103179
1411386313.png
  • Fehercsoki
    Akkor ismét csak az alaplap tűnik rossznak.
  • Vadnokedli
    Én C2Q Q9550 röl váltottam 4670K ra- kb 70-60% os javulás lett. Ha ez nem éri meg a pénzt.
  • Norby646
    Ma megint lefagyott a gép, mostmár nagyon kezd elfogyni a türelmem. Ráadásul az usb-k se nagyon akarnak működni. Kezdem úgy érezni hogy ez az aqua hülyének néz engem. Egyébként 3 napja használtam a gépet gond nélkül erre ma megint fagy. Egyelőre amíg nem fagy folyamatosan, addig nem tesztelem a tápot, mert így lehet estig elmegy mindenféle gond nélkül.
  • Fehercsoki
    Igen, egy új erős gép drága, viszont nem csupán pár fps lenne a különbség.
  • ToM1113
    Köszi a tippeket. Kiváncsi leszek... :)
  • szutyi93
    Az az i5 4570 majdnem 50 ezer Ft tudom hogy a mai proci árak mellett az semmi de nekem ennyit nem ér pár plusz fps majd ha már mediumon se mennek a játékok talán meggondolom de az még évek.
  • Fehercsoki
    Kizárt, hogy SSD vagy vinyó okozna ilyet.
  • ToM1113
    hát, most már nem igen kapcsol be...
  • ToM1113
    Sajnos nem lehet bekapcsolni a gépet, szval a szükséges adatokat nem tudtam lementeni, elvileg nem fogom elveszteni őket nem, ha lap vagy táp csere lesz, ha az SSD vagy winyóval lenne gond az más tészta de kizárt.
  • Fehercsoki
    Igen valószínű, jobban belegondolva proci kizárható, ilyen bekapcsolási gondot okozhatna, viszont akkor mindig ez lenne, sosem kapcsolna be.
  • ToM1113
    hibakódok vége változó volt.
    3A, 7E, 0A
  • Blum
    Alaplap problema lesz az,szinte tuti.
    Ha az nem,akkor tap.
  • Fehercsoki
    Szerintem táp/lap/proci közül valamelyik. Kékhalálnál milyen hibát írt ki?
  • ToM1113
    Sziasztok
    kb 4 hónapos konfig. Egyik nap kékhalált kaptam és újrainditáskor 1-2 másodperc és megint leállt, épp hogy elkezd világítani a power led meg elkezdenek pörögni a ventik és kapcsol is ki, aztán sorozatosan próbálkozik a gép de nem sikerül bekapcsolnia. Korábban még segített ha kivettem a ramok közül az egyiket vagy ha megcseréltem őket, 3 napig hiba nélkül ment a gép. Aztán megint jöttek a kékhalálok és a bekapcsolási gondok.
    Ma már hiába csinálok akármit, nem akar bekapcsolni, 1-2 sec és kikapcsol és újra próbálkozik de 1-2 sec és megint kikapcsol.

Mi romolhatott el?
    Megy vissza gariba, csak érdekel a véleményetek.

Ramokra gondoltam, de Memtest86 is volt meg mivel kit próbáltam külön az egyikkel és külön a másikkal és ugy se jó.
  • Fehercsoki
    Erre csak annyit tudok mondani, hogy azért nem jobb a sok mag, mert az sok játék nincs rendesen megírva, és kevés szálat használ, vagy többet de abból az egyiket nagyon terheli és ez korlátozza le a teljesítményt. Nem tudom milyen procikat tesztelt a haverod, de az órajelekből(pl 2.66gHz, ez nagyon réginek tűnik) azt gondolom hogy régebbi procikról van szó. Egyébként egyáltalán nem hülyeség 2 magos procit venni i3 alatt, ha az mondjuk egy haswell pentium proci, bár csak 2 mag, de elég jó a single thread teljesítményük, ezért a legtöbb játék játszható rajta, meg pl az előbb említett q9300 teljesítményét 2 magon hozzák.

