103179
1411386313.png
  • miche
    köszi szépen :)
  • Inquisitor
    A Hyper TX2 22dB, régebben "halknak" a 25dB számított (elötte meg a 30dB), viszont nagyon olcsó a többihez képest. Szerintem bármeliyk elviszi 3GHz körül a procidat jól.
  • JAG1
    Gyári miért nem jó?
  • Inquisitor
    Mennyiért és mit értesz (hány dB?) hangoson?
    Amúgy most ár/teljesítmény/hangerő téren a Cooler Master Hyper TX/TX2-t ajánloták nekem sokan AMD-hez és Intelhez is. 5-6.000 közötti áron
    Ha valami brutál kell ott van 8.000 körül pl. az Asus Silent Square, böszme nagy, de cserbe csak 18dB-s. Vagy Zalman 9500AT/OEM s775 olyan 11K, az már csak 14dB.
  • miche
    sziasztok!
    egy intel c2d E6420-hoz milyen procihűtőt javasoltok ami nem túl hangos?
  • czky
    Semeddig, de tényleg. A gigabyte k8nf9 ultra alaplapba soha az életben nem fog belemenni a 6000+-os proci.
  • JAMES FRENCIS G
    erre csak az válaszoljon aki érti a témát nagyon!!!!!!!!!!!!!!
    egy amd x2 6000+,gigabyte k8nf9 ultra alaplap,Asus 8800GTS 640mb ez a gép medig bírná hány év de tényleg
  • Sir Quno Jedi
    Jah, asszem fordulatszámszabályzó az nincs a vetikhez külön, szal. vagy az alaplapra dugod őket, vagy teszel be saját szabályzót (kismillióféle van). SŐt a 12-es LED-es gyorsventi nem is szabályozható, azon csak egy sima nagy 4-es tápcsati van, de a 25cm-es az sima szbályozható venti és ha mellé hátra teszel egy 12cm-es még, akkor oda is érdemes szabályozhatót tenni (én előrre is olyat tettem).
  • Subtitle
    Köszönöm a válaszokat!
  • Davidus
    Q6600at én nem venném meg. szerintem aki 4 magos procit akar az várja meg a 45 nm quadokat
  • Hedgehunter #8371
    Most nezem Quad Intel 8mb 2.4 Ghz 67500 ft.....Az uj Duo 6550 2.33Ghz 1333fsb 39750 Ft... Hajra...
  • Sir Quno Jedi
    Rebel 9 VALUE-ban benne van egy ultragyors 12-es LED-es venti gyárilag (ezt akár ki lehet cserélni egy lassúbb, ámde csendesebbre) és egy 25cm-es oldalsó hűtőventi gyárilag. Ezért value, mert "megéri", benne van minden. Érdemes még venni hátulra egy 12cm-es ventit és márkész is.

8800GTS-hez bővben elég egy 420-450W-os MÁRKÁS táp, de egy kódgány és társai már nem valószínű.

HDD hűtőt nem kell venni, mert a házban a 12cm-es venti mögé kell szerelni és annál jobban nem sok minden hűti át. Nekem pl. 3 HDD is ott csücsül a venti mögött. Ha ügyes vagy, még egy 12cm-es ventit be tudsz gyömöszölni előre, de ahhoz már kell valami plussz rögzítő, mert csak egy ventinek van kész keret, amit szabadon lehet le-fel pakolászni igény szerinti magasságba (egy-egy slotnyit).
  • Davidus
    majd ha 60 alatt lesz a 8800GTS. addig jó lesz ami most van:P
  • Rage47
    lehet, mégis csak variálni kell majd :D
  • Akuma
    Ez jól hangzik, de VGA nem lesz? :P
  • Davidus
    asus P5K
    E4300
    2x1066 ram
    chief ház 400as táp
    thermal cpu hűtő
  • Akuma
    És minél maradtál végül?
  • Davidus
    na megrendeltem a cuccot. mostmár nem lehet variálni!
    utóbbi 1 hétben kb 30 féle konfigot raktam össze fejben:D
  • zolo
    450-es táp bőven elég, ha mondjuk valami nagyobb gyártótól van.

Még anno kaptam egy vinyóhűtőt a géphez, 20-35 fok között tartja a hőmérsékletet(természetesen a szobahőmérsékelettől függően), most nem tudom milyen meleg , mert a Vista alatt semmivel se tudom kiíratni :(
    Viszont van egy hátránya, teljesen befújja porral a winchester alját, és tán ez a leghangosabb alkatrész a gépemben.
  • Livius
    Milyán márkában?
  • Subtitle
    Ezt elfelejtettem.Biztos elég lesz egy 450W-os táp a házba?Ovasgattam más fórumokban is a 8800GTS gazdák panaszkodnak, hogy bizony kevésnek bizonyul a videókárytájuk számára a 450W.(Gépemben még egy db 400Gigás vinyo lesz, egy db NEC DVD író, egy db MobileRack)
  • Subtitle
    Hellósztok!
    Lenne még egy kérdésem.Ha veszek egy ilyen házat: Sharkoon Rebel 9 Value, akkor hány db és hány centis házhütőventilátort kell bele vennem?A ház oldalán is van hely egynek, de nemtom hány centi...(elég nagy lehet)Ha veszek hütőventilátort melyik márkát javasolnátok?Személy szerint a Zalman és a Thermaltake termékeket néztem.Válaszaitokat előre is köszönöm.(gépemben 5000-es AMD proci lesz+8800GTS).Hülyeség a winchesterre is venni hütőt?(400gigás vinyó).Na most már tényleg befejeztem.

