103179
1411386313.png
  • Gunner
    Nekem csak csekély szintü hozzáértésem van a proci húzásához, egy srácnak láttam h ua alaplapja van meg procija, megkérdeztem mit hogy kell, elmondta mit hogy kell, bár nem megy 4600+on mint neki gyári hűtéssel, de a 4200+ se rossz már :) És igy is csak 48 fokra megy fel a proci max :D Nem rossz ez a CPU ;)

ui.:
    SP : DA- next gen mód on, amit csak lehetett max-ra ON-ra nyomtam, bár élsimítást és anizotrópikus szűrést kikapcsoltam, az elején mikor visszanéztem ugrás elött volt egy enyhe 20- fps érzésem, meg mikor börtönben néztem le rögtön a cella falán való átmászás után a verekedésre. Akkor picit durva volt :)
  • Inquisitor
    "egy E6300as INTEL-t venni ami odaveri összes x2es AMD-t,"
    Persze ez tuning nélkül NEM igaz, tuning meg feltételez hozzáértést, jó ramot és alaplapot, és akkor hipp-hopp máris 2x annyiba került.
    Amúgy meg kb. X2-4300+ szintjén van húzás nélkül, 64 biten meg se.
  • Inquisitor
    De ez nem azért van, mer sz*r a géped, hanem azért mert sz*rul csinálták meg a játékot, nem?
  • zolo
    Hát érdekes, én egy 3200+ - al , 768 rammal meg 7600Gs-sel játszok Splinter Cellt, és nem akad be érezhetően.És minden maxon Hdr-rel megy.
    (Modnjuk nem tom meik a konkrétan vga gyilkos pálya, eddig a luxushajóig jutottam el.És 1024x 768-as felbontásban játszok.)
  • Gunner
    Hát én gépem disznómód beakadt a soksok poligonos részeknél Splinter Cell Double Agent-ben, azokhoz sajna muszály az 512es v annál nagyobb kártya, ez igy nem állapot :\ Amint kijön 8600 meg is veszem :D Meg mellé egy izmosabb proci, meg még 1 gb ram xD +150e fogadok... :P
  • zolo
    De a duplamagos processzoroké a jövő. És azért még egy 3000+ se rossz, ha véletlenül nem használ csak egy magot.ha meg nem elégszik meg vele, akkor húzhatja is, ahogy te is írtad.
  • ntommy
    ok megnézem de a 3d mark05 re viszatérve nekem nem jácca végig.a 03ban megy nekem még sound teszt meg ijenek.de a 05be csak cpu fegyveresig jut el.ez a vége vagy menne továb és nem menne továb akkor nekem mér nem?
  • Gunner
    ntune -> nvidia tune -> nvidia honlap -> használj guglit(www.google.co.hu)
    hajrá :)
    Nekem nem esett szarul a VGa-nak, ha meg nem esik jól neki, akko ne szórakoz vele :P De úgy gondolom h egy asusnak simán kell mennie :)
  • Gunner
    Ő azért gondolt egymagosra, mert ha olyan játékkal játszik ami nem támogatja a két magot, akkor x2 3600+ teljesítménye drasztikusan csökken, asszem egy 3000+ teljesítményére
    Enyém 3200+ teljesítményét tudja egy maggal, most felhúzva 3500+ sebességét tudja :)
  • Gunner
    Én arra kérlek, hogy fogd fel, hogy ezért pénzért amiért ő akart venni egy AMD, már lehet egy E6300as INTEL-t venni ami odaveri összes x2es AMD-t, szóval szépen vegye meg ezt, és szerintem nem is nagyon lesz szükségre proci cserére, mert ráadásul ezt a procit egy komoly hűtővel elég rendesen lehet tuningolni is :)
  • ntommy
    "én NTuner-el szórakoztam, megnyomtam az optimalizálást és felrakta vmi jó nagy értékre, mert 1500on nem akart rendesen működni :)" lécci segits ezt az ntunert honnan tudnám leölteni?vagy rajtavan a vga cd-n?de ha optimalizáok és növeli a frekvenciát nem esik szarul a vganak?ugyértem nem megy tönkre vagy valéami hasonló?
  • zolo
    Még tudnál faragni az árból 1 Athlon 64 x2 3600+ -al, majdnem ugyanolyan a teljesítménye mint az x2 3800+ - nak , csak 10 ezerrel olcsóbb.
    Videókártyánál meg keress Inno 7600Gt-t , az is tizessel olcsóbb mint az MSI, vagy az MSI árában keress egy radeon x1950 pro-t.
  • Gerygrey
    Ha játékra kell, én inkább egy 3800+ egymagos A64-et vennék, 12.000 a difi és a játékok nem használják (még) ki a 2 magot. Majd később, ha kijönnek a kétmagot támogató gammák, akkor lehet procit cserélni, ebbe az alaplapba belemegy az X2 meg a sima A64 is.
  • Gerygrey
    Hát ahogy nézelődtem, szerintem a Bluefish nem épp kedvező árakkal dolgozik. Amíg vidéken laktam addig Bluefishbe jártam mert a helyi kis PC boltoknál olcsóbb volt, de pesti viszonylatban eléggé drága.

