103179
1411386313.png
  • Akuma
    SAPPHIRE Radeon X1950 Pro 256MB GDDR3 TV-Out + Dual DVI PCI-Express /2 év garancia/ 28 700 Ft 34 440 Ft

Olcsóbban még a prohardver hardwarepiacán lehet próbálkozni.
  • koston
    hol kapok 34000?
  • Akuma
    Egyiket se, Inno gagyi hűtésű, Asus meg drága, 34-ért vegyél Sapphire X1950pro-t.
  • koston
    Szerintetek melyiket vegyem meg:?

InnoVision GeForce 8600GT 256MB PCIExpress:25000ft,1évgari
    vagy
    Asus GeForce EN8600GT 256MB PCIExpress:32000ft,3év gari

de nincs sok pénzem ugyh ha nem olyan szar az első akkor én arra szavazok de nem tom milyen ezért kérdem.
  • Sir Quno Jedi
    Mert pl. az én e6400-asom egy magja is alsó hagon 2x gyorsabb natúrban, mint a 2.8GHz-s P4-es Northwood-om, azé. A freki nem mérvadó, más a proca felépítése.
  • Viktor9202
    Szerintetek elég az 5000 proci egy 8800gts 320 mb karihoz?Az meghajtja rendesen?Előre is köszi
  • Rage47
    Sztetek passzolnak a konfig részei?(hallottam már olyat, hogy vmelyik alaplap nem szereti vmelyik memóriát, ezért is kérdezem)

sAM2 AMD A64 nF550 Gigabyte GA-M55S-S3 - úgy tudom lehet tuningolni, és megbízható alaplap, azért választottam
    AMD Athlon 64 X2 4800+ sAM2
    RAM DDR2 1024MB 800MHz KINGMAX
    (videokarit kihagyom most, mert azt nem cserélem)

Ha van vmi jobb ötletetek alaplap és proci ügyben, nyugodtan írjátok le - pl. tudtok jobb alaplapot ilyen ár körül stb.thx
  • Prince of Máté
    Jó nekik
  • JAG1
    Józsibácsi Zsigulia és Sumi Ferraria is 1.6-os...
  • Prince of Máté
    Viszont nem értem ezt a két magot...
    Az én processzorom 1.80 ghz?
    Akkor miért konvertál gyorsabban mint a 2 ghz-es celeronom?
  • Inquisitor
    Ezt így megsaccolni se lehet, a Tomshardwaren van egy hosszú összehasonlító teszt, amiben rengeteg játékkal és egyébb programmal teszteltek, és azért nem szerepelt olyan rosszul az AMD, mint ahogy beállítják sokan. Az E6300 olyan 4400+ 4600+ között van alapórajelen, de van pár multimédia alkalmazás amiben gyorsabb lehet. AZ E4300 meg nem sokkal lasabb (5%?) alapórajelen. Ellenben mindekettő jól húzható.
  • Prince of Máté
    EGy kérdés:
    Intel COre 2 4300 milyen AMD-vel egyenértékű?
  • Sir Quno Jedi
    P5B-ben 4 sataII van, meg egy a RAID-hez, de az átbaszás.
  • koston
    ja meg még ez szerintetek megvegyem ezt a karitInnoVision GeForce 8600GT 256MB 25000-ért vagy egy kalap szar?
  • koston
    akkor az szerinted jó alaplap megéri?
  • Akuma
    Szerintem van benne SATAII, Asus weboldalát nézd át...
  • Akuma
    Sima P5B van 23500ért, P5K is jó alaplap, illetve P35 új alaplapokat kereshetsz a Gigabyte-tól... DS3 olcsó 28ezer körül van. Jó vétel lehet.
  • koston
    mert néztem az aqua oldalán az asus p5b alaplapot abba meg nincs sataII!vagy szerintetek az jó alaplap és vegyem meg azt?
  • koston
    nem értek valamit én egy asus p5b alaplapto szeretnék venni de abbol is van több féle mi az h az egyikhez h odairja h sataII valamelyinél meg belenázek h mik vannak benn abban meg nincs szerintetek melyiket vegyem meg?
  • Akuma
    Az ártól is függ, 30-at megér szerintem. Ha többért vennél kártyát, akkor X1950pro vagy 8800GTS, ezeknek se mindegy az ára persze.
  • koston
    Asus GeForce EN8600GT 256MB PCIExpress
    szerintetek jó ez a kari?
  • Inquisitor
    Leszámítva a hackelt Forceware drivereket ezt tudtommal csak néhány új Intel X38-as chipsetes lap tudja csak hivatalosan. Ellenben van pletyi róla, hogy a Crossfire egy idén kijövő druver után minden alaplapban menni fog. Igazából mindkettő szoftveres kérdés ugye, meg ki kinek fizet liszencet ökörködés.
  • Akuma
    Hm.. én eddíg abban a tudatban éltem, hogy a crossfire alaplaba is lehet SLI kártyát tenni...
  • JAG1
    Mondjuk sokunk sztem a SLI-t sem. P5B sem SLI-os...
    Akkor neked marad valami NForce-os lap.
    Mi bajod amúgy az ATI-val?
  • Livius
    Nem tudom hogy ti észre vettétek e, de a P35 -ös lapok mind Ati crossfire-esek. Nekem meg olyan nem hiszem hogy kellene. Soha nem használnám ki mert én atit az életbe nem fogok venni.
  • JAG1
    Hát, hamár most veszel lapot, akkor sztem P35.
    4300 húzva simán viszi a 6400-et. De ha van rá léd...
    X1950 keresztbe lenyeli a 8600-ot. Sztem 8600 kevés lesz az igazi DX10-es gémekhez...
    Kingmax, Kingstone, Gail stb...A-data is jó. 800Mhz-esek állítólag jól bírják a húzást.
  • Sir Quno Jedi
    8800gts legjobb ár/teljesítmény vétel messze magasan még/már.
  • miche
    Sziasztok!
    Új gépet kéne vennem és kéne egy kis segítség a döntésben.

