103179
-
Akuma #7101 Nem kell számolgatni semmit, egy normális ember tudja jól, hogy a gépét mindig fejleszti vagy vesz hozzá valamit. Egyre energiaigényesebb lesz a gépe, egy tápot pedig elég egyszer megvenni, ha elég erős és márkás az nem fog csak úgy elromlani. Több konfigot is túlélhet egy ilyen táp és ne azon a néhány ezresen spóroljatok már, inkább ne csúcskategóriás vga-ba gondolkodjatok, aminek az ára félévente a felére esik (ha már ennyire fontos némelyikőtöknek a pénz...), valamint az új csúcskártyák teljesítménye meg duplázódik... Csak egy kicsit kéne gondolkodni... nekem 3 winyóm duruzsol egyszerre és van egy negyedik is, ami nem fér be a házamba sajnos... semmiképp sem tennék alá egy 350wattos tápot, hiába van a tesztben az, hogy elég... (tesztben minden eszköz minimum darabszámon van, pl 1 winyó és usb eszköz nincs is rajta, se hangkártya, se tvtuner kártya, stb.) -
Sőt azt írják, hogy még csökkeni fognak a 8000-es szériáju kártyák ára! -
Ez már naprakészebb.Szépen ki is dobta a prohardveres tesztkonfigra hogy 576W :D
Akkor kérdem Én: Hogy ment egy 350W-os táppal? :D(úgy hogy az is elég neki talán? :D ) -
Tessék, sztem ez elég konkrét... -
raulrm #7097 Egyébként, miért kerül a GeForce 8800GTS ilyen "olcsóba"? Míg korábban leírta Akuma, hogy 67 000, addig máshol az üzletekben 80 000 Ft...ööö...csak nem leesett a kamion platójáról??? :):):) -
Most így hirtelen ezt leltem... -
De megy, csak a netes kalkulátoroknak nem szabad hinni.Én jól elszórakoztam vele.Videókártya csak 6800Ultráig van, szóval ez egy modernebb géphez sajnos már nem jó.(nem mintha egy régihez használható lenne :D ) -

Rég jártam arra, gondoltam frissítették... -
Kicsit elavult!:) -
öööö bevallom, a melóban le van tiltva a java, de mintha én ezt már használtam volna.
Nem megy?
-
Na ez azért durva volt :DD -
Itt egy calculator, mindenki döntse el maga... -
Na ugye :D
Amúgy a ventik, optikai meghajtók, nem fogyasztanak sokat (egy 12cm-es venti például 2-2.5W)És a vinyók se mondhatók nagyon áramzabálónak. -
Hát igen, csak rohadtul nem mindegy, hogy mennyi vinyo mennyi optika és mennyi venti van a gépben!
Ez viszont ellentmond annak amit írtam!:DD -
Akuma #7087 Épp ellenkezőleg, rég volt az az idő, amikor ez igaz volt.... még a geforce fx -ek idején (amik nem tudtak teljes dx9-et). Fene se tudja már hány éve. Nézz meg bármilyen tesztet, ott világosan látszik minden. 8800GTS 320MB az egyik legjobb választás és közel egy évvel később tudott csak ATI villantani az X2900XT-vel, mellesleg drágábban... -
Nem.Mindkettőnek vannak előnyei meg hátrányai.Vagyis az egyik ebben a játékban szerepel jobban, a másik meg abban.Egyikről sem lehet aztmondani hogy ez jobb a másiknál, vagy az jobb a másiknál. -
Igen én is próbálom nyomon követni az új dolgokat, de én eddig csak nvidia doboz hátulján olvastam ilyet hogy: Ajánlott tápegység 500W, meg hasonlók..A régi 6200-as videókarim dobozának a hátulján meg ez állt hogy: Ajánlott tápegység 400W :D -
raulrm #7084 Meg visszatérve a videókártyákhoz, nagyon sok helyen hallottam, hogy a GeForce kártyák a leg****abbak a világon, a legjobbak pedig az ATI-k, és, hogy erősen ajánlott ATI-t venni. Tényleg ennyire kakik a GeForce-ok? -
Nem, elolvastam már pár tesztet, leírást, mindíg nyomon követem az új dolgokat! -
Ezt a doboz oldalán olvastad? :D -
Igen, pontosan annyit eszik mint egy 8800GTX(körülbelül)
Namost akkor a link ide is stimmel szerintem.
