnám képszerkesztés meg videovágás egyáltalán nem lenne esetleg szökő évente egyszer. Azért választottam ezt a cpu-t mert egyelőre a legtöbb játékot viszi külön videokártya nélkül is, de majd később lehet veszek egy külön kártyát is. -
Blum #85043 Asus Xonar DS
Sennheiser HD203 -
+1
Aztan en hulye vettem egy Arctic Cooling hutot az i5-re (ivy) hogy halkabb legyen, halkabb a sz@rt, a gyari Intel korberohogi, teljesitmenyben is. Hangos fosch, az AC haziko lapatkerekek meg hajszaritok. Mentek vissza a zajtalan Lian Li-k. Legszallitasuk detto megegyezik. Na nem veszek tobbe "svajci" gagyit, elqrvultak rendesen.
-
A fules csak jatekra es filmezesre lesz hasznalva -
Sziasztok segitseg kene fules es hangkartya fules 10 000 forint max 12 hangkari meg 10000ft maximum csak ezek a kikotesek -
i7 a zisten!!! három éve minden nap áldom az eszemet, hogy megvan. -
:))))))) Na, ezzel speciel én is egyetértek. :D -
Blum #85037
-
tomeeto #85036 Kiemelném, hogy a posztom java mentes volt a tuningtól, másrészt meg megjegyezném, hogy ő szeretne húzni rajta egy keveset. Az i5-öknek remek teljesítményük van, jól szuperálnak, tökéletesen elegek a legtöbb kártyához gyári órajelen is, azonban sokkoló tud lenni, mikor az ember rájön mennyi erő rejlik még a gépében. (15-20 fps extra, esetleg sokkal rövidebb ideig tartó renderelés). Van akinek ez is számít, én nem ítélem el amiatt mert szeretne tuningolni, ez egyéni döntés, hagyjuk meg neki. -
Oke, köszi (= -
Én azt nem értem, hova a faszomba tuningoltok ti még 2013-ban.
Mi a tökömre nem elég egy i5 3570?
És ha nem tuningolsz, vehetsz olcsóbb lapot/tápot/házat/hűtőt/tököm.
Ár/teljesítményben simán jobb, és tutira nem baszol el semmit.
Ha meg nem elég a kraft vegyél i7-et vazzeh. -
Akkor:
ASUS Z77-A ? -
tomeeto #85032 Ha már Gigabyte lapot veszel, ne 25-ért, meglehetősen megbízhatatlanok az olcsóbbak, főleg tuningra. Én most már csak azért nem vennék Gigát, mert 80%-ban képtelenek a hybrid sleepre / sleepre, bekapcsolás után egyszerűen nem indulnak el, leállnak.
Asrockot meg ugye említettem, hogy könnyen tönkre megy a szabályzás. Nem vagyok Asus fanboy, de jelenlegi körülmények mellett, 30 körül biztosan azt vennék vagy MSI-t, vagy ha nem érdekelne a fordulatszám-szabályzás minimálisan se, Asrockot. Nem csak azért mert normálisabbak a lapjaik, hanem eltekintve az említett problémától teljesen normálisan üzemelnek. Nekem win7-en SSD nélkül nem mondom, hogy nagyon fontos lenne a hybrid sleep, de tudnék örülni neki jó pár ismerősömmel együtt akiknek szintén Gigabyte lapjuk van, és ha netán fel is ajánlja Windows a lehetőséget hybridre (mert van hogy eddig se jutunk el), egyszerűen nem indul el a gép altatás után. Elhiszem, hogy az UD3 lapok baromi jók tuningra, aki akar vegyen olyat... de az nem a 25 ezres kategória. -
Blum #85031 SSD nem lesz? :( -
Ill. ezekkel együtt:
Asus Xonar DGX 5.1 PCX hangkártya
1.0 TB Western Digital 7200 64MB WD10EZEX SATA3 Caviar Blue -
No, akkor így hogy fest?
