103179
1411386313.png
  • Eagle16
    Az attól függ hogy milyen márkájú az a 400W-os táp.
  • re1212
    sziasztok
    Az lenne a kérdésem, hogy ha a jelenlegi 7600GT kártyámat lecserélném egy 8800GTS 320 Mb-re akkor ahhoz elég lenne a 400 Wattos tápom, illetve a pentium D 3GHz-es procim??
    Köszi előre is mindenkinek a segítő szándékát.
  • janisjoplin
    Sziasztok..
    A gyereknek akarok venni egy gépet.de már az elején elakadtam..Az én gépem amd 2500+ 1850Mhz..Most néztem az e-digitalnál:AMD / AMD A64 X2 AM2 3800+ processzor dobozos..Ennél azt írja.hogy 3800+ 2,0 Ghz..Akkor most ez alig /erősebb/ gép mint az enyém??
  • Inquisitor
    Vagy meg kell tisztítani a fejet, vagy végleg kihalt a fej. Ha nem túl régi, akkor az utóbbi esélyesebb. Ha kinyiffant és garanciális, akkor szvsz NE Samura cseréld ki, de ez a magánvéleményem.
  • Inquisitor
    Nemrég jelentettek be ilyesmi tápot, kapni még nem lehet, és atomdága lesz. Ne is tudom Asus vagy GigaByte hír volt?
  • matrix5
    hát igen nekem is ez a bajom hogy nagyon drága
    amugy az unreal tournament 3 meg a crysis miatt akarok ujgépet mert szeretném ha gondnélkül menne
  • Viktor9202
    Hát attól függ hogy milyen grafikán akarsz a játékokkal jászani, meg persze amilyik drágább akkor nyilván valamivel jobb is.De ha GTX-et akarsz venni akkor jó sok pénzt kikell venned a pénztárcádból
  • matrix5
    hellosztok
    én most szeretnék egy új gépet mivel nem sokára jönnek a nagy game ek és nem tudom milyen videó kártyát vegyek
    én azon gondolkozok hogy egy GeForce 8800GTX-et vagy 640mb-s 8800GST-t veszek de elég nagy az árkülönbség köztük
    szerintetek megéri a GTX ért többet fizetni??
  • JAG1
    Olyan elb*** randa a logód, hogy az már jó. :-D
  • Csibusz
    igen igen eszembejutott csak azt gondoltam könnyebb lett volna progival:)
  • janos666 #7851
    Leszámítva néhány kimondottan csúcskategóriás tápot (amit feldugsz a belső USB-portra hogy külön szoftverrel nézegethesd a feszültségeket és szabályozhasd a ventilátort) nincs semmi kommunikáció az alaplap és a táp közt, max a ventilátor fordulatát látod, de az se adatkábelen megy át hanem a ventilátorok konektorára dugható 2 éren, így nem nagyon tud egy program információt nyerni a tépodról.
  • Akuma
    Nem hiszem, hogy létezne olyan, ami kijelezné, hiszen onnan információt nem kap, csak áramot... Egyébként valószínüleg rá van írva a tápegységre, általában az oldalán látszik, hogy ne kelljen kivenni a házból.
  • Csibusz
    Everest kijelzi hogy hányas a tápegységem és ha igen hol mert nem találom:( előre is köszi
  • Grove4
    Sziasztok,az lenne a problémám, hogy van egy Samsung Writemaster íróm és az utóbbi időben nem akarja felismerni a lemezeket,tehát beteszek egy üres DVD-t és nem ismeri fel,vagy csak többszöri próbálkozásra,ujraindításra.Mi lehet a probléma?
  • Rage47
    thx.akkor marad az 1db 1024, késöbb meg veszek még hozzá ennyit:)
  • Sir Quno Jedi
    2db1024+2db512 és hallerpuszi. Ma még elégke.
  • JAG1
    Dualról megoszlanak a vélemények. Elviekben olyan 15%-os gyorsulás is lehetséges, gyakorlatilag sokan humbuknak tartják...

A 2*512 csak azért gát, mert adhatod el, ha bővíteni akarsz...
  • Rage47
    jobban járok sztetek 2db 512MB 800Mhz rammal, mint 1db 1024MB 800Mhz rammal?
    azt olvastam vhol, h lehet h gyorsulást is lehet tapasztalni 2db dual 512-esnél.azonban 1-2 ezerrel így drágább
  • Akuma
    3 ramot semmiképp se vegyél! Vagy 2 vagy 4, különben nem mennek duálba, azaz méglassabb lesz a rendszer...

egyébként egy olcsó konfigba lehet jók lennének azok a ramok. Mondjuk egy X2 3600+-al el tudnám képzelni.
  • lordcartman
    de még asszem a házat is kilövöm me az öreg házam még jó meg a tápja se régi és 400w-os szal így nyerek még zsét és beleölöm a ramba:D
  • lordcartman
    ez durva körülnéztem itt a boltban nálunk ramér
    és találtam 1gb-os veritech 667mhz-s ramot ddr2
    darabja 4320ft az kemény de asszem ez valami vacak lehet de ebből három talán nem olyan vészes és még garanciás is 1 évig heh
  • Prof William
    Én kb 14k ért vettem 2 giga DDR2 kingmaxot... Szóval a memót gondold át. Kapsz te azért többet is...
  • Rage47
    nekem tetszik:)
  • lordcartman
    420Wos táp van benne
    jaja DDR2
    A 1GB meg még sztem bővül de egyenlőre ennyi zsét szánok rá
  • REXCraft
    helló

