103179
1411386313.png
  • ollie
    Nem olyan.
  • Fam
    ez olyan mintha azr mondanád, hogy az sse, vagy a 3dnow olyan "processzortúrbózás", amit nem minden proci bír el
  • Fam
    a normális memóriakihasználás amit a ddr1 szabvány (dual channelben) elbír az 6,4Gb/sec, ehhez képest, még a dual ddr400 Pat-tal is olvasásnál egy 3ghz-es p4-gyel olyan 4,8-5 gigat teljesít, írásnál meg kettőt.
    Szar memóriát nyilván nem lehet tuningolni, de szar memóri az nem a ddr400-ként eladott memória, a pat meg bármelyik memórával müködni fog, az chipset függő
    memória tuning a timingok álítása, és az (ddr400 memória esetében 200) fsb emelése
  • ollie
    És szerinted a normálisnál gyorsabb memóriakihasználás nem tuning?
  • Russ!an
    Ez azért nem teljesen így van, azt te is tudod ugye?
    Mert iszonyatosan függ a ramoktól, hogy egyáltalán HASZNÁLNI tudod-e a PATOT! Ha tuningolsz a ramokat is valszeg jobban igénybe veszed. Ezen felül még ráengedsz egy "memóriaturbózást" az biztos használ neki, csak az a kérdés, hogy birja-e.
  • Fam
    A PAT egy technológia, a gyorsabb memóriakihasználáshoz, és egyáltalán nem számít a tuning szempontjából, épp az, hogy 875-ös, vagy 865 (PAT enabled) lapkakészlettel a tuning még jobban meglátszik a gépen

ha még soha nem is láttál PAT-os alaplapot nem biztos, hogy véleményt kéne formálnod róla...
  • ollie
    Szerintem P4-es lapot már nem nagyon kapsz, amibe elég az SDram is. Esetleg SiS chipseteset, de azt az ellenségemnek sem ajánlom.
  • ollie
    Lehet használni, de akkor általában nem húzható a rendszer annyira, hiszen a PAT már eleve tuning.
  • Russ!an
    Ha az autóban szélvédőt cserélsz attól még nem lesz gyorsabb.
    SDRAM-os gépre minek cserélni? Ha lecseréled a lapod akkor már az egész rendszer ugrik! (lap, ram, proci)
  • Adi
    Na szóval akkor:
    Mennyi lenne egy update?
    mondjuk egy új alaplap amit normálisan lehet húzni, és azok az sdramok belemennek és nem kellenek bele ddr ramok.
    Lényeg: nem szeretnék semilyen dolgot lecserélni kivéve az procit és akkor már az alaplapot.
    Mennyi mhz érdemes venni?
    Hol érdemes ezeket venni?
    Milyen alaplap ami szerintetek megéri a pénzét és lehet normálisan azzon húzzni?!
    És ez mennyi lenne összesen?
  • Fam
    miért is nem használható a PAT tuningnál?
  • ollie
    Ja igen, azokat akartam eredetileg írni. Szerintem attól függ hogy megéri e, hogy van e felesleges plusz pénzed rá, ugyan is nem sokkal tud többet. Konkrétan csak a PAT a plusz benne, de ezt - nem hivatalosan - sok i865-ös lapban is be lehet kapcsolni. Na meg ha tuningolni akarsz, akkor már eleve nem is használható a PAT nagyon. Szal elég az i865.
  • ollie
    VH6T

CPU
    Supports Intel PentiumIII /Celeron Socket 370 processor(Base on 66/100/133MHz clock)/(VRM8.5)FC-PGA & FC-PGA2

