103179
1411386313.png
  • Akuma
    A szorzó még lehethogy stimmelne is, mert a memória alapórajele 200MHz, DDR miatt lesz 400
  • Inquisitor
    Csak az FSB meg a szorzó nem stimel :D
  • Akuma
    Gyorsan megnéztem, az csak 3198-at ír :)
  • shad0w
    :D cpu-z mit dob ki rá? :)
  • Akuma
    7803MHz tuning nélkül :-)

valószínüleg csak bugos valami...
  • Me Ga
    Persze, de később egy komolyabb VGA mellett 2 db PCI hely marad. 1 kell a TV kártyának, 1 kellene akkor a firewire-nak, és akkor annyi... szal nemtom... mindenesetre köszi az észrevételeket.
    (Ja, amúgy egy lakásban, ahol 2 kisgyerkőc próbál meg minden elérhető dolgot, pl. kábelt elrágni, széthúzni, tönkrtenni, nem is olyan rossz dolog a wifi... :-) )
  • shad0w
    arról nem is beszélve, h az usbs wifi adapter is 2-3k :)

egyébként nekem már volt rá szükségem. ahol laktam légvonalban max 20 méterre volt egy kávézó, 54mbit/seces wifis nettel. csak kiraktam az ablakba az usbs wifit aztán már volt is jó gyors netem :)
  • Inquisitor
    Ha kell a firewire, akkor megértem a dolgot (bár egy külön kárty aszvsz 3K alatt van), de árulja el valaki már mi a fneének nem mobil gépbe Wifi, amikor az lassú és instabil?
  • Me Ga
    Bocs, megvan, nézem... :-)
  • Me Ga
    Később lesz csak lehetőségem komolyabb VGA-t venni, mindenképpen komolyabb gépet szeretnék majd, ezért a drága alaplap. Ráadásul a rajta lévő firewire és wifi kellene is, ezért gondoltam...
    Azért megfontolom, köszi a válaszokat.

Gianni-t néztem, de a hammons-t hol találom? Bocs, ha béna voltam... :-)

Köszi mégeccer...
  • shad0w
    megnéztem, minimum 10-12k különbség van a sima és a deluxe p5b között, szal tényleg jobb lenne ha a simát válvasztanád és inkább vidkarira költenéd, pl amint inquisitor is írta egy olcsó 8600gt jobb lenne. viszont e4400 sztem nem kell, simán jó az e4300.
  • Inquisitor
    "Sajnos kb. ennyire futja a pénztárcámból... mit gondoltok, milyen konfig lesz ez?"

Akkor mi a ráknak bele ilyen drága alaplap? Kihasználsz bármit róla amitől drágább?
    Vagy P5B, P5B-E (vagy hasonló GigaByte), és egy E4400 proci vagy egy pöttyet erősebb VGA (olcsó 8600GT?) ... szerintem.
  • shad0w
    jó, ph!-n hammonsnál, vagy ha nem akarsz várni rá 1-2 hetet akkor gianninál, bár ő kicsit drágább. amúgy nem lenne jobb egy sima p5b és inkább jobb vidkari? bár én nemtom mire akarod használni...
  • Me Ga
    Sziasztok!

A gépemben az alábbi alkatrészek cseréjét tervezem:
    Alaplap: ASUS P5B-Deluxe WiFi
    Processzor: Intel Core2 Duo E4300 Box LGA775
    Memória: KingMax 1024MB DDR2 PC6400 (800MHz)
    VGA: GALAXY (PCI-E) 7300GT 128MB DDR3 Zalman

Sajnos kb. ennyire futja a pénztárcámból... mit gondoltok, milyen konfig lesz ez?
    A legfontosabb: hol érdemes megvennem, hol a legjobbak az árak?

Előre is köszi.
  • Narxis
    Köszi akkor megnyugodtam.
  • Inquisitor
    Semmi, ez ennyiért szinte a legjobb.
  • Narxis

ASUS M2N-DH AM2-es foglalatú
    AMD Athlon 64 X2 4600+ AM2-es foglalattal
    2*1GB Kingmax 800Mhz DDR2
    GAINWARD--8606 GF8600GT PCI-E 512,MB DDR3 TD
    NEC 3,5" 1,44MB
    Samsung SATA 400GB
    PIONEER 112D DVD +/- RW OEM
    Chieftech 500W
    COOLER MASTER S754/939 5000+ SUSURO
    DTK 5BS2U2A4PS-12 ATX MIDI USB FEKETE 12CM tápegység nélkül

Mindez 134 000Ft-ba lenne.Légyszi mondjátok el a véleményetek a konfigról, mi az ami gyenge vagy rossz?
  • Akuma
    Csak kalkulálok, hogy vagy olcsó gépet veszek, és akkor évente cserélgélem, vagy drágát, de azzal ki kell húznom közel 3 évig...

Egyébként az E2140 is felhúzható nagyon, ha jól tudom, akkor már bőven jó teljesítménye van. Minek vegyek drágábbat, ha elég ez is?
  • schrank
    4300 alá nem szabad menni azis szaré hugyé van hová teccik spóróni kérem ?
  • Akuma
    Kérdés: következő összeállítás mennyivel lehet gyorsabb jelenlegi gépemnél? (lentebb olvasható)

Asus P5B alaplap
    INTEL Pentium E2140
    1GB 800MHz DDR-II RAM Samsung - 2 darab
    Asus GeForce EN8600GT 256MB PCIExpress
  • Gabesz amd64
    a mostani AM2-es deszkákkal is kompatibilis lesz!
    bár nem tom h sokat nyom a HyperTransport 3.0