1 GB/800 MHz DDR2 GEIL Ultra KIT hűtőbordás (Cl4-4-4-12): 13.900,-
    vagy
    1 GB/800 MHz DDR2 A-DATA Vitesta 800+ hűtőbordás (Cl4-4-4-12): 13.900,-

illetve

- Pioneer 112D 18X +/- Dual Layer, fehér/fekete 1 év garancia: 6900,-
    vagy
    - Pioneer 212D SATA 18X +/- Dual Layer, fehér/fekete 1 év gar: 7500,-

melyikeket vegyem? :)

• Inquisitor
    Kérdés milyen táp van a házban? Mekkora? márka?
    Kérdés neked DDR2 ramod van? Mert ugye AM2-be csak az megy bele ...
    (Speciel keveslem az össz. 1GB ramot, de ha ki van centizve.)
  • lordcartman
    Hello! A régi gépemet akarom feltúrbózni és már ki is választottam a neten hogy mi kell! Szerintetek jó ez így nem lesz gubanc?

Asrock AM2XLI-e alaplap
    +512 MbRam (még van 512 most)
    Athlon 64 X2 +4400Mhz
    Inno Vision 8600GT 256 MbRAm DDR3 DX10
    + ház táppal és proci hűtő

és ez 73000.-ből ki is jön szállítással!! sztem megéri
    Szerintetek??

• JAG1
    Ezzel teljesen egyet is értek, csak valahogy a Kingston is belekeveredett...
    Lehet félreértettem, akkor sorry.
  • Inquisitor
    A vita tárgyát az képezte, hogy meg volt adva egy ár egy 667-es ramra, most amikor már lassan a 800-as is múzeális, hogy leestek az 1066-os ramok, olyan áron, amin 2x 1GB 800 vagy akár 1066 ram kapható. Azért így időzítésbe belegondolva elég szar megoldásnak tűnik az a 667-es ...
  • Inquisitor
    Azért gondolom így, mert Kingston Valu-nél elég sűrűn van olyan, hogy annyira gagyi chiekből áll, hogy le is szedik az eredeti felirato róla, és rászitázzák a Kingston logót. Olyankor a franc tudja mit tesznek rá.
    A minőségibb Kingston ramal meg az a baj, hogy árában vagy olcsóbban kapsz JOBB ramot mástól, azért mert itthon állítólag a Kingston a "legmárkásabb", attól még egy OCZ, G-Skill, Patriot, Viking, stb. ram ugyanolyan márkás vagy sőt.
  • JAG1
    Én nem azt mondtam, hogy jobb az általad felsoroltaknál...
    Csak azt közöltem, hogy számolni kell/érdemes vele.

A 4. pontal nem értek egyet... :-)
  • Inquisitor
    Kingmax. Boltos tapasztalatok alapján ez "eredeti" Samuval éppen annyi szivacs volt, mint a noname Samu chipesekkel.
    (Viszont ez alaplapfüggő is! Ha sikerül kifogni olyan jó alaplapot ami utálja a Kingmax ramot, vagy más egyebet, akkor az szívás. Elvileg első Biosos új alaplapoknál szokott szívás lenni ram ügyileg, meg az MSI lapjainál.)
  • Inquisitor
    "Hát azért a Kingston egy igen komoly márka."

1. Az lehet, hogy a Kingston márka, de nem 2x annyiba kerül, hanme +20%
    2. ... mégpedig azért mert ez a gagyi késleltetésű Value, magyarul gagyi verzió.
    3. A Kingstone Value ram nem jobb, mint egy hasonló áru VAGY olcsóbb A-Data vagy Kingmax.
    4. Elöbb vennék Infineon chipes noname ramot, mint ismeretlen chipel szerelt Kingstont.
  • Akuma
    OFF: Tudtátok, hogy a Samsungnak van a világon a 2. legnagyobb hajógyára? 900ezer tonna, vagyis 900 millió kilógramm acélt dolgoznak fel évente...
    ON

Nos én csak a tisztelet miatt venném meg a Samsung memóriákat
  • czky
    Ja hogy 2x1gb. Így már mingyárt más! :D
    Én a 800mhz-es Kingmax-ra szavazok. Megbízható, tuningolható is. Jól jársz vele.
  • Borgi
    értemár, aszem nem látszik, de az ár ott 2* 1GB-ra vonatkozik.

ugyhogy ahogy nézem rendelnék egybe midnent aqua-ról,
    1GB 800MHz DDR-II RAM Samsung
    1GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax
    melyikre szavaztok? esetleg egyikse? :)
  • czky
    Nem áll szándékomban reklámozni, de prohardveren őt dícsérik a legjobban:
    klikk
  • Borgi
    hát, mit tudsz ajánlani? esetleg onlány shop? ("falun" élek énis..)
  • Borgi
    nem áll szándékomban tuningolni, inkább annak örülnék ha menne 3 évig :P
    aszondod, jobban emgéri akkomá 800-assat venni? aqua-ban nézegelődök énis: Kingmax az fincsi? :)
  • czky
    A memória az piszok drága. 1GB 667-est ennyi pénzért... Aki ennyit kér érte az jól meg kéne verni!
    Most viccen kívül, ebben az árban 4-4-4-12-es 800mhz-es tuning ramokat osztogatnak (Adata, G-Skill...)
    Szóval ha teheted, a ramot ne ettől a cégtől vedd meg