Először is alaplap. P965, 975 vagy inkább P35 legyen-e. Utóbbiból kinéztem egy Gigabyte GA-P35c-DS3R ami támogatja a ddr3-at is. A P965-ből egy Asus P5B-re gondoltam. Procinak egy intel core 2 duo E6320 vagy egy E6420 ra gondoltam.
    És a videókari, amit számomra a legnehezebb eldönteni. Gondoltam egy Geforce 8600 gts-t de többen lebeszélnének róla, viszont ez már dx10-es. Helyette javasoltak egy Geforce 7900gs-t, vagy egy 7950gt-t. Meg néztem még a radeon 1950pro-t.
    És ha még lenne valami ötlet a memóriára azt nagyon megköszönném. Samsung, kingmax v kingston? Sokan említették nekem a A-data vagy mi a csudát de én még csak nem is hallottam róla.

Megköszönném ha tudna valaki segíteni a döntésben. :)
  • Balumann
    Hát az árnyékot vettem low-ra, meg az anisztropikus szűrést csak 4x-esre, többi high-ra. Első 2 pályán tökéletesen futott, 3. -tól már akadozik egy kicsit, de nem vészes (bár levettem a graffot, semmit nem változott az akadás).
  • Balumann
    Ha 210-re állítom akkor is újraindulgat párszor. De utána az van ha bemek vissza a biosba, akkor az az érték van beírva amit megadtam, viszont nincs beállítva a manual, auto-n van. :S szerintem valamit nem jól állítok ott be. Windows-on belül nem lehet ezeket állítani?
  • Prince of Máté
    Egy amatőr kérdés:
    Core 2 4300-as processzor milyen AMD-vel egyenértékű?
  • Hedgehunter #7910
    Ujraindul mert visszaallitja a 280 at 200 ra mert nem birja, azert letja minden 1800nak, mert annyi....
  • JAG1
    Jó kis van.

Biosban nincs beállítva valami optimalizálás?
  • Sir Quno Jedi
    Be is baszna, ha 1950pro-n maxon menne a GRAW2. Ha mindent high-ra fel tudsz tornászni (ehhez meg kell buherálni a settings xml-jét), akkor bizony már nálam is szaggat, legalábbis az én ízlésemnek ez már túl sok. :D
  • keszthelz
    bocs,nem ide akartam
  • keszthelz
    Hellósztok
    lenne egy kérdésem hátha ti tudtok válaszolni:
    letöltöttem egy általam filmnek vélt fájlt,de asszem vmi vírus lehet mert azóta többször ha belépek a "dokumentumok"-ba akkor ki ír egy hibaüzenetet hogy az exploler.exe hibát észlelt és leállt.És azt a fájlt lehetetlen kitörölni mert bármilyen gyors vagyok mire megnyomnám a shit+del-t már kiír vmi más hibaüzenetet vmi memóriáról meg csomó betű és szám keverékéről és bezárja a mappát...Hogy a fenébe tudnám kitörölni?
  • Gabesz amd64
    jah most igen,aztán amikor meg jön a Phenom...akkor mindenki olyat akar :)

de ez mindig is így lesz:)
  • Balumann
    Nah nekem jól működik a gép, mostmár 1 hét eltelt azthiszem, mióta megvettük ;)
    1 érdekes dolog van viszont. a Driver Parallel Lines, és most a Ghost Recon AW 2 is megijesztett. A játékok telepítse után kijött egy ilyen gép teszt. És a procit 1800 Mhz-nek írja (1 mag órajele), és piros X -et raktak, hogy nem lesz elég a játék elfuttatásához... :/ Közbe mind2 játék maxon megy (na jó a GRAW 2-t nem raktam maxra, nem próbáltam, de nem is lowon van)... lényeg hogy nem akad egyáltalán... :)
    Most ezt minden ilyen játékelőtti teszt kifogja dobni nekem, hogy nem elég a proci? :o

Jah egyébként feljebb húztam a procit elméletileg a biosba. 200 x 9-en volt, és 280 -ig mentem fel vele (és átállítottam a system voltage-t vagy mit auto-ra ahogy ott írta). Jól működik, bár különbséget nem igazán vettem észre. És ugyan úgy @1800 -at ír mindenhol.
    Érdekes még, hogy mikor átállítom, akkor csomószor beindul meg leáll a gép (képernyőn semmi nem történik), és utána elindul... :/
  • Rage47
    ráadásul jövő héttől zuhannak az amd árak:p
  • Hedgehunter #7902
    ki de en akkor is Intelt vennek.....