103179
-
janika15 #6701 megtakarított pénz amiből már cask egy töredéknyi maradt (de még ebből így is kijön a ház) meg majd eladom a dragont meg a chieftec gps 550-es tápom és veszek sf aurorát -
janika15 #6700 szted jó ár? -
például itt
miért? -
hol néztél te ilyen árban üres házat az albérlet rovatban
-
vagy oda van írva, vagy ha nincs és nagyon biztosra akarsz menni akkor megkérdezed...
mod.: már nem azért, de a géped többi részét hogyan vásároltad össze, ha egy gépházzal ennyit szenvedsz? :) -
igaz én csak pár helyen néztem de ezt a házat speciel mindenhol a 4 ventivel táp nélkül adták, így volt 36k körül. -
janika15 #6695 nekem csak olyan kell amiben van venti? azt honnan tudom megnézni van vmi jelölés??? -
Inquisitor #6694 Nem megválaszolható a kérdésed, TT házból minden típúsból kapni olyat, amiben se táp, se venti, olyat amiben benne van 4-5db venti, és olyat amiben van táp és venti is. Persze nem is egy árban van a három verzió ... -
én úgy tudom h 2db 12est és 2db 9est adnak hozzá, de ez nem tuti...
ez egy 30-35 ezer forintos thermaltake ház, szted milyen minőségű? :)
amúgy ja, jól szellőzik. ha a személyes véleményem is érdekel akkor meg én nem vennék ilyet, de ezt csak csupa szubjektív dologgal tudnám indokolni, szal nem lényeges. -
janika15 #6692 és mi véleményetek a házról ?? jól szelőzzik szerintetek? jó minőségű? -
janika15 #6691 és ezeket a ventiket adják hozzá? -
van, 9 centis -
janika15 #6689 sziasztok! mi a véleményetek a Thermaltake VA8000BWS házról megtudná nekem vki mondani h a tetején van ventilátor hely? előre is köszi -
Akuma #6688 Crysis is csak egy játék, DX10 meg mindegyik kártyán DX10, lehet low grafos DX10-es játékot is írni, jó játékélménnyel, csak épp nem ez a tendencia perpill. A minnél dúrvább graf és minnél hardware zabálóbb játék a menő. -
jajám-jajám
-
Inquisitor #6686 Dx9-es Crysis max.-hoz is kell vagy 2db felsőkategóriás DX9 kártya.
Erős a gyanúm, hogy a Crysis Dx10-es max. qualityhez is elkell majd egy II. generációs DX10 kártya legalább 1GB memóriával, kiindulva a FarCry időtállóságából és skálázhatóságából. -
8-10k -ért valszeg tudok rá vevőt. -
Nem igazán izgat, hogy menni fog-e a Crysis max grafikán vagy sem :) A lényeg, hogy a gép halk és gyors legyen, és a vidkari meg ne legyen lassabb, mint a mostani. Nameg kijöjjön a szűkös anyagi keretből. :)
Szóval akkor a 7300GT amit írtam az még a 6600GT-nél is gyorsabb? Mostmár tényleg érdekelne, hogy mennyiért lehet az AGP-s 6600GT-met elpasszolni, mert így duplán megérné. :) -
nnna aki ezzel a ronccsal akar dx10-ezni az megérdemli
-
Akuma #6682 De a lényeg a lényeg, nem érdemes perpill megtartani az AGP-s alaplapot és hozzá a 6600GT-t. -
Akuma #6681 De cserébe van DX10, meg ha ügyesek vagyunk, akkor hangtalan silent hűtés, ami azért nem mindegy. -
Akuma #6680 Azt az 1-2 fps különbsége van a 7300GT DDR3 javára, míg a DDR2-t még sok helyen megveri. Mondjuk én hiányolom a tesztből a 6600GT-t... -
Inquisitor #6679 Nem, ez azért jóvval gyorsabb, sőt a 7600GS-nél is (már a DR2-es verziónál) gyorsabb. -
Akkor ez kb. egyenértékű a mostani karimmal?
7300GT 128MB DDR3 PCI-E
Ez 16K... ennyiért elpasszolható a mostani karim? Mondom még van 1,5 év gari rá :) a 7600GS-t (ami szintén egyenértékű) azt AGP-s verzióban 25K körül veszegetik újonnan... (legalábbis itt a helyi számtech boltban) -
Itt egy teszt a 8500GT-ről. A 6600GT-nek meg megfelel a 7300GT DDR3-as változata.
A végeredmény siralmas. A 8500GT lassabb. :( -
Akuma #6676 Igen úgy gondoltam, hogy eladod a 6600GT-t kb 15-ért és azt kb 5000el kell megtoldanod, bár nem vagyok benne biztos, hogy 15-ért eladható, utána kell nézni, használt cuccok árában nem vagyok otthon egyáltalán.
Azért gondoltam erre, mert akkor végre megszabadulnál az AGP fogságától, későbbiekben sok fejfájást okozhatna egy alaplapcsere... ezért jobb lenne ha alapból PCI-E -t vennél. Egyébként szerintem a 8500GT még gyorsabb is a 6600GT-nél bár ebben nem vagyok biztos. -
Számoljunk csak...
