103179
1411386313.png
  • Akuma

Bocs ezt nem lehetett kihagyni :-)
  • Inquisitor
    Megpróbáltam megkeresni a PH-n, de nem találom pedig vagy tucatszor leírták, azt hiszem valami kretén érték volt, talán 137MHz?
  • Inquisitor
    Most, hogy mondod ... lehet benéztem? Amúgy valamelyik PH boltosnál láttam.

Koston - 10K-ért sokféle házat kaphatsz, de olyat amiben értelmes táp van, nem nagyon.
  • Sir Quno Jedi
    Mert ha az XClio A380-ra gondolsz, ami amúgy az APlus Twin Engine, akkor az 28,800 HUF és heteket, néha hónapkta kell rá várni...
  • Sir Quno Jedi
    Melyik az A380-as? Linket pls.!
  • koston
    táppal
    10körül
  • Inquisitor
    Mi neked az olcsó? Táppal, táp nélkül? Mint ha láttam volna Cooler Master A380-as házat táp nélkül 10-11K körül. (Ez egy "ikerturbinás" ház, 2x 25!!! cm-es ventivel)
  • tmisi
    Ja. Kartondoboz.

Viccet félretéve 16-20 ezer környékén egész faszákat lehet kapni, GS hátulján is van. Itt nézz szét: olcsobbat.hu, arukereso.hu
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, csak éppen a 3év garimat is meg szeretném tartani... :C
  • koston
    ja meg tudtok jo házat ami olcso is de jó??(link)
  • koston
    mit gondoltok a 7600hoz?
  • Inquisitor
    Drágálod? Hát nem nagyon van olyan, amivel hosszú távon kihúzhatod. Esetleg lemehetsz 7300GT GDDR3 vagy 7600GS GDDR3 szintre, de már most is van olyan játék, ami még a 8600GT-t is megfekteti és nem ám max. grafikánál. 420-as márkás táp bőven elég hozzá.
  • koston
    ?
  • Inquisitor
    Próbáltad már a trükköt, hogy a PCIE sebességet lefixálod Biosban ... most nem jut eszembe hány MHz-re, de van valami ilyesmi trükk Asrock + VIA vonalon.
  • koston
    de egy kicsit a videokártyárt drágállom nincs valami olyan ami olcsobb és jó is lesz egy darabig még?
  • koston
    nekem akkor szerintetek elég a 420-as táp ehez a confighoz?
    asus p5b
    intel E4300
    geforce 8600gt
    2x512 kingmax
  • shad0w
    link
  • sb1
    Igen, a home premium változatban már van "3d-s izé"...Amúgy pedig Windows Aero felhasználói felület.
    De itt össze tudod vetni az összes verziót, hogy miben mi található meg.
  • zolo15
    sziasztok windows vistabol ha a home premiumot rakom fel abban már van olyan 3d-s izé nem?
    a homew premium bőven elég nem?
  • zolo
    Ezt próbáld ki...
  • Akuma
    Én az integrált vga-ra tippelek, de az fura, hogy PH tesztben 320-ig fesz emelés nélkül tesztelték. Link
  • Sir Quno Jedi
    Kész. Ultragyors 12-es venti full fordulatszámon 1 fokot sem tud hűteni a maxon járatott 8800GTS-en, még ha a hasára kötöd akor sem... Kész. Na mondjuk a 25cm-es sem. Ezeket a karikat csak a ráépített hűtőjük 100%-os fordulatszámon tudja jelentősen hűteni, már semmi értelme 1xűen fújatni őket. Pedig anno, a régi szép időkben, még egy plusz 8-as venti is csodákat tudott tenni... Áhhhh...
  • Akuma
    Azt próbáltam már, hogy 800MHz helyett 667-re állítottam a ramot és úgy húztam, de szintén ugyan ez volt az eredmény... Fesz emeléssel is próbálkoztam, de ezzel csak azt értem el, hogy túlmelegedett a processzor, 3D-ben szintén resetelt a gép.
  • shad0w
    állíts mindent alapértékre és ne automatikusra, és csak a procid húzd, nézd meg meddig bírja. egyébként valszeg kevés már neki a fesz azért hal be.
  • Akuma
    Van egy olyan probléma a géppel, hogy ha 300-nál nagyobb fsb-t állítok be, akkor a gép még feláll 320-as fsb-ig, de 3D-s alkalmazásoknál resetel a gép... Arra tippeltem, hogy esetleg ez az fsb kihatással van az integrált vga-ra is, és talán azt is húzza ilyenkor???
  • Akuma
    Nameg előzőleg 256MB rambusz memóriája volt, amit már nem lehetett bővíteni, nem lehetett beszerezni csak nagyon drágán használtan... szóval mégegyszer ebben a csapdába nem akart esni. Így egy jó nagy biztonsággal túlméreteztük a gépét :)
  • Akuma
    Mert 5 évente vesz csak gépet és biztosra akart menni, én meg ezt ajánlottam neki, mivel eléggé jó áron volt, nagy kapacitású és viszonylag olcsó.
  • Zwiebi
    A Vistanak alapbol 2 ajanlott, valamint nem csak jatekokkal lehet leterhelni egy gepet. Matematikai szamitasok, programozas, virtualizacio, video- es zenekeszites...
  • zolo
    Csak érdeklődésképp, ha apukád csak 2d alkalmazásokat használ, minek a 2 giga ram?
  • Akuma
    Itt sajnos szó sincs mindenféle extrém túlhajtásáról... inkább csak szidják ezeket a ramokat, hogy még az 1000-et sem bírják, nemhogy többet Ezekszerint csak mákom van, bár nemhiszem...

