103179
1411386313.png
  • Akuma
    Ja és Asrock alaplapban csak 4* PCI-E van, ami különösen a csúcskategóriás kártyáknál fog erősen megérződni... mivel ott jóval több adat fog mozogni. Külföldi fórumon azt olvastam, hogy kb 15%-al lassabb jelenleg, de kritikus esetben, akár 30-50%-ot is elérheti.
  • Adler
    a vga avul a leggyorsabban, de ugy teszek, hát van game, aholv volt probléma a 9600 al, bár fps játékot 800x600 ban játszok, ott nem gond(CoD).
  • Akuma
    Középkategória lesz kb 50, felsőkategória 80 és 160 között. Azt javasolnám, hogy vegyél meg mindent kivéve a vga-t, de hagyjál rá pénzt... és majd meglátod, hogy szükséged van e még ebben a hónapban az vga-ra vagy sem... Ha minden elfut a te elvárásaidnak megfelelően, akkor érdemes lenne kivárni a geforce 9-et. Sokszorosát adná teljesítményben a jelenlegi kártyádnak.
  • Adler
    akkor az emlitett konfigba javaslod majd a gef9 kártyát?
    kb. milyen árakon:)
    végülis átrakhatom a p4 celeronba a gef3 at:) a p3 at meg szétbontom,3 gép már nem fér el, 2 ért is cicereg az asszony:)
  • Akuma
    Ha nem sűrget neked, akkor lehehtogy megérné 9600-al kihúzni Geforce 9-ig. De itt a nyár, használni kéne a gépet ;)
  • Akuma
    Igen az már nagyon gáz :)) A 6800GT-m a 9600-asod után következő generációból az egyik alsó csúcskategóriás példánya. Geforce 6. Most Geforce 8-nál tartunk, és karácsonyra lehethogy már lesz Geforce 9 is. Mindegyiknél van 1,5-2-szeres sebbességnövekedés
  • Akuma
    Codegen tápokat kerüld el, mert nagyon sok panasz van velük. Mindenképp márkásabbat vegyél. Általában ami nem nehéz táp, az nem is jó :) De azért ne földdel legyen kitömve :D Érdemes minőségi tápot venni, mert azt utána már többszőr nem kell cserélni nagyon hosszú ideig.
  • Adler
    mi az az öreg videokártya, én 9600 használok az egyikben, másikban gef3ti 200, ez utóbbi azért már elég gáz.
  • Akuma
    Az én öreg videókártyámmal sem diavetítés, akkor egy X1650pro-val vagy egy 8600GT-vel sem lesz az 1024*768-ban, meg lehet nézni a játék teszteket... azokkal a tesztekkel jórészt az a baj, hogy nem 1024*768-ban készül, mikor alig észrevehető a különbség játék közben... és ezek egyébként sem felsőkategóriás vga-k, hogy nagyobb felbontás legyen kötelező... más tészta amikor az ember csinál egy screenshotot.
  • Adler
    biztos nincs olyan minőségű, mert a házzal együtt adják, de valamennyit biztos kibir, én viszont nehezen viselem a diavetitést:)
  • Akuma
    Egyetértek :)
  • Akuma
    Az alaplapomban stabilan megy 2,56GHz-en, ami a 6600 megverésére épp elég. És 30ezerrel olcsóbb proci, 13ezerrel olcsóbb alaplap... ennyit a 8 általánosodról...
  • Adler
    100e ből ne vágyakozzon az ember a csúcsra, majd kopromisszumot kötök a grafikai részletességben, ennyi, nem kell mindent 1280x1024 ben nyomni:)
  • schrank
    mi azért erőltetjük a p5b 4300 kombót mert 8 általánossal is fel lehet tornászni 6600 szintre amit a te asrokod nem nagyon szereti
  • Adler
    mondjuk a vga teszteket csak most olvasom:)
    igy az ingadozás is eldőlni látszik
  • Akuma
    420wattal semmi baj nincs, ha van olyan jó minőségű, mint a Chieftec
  • Akuma
    Ha lehet, akkor inkább P5B-s konfigot vegyél. Asrockot csak az vegyen, aki nem a csúcsra vágyik (mint schrank kolléga), ez alsókategóriás alaplap, de középkategóriás teljesítményt nyújthat.
  • Adler
    szerintem nekem is elég lesz
    de bevallom prociban mást néztem:
    Intel P4 3GHz Dual Core 2*2MB dobozos Socket 775 925
    egy ilyet, lévén az általad emlitett nem volt csak az egyik árlistán.

háznak sem valami horrort választottam, igaz a táp csak 420w, de ezt lehet cserélni később.
    1650 illetve 8500gt között ingadozok, de természetesen van vga, ami mondjuk agp, de az is belemegy az alaplapba, igaz csak egy 9600 vagy egy gef3 ti :)

eladás, van egy p4 és egy p3 konfigom, ebből valószinű az utóbbit fogom eladni, illetve az alkatrészeit, de nagy csodát nem várok egy p3 900 tól:)
  • Akuma
    Bocs, ha rosszul írok, csak 4 órát aludtam az éjjel...
  • Akuma
    Mellesleg azért is kérdeztem, hogy mire használ fogja használni a gépet...kérdeztem
  • Akuma
    Quake 4 14%
    FEAR 7%
    Company of heroes 17%
    Supreme Commander 1%