és ha most veszek sima AM2-es deszkát X2-es procival későbbiekben ugyis el tudom passzolni ezt a két dolgot.
  • Inquisitor
    Most 120K a Q6700-es, és elvileg van/lesz belőle kisebb (Q6400, Q6600?), meg ennek az ára is esik 2x addigra. Szerintem azért reális. Meg volt rá egy tippelt ár 400USD alatt/körül.
  • schrank
    ki türűte a hsz-emet
  • izb
    így van ki kell várni.
    árazása tuti versenyképes lesz ebben biztos vagyok.
    hát az a 4 magos 80-ért részemről kétséges,de minden lehetséges...
  • Inquisitor
    A "várjuk a Phenom"-ot dologgal jelenleg az egyetlen gond, hogy pár megbízhatatlan szintetikus benchmarkot kivéve semmit se tudunk róla milyen lesz. Ha feltételezem, hogy nagyon jó, akkor is van két probléma:
    1.) Mennyibe fog kerülni? (Meg hozzá egy jó alaplaplap, ugye.)
    2.) Mikor jön ki?
    Eddigi infók alapján jó ha november/decemberre kijön, a konkurencia meg most julisban és ősszel is leviszi az árakat. Szóval esélyes ősszel egy négymagos Intel 80K alatti áron, hogy a kétmagosok árairól ne is beszéljünk.
  • Inquisitor
    És mennyibe fáj egy DFI R580-as deszka például? :D
    (Azt értem, hogy legjobb tuninglapokat gyártják, de attól még drága lap.)
  • izb
    nem éppen azért érdemes megvennie ezt az alaplapot, mert ennyi plussz csati van rajta,hanem ez a létező legjobb AMD alaplap gyártó.
    Egyébként én megvárnám az AMD új prociját(phenon) és akkor venném azt, vagy ha nem hozza azt az teljesítményt ami elvárható lenne a bejelentethez képest akkor vennék Intelt.
  • Inquisitor
    Az oké, na de most pöttyet más a szitu. ;)

Egyébként minek ilyen drága lap a gépbe? Nem azt kérdezem, hogy meg tudod e venni, hanem azt, hogy kihasználod e?
    Én pl. nem fizetnék +1-2 IDE és +4-6 SATA csatiért, vagy SLI-ért, stb. ha biztosan nem használnám ki őket.
  • Gabesz amd64
    amikor regeltem az intel még seholse volt az AMD-hez képest
  • FFX
    csak olvasd el a nevét :D
  • Gabesz amd64
    ezért:
  • schrank
    mert ő donkihóte a nagy szélmalomharcos
  • buldozer99
    Miért nem intel?:D
  • Gabesz amd64
    jah és h nem kamu ez a duma készítek képeket mindenről
  • Gabesz amd64
    remélem megtalálok minden cuccot mert ha nem akkor változni fog ez a konfig
  • Gabesz amd64
    hát akkor:

DFI LANPARTY UT NF590 SLI-M2R/G (persze ha találok :D)
    AMD CPU AM2 Athlon 64 Dual Core 5600 Retail Box inc Fan Socket AM2, 940 PIN
    BFG GeForce 8800 GTS 640MB DDR3 PCI-E Dual DVI
    Corsair 2Gb DDR2 twin2x 800Mhz
    Dell E228WFP Black 22" Widescreen LCD Monitor
    Samsung DVD SH-S182
    ThermalTake Armour case black with window VA8003BWS vagy
    ThermalTake Kandalf VA9003BWS Black super tower +Window c/w 25cm fan +USB2 (ha találok :D ha nem akkor egy ideig az asztalon lesz gépem,mint egyszer )

Coolermaster Eclipse (RR-CCB-WLU1- GP) CPU cooler. Ultra Silent Intel LGA775,AM2... vagy
    Coolermaster HyperTX Intel CPU Cooler RR-PCH-S9U1-GP

kérdések: Coolermaster GeminII az jó?
    szóval tápot még nem írtam ehhez a konfighoz irjatok valamit köszi
    jah és még valami
    a haverom is vesz gépet hasonlot mint ez,némi különbséggel pl:
    Neki már megvan az alaplapja ami Asus Crosshair.
    CPU hűtője pedig Asus Silent Square,tápja Thermaltake 550Watt-os

nos ha meglesz mindkettőnk konfigja és lesz egy kis időnk az SLI-t ki is probáljuk a 2 8800GTS-sel
  • Gabesz amd64
    na faja

computexen mutatják be az AM2+-es deszkákat :(
    áhhh
  • Gabesz amd64
    gyanus a VGA 512Mb-al
  • Gabesz amd64
    rosszul tudod :)

Phenom procikban HyperTransport 3.0-t viszont csak az új AM2+ -os deszkákkal fog müxeni :(

ez a gondom csak,nem találok AM2+-os deszkát :(
    de ezekbe belemennek a mostani AM2-es procik,nem?

vagy azt teszem veszek valami olcso deszkát + procit és majd elpasszolom későbbiekben.és alaplap proci csere lesz ősszel vagy mittomén :D
  • Narxis
    Igen, utánanéztem, az alaplap AM2-es foglalatú procikat viszi, X2-be 5000-ig.A RAM-ban 4 slot van, 4GB-ig bővíthető(ami nekem bőven elég) 800Mhz-et támogatja. Az ASUS és AMD pároshoz ragaszkodom. A VGA pedig Gainward lenne.A táppal vagyok bajban, sose tudom, hogy mennyi ami elég.Az ár egyelőre kétséges, az biztos, hogy nettó áron tudom beszerezni, de talán-talán nagyker áron is.A mostani gépemet(ami az alámba van) a procit kivéve, az sima 3500-ös, akarom cserélni.De csak a gépet, a többi cucc maradna.