103179
-
Esetleg egy Brisbane magos 4400+ ? Az is kb. ennyi nem? -
És ebben az árban te mit ajánlanál? -
tmisi #8019 Nem teljesen igaz, de ez olyan, mintha 4200+ Mhz lenne. Anno a P4-ekhez viszonyították így őket, de mióta kijött a C2D, nincs sok értelme... A celeronnál akkor is ezerszer jobb. Még egy 4Ghz-en járó egymagos P4-nél is.
-
Tehát akkor 4200+ az 4200+ -
tmisi #8017 A viszonyszámot nézd. pl. 3200+, 4200, stb. -
Livius #8016 vegyél inkább C2D-t -
Sziasztok!
Most akarok venni egy AMD 4200 X2-es procit mert már a 2400MHz Celeronom elég gyenge!
Lehet sőt biztos hülyeséget kérdezek de azért megkérdezem mert nem tudom ,
a kérdésem az lenne h néztem mit írnak erről az AMD ről és az van ha jól emlékszem , hogy a működési frekvenciája 2200MHz. Ez mit jelent? De ha van egy játék mondjuk aminek ajánott 3000MHz h full grafon fusson akkor ez az érték felmegy 3000Mhz re 2200MHz ról?
Előre is köszi! -
Az 1650-el már mostis éppenhogy jó vagy, nemhogy 1 év múlva. :-) -
monor87 #8013 Akkor azt mondod, hogy jobb az x1950pro 256mb? De az már árba a duplája!!! És az x1950gt meg az x1950xt 256mb milyen, ha már itt tartunk? -
Ja és ugyanez van a következő core2-es alaplapokon is !!
Mind csupa Rev 1.x akárhány van bele irva !!
Asus P5B Asus P5B Deluxe Asus P5W DH Deluxe és az Asus P5N SLI-is
Habár az enyémen is 1,x volt irva az én alaplapom nem volt a Core 2 Duo-sok listáján !!
Most aztán már tényleg szeretném tudni hogy is van ez ??
-
Adler #8011 core2 nem tudja, azaz a legujabbat biztosan nem kezeli
nekem is ilyen van, csak az p5ld2/c se -
Nem rossz, nem rossz, de az x1650pro nem éri meg, nem elég a teljesítménye.
1950pro-t vegyél, inkább 256 megásat, ha úgy jön ki a pénzből, de semmiképp se 1650prot. -
Amugy nagyon érdekes dologra lettem figyelmes !!
Ugye az Asus P5B alaplap az már Core 2 Duo-s alaplap !!
De én megnéztem közelebbről az Asus P5B alaplap képét és észre vettem valamit az Asus P5B alaplapra is az van rá irva hogy Rev 1.03G
Akkor tulajdonképpen ez mit jelent ???
Ha már az Asus P5B ugye Core 2 Duo-s alaplap mint ahogy a teszteken is olvastam akkor mia fenét keress az a Rev 1.03G az alaplapon belevésve ???

-
monor87 #8008 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! Most akarok venni egy gépet, amin a mostani játékok nagy felbontáson akadásmentesen futnak, és 1.5-2 évig ne kelljen lecserélni, de elfogadható áron, én sajnos annyira nem értek hozzá! Kinéztem egy intel dq965gfekr (iQ965,C2D1066,DCD2-800,SATA-Raid,6ch,GLAN,VGA+PCIE,FW mATX) alaplapot, intel Core2Duo E6420 2.13GHz, FSB1066/4MBc Box processzort, sapphire radeon x1650pro 512mb videókártyát és 2db 1024 MB DDR2-800 memóriát! Szerintetek milyen lenne amit kinéztem vagy milyet javasoltok helyette? -
:-) -
Inquisitor #8006 Annyi ezresem lenne, ahány "szakember" keveri a Core Duo-t a Dual Core-val :D -
Inquisitor #8005 Azt keres rajta, hogy a vaskályha Prescott mellett viszi a 65 nanos Pressler magos Celeroncsot (512K) és Pöntyiumot (2MB vagy 2x2MB), ennyi. -
Bots' rosszul fogalmaztam, _van_ 65nm-es Pentim D.
Vágd hozzá a boltoshoz. :-)
-
Nekem is Dual core-os procim van de az nem 65 nm-es hanem 90 nm
Meg aztán akkor is én olyat kértem tőle ami tudja a Core2-öt erre ad nekem egy ilyet amiről kiderült hogy nem is tudja a Core2-öt !!!
Hogy a franc essen bele ebbe az istenverte eladóba !!
-
Nem a dual-core zavart be? 
Amúgy a Pentium D is 65nm-es. Link... -
Viszont ha nem tudja a Core 2-es procikat akkor ez mi az istent keress rajta ????
Tudtommal a Core 2 Duo is 65 nm-es !!
De hogy lehet ez ha az alaplapba meg Rev 1.03 G van vésve ????