Hát max P3-as szerintem 1.5G körül van, tualatin cerka meg 1.4 a max, szal ennyi.
  • Adi
    Szerintettek lehet a gépembe vmi normális procit venni:
    Abit vh6t alaplap, most egy 1.2 ghz proci van a gépembe, gf4ti4200, 896ram...
    És szeretnék beledobni min. 2ghz procit.
    Ja és a Celeron!
  • Adi
    Na Csocso ne májerkodjál!:)
    American boy:)
  • ollie
    Jobban szeretem a chio chipszet :))
  • ollie
    Bár ha i845-ös chipset, akkor szvsz jobb az ASUS (mint ami az aláírásomban is van), de az Abit sem rossz. De ha később le akarod cserélni P4-re, akkor min. i865-ös lapot vegyél (Abit IS7 vagy ASUS P4C800 pölö).
  • Seth
    Hali. Kérem a segítségetek,mert fingom sincs hogy mitévő legyek. A 2,6Gh-es Celeron procihoz milyen alaplap lenne jó. Mondjuk tudjam húzni úgy 3Ghz-ig, meg legyen rajta AC'97....ennyi.UI:20k alatt
  • Borg
    No hát van itt pénz ;)
  • CSOCSO
    itt nem nehez beszerezni ket ugyanolyat...
  • Adi
    v. GC, X :)))))
    Na csak vicceltem... tudom konzol nem egyenlő pc-vel!:)
  • Adi
    PS2
  • CSOCSO
    eni s most akarok a kovetkezendo hetekben venni gepet.. p4p800 ra gondoltam.. 9600pro de inkabb 9800pro..
    ramot hogy vegyem? 2*256 vagy 1 szer 512??? de talan tudok venni 2 szer 512-t... 400mhz ddr esek...800asnak meg hiret se lattam errefele:(
    2.6 os p4 ht.. 2.8 nemtom mennyibe kerul de sokkal tobbet csak nem tud a 2.6osnal.. ha meg mar jobbat akarok a 2.6osnal akkor mar 3 as p4 ht.. vagy nem?:)
  • Borg
    Ha nem akarsz annyit költeni rá, mint Intelre, akkor pedig ugyanolyan jó választás lesz pl az, ami az aláírásomban van, except, hogy 8500at már nem kapsz ;)
  • DePreSsZYo
    Ennek örülök
    sorry az Off-ér
  • Gerry
    Áááá, már dereng valami...
  • DePreSsZYo
    Hát talán msn meg táp dolog
  • Gerry
    Jé, neked is az van, ki is vagy te? Ismerlek valahonnan?
  • DePreSsZYo
    Nekem is Abit Is7-em van teljesen jó :)
    Abit IS7
    Nézd meg mit tud :)
  • Gerry
    Odaadjam őket? Van 2db... Én most (még) nem használom ki, majd az Athlon64FX-emhez jó lesz, addig ócsóért odaadom... (Csak vicc volt)
  • ollie
    occsó (nak tűnik)

én próbáltam összetenni hasonló árban hasonló konfigot, de kisker árakból lehetetlen, kb másfélszer annyiba kerül. persze ha az ember csak noname cuccokat tesz a gépbe, az más... de a sok lúzer csak az árat nézi.
  • ollie
    közsönjük, most már tutira azt veszünk, 2-őt is
  • ollie
    elfogadnám
  • Taranov
    Bár azért azt megemlítem, hogy én is le vagyok maradva :)
  • Taranov
    Mostmár az ATI a jobb, egyetlen GeForce tud versenyezni az ATI-val, FX 5900. Vagy talán még az 5600.
    Egyébként a GeForce nagyon játékra van.
  • Gerry
    Kingston HyperX PC4000 500(250)MHz DDR RAM a király...
  • ollie
    ja, de ha húzni akarod, akkor gyorsabb kell
  • Gerry
    Minimum.
  • ollie
    alaplap: ASUS P4C800
    proci: 2.6/2.8/3.0 pénzmagtól függően
    ram: 2x256 vagy 2x512M megint csak pénztől függően, de valami jobb minőségg mindenképpen (Kingston, Corsair, Hynix, Twinmos, Infineon, stb).
  • Gerry
    Mennyi pénz van rá? 9800Pro elég jó kiindulási alap, vagyis azzal egy darabig még nem lesz gond, de a többi is főleg pénz kérdése.