Ez hol van átlag 20%? Nameg azt mondani, hogy a játékok enyhe túlzás, ugyanis csak ez a 4 játék van a tesztben... a többi benchmark, feltételezhetőleg nem az a sorsa egy processzornak, hogy egész életében benchmarkok fussanak rajta. És a 2160 bőven elég a 4 magos procikig... a 4 játék közül a legrosszabb fps 76 volt, katasztrófa??? nemhiszem.
  • schrank
    először is tanulj meg számolni mert matekból szar vagy átlag 20% gyorsabbak a játékok a linked szerint
  • Akuma
    3-6%-al gyorsabb, viszont 20%-al drágább... miért sírjak? Ha a procimon nem fog menni valami, akkor az az E4300-on sem fog menni te nagyokos...
  • Akuma
    Ja még valami, kezelei a DDR1-es memóriákat is! Nekem ez szintén előny.
    Tehát 2 darab DDR2 és 2 darab DDR1 foglalat van rajta, 2-2 GB ram mehet bele, de csak azonos ram lehet egyszerre benne. Tehát DDR2 ram nem mehet DDR1-el együtt.
  • Akuma
    Köszi most igazán sírnom kéne ugye? :DD
  • schrank
    jjja hogy neked ez már megvan akkor őszinte részvétem
  • Akuma
    Korábbi hsz. érdemes megnézni... nem feltétlen éri meg mindenkinek a plusz 5ezer forintot... úgyis jönni fognak a 4 magosok nemsokára, ha nem lesz elég a 2160, akkor majd a 4magosra 5ezerrel többet tud az illető költeni ;)
  • schrank
    a 2160-as proci ? most ne sajnáld azt a 4k-t a 4300-tól és jól gondolod vannak olyan dolgok amiket nem érdemes eladni mert úgy is kell az új gépbe is és így lehet kurva sokat spórolni : dvd hdd ház ezzel minimum 30k-t spórolsz én is így szabadultam meg a régitől alaplap cpu ram vga eladva a többi megtartva és ha kiszámolod ennyiért nem tudtad volna eladni az egészet egyben
  • Akuma
    Ja Asrocknak ezen a típusán van AGP 8* is, ami előny lehet, nekem az, mert nem volt kötelező rögtön vga-t is cserélnem...
  • Akuma
    P5B igen jó tuninglehetőség, sok usb és sata csatlakozó, 2 vagy 3 ide kábel és egy floppyn kívül még általában van hozzá 2 sata is. PCI-E 16* a csúcskategóriás kártyákat is tökéletesen kiszolgálja.
  • Akuma
    Sokkal gyatrább sajnos, de 12ezer forinttal olcsóbb... nekem elég ez is perpill, sebessége nem rossz, tuninglehetőségei korlátozottak, illetve PCI-E 4* van csak rajta, ami tovább ront valamennyit a helyzeten, kevés rajta az usb és a sata csatlakozó is sajnos... a körítése is hasonló, egy ide és egy floppy kábel, nameg egy sata van még.
  • Adler
    nem, nem a RAM on nem sporolok, vannak optikai meghajtóim, valamelyik csak megfelel
    köszönöm szépen.

az alul idézett low cost gép is üti a jelenlegi konfigom, emmyivel gyatrább az Asrock alaplap, mint a nekem ajánlott p5b?
    a ventis vga t is hanyagolnám, pár pár évig biztos jó a hűtő:)
  • Akuma
    Jaj bocs, 1650pro-t akartam írni, tehát az 1600pro-t húzd ki a listáról, helyette mondjuk ezt:
    Asus Radeon EAX1650Pro 256MB DDR2 TV/ DVI PCIExpress 22440
    ez ventis, lesz hangja
  • Akuma
    Asrock 4CoreDual-VSTA alaplap 12960
    Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz 1MB cache FSB 800MHz BOX Dual-Core 21120
    1GB 667MHz DDR-II RAM Kingston 7560 (mert ha igaz, akkor alacsonyabb az időzítése és a 800MHz-et még bírja)
    Chieftec 400W ATX /Aktív PFC, 12cm hűtőventillátor/ (3 év garancia) 12390
    Asus Radeon EAX1600PRO Silent 512MB TV/ DVI PCIExpress 22080
    Silent gyengébben húzható általában, cserébe zajtalan elvileg.

össz:76110

kell hozzá ház, optikai meghajtó, moncsi, bill, egér, egyéb

megjegyzés: low cost gép (ne várj csodát)

árak innen valóak:
    aqua
    alien
  • Akuma
    Szerintem te most lebeszélted helyettem :D
  • shad0w
    ( majd ha összeírsz neki vmi konfigot akkor az asus tápról beszéld le :) )
  • Akuma
    Fain :-))
  • shad0w
    rákattintasz jobboldalt a hozzászólás számára és voilá, ott a link, például :)
  • Akuma
    Hogy idézel hozzászólást?
  • Akuma
    Mire akarod használni? Játék?