103179
1411386313.png
  • Norby646
    Na persze ez a lemez kiírós dolog se megy ilyen könnyen, félig megírja a lemezt erre megakad... Szar a laptop meghajtója.
  • Norby646
    Összeraktam a gépet, bekapcsoltam, bios-ba beállítottam az alap dolgokat, win tölt, lefagy. Furcsállom a dolgot mert a bios-ban lépkedhetek semmi baja, de ha be kell tölteni az oprendszert egyből fagy. A prime95-öt se tudom futtatni, viszont leszedtem egy ultimate boot cd nevű progit, éppen írom ki aztán futtatom, hátha...
  • Norby646
    Jogos! :)
  • Dobronski
    antipatikus*
  • I73770K
    Majd akkor jelezd mit tudsz meg.
    Én is probálok itt harcolni, csak a legvicesebb,hogy a futáros késésüket meg a hétvégét leszámítjuk a 8 napba bent vagyok és még így se. De a további termékeket én se ott fogom beszerzni az biztos.
  • Norby646
    Hát az utóbbi időben én is nagyot csalódtam bennük. Ráadásul 1 hónapja vettem egy thermaltake mikrofonos fejhallgatót, ami szintén nem 100%-os. Van rajta egy hangerőszabályzó (ez a legunszimpatikusabb dolog az egész cuccban) amit ha állítok sokszor csak a jobb oldali hangszóró szól.

Na mind1, meglátjuk, hogy mit sikerül kideríteni, az alaplap meg a proci is tőlük van. Igazából bármelyikkel lesz a gond, szerintem én is a pénzt fogom visszakérni, aztán tőlük soha többé nem veszek semmit.
  • I73770K
    Üdv!
    Az aqua-nál én most úgy jártam a hibás alaplappal,hogy a szerdai telefonálást követően péntekre igértek futárt.
    Pénteken nem jött senki. Hétfőn ment a telefon, akkor keddet mondtak, jött is a futár de már hétfőn mondtam,hogy az árát kérném vissza mert nem várok tovább, főleg,hogy a futár miatt is 4 nap még elment. Ma közlik,hogy nem adják vissza az árát le lehet vásárolni. Egy kellemes kis jogi levélre meglátjuk mit lépnek. Érdekes módon 4 náluk vásárolt termékből 2 rossz volt. Azt a cserét 6 hétig huzták. Így ezt most kihagynám. Nem tudom miért jó ez nekik, de érdekes módon a digitaltrend- nél anno kicserélték hamar a hibás kártyát, majd miután az is hibás volt a pénz visszatérítését kértem ami problémamentesen megtörtént és még elnézést is kértek.
    Szóval nekem ez lenne a személyes tapasztalatom az aqua-ról.
  • Norby646
    Úgylegyen. Egyelőre nem tudok elmenni érte, mert bérlet/jegy nincs, kocsival meg nem szívesen megyek oda. Barátnőm nemsokára végez, majd elhozza. addig is köszönöm a segítséget!
  • Fehercsoki
    Érdekes... Több ötletem egyelőre nincs, ha eszembe jut valami írok, szerintem a p95 hibaüzenetből fogjuk tudni kideríteni, hogy melyik hardware hibás.
  • Norby646
    Igen.
  • Fehercsoki
    A ramot/csere ramot minden foglalatban teszteltétek?
  • Norby646
    Hát talán pár mp-ig ment. CPUID ment közben, rendben voltak a hőfokok.
  • Fehercsoki
    Viszont így hogy p95 is megtalálja a hibát lehet hogy mégis jó az a lap...
  • Fehercsoki
    p95 tesztnél rögtön leállt a szál? Kizárt, hogy csak túlmelegedik valami?
  • Norby646
    Rendben az lesz, köszi a segítséget! Amúgy nem volt tuningolva.
  • Fehercsoki
    Esetleg ha visszakaptad a lapot és összeraktad a gépet futtass egy új p95 ellenőrzést, lehetőleg Blend tesztet, az a teljes gép stabilitását nézi, a másik 2 főleg a procit, ha ez megvolt akkor írd be ide mindent amit a leálló szálról ír a kis ablakban, és akkor valószínűleg tudunk rá valami újat mondani.
  • Fehercsoki
    Igen de miért állt le a mag? Kiír az még mást is. Valami olyasmit hogy FATAL ERROR "hibaüzenet". Itt 2 dolog lehetséges, nem stabil a tuning(de gondolom nálad nincs tuning), vagy valamelyik hardware hibás. Nekem rounding error volt, ez egyértelműen ram hiba.
  • Fehercsoki
    Szerintem azt kéne csinálni, hogy kérsz számlát vagy valami papírt arról, hogy szerintük hibátlan a lap és kifizettél 2500 ftot, aztán valami megbízható helyen tesztelteted ott kiderül hogy szar és visszamész hozzájuk, hogy fizessék vissza a 2.5kt meg a másik tesztelést is...(vagy mész a fogyasztóvédelemhez hogy hibás cuccot nem vették be és fizettettek veled 2.5kt)
  • Norby646
    Egyébként futtattam a prime95-öt még amikor megvolt a gép, és az 5-6-os magnál azt írta hogy stopped working vagy valami ilyesmi. Ugyanakkor az amd-nek az a monitor progija mutatott aktivitást azokon a magokon is.
  • Norby646
    Csináltam tesztet is, de ha hazaér a cucc azért lefutattom még1x hátha. De elvileg az itteni gépes is megnézte a vinyót. Legalábbis azt mondta, nam eg a csavarokat is elfelejtette visszarakni... Vicces lenne ha tényleg a lappal lenne gond, bár én annyira nem röhögnék. Mondjuk nem tudom, hogy lehetne bizonyítani ilyen esetben, hogy tényleg rossz a lap.
  • Fehercsoki
    HD Sentinellel tesztet is csináltál vagy csak megnyitottad és kiírta hogy 100%os a vinyó?(vinyó is okozhat hasonló fagyást mint a ram)
  • Fehercsoki
    Hát fagyás az tapasztalataim szerintem tipikus ram/lap probléma.(esetleg táp is lehet, de az terhelés alatt jönne elő) Ha új rammal is szar volt akkor szinte 100% hogy a lap a szar. Rossz procit én még nem is láttam, de szerintem az nem random fagyást okozna, hanem mondjuk el sem indul a gép. Én még mindig úgy gondolom, hogy szervizben nem tesztelték le rendesen/egyáltalán nem tesztelték a lapot.
  • Dodo55
    "hdd sentinel: 100%"