#89801 i5 4570 2x olyan erős, mint a q9300 alapból, nem tudom ez a tuning mennyivel teszi erősebbé, de valószínűleg még így is hatalmas a különbség, a thief pedig annyira nem cpu igényes játék. Próbáld ki az Arma 3at.
  • szutyi93
    Én is egy Q9300 at használók 2,5 GHZ-ről 3,5-re húzva és egyenlőre nem látom értelmét i5-re cserélni mert amire már megérné az olyan drága hogy annyiért nem kell. A másik meg hogy ez is elviszi pl az új Thief-et maxon stabil 45 FPS-el
  • Inquisitor
    "QX9770 meg 4 valós mag, nem 2 mag"
    Sosem állítottam ellenkezőjét. Azért érdekel a téma, mert a Core 2 procikat jellemzően mindenki fikázza, hogy hülyeség bővíteni olyannal a gépet, inkább alaplap csere és i3, ezek szerint simán megállja a helyét egy i5-el szemben is. De a kérdés lényege kifejezetten a 4-nél több magos procikra vonatkozik.
    Szívesen leírnám a konkrét típust, de nekem nincs meg a screenshot, lehet elkérem majd. Azt hiszem 37xx és 39xx Extreme volt.
  • PeeTeR
    jo nekem csak az van listaban ami polcon van illetve meg/mar rendelheto :D
  • Fehercsoki
    Ezek az újabbak, van ennél régebbi is, pl i7-960.
  • PeeTeR
    legalabbis nalunk, igy hirtelen ezt talaltam i7 variaciokra

• Fehercsoki
    i7ből is van ám nagyon sokféle, szóval először is tudni kéne, hogy milyen procival tesztelte pontosan. QX9770 meg 4 valós mag, nem 2 mag.
  • Inquisitor
    Lenne egy elméleti kérdésem, mivel nem nyertem a lottón ugye.

Ismerős tesztelte a gépét egy régi, de bika QX9770-es (C2D) procival. Cinebench teszt alapján a QX9770 kemény 20%-al lassabb mint egy i7-es. Viszont ami sokkal meglepőbb volt, hogy a 3.3Ghz-es 6 magos HT (12 szál) i7 Extreme csak 20%-al lasabb egy 2.66Ghz-es 12 magos (24 szál!) Xeon procinál. Így a kérdésem az, hogy jogosan merűl fel bennem, hogy a magok egy bizonyos szám felett elzabálják egymás elől a memória sávszéllességet, ezért egy 2x4 magos dupla procis rendszer simán lepipálhat egy 1x8 magosat vagy akár 12 magosat is ha megpróbáljuk 100%-ban kihasználni?
    Csak mert nyilván általános felhasználásnál, meg játékban ezek nem nagyon jönnek elő.
  • PeeTeR
    +Phanteks ;)
  • mekxa
    Igen én is ebben az árfekvésben gondolkodtam olyan 40-ig bezárva.
    Még egyszer köszönöm a segítséget.

• mekxa
    Köszönöm a segítséget
  • Blum
    Veszel szepen egy H81-es lapot,beleraksz egy ahhoz valo Pentium procit meg 4GB DDR3 RAM-ot aztan kalap-kabat.

Meg VGA-t se kell venned,mert a Pentiumban is van IGP,az meg boven eltudja latni az igenyeidet. XP-t pedig durvan felejtsd el.

GIGABYTE GA-H81M-S1 12.421 Ft
    INTEL Pentium G3220 3.00GHz 1150 BOX 14.782 Ft
    VERITECH 4GB DDR3 1333Mhz VG OEM 9.995 Ft
  • wantonly
    A kolléga jól mondja, ezekért nem érdemes pénzt adni, az LGA775 foglalat már elavult, drágább hozzá az alaplap és ha nincs rajta DDR3, akkor a memória is. Továbbá, ha később bármi elromlik cserélheted jó drágán, mert ezek egyre drágulni fognak.

Intel 1155-ben egy alap Pentium processzor is sokkal jobb, mint ezek és van benne integrált videókártya. Eleve felesleges külön videókártya internetezésre.
  • mekxa
    Ami kimaradt nem vagyok milliomos…… meg ha egy mód van akkor használt cuccot sem szeretnék venni :)
  • mekxa
    köszönöm a választ. de egyben szeretnék segítséget is kérni.

