103184
1411386313.png
  • EnxTheOne
    AMD topikban kérdezd meg hogy lehet e unlockolni pár magot.
    Ha szerencséd van akkor talán lehet belöle 3-4 magos.

vga meg ezt tudja
  • magyarkolega01
    Hát a 2013-as játékokat viszsiszerintetek kéne bennemit cserélni? 64-bites Windows 7 Ultimate van rajta.
  • Vadnokedli
    25 ezerért talán jó vétel lenne.
  • EnxTheOne
    50K-ért ddr2 ram meg két magos cpu?

:(
  • magyarkolega01
    Sziasztok!Szerintetek ez jó vétel volt haveromnak?Ez!Annyi hogy a winyója kicsi.
  • V43 1105
    Táp, link.
  • IIBIKERMANII
    mar 8-éves is van a táp.
  • IIBIKERMANII
    Éd a táp? :/ Mivel most egy Codegen/Display 400W-os tápom van. De nekem nem volt vele gond mar 6-éve.
  • V43 1105
    Alaplap ASROCK 970 Pro3 R2.0 19.037,-
    Processzor AMD FX-4100 3.60GHz AM3+ BOX 23.190,-
    Memória KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT 19.101,-

Összesen: 61.328,-

Következő fejlesztés lehetne a videokártya, mert valljuk be siralmas játékokhoz. :((
  • IIBIKERMANII
    Nem akarok fullhd-ban játszani az a lényeg, hogy elmenjenek rajta olyan mediumon a játékok. (az ujabbak).
  • IIBIKERMANII
    Hát vga már megvan és a hdd-is
    Az alaplapot, ramot, procit, es a tápot szeretném lecserélni.

Olyan 65-ezrem lenne rá.
  • V43 1105
    Itt nagyrészt mindenki az, mármint hozzáértő.

Engem az érdekelne, hogy mennyi rá a kereted, mire használnád, milyen felbontásban?
  • broman191
    Azok, ezzel a felállással egy 400W-os táp is bőven elég! Hogyha játszanál akkor a DDR3-as HD6670 nem túl szerencsés választás, GDDR5 only... :)
  • IIBIKERMANII
    Alaplap: Gigabyte 970A DS3
    Ram: Kingston Hyperx 2Gb DDR3 1600MHz x2.
    Processor: AMD FX 4100
    Táp: FSP 500w
    HDD: Samsung HD161HJ 160.0Gb
    VGA: Gigabyte HD 6670 1Gb DDR3

Ezekből szeretnék egy gépet összerakni.
    Kompatibilisek egymással?
    Hozzáértő segítségét kérném.
  • broman191
    80 fok természetes load alatt egy ref HD7970-nek... :)
  • Krisztiam #86444
    akkor most mit csináljak? vigyem vissza a gépet? mert még garanciás vagy vegyek rá egy hűtőt?
  • Fehercsoki
    82 fok az elég sok, 60 fölé nem kéne mennie.
  • TomStorm
    Addig azt csináld meg,hogy 10-20% visszaveszed a vga teljesítményt(memory,core egyaránt) és írd le a topikba amit linkeltem,hogy mi az eredmény.
    Megkeressük mi a gond
  • Krisztiam #86441
    oké bocs
  • TomStorm
    Miért nem ide írtok segítség ügyben?
    általános segítségkérő topic
    Ez egy gép összeállító topik..
  • Krisztiam #86439
    nah megcsináltam a GPU-Z-t terhelés alatt 82 fokos volt a vidokártya hőmérséklete azt írja, az nem sok?
    vagy még van egy csomó adat mit nézzek?
  • Krisztiam #86438
    GPU-Z-t most csinálom meg :)
  • Krisztiam #86437
    nah leszedtem a HWinfo64-et elindítottam ezen belül kell állítani vmit?
  • Krisztiam #86436
    meg olyat csinál, ha visszakapcsolom felpörög a hűtő, most nem tudom lehet a processzornak a hűtője, de nagyon hangosan zúg, amikor bejön a windows akkor meg abbahagyja
  • broman191
    Próbálj meg egy GPU-Z logolást először, a VGA adataival minden rendben van-e...avagy a teljes rendszer monitorozására HWiNFO64-et, szintén logolva, aztán irány gémelni, ha szerencséd van akkor lesz valami értelmes adat az utolsó működési másodpercekből amiből lehet következtetni a hiba okára...
  • Fehercsoki
    Akkor alaplap vagy táp.
  • Krisztiam #86433
    lehet processzor is? ha túlmelegszik kikapcsol? de a gépnek a világítása megy, olyan, mintha be lenne kapcsolva
  • Fehercsoki
    Túlmelegedés.
  • broman191
    Tápellátás körül érdemes keresgélni először, lehet vga is és még jó pár dolog... :)
  • Krisztiam #86430
    sziasztok
    olyan problémám lenne, hogy ha játszok a gépen, szóval terhelés alatt van a gép, akkor fogja magát és lefagy az egész gép és a monitor kikapcsol.. vagyis megy a monitor csak elkezdi villogni a digital és a HDMI felirat a monitoron és közbe sötét a képernyő! és csak ha nyomom a kikapcsológombot úgy tudom újraindítani, vajon mi lehet a baj? videokártya?
    köszi a választ
  • LeWyTy
    2x CSX ddr3 4gb 1800mhz
  • franc0
    Gondolom lassabb a RAM-od.
    APU-nál borzasztó sokat számít.
  • LeWyTy
    HELP (mertmegőrülök!!)