Ha tudna valaki használható infót róla az szóljon!!!!
  • Akuma
    Okés, meg is nézem :)
  • shad0w
    ja hát körülbelülit lehetne csinálni, de pontosat sosenem :) egyébként ilyesmik vannak csak meg kell keresni azokat a fórumokat topikokat amik az adott cuccal foglalkoznak, pl ph-n nyugodtan körülnézhetsz, tutira találni fogsz adatokat.
  • Akuma
    De ha tapasztalatok alapján márka és típus szerint rendszerezve lenne, akkor lehetne ilyen táblázatot csinálni, persze ehez jó sok teszt kéne, nameg tesztelő és tesztkonfig :)
  • shad0w
    de ez változó, iylet nem lehet csinálni. van olyan proci ami alapon x-et bír meg van ami többet vagy éppen kevesebbet, és ez a fesz emeléssel ugyan így van, van amin y-t kell emelni van amin többet vagy kevesebbet... a gyártó nyilván csak az alap feszen nyújtott alap teljesítményt garantálja (ram esetén az alap időzítésekkel)
  • Akuma
    Mondjuk egy olyan táblázat nem ártana, amihez oda lenne írva pl, hogy 1300MHz-nél kell "X" feszültség, mert amúgy csak tippelni tudok, és nem lenne jó rögtön szétégetni akármit is :) Az alapokat egyébként látom, kiírja a biosa :)
  • Balumann
    Jah de, most látom (csak nem a végére van írva a névbe)! Akkor egyik DVD olvasó át az egyik P-ATA-ra, másikra DVD olvasó. És veszek egy SATA vagy SATAII vinyót és egy SATA DVD író-t! Szerintem akkor ez akkor jó lesz így.
  • Balumann
    jah közbe meg válaszoltál már párhuzamosan :)
    De SATA-s DVD író nincs is?
  • Balumann
    mi?? :S
    Vagyis az új inteles alaplapokba nem is lehet 2 dvd romot belerakni? :S
    Én úgy terveztem pedig most, hogy a mostani gépemből átrakom a dvd olvasót, és veszek egy új dvd írót.
    És a 160 -as P-Ata vinyómat szerettem volna még megvenni, és mellé egy SATA II -es vinyót venni (vagy SATA -s, ha sata vinyót).

VGA-ra sztem nem várok, jó lesz nekem ez. Szeretném még a héten, vagy jövőhét elején megvenni az új gépet. =)
  • shad0w
    1,95 - 2,1 között van a ram, a proci meg 1,35 körül van alapon
  • shad0w
    jó cuccok, jó konfig :)