Igazából nem egy bika játékgépre gondoltam. Szüleimnek szeretnék összedobni egy jó kis gépet.
    oprendszer. XP vagy Win7
    .+ video kártya + ram.
    Igények
    Internet: Pl: skype + facebook + képek + teamviewer + youtube videók megnézése.
    Játékok. Pl.: angry birds + mahjong + zumma stb.
    Esetleg : pl: office + pdf + képnézegető.
    Erre az igényekre szeretnék összedobni egy gépet. Mivel szüleim gépe tönkrement.
    Táp + ház szerintem jó. Ennyi lenne az igény.
    Szerinted?
  • Blum
    Nem erdemes oket megvenni,oskovulet mindegyik.
  • mekxa
    Szisztok. vagy inkább ez?!
    Infót szeretnék kérni erről a processzorról. Szerintetek érdemes megvenni?
    Intel Pentium Dual Core E5400 2.7GHz Tray (s775) (AT80571PG0682M)
    2.7GHz órajel
    Dupla mag
    L2 cache: 2MB
    FSB: 800MHz
    64bit architektúra
    45nm gy.techn.
    65W fogyasztás
    Socket LGA775
    Jelenleg rendelhető.
    Ár: 5.690-Ft ÚJ!
    Ebben a témában kérnék segítséget.
    Előre is köszönöm.
  • mekxa
    Szisztok. vagy inkább ez?!
    Intel Dual Core E6500 2.93GHz BOX
    Intel Pentium CPU sorozat
    Órajel : 2.93GHz
    L2 cache méret: 2mb
    FSB: 1066MHz
    64 bit támogatás
    45nm gyártási technológia
    65W max fogyasztás
    Előre is köszönöm.
  • mekxa
    Szisztok.
    Intel Pentium D940 3.2GHz Tray
    3.2GHz órajel
    Dupla mag
    L2 cache: 4MB
    FSB: 800MHz
    Virtualizáció
    64bit architektúra
    65nm gy.techn.
    130W fogyasztás
    Socket LGA775
    Előre is köszönöm.
  • allock #89783
    Néztem mindent, de abban az árban ami van, meg minőségileg is csak az jöhet szóba, ráadásul szivacsozott is :) na meg elég sok ház kiesik a sorban, 163mm-es cpu hűtőm van.(hyper 612s)
  • broman191
    Ha Fractal, akkor az R4-nél olcsóbb Core 3000 is megfelel a célnak, ugyanolyan gumírozott keretek vannak benne. Én is használok egyet, öregebb, rezgősebb vinyó társaságában, az előző noname házamat rezgette rendesen, ha nem lazítottam meg a csavarjait a HDD tartóban, most a Core 3000-ben csak nagyon fülelve lehet észrevenni és megfelelően van rögzítve... :)
  • I73770K
    léghűtésesből szerintem bármelyik.
    #89779: Értem, szóval akkor elég neki egy Noctua NH-D14 és nem kell vízhűtés. Már ez is valami.
    Köszi az infót!
  • allock #89780
    Más van egy WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX vinyóm, ez ugye sata3-as. Sokáig Sata2-vel üzemelt egy EP43DS3L alaplap alatt adat tárolóként. Némán tette a dolgát, aztán ki lett cserélve alatta a konfig, ami támogat Sata3-at, azóta észrevehetően pulzál, búg. Megőrjít, az egész ház(CM Elite 335gp) rezonál tőle, és semmit nem tudtam kezdeni vele.

Mit lehet vele tenni? Ház aljába nem tudom letenni kábelek miatt. Egy masszívabb ház, gumírozott keretekkel, kevésbé tudná átadni a rezonanciát? FRACTAL DESIGN Define R4 pl.
  • Blum
    Noctua,Alpenfoehn,Thermalright,Scythe

Valamelyik benga nagy dogot.
  • allock #89778
    házadtól is függ, hogy mi fér be oda
  • I73770K
    Üdv!

Most,hogy sikerült működésre bírnom a gépet 14 nap után érdeklődnék milyen hűtőt ajánlotok a haswell-hez?
    4300-on ahol a 2600k 57 fok volt max ez simán üti a 90-et.
    Előre is köszi!