Ez csinál low-level felületellenőrzést szektoronként?
  • Norby646
    Fagyott a gép. Random lefagy, úgy hogy semmit se tudsz csinálni, csak reset.

itthon beraktunk egy xfx 7870-est, lefagyott.

beraktunk egy másik ramot, lefagyott.

hdd sentinel: 100%

win reinstall után fagyott

alaplap jó (ezek szerint)

Proci, táp kérdéses, de gondolom, hogy nem a táp miatt fagy le a gép, tehát maradt a proci...

1500 ment a kukába, emiatt további 2500 ment a kukába, és még mindig nem tudom hogy mi a baj. Ráadásul most kiben bízzak meg? Ha csak úgy elviszem a procit hogy rossz, aztán megint fizethetek 2500-at az marha jó. Biztos a gépházzal lesz a baj...
  • Fehercsoki
    Alaplap meghibásodás gyakori, proci viszont elég megbízható, szóval nem kizárt, hogy meg se nézték a szervizben. Mi volt egyébként a gond?
  • Norby646
    Hát igen. Úgy vittem oda a gépet hogy alapon és a procin kívül mindent leteszteltünk, tehát a kettő közül vmelyikkel lehet a gond. Mondja nem gond megnézi. Végül emiatt most fizethetek 2500-at és semmivel nem vagyok előrébb, ráadásul eltelt 1 hét a semmivel.
  • Fehercsoki
    Nagyon profi lehet a "gépes" ha 1.5k-ért az egész gépet átnézte és mindent letesztelt.
  • Vadnokedli
    Nekem gariztatni kell majd a VGA-mat.. :D Még halogatom, jó pár hónap még hátra van
  • Norby646
    Nem tudok írni, mind1 biztos értitek, sry a tripláért.
  • Norby646
    *2500-ot
  • Norby646
    Ez se rossz, majd átgondolom.

Beszéltem közben a szervízzel, 1 hét várakozás után azt mondja hogy tökéletesen üzemel az a szar és 2500ft lesz. Agyvérzés kerülget... Levittem a gépeshez a múltkor, hogy nézze át, kifizettem 1500ft, azt mondta szar a lap, erre beviszem és 1 hét után még én fizethetek 2500ft és rohangászhatok érte.
  • allock #89705
    Én eglesném még a HIS-t, hűtése miatt

HIS R9 270X IceQ X² Turbo Boost Clock 2GB GDDR5 PCI-E DLDVI-I/HDMI/2xMini DP
  • Norby646
    Aki aqua-ba vásárolt reménykedjen, hogy nem kell garit intézni náluk, mert egy vicc, ami ott megy. Nem lehet elérni a szervízt, állítólag 2 ember dolgozik ott, amiből 1 kidőlt. Ez egy központi szervíz egyébként, ami az üzlet mellett van. De nekem annyit tudnak felajánlani, hogy küldenek nekik/nekik egy email-t a számommal, hogy hívjanak fel.

Más: R9 270x-ből kinéztem ezt a sapphire vapor-x-eset. Úgy néztem, hogy ebben az árban a 270x-esek közül, ennek a legmasabbak az órajelei, ráadásul a márkában is megbízok. Jó vétel? Hp-n 53 körül lenne, boltban 57-től felfele.
  • Sir Quno Jedi
    Jó ez. Én mondom.
  • Novatek
    Üdv!
    Én ezt találtam ki magamnak így elsőre hamár az intel a tuti.Az alaplapnál nekem fontos hogy legyen rajta spdif.(elég nehéz volt ilyet találni már ez is luxus?) A régi gépből visszamarad az 500as táp, nem tudom elég-e, a vga oladán 600as az ajánlott.A hyper tx-3 remélem most is csodákra lesz képes (: .Az ssd még kimarad.

ASUS H87-PRO
    INTEL Core i5-4570 3.20GHz 1150 BOX
    KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX GIGABYTE GV-N770OC-4GD rev2.0 GTX770 4GB GDDR5 PCIE + Assassin's Creed IV

Minden építő megszólást köszönök!
  • Blum
    LINK
  • Novatek
    A chipsetekről van fejtágító cikk valahol?
  • TomStorm
    Ne is fogyasszon hála az égnek:)
    Így is alig tudom fizetni a rezsit:DD
    Na nem offolok tovább
  • kastil
    és van teljesítményjavulás. fogyasztani a kártyád azért nem fog, mert ül procira várva
  • TomStorm
    Fogyasztásról volt szó.
    De ha már itt tartunk te meg beraktál HD5770 mellé egy i5 4670K-t.
    Szerintem mind a 2-en maradjunk inkább csendben:D
    Te veszel majd vga-t én meg egy processzort úgy kb ennyi.Persze majd ha lesz pénzem..