PSU: CORSAIR Builder Series CX500W 80+ Bronze
MB: GIGABYTE GA-Z77P-D3
COOLER: COOLERMASTER Hyper TX3 EVO
CPU: INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 box
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT
VGA: GIGABYTE GV-N660OC-2GD GTX660 2GB GDDR5 PCIE + Metro: Last Light
-
Írj ide. Android Fórum. -
Bocsi, hogy ide írok táblagép ügyben, de 30eFt-ért melyik lenne jó választás?
Esetleg ez? -
Puhos #85026 Annyit kell konkretizálni, hogy akarsz-e tuningolni? Mert ha nem akkor nem kell "z"-s lap, akkor mehet egy H77-es alaplap (ASUS P8H77-V LE, ASUS P8H77-V) a kettő közül valamelyik. A lap mellé adott a proci, vga, táp, memória. Ha akarsz tuningot akkor egy ASUS (ASUS Z77-A) vagy MSI (MSI Z77A-G41) lap hozzá egy Intel i5-ös "K"-s processzor. Persze a tuningbarát verzió egy kicsit drágább. -
Bocsi hogy kicsit be OFFolok ide. De ez winfos beállításain belül. "alvó állapot kezdeményezése" Ez olyan mint amikor zárolom? Gyakorlatilag kikapcsolja/takarékosabb módba helyezi egy bizonyos időn belül a gépet?
Még valami, 4GB RAM mellett érdemes virtuális memóriát beállítani az SSD mellé? -
Világos.
Mostmár kezdek kissé eltévedni a chipsetek közt h77, z77,b75 és az alaplap téma sem tisztul számomra.
Tudunk akkor ezekből a dolgokból valamelyest konkretizálni? (a már meglévő elemekkel együtt?) -
Puhos #85023 Ha tuningolni szeretnél akkor "K"-s jelű procit kell venni és egy jobb fajta "Z"-s jelű lapot hozzá. "csak 1x16 PCI-E csatornája van" ezt nem értem. A PCI-E 16x az egy foglalat amibe a vga és hangkártyát valamint egyéb a foglaltba illő eszközt lehet rakni. Olyan lehetséges, hogy ha rendelkezik több PCI-E 16x foglalattal, és abból az egyik tudja a 16x-et, a másik viszont csak 8x vagy 4x-et. -
Köszönöm, korrekt!
Olvastam máshol, hogy a H77 nem képes tuningra és csak 1x16 PCI-E csatornája van. Mit jelent ez? Egyáltalán nem lehet húzni a proci órajelén? -
Puhos #85021 Na mindegy akkor másképp, ASUS P8H77-V LE, ASUS P8H77-V, GIGABYTE GA-H77-DS3H, GIGABYTE GA-H77-D3H. Na akkor újra, tehát a B75-ös lapok közül soknál csak 1 db. SATA III-as csatlakozó van rajta. Ez kevésnek bizonyulhat számodra, mivel a hdd-d már eleve sata III-as és mint írtad később esetleg egy ssd kerülhet a gépbe. Így mindenképpen olyan lap kell amin több sata III-as csatlakozó van.
Az előző két hsz törölhető. -
Puhos #85020 Na újra a linket: =1000028&srcBrnd[]=1000030&srcFtr_39[]=2599&srcFtr_37[]=3364&srcFtr_42=-1&srcFtr_50=-1&srcFtr_54=-1&srcFtr_57[]=180]Itt -
Puhos #85019 Igazából szerintem B75-ös chipszettes lap kellene és persze ATX formátumú, hogy azért kényelmesen elférjenek rajta a cuccok. =1000028&srcBrnd[]=1000030&srcFtr_39[]=2599&srcFtr_37[]=3364&srcFtr_42=-1&srcFtr_50=-1&srcFtr_54=-1&srcFtr_57[]=180]Itt válogathatsz, igaz nem sok miből van. -
tomeeto #85018 Egyre több helyről hallom, hogy az újabb Asrock lapoknál egyes gyári BIOS funkciók (pl boost) véglegesen tönkre vágják az automatikus venti szabályzást, szériahiba. Én se akartam volna feltétlenül Asus-t venni mert drága, de valószínűleg az lesz a vége.