Van 2 újpnan vett gép... mind2 ez az integrál videómagos AMD rendszerű.

Másik gép konfig:
    Alaplap:
    gigabyte fm1 a75 micro
    Proci:
    amd a8 3870k

Enyém konfig:
    Alaplap:
    ASRock fm2 a75 pro4
    Proci:
    AMD a10 5700

Na most a kérdésem:

Az enyém konfig elvileg alaplapban és prociban is jobb nem?
    De a Gigabyte hez van valami alaplapi tuning cucc amivel meg lehetett turbózni a videó magot... de az csak gigabyte.

Az én asrock cuccom meg ha mindenigaz jobb, de mégis sokkal szarabb ugyanazon játékban. Ezzel mit lehet kezdeni? Nincs az asrocknak is valami ilyesmije?
    Mert nem hiszem el hogy szarabb mint a gyengébbik konfig.

(Szarabb mint a régi nvidia 9500gt-m xD)

Vagy én vagyok hülye vagy nem tudom miről beszélek, remélem el tudtok rajtam igazodni
  • Easy Rider
    Bocsánat, Dodo55 hozzászólását elnéztem, köszönöm a választ!

Mindenképp nVidia-t szeretnék, eddig az összes AMD/Ati kártyám megadta magát, illetve drive hibák miatt kékhalálokat kaptam.

RAM: ez is kit, de igaz, 1666-os lesz helyette.

Köszönöm mégegyszer a hasznos tanácsot! ;)
  • Easy Rider
    Az alább írt konfiggal kapcsolatban tudtok valamit mondani? Köszönöm.
  • V43 1105
    Gyökér.
  • Blekk Síp
    Hali!
    Úgy néz ki, 1-2 hét mulva meg tudom venni egy részét a gépemnek de már nem bírok magammal :D
    Ami kellene: alaplap, proci, memoria, táp, SSD
    Scan.co.uk-rol 450font értékben tudnátok valamit ajánlani?
    Illetve ami fontos, hogy olyan alaplap illetve proci kellene, amivel a gépet egy ideig tudnám használni diszkrét VGA nélkul, mert VGA-t csak kb. 1 honap mulva fogok venni. (meg új monitort is, addig eleg a régi)

Monitornak majd kovetkezo korben ezt neztem ki: 21.5" Dell Ultrasharp U2212HM LED IPS
    A segitsege(ke)t elore is koszonom!
  • Vadnokedli
    Nekem HEXA tápom van és cincog- néha rákezd de nagyon minimal- max ha passzív lenne akkor zavarna, vagy ha full gépzajban lennék csak.
  • Dodo55
    VGA: Ha az a GTX650 sima, azaz nem Ti változat, akkor jobban jársz egy HD7770-el kb. ugyanazon az áron vagy még pár ezerrel olcsóbban is, mert annál erősebb, a Ti-nél már nem. Persze ha mindenképp nVidia kell akkor nem szóltam.

RAM: Legyen inkább 2x4GB (dual channel miatt) és 1600-asok, az Ivy Bridge procik mellé már az való. Árban max. 1-2 ezer a különbség.

SSD-k terén nincs tapasztalatom, annyit tudok csak mondani, hogy a Samsung esetén nekem a winyóikkal sem volt gond, illetve a RAM-jaikkal sem, így talán az SSD-ik sem rosszak.

ASUS alaplapból még életemben nem láttam döglöttet/hibásat, az i3-3240 állítólag elég jó, a WD winyókra pedig azt mondják a legmegbízhatóbb fajták. Az FSP HEXA tápokat szintén dícsérik, ajánlják.
  • FlyHigh
    Mindenesetre szólhatnál nekik, hogy a következő zenélődobozukból ilyen fél bites szintetikuson pörgő laptopdj munkássága helyett inkább Iced Earth szóljon. Okos vagy te rák a tested, menni fog.:D