-
Inquisitor #8000 Ha ez így van ÉS te tényleg úgy kérted a boltban, hogy tudjon C2D-t, akkor valóban jogosan állíthatod bele az eladó fejébe. :(
Persze simán lehet "hozzáértés" is eladó részéről, mert láttam már olyanmagabiztos arcot, aki megsütött ilyen lapban egy C2D-t. -
Az van bele vésve hogy 1.03 G ! -
Asus P5LD2 ez az alaplapom van !!
Az interneten ott van feketén fehéren hogy az ASUS P5LD2 elvileg tudja a Core 2-es procikat de csak azok amelyik PCB R2.0-ás vagy annál nagyobb verziójú !!
De az én alaplapomra meg az van irva hogy csak REV 1.03G !!
-
Inquisitor #7997 Felejtsd el a Biost, alaplapra mi van rászitázva verziószámnak és vagy a dobozán mi van a matricán? Mert abból amit leírtál, nem derül ki, hogy 1.xx vagy 2.xx, és csak ez számít.
Egyébként 17-18K körül lenne hasonló i945 C2D lap, de arra nem lenne értlme cserélni, egy jó tuningos i965 deszka 22-23K. (Giga P965-DS3 vagy Asus P5B) -
Milyen lapod van? -
Mivel már akkor ugyse jó az alaplapom hozzá ezért akkor melyik alaplap lenne az ASUS-ban ami már tudja a Core 2 Duos procikat ???
-
Na jól van ám nagyon f...a !! 

Most rögtön azonnal bemegyek és jól lecseszem őket követelem hogy cseréljék az alaplapomat egy másikra !!
Direkt olyan alaplapot kértem még régebben ami tudna fogja a Core2-es procikat hogy késöbb ne kelljen venni csak procit !!
És ezért kellett nekem régebben egy vagyont fizetni na várjanak csak bemegyek de abba biztos hogy nem lesz köszönet !!

-
Inquisitor #7993 Bios frissítéssel egyik lap se fogja tudni a Core2-t, amit elötte nem, mivel majdnem biztosan nem tud VRM11-et, magyarán rátolja a P4 gőzkazánhoz való feszt a Core2-re, és kész is a pattogatott kukorica. Max. olyan lehet, hogy frissíteni kell a mikrkódot négymagos procihoz, vagy E2xxx vagy egyébb új Core2-höz ...
A P5LD2 1.x verzióján tutira nem tettek még ilyen fesz, vezérlést, ergo semilyen Bios frissítéssel se tud Core2-t, olyannal amit nem is hozzá csináltak, hanem a 2.xx-hez, meg lehet még be se fog bootolni. -
Na felhivtam az egyik boltot és ott csinálnak BIOS frissitést 3 ezer FT-ért !! Lehet hogy mégis csak nekem kéne frissiteni a BIOS-t ??
De ha bejön egy áramszűnet felkötöm magam !!
-
Egyszerű.Kipróbálod hogy megy-e, és ha nem akkor visszamész reklamálni a boltba, hogy rá van írva a dobozra, hogy viszi de mégse.És így valamit tenniük kell :) -
Valszeg kell a Bios update.
Hívd fel a boltot és kérdezd meg.
Egyébként nem bonyolult, csak ne legyen közben áramszünet. :-) -
Akuma #7989 Szerintem az akire rábízod a frissítést, az sem oldja meg szakszerűbben, mint te magad. Egyébként ha rá van írva a dobozára, akkor támogatnia kell. Ha nem támogatja, akkor kicserélteted az alaplapot ingyen és nem fizetgetsz frissítésekért... -
Vagy csak egyszerűen az lenne a legjobb megoldás hogyha vennék egy új alaplapot ???
Amire most egyáltalán nincs pénzem csak a procira !!
Amugy akkor már milyen alaplapot érdemes lenne venni ami már alapból tudja a Core2-es procikat BIOS flashelés nélkül ?? -
Na én most aztán már végképp nem értek semmit se ?? 

A dobozra az volt irva hogy támogassa a Core2-es procit az interneten is az volt odairva hogy támogatja !!
De megnéztem az alaplap BIOS-át és az volt rajta hogy REV 1.03G !!
Az interneten amikor megnéztem hogy támogassa-e a Core2-es procikat az volt odairva mellé hogy 2.01G ! és ott volt mellete egy BIOS fájl !
Ha kiderül hogy mégse tudja esküszöm fejbelövöm magam !!
Vagy csak lehet hogy frissiteni kéne a BIOS-t erre a 2.01G-re ??
Ahogy olvastam a BIOS frissités elég kockázatos csak szakemberrel lehet BIOST frissiteni mi ??? És ezért a BIOS flashelésért fizetni kell mi ??
Ha igen mennyit ?
Mert én biztos hogy nem vállalkoznék arra hogy frissitsem a BIOS-t mert még 2,5 év gari van rá !! -
Hát olyan igazi vérbeli középkategóriás még tényleg nincs...majd esetleg egy 8700GT. Talán. -
gyuri12 #7985 fuck:C
remélem,hogy még minimum 1 évig jönnek majd a dx9/dx10-es gémek( nem sima dx10-es,hanem futtatható dx9 módban is)az jó lenne:) -
valaki lapira ötlet?
itt, pls! :) -
Inquisitor #7983 Nincs is középlategóriás DX10 VGA :( -
minimumos DX10-es gép fölösleges, még egy középkategóriás DX10-es VGA se tudja rendesen futtatni DX10 alatt a játékokat..(már amennyi DX10-es játék van :D )