Aquát tudom én is ajánlani, én cigány eladóval nem találkoztam, szerintem tök korrekt volt a srác. Például én Asus M2N-E alaplapot néztem ki, de az nem volt, és lebeszélt a sima M2N-ről, nem akarta rámsózni a kicsit olcsóbb gagyit hogy "más nincs, vegyed ezt a szart oszt' fizessé waze nekem az a lényeg" stílus, mint egyes helyeken.
  • Robogo
    Csak azért írkálok oda mert sok mindenkit ismerek ott,ős BF-es vagyok.:)
    Amúgy thanks neked is a helpet,rád hallgatok,mert látom vágod ezt a témát elég keményen!
  • Gunner
    És ne offold má szét BF2 topicot is ezzel...

UI.: BF2 topicban ajánlottak egy hasonló konfigot ehhez, de abban a memória 667es, sz'al hülegyerekre ne halgass, kell az a 800 :D
  • Gunner
    Közben észrevettem, de lehet késöbb akar még1et venni, who knows? :P
    De sikerült már ua. pénzből csöppet jobbat összedobni ;)
  • Gunner
    Asus P5B alaplap - 35e
    Intel Core 2 Duo 1.8GHz/1066MHz 2Mb Socket 775 Dobozos E6300 - 44e
    1GB 800MHz DDR-II RAM Samsung - 27e
    InnoVision GeForce 7600GT 256MB TV DVI PCI Express - 34e
    Chieftec/Delta ATX tápegység 450W - 20e
    Pioneer DVR111D 16x + / - DualLayer DVD író OEM fekete - 8e
    300GB Samsung 7200rpm S-ATA II 8MB cache winchester - 22e
    +ház 10e
    Végső ár bruttó: 202e

Ez a proci jobb mint egy AMD x2 5000+
    Ez a végső konfigod (kivéve ha eszes vagy és 1gb ram helyett 2x512őt veszel ;))
  • Sir Quno Jedi
    Már írt 570-est azóta, de RAM-ot még mindig egyben írta.
  • Gunner
    bluefish? ott biztos hogy van 570es, de mondok egy jót: www.aqua.hu
    Jó ár, jó felszereltség, cigány eladók

nem dehogy, nem vok rasszista, sz'al minden okés a boltal :)
  • Gunner
    Neked ASUS van, nekem Innovision, hűtés gondolom picit más. Ha használatban van a VGA, akkor úgy kezd el gyorsulni a rajta lévő hűtés, és igy hangosabb is :)
    én NTuner-el szórakoztam, megnyomtam az optimalizálást és felrakta vmi jó nagy értékre, mert 1500on nem akart rendesen működni :)
  • Robogo
    Köszi szépen a helpeket!
    Akkor sztem itt a végső config:

Processzor AMD Athlon 64 X2 AM2 3800+( Dual Core, 2000MHz, Socket AM2, Dobozos, 3 év gar.) Ár:43 149Ft
    1 GB DDR2 kingmax ram 800Mhz Ár:30590FT
    Alaplap Asus M2N-E (Socket AM2,nForce 570 Ultra MCP,3év gar.) Ár:26 333 Ft
    Videokártya MSI NX7600GT T2D (256MB,PCI-Express,3 év garival) Ár:42710FT
    Számítógépház Cooler Master Black Elite 330-KKn1 Ár:10550FT
    Tápegység Chieftec 450W (12cm ven, APFC) 5 év gar. Ár:15 984,24 Ft
    DVD író Pioner DVR-111DBK 16x (Fekete Double Layer,OEM) Ár: 8750FT
    Merevlemez Samsung 300GB Sata Ár:25190FT