CPU: ~15K
LAP: ~13K
RAM: ~17K
----------
~45K
GF8500GT: alsóhangon 20K
Annyira hűdenagyon nincs felesleges pénzem, de amúgyis +5K-val nem sokra megyek szvsz... vagy te hogy gondoltad? Habár... talán, ha el tudnám passzolni a 6600GT-t... még van rajta 1,5 év gari, mennyit érhet kb? (ASUS N6600GT) -
Akuma #6674 Deha neked van a 45 felett felesleges 5ezred, akkor cseréld le inkább a vga-t 8500GT-re (épp 5ezret kellene rádobnod kb), tudom nem egy erőbajnok, de legalább akkor már később nem kell lecserélned az alapodat... elég lesz csak vga-t cserélni. -
Akuma #6673 Jó lesz az, csak irigykedik ;) -
Kösz szépen, akkor 45K-ért (esetleg 50) tudsz jobbat?
Mellesleg miért nevetséges a CPU-RAM kombóm? Amikor megvetttem még szinte mindenre tökéletesen elég volt. Ma már megérett a cserére az biztos, viszont nagyon ritkán játszok, szóval eddig tökéletesen kiszolgált. Szerinted az új is enyhén szólva gnóm lesz? Ha igen akkor miért?
(A másik két kérdésre még mindig várom a választ...) -
a jelenlegi konfigod is enyhén szólva gnóm legalábbis ami a nevetséges cpu-RAM kombót illeti , ehhez képest nagy ugrás lesz bár már újonnan elavult -
Mi a véleményetek az alábbi konfigról? Mire elég kb? 45K-ért korrekt? Vagy már pénzkidobás ilyet venni?
CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+
LAP: Asrock AM2 NF3-VSTA (kell az AGP, mert meg akarom tartani a karit)
RAM: 2x1GB KINGMAX DDR2-800 (viszont ez nincs párba válogatva)
A fenti kérdéseken túl még érdekelne, hogy a RAM-ra mennyi esélyem van, hogy megy majd DC-ben? + egy Thermaltake TMG A2-es CPU cooler mekkora procit bír el kb? -
"Egyébként az a proci amit kinéztél nagyon felhúzható, és úgy biztosan gyorsabb a jelenlegi húzott procidnál... "
Anélkül is sokkal gyorsabb hogy felhúzná, hát még ha fel is húzza
Ja, és én az új konfigra voksolok, szerintem látványosan gyorsabb lesz játékok alatt is. -
Nono...
Az Abitba csak 400MHz-es megy, ami 34K dual kitbe.
Ha simán veszek 2db Samsungot, az is 27K.
De hamár kiadok pénzt, nem is keveset, akkor elgondolkodtam, hogy pöttyet rádobok és lecserélem az egész konfigot.
A kérdés az, hogy megéri e, lesz e teljesítmény növekedés, amit meg is érzek? -
Akuma #6667 Asrockba nem érdemes Kingston ramot tenni, jóhogy nem Corsair, vagy Geil Ultrára gondoltál. Túl sok pénzt dobsz ki erre a ramra, ahelyett, hogy vennél 2 db 1 gigás samsungot, ami kijön 16k-ból. Egyébként az a proci amit kinéztél nagyon felhúzható, és úgy biztosan gyorsabb a jelenlegi húzott procidnál... Nem látok a pénztárcádba, neked kell eldöntened, hogy megéri e vagy sem. -
Van egy 2500+ @3200 Bartonom, Abit NF7-s lappal.
Kellen vennem 2 giga ramot, ami 34k.
Viszont cirka 50k-ért az alábbi konfig kijönne:
KINGSTON 2048Mb DDR2 677Mhz
ASROCK - 4CoreDual-VSTA VIA PT880ULTRA chipset
INTEL Core2 Duo E4300 1.80GHz 775 BOX
Érdemes azt a 20k-t rádobnom, vagy nem lesz nagy változás?
Tudom ASROCK, de nincs más AGP-s csatival, az meg mindenképp kell. -
Akuma #6665 Ha prescott volt benne, akkor feltehőleg socket 478-as alaplapról van szó. Ebbe már nem érdemes processzort cserélni... Aránylag kevés teljesítménynövekedést kapnál viszonylag drágán. Egyébként ha 478-as, akkor minden 478-as procinak bele kell menni, csak épp nem éri meg kicserélni. -
majti007 #6664 Sziasztok csak egy rövid kérdésem lenne vam negy MSI 848p neo-v alaplapom mekkora procit lehet belerakni? jelenleg egy prscott p4 3ghz-es proci van benne ennél nagyobbat lehet e belerakni pl D-s procit? -
tudtommal nem megy bele core2, és gondolom nincs rajta pci-e, szal cserélj alaplapot is. -
raulrm #6662 Hello mindenkinek!
Nos, az a nagy gondom, hogy leszeretném cserélni a videókarimat, meg a procimat...az alaplapom - Mercury PI865PEM-L...szerintetek bele tudok tenni egy Intel Core 2 Duo-s procit, avagy sem, és szerintetek milyen videókártya menne bele??? Előre is köszi