103179
-
Akuma #6661 A szorzó még lehethogy stimmelne is, mert a memória alapórajele 200MHz, DDR miatt lesz 400 -
Inquisitor #6660 Csak az FSB meg a szorzó nem stimel :D -
Akuma #6659 Gyorsan megnéztem, az csak 3198-at ír :) -
:D cpu-z mit dob ki rá? :) -
Akuma #6657 7803MHz tuning nélkül :-)
valószínüleg csak bugos valami... -
Me Ga #6656 Persze, de később egy komolyabb VGA mellett 2 db PCI hely marad. 1 kell a TV kártyának, 1 kellene akkor a firewire-nak, és akkor annyi... szal nemtom... mindenesetre köszi az észrevételeket.
(Ja, amúgy egy lakásban, ahol 2 kisgyerkőc próbál meg minden elérhető dolgot, pl. kábelt elrágni, széthúzni, tönkrtenni, nem is olyan rossz dolog a wifi... :-) ) -
arról nem is beszélve, h az usbs wifi adapter is 2-3k :)
egyébként nekem már volt rá szükségem. ahol laktam légvonalban max 20 méterre volt egy kávézó, 54mbit/seces wifis nettel. csak kiraktam az ablakba az usbs wifit aztán már volt is jó gyors netem :) -
Inquisitor #6654 Ha kell a firewire, akkor megértem a dolgot (bár egy külön kárty aszvsz 3K alatt van), de árulja el valaki már mi a fneének nem mobil gépbe Wifi, amikor az lassú és instabil? -
Me Ga #6653 Bocs, megvan, nézem... :-) -
Me Ga #6652 Később lesz csak lehetőségem komolyabb VGA-t venni, mindenképpen komolyabb gépet szeretnék majd, ezért a drága alaplap. Ráadásul a rajta lévő firewire és wifi kellene is, ezért gondoltam...
Azért megfontolom, köszi a válaszokat.
Gianni-t néztem, de a hammons-t hol találom? Bocs, ha béna voltam... :-)
Köszi mégeccer... -
megnéztem, minimum 10-12k különbség van a sima és a deluxe p5b között, szal tényleg jobb lenne ha a simát válvasztanád és inkább vidkarira költenéd, pl amint inquisitor is írta egy olcsó 8600gt jobb lenne. viszont e4400 sztem nem kell, simán jó az e4300. -
Inquisitor #6650 "Sajnos kb. ennyire futja a pénztárcámból... mit gondoltok, milyen konfig lesz ez?"
Akkor mi a ráknak bele ilyen drága alaplap? Kihasználsz bármit róla amitől drágább?
Vagy P5B, P5B-E (vagy hasonló GigaByte), és egy E4400 proci vagy egy pöttyet erősebb VGA (olcsó 8600GT?) ... szerintem. -
jó, ph!-n hammonsnál, vagy ha nem akarsz várni rá 1-2 hetet akkor gianninál, bár ő kicsit drágább. amúgy nem lenne jobb egy sima p5b és inkább jobb vidkari? bár én nemtom mire akarod használni... -
Me Ga #6648 Sziasztok!
A gépemben az alábbi alkatrészek cseréjét tervezem:
Alaplap: ASUS P5B-Deluxe WiFi
Processzor: Intel Core2 Duo E4300 Box LGA775
Memória: KingMax 1024MB DDR2 PC6400 (800MHz)
VGA: GALAXY (PCI-E) 7300GT 128MB DDR3 Zalman
Sajnos kb. ennyire futja a pénztárcámból... mit gondoltok, milyen konfig lesz ez?
A legfontosabb: hol érdemes megvennem, hol a legjobbak az árak?
Előre is köszi. -
Köszi akkor megnyugodtam. -
Inquisitor #6646 Semmi, ez ennyiért szinte a legjobb. -
ASUS M2N-DH AM2-es foglalatú
AMD Athlon 64 X2 4600+ AM2-es foglalattal
2*1GB Kingmax 800Mhz DDR2
GAINWARD--8606 GF8600GT PCI-E 512,MB DDR3 TD
NEC 3,5" 1,44MB
Samsung SATA 400GB
PIONEER 112D DVD +/- RW OEM
Chieftech 500W
COOLER MASTER S754/939 5000+ SUSURO
DTK 5BS2U2A4PS-12 ATX MIDI USB FEKETE 12CM tápegység nélkül
Mindez 134 000Ft-ba lenne.Légyszi mondjátok el a véleményetek a konfigról, mi az ami gyenge vagy rossz?
-
Akuma #6644 Csak kalkulálok, hogy vagy olcsó gépet veszek, és akkor évente cserélgélem, vagy drágát, de azzal ki kell húznom közel 3 évig...
Egyébként az E2140 is felhúzható nagyon, ha jól tudom, akkor már bőven jó teljesítménye van. Minek vegyek drágábbat, ha elég ez is? -
4300 alá nem szabad menni azis szaré hugyé van hová teccik spóróni kérem ? -
Akuma #6642 Kérdés: következő összeállítás mennyivel lehet gyorsabb jelenlegi gépemnél? (lentebb olvasható)
Asus P5B alaplap
INTEL Pentium E2140
1GB 800MHz DDR-II RAM Samsung - 2 darab
Asus GeForce EN8600GT 256MB PCIExpress
-
a mostani AM2-es deszkákkal is kompatibilis lesz!
bár nem tom h sokat nyom a HyperTransport 3.0
és ha most veszek sima AM2-es deszkát X2-es procival későbbiekben ugyis el tudom passzolni ezt a két dolgot. -
Inquisitor #6640 Most 120K a Q6700-es, és elvileg van/lesz belőle kisebb (Q6400, Q6600?), meg ennek az ára is esik 2x addigra. Szerintem azért reális. Meg volt rá egy tippelt ár 400USD alatt/körül. -
ki türűte a hsz-emet
-
izb #6638 így van ki kell várni.