Összesen:203,256FT
  • izb
    ezt vedd nem kell több.
    "Tápegység Chieftec 450W (12cm ven, APFC) 5 év gar."
  • Robogo
    Hát vágom én ezeket,csak az a baj ahol veszem a gépet,ott csak 500W-os táp van azaz ez a 28ezres...Alaplapból is csak 430-as chipsetes volt ott...:(
    Hitelben tudom csak megvenni a gépet és abban a boltban ilyen árak vannak.:S(bluefish)
  • ntommy
    na végre itt vagy gunner!!(1)hogy tudnám megnövelni a vga frekvenciát a 3d mark05 nekem sem megy végig.cpu az utolso abbol is asszem a fegyveresig megy el.lécci mond meg hogy tudnám huzni a vga-t?
    (2)látom olyan kareszod van mint nekem 7950 Gt csak nekem asus. nálad ha benyomsz egy játékok akkor a videokaresz gondolom nálad is hangosabb lesz.de mér?és nálad észrevehetö a zajosabb vga? Help :)THX
  • Gunner
    Nem akarlak megsérteni, de tényleg ennyi eszed van, hogy 28e FT-ért veszel külön tápot? :D:D
    Ráadásul alaplapot legalább egy nforce570es chipsetest vegyél. Memóriát lehetőleg dualba vegyed, valami kit-be, mert igy csak 64bit-es lesz.
    És 7600gt-t lehet 33-ért is venni, 45ért már 7900gs-t is kaphatnál :)
  • Robogo
    Sziasztok!

Összeállítottam egy konfigot:

AMD Athlon 64 AM2 3800+ (2400Mhz,Socket AM2,3 év garival) Ár:32870FT
    1 GB DDR2 kingmax ram 800Mhz Ár:30590FT
    Alaplap Asus M2N-MX (Socket AM2,nForce 430,3 év garival) Ár:18350FT
    Videokártya MSI NX7600GT T2D (256MB,PCI-Express,3 év garival) Ár:42710FT
    Számítógépház Cooler Master Black Elite 330-KKn1 Ár:10550FT
    Tápegység Chieftec 500W (12cm ven,APFC,5 év garival) Ár:27590
    DVD író Pioner DVR-111DBK 16x (Fekete Double Layer,OEM) Ár: 8750FT
    Merevlemez Samsung 300GB Sata Ár:25190FT

Összesen:196603FT

3 kérdésem van:
    1.Szerintetek ez jó konfig?
    2.A mostani játékok jól futnánnak ezen a gépen??(lowon,mediumon vagy fullon?)
    3.Mennyi ideig lenne jó az a gép?

Előre is thanks a válaszokat!
  • izb
    184 pines memóriákat kezel ez az alaplap...
    tehát igen.Miért?
  • p377y4
    Előre szólok légyszives privibre írjatok mert nagyon ritkán vagyok gép előtt.

Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy ugyebár már itt a karácsony a hátunkon és végülis eldöntöttem hogy mit kérek karácsonyra csak nem tudom hogy mien tipus lenne a legjobb választás. Ez a dolog a videókártya lenne.A kártyára bruttó 30e Ft-om lenne. AGP foglalatú. Játékokra szeretném használni.Ha lehet a www.depo.hu-n nézzétek a kártyákat. Előre is kösz.

Üdv: ZapeE^ iN nLg
  • dmx
    kép megjelenítése!!!
  • dmx
    CSŐ! IZB biztos hogy ddr1-es ram kell a kobian alaplapba?
    mivel most sd van benn:
  • smigiboy
    Oké hát elöször még 1 magos de majd későb jöhet a 2 magos adig jo lesz az AMD
  • Inquisitor
    Ha egymagosra futja, akkor AMD, ha kétmagosra, akkor Core 2. Szerintem.
  • zolo
    Mondj egy árat
  • smigiboy
    Hali megszeretném kérdezni h szerintetek mit vegyek AMD vagy Intel?(kizárolag játék!!!! és kisebb alkalmazások céljábol pl: DVD irás stb)
  • izb
    nem értek valamit
    ha meghúzod akkor nagyobb esélye lesz hogy végigmegy a tesztprogi?
    ne már.........
  • ntommy
    halli, hogy tudnám megnövelni a vga frekvenciát a 3d mark05 nekem sem megy végig.cpu az utolso abbol is asszem a fegyveresig megy el.lécci mond meg hogy tudnám huzni a vga-t
  • izb
    szerintem semmivel nem érdemes,de a táp,alaplap,memória számomra az a rész amin már a legelején sem szabad spórolni...
  • Sir Quno Jedi
    Egy noname házzal (pláne codgány) baromi sokat lehet ám szopni. Főleg a hűthetőség és szerelhetőség szokott "sokba" kerülni. Tudom én is szoptam eleget életemben az ilyenekkel, úgyhogy ha lehet kerülöm. Házzal, táppal nem lehet spórolni/viccelni.
  • Motich
    Inkább azt veszem amit én néztem ki, mert igyis egy tizessel átléptem a rászánt összeget.Az a baj hogy nem értek a tápegységekhez és nemtudom mi a jó köztük.Azt mondták ebbe a gépbe mindenféleképen 500wattos, ezért kinéztem vmi drágábbat, mondván hogy az biztos jó :).És 500w-s táppal együtt nem láttam jó gépházat, ami jó lett volna az meg már naon drága :\