2X8800Ultrához már azt mondanám hogy valami 500-550W-os Zalman, vagy Seasonic...de egy kártyához...amúgy a linket nem hülyeségnek toltam be(a kis szöveget lent...) -
raulrm #7080 hupsz, az ár lemaradt: 9840Ft -
raulrm #7079 Ehhez a házhoz mit szóltok?:
MERCURY - KM86 (450W)
Méretek: 185x460x420 mm Jellemzők: 450W táppal Leégés védelem Rövidzár védelem USB kimenet az előlapon Könnyű szerelhetőség -
Simán, egy most csúcskategóriás vga-hoz ajánlott egy 500-550-es táp, és akkor még szó sem volt SLI-ről! -
Azért az a 350W igencsak kevés lehet egy izmosabb VGA mellett.
Pl. A 2900-as sorozat 200W körül zabál...
A többi kiszámítását rád bízom...
-
A chieftech nem hangos, de állítólag az FSP még halkabb nála :) -
raulrm #7075 És még valami: ez a táp, amit javasoltatok, nem lesz túl hangos? Mert én többnyire a gépen nézem a filmeket, és eléggé idegesítő, ha úgy zúgna, mint a fűnyíró. -
De Én nem a saját konfigom tapasztalatairól írok.Akkor írhatnám azt is hogy vegyen 300W-os Codegent, mert a táp sose romlik el, egy FX-5200-est simán visz, meg a 30Kg-os házból úgysem hallatszódik ki a hangja...
Szóval Én a fórumokon olvasottakból indulok ki(nem, nem ez a fórum).ÉS a tesztek is azt mutatják hogy elég a 350W-os(minőségi) tápegység.Crossfire-hez és SLi-hez bizony már kell az 500W, ez biztos.Nem az Én konfigomhoz hasonlítom mások konfigját, mert tudom hogy az enyém már vagy 2 éve volt középkategória :) -
Oké, de a te konfigod egy generációval régebbi (sőt), mint amikről most szó van és sajnos az új generáció a hőtermeléséről és az áramzabálásról szól sajna... -
Hát igen, tápon nem szabad spórolni sztem!Inkább kiadok 30-at is rá csak megbízható legyen!Most egy 450-es chieftec-em van,legközelebb is ilyet veszek,vagy egy tagan-t! -
Oké, Én csak leírtam az én verziómat. -
Valami audigy, de én pl. két Live 5.1-el élek, néha alaplapival (is). -
- minek a 400+W, jó a 200-as is
- minek a márkás táp, mérnemjó a kódgány
- minek a 8800, mérnemjó a 9500se
- minek a jó ház sokér, mikor van kódgány 5k-ér
- minek a nagy HDD, ha van 4GB-s is
- minek az extra hűtés, nincs is meleg
Igen, ezek mind-mind pénzbe kerülnek, döntse el mindenki mire költ... Én ezekre. -
raulrm #7068 Hangkártyát milyet tudnál javasolni??? (az még lemaradt :) ) -
Én vettem már 20k+ -os tápot is, van aki drágábbat is. Van amikor az kell. -
Akuma #7066 Attól függ hol veszed ugye :) -
Akuma #7065 Azért nem írtam konkrét árat, mert biztosan más házat akarnál, mint én... egyébként meg #7045 hozzászólásban már nagyon jó ház van, és közel sem is a legolcsóbb helyen vette. -
raulrm #7064 Nah, az derék...ilyet sem láttam: 14 000-ért egy tápot (infláció van) :) -
Akuma #7063 kb 14000 a táp és 10-ért lehet venni házat, amit nem vargáné készített... -
Akuma #7062 Így van. Telóm volt, de látom a válasz azért megvolt ;)