árazása tuti versenyképes lesz ebben biztos vagyok.
hát az a 4 magos 80-ért részemről kétséges,de minden lehetséges... -
Inquisitor #6637 A "várjuk a Phenom"-ot dologgal jelenleg az egyetlen gond, hogy pár megbízhatatlan szintetikus benchmarkot kivéve semmit se tudunk róla milyen lesz. Ha feltételezem, hogy nagyon jó, akkor is van két probléma:
1.) Mennyibe fog kerülni? (Meg hozzá egy jó alaplaplap, ugye.)
2.) Mikor jön ki?
Eddigi infók alapján jó ha november/decemberre kijön, a konkurencia meg most julisban és ősszel is leviszi az árakat. Szóval esélyes ősszel egy négymagos Intel 80K alatti áron, hogy a kétmagosok árairól ne is beszéljünk. -
Inquisitor #6636 És mennyibe fáj egy DFI R580-as deszka például? :D
(Azt értem, hogy legjobb tuninglapokat gyártják, de attól még drága lap.) -
izb #6635 nem éppen azért érdemes megvennie ezt az alaplapot, mert ennyi plussz csati van rajta,hanem ez a létező legjobb AMD alaplap gyártó.
Egyébként én megvárnám az AMD új prociját(phenon) és akkor venném azt, vagy ha nem hozza azt az teljesítményt ami elvárható lenne a bejelentethez képest akkor vennék Intelt. -
Inquisitor #6634 Az oké, na de most pöttyet más a szitu. ;)
Egyébként minek ilyen drága lap a gépbe? Nem azt kérdezem, hogy meg tudod e venni, hanem azt, hogy kihasználod e?
Én pl. nem fizetnék +1-2 IDE és +4-6 SATA csatiért, vagy SLI-ért, stb. ha biztosan nem használnám ki őket. -
amikor regeltem az intel még seholse volt az AMD-hez képest
-
FFX #6632 csak olvasd el a nevét :D -
ezért:
#6616 -
mert ő donkihóte a nagy szélmalomharcos
-
Miért nem intel?:D -
jah és h nem kamu ez a duma készítek képeket mindenről
-
remélem megtalálok minden cuccot mert ha nem akkor változni fog ez a konfig -
hát akkor:
DFI LANPARTY UT NF590 SLI-M2R/G (persze ha találok :D)
AMD CPU AM2 Athlon 64 Dual Core 5600 Retail Box inc Fan Socket AM2, 940 PIN
BFG GeForce 8800 GTS 640MB DDR3 PCI-E Dual DVI
Corsair 2Gb DDR2 twin2x 800Mhz
Dell E228WFP Black 22" Widescreen LCD Monitor
Samsung DVD SH-S182
ThermalTake Armour case black with window VA8003BWS vagy
ThermalTake Kandalf VA9003BWS Black super tower +Window c/w 25cm fan +USB2 (ha találok :D ha nem akkor egy ideig az asztalon lesz gépem,mint egyszer
)
Coolermaster Eclipse (RR-CCB-WLU1- GP) CPU cooler. Ultra Silent Intel LGA775,AM2... vagy
Coolermaster HyperTX Intel CPU Cooler RR-PCH-S9U1-GP
kérdések: Coolermaster GeminII az jó?
szóval tápot még nem írtam ehhez a konfighoz irjatok valamit köszi
jah és még valami
a haverom is vesz gépet hasonlot mint ez,némi különbséggel pl:
Neki már megvan az alaplapja ami Asus Crosshair.
CPU hűtője pedig Asus Silent Square,tápja Thermaltake 550Watt-os
nos ha meglesz mindkettőnk konfigja és lesz egy kis időnk az SLI-t ki is probáljuk a 2 8800GTS-sel
-
na faja
computexen mutatják be az AM2+-es deszkákat :(
áhhh -
gyanus a VGA 512Mb-al
-
rosszul tudod :)
Phenom procikban HyperTransport 3.0-t viszont csak az új AM2+ -os deszkákkal fog müxeni :(
ez a gondom csak,nem találok AM2+-os deszkát :(
de ezekbe belemennek a mostani AM2-es procik,nem?
vagy azt teszem veszek valami olcso deszkát + procit és majd elpasszolom későbbiekben.és alaplap proci csere lesz ősszel vagy mittomén :D -
Igen, utánanéztem, az alaplap AM2-es foglalatú procikat viszi, X2-be 5000-ig.A RAM-ban 4 slot van, 4GB-ig bővíthető(ami nekem bőven elég) 800Mhz-et támogatja. Az ASUS és AMD pároshoz ragaszkodom. A VGA pedig Gainward lenne.A táppal vagyok bajban, sose tudom, hogy mennyi ami elég.Az ár egyelőre kétséges, az biztos, hogy nettó áron tudom beszerezni, de talán-talán nagyker áron is.A mostani gépemet(ami az alámba van) a procit kivéve, az sima 3500-ös, akarom cserélni.De csak a gépet, a többi cucc maradna.