Üdv.
  • Akuma
    Akkor E6550-et vegyél, ha kapható lesz. Remélhetőleg jó áron lesz kapható...
  • Davidus
    ha hosszabb távra veszek procit akkor inkább nagyobbat veszek amit nem kell tuningolni(legalább is eleinte)
  • JAG1
    3GHz nem elég tápos?
  • Akuma
    1066MHz-es RAM mindenképp jól jön a 4 magtól függetlenül. A P35-ös lapok meg nagyon tuning barát lapok, szóval érdemes azt venni, nem sokkal drágább, mint a korábbi generáció. Úgyhogy csak akkor vegyél gyengébb alaplapot, ha lemondasz az erős tuningról (és a későbbi egyszerű procicseréről), ekkor persze az 1066MHz-es ram sem kell. De 800MHz mindenképp ajánlott még ekkor is. Egy P5B még mindig elég lesz legalább egy évig, abba is belemennek a 4magos procik és már néhány helyen egész megfizethető ára van. Sőt még tuningolni is lehet vele. DDR3-as lapot szerintem is túlzás még venni, amikor azt sem lehet tudni jelenleg, hogy mennyire van jövője.
  • Davidus
    akkor viszont lehet hogy mégse veszek P35ös lapot meg 1066os ramokat:D
    mire kelleni fog a 4 mag talán 2 új chipset is kijön:P
    965P-SD3 + 2x1gig800mhz! viszont akkor E4300nál valami táposabb C2D kell
    mert az lesz használva egy jó darabig^^
  • Davidus
    persze ha valaki mondjuk videókat szerkesztget az már másik történet:)
  • Davidus
    magyarul még nem érdemes 4 magos procit venni és aki UT3al (meg úgy kb az összes játékkal ami idén meg jövőre jelenik meg) akar játszani az nyugodtan vehet 2 magos procit azon is fullos lesz:P
  • Davidus
    "VE - Assuming you were making a new rig to run today and tomorrow's games, which CPU would you recommend at the $266 price point? A Quad-core Q6000 2.4GHz or Dual-Core E6850 3.0GHz?

Tim - If you're buying a CPU primarily for gaming, the sweet spot of the market seems to be dual-core. There, you can get a higher clock rate than is available (at least economically) in quad-core. All UE3 games, for example, scale really well to two cores, and you get significantly more performance than single-core much of the time. Though UE3 and many other engines scale somewhat to 4 cores, the benefits aren't huge.

That will change in a couple of years, but that's another upgrade cycle.

If you plan to do heavy level-building and mod making, I'd recommend quad-core. The development tools scale well to quad-core, having lots of content authoring apps open in Windows benefits from quad-core, and if you're going to be running a dedicated server on your machine to test a mod while also playing on that machine, it helps for that."

innen
  • Yrda
    jah hát igen, ha valaki vesz most egy jó gépet, akkor fél év múlva már elavult lesz :)
  • Davidus
    ja attol tartok hogy ide jó ha egy hónap múlva elér:c
  • Sir Quno Jedi
    A Value sokkal jobb!
  • Rage47
    sztem egy nap alatt nem fognak zuhanni az árak Mo.-n.
    amúgy E4300 szvsz
  • Davidus
    na úgy alakult hogy több zsetont tudok szánní a gépre:P

lap:Asus P5K

ház:Chieftec SH-01B-B-B-400W

ram:2xKingmax 1GB 1066MHz

2x9cm 1x12 cm venti(házhoz nem jár)

proc: átmeneti proci kell amíg nem lesznek emberi áron (20-30K^^) 4 magos procik.
    E4300 vagy E2140?
    holnap van júli 22 szal jó lenne ha az E4300 bezuhanna 20k alá:)
  • Subtitle
    Tudna nekem valaki ajánlani ehhez hasonló: Sharkoon Rebel 9 Economy pofásabb házakat max 15-16 ezerért?
  • Punker
    hát saccra jövőhét közepe a leghamarabb mikor megrendelem.
  • Akuma
    Nekem akkor lesz jó, ha 55 alá megy, ha meg nem megy alá, akkor még spórolok egy kis pénzt, és lesz Geforce 9 télen vagy tavasszal :)
  • Akuma
    Szerintem legkésőbb máig majdnem minden boltba leszállítják az új cuccokat, tehát ezeknek már új beszerzési áruk van, csak az eladási ár van 22.-re ígérve, gondolom. Persze lehethogy nem fognak rögtön egy rúgást adni az áraknak, hanem csak fokozatosan fogják csökkenteni őket. De bízom a boltok közötti árversenyben és biztosan lesz árverseny, áresés. Árverseny mindíg is volt.
  • Davidus
    énis a GigaByte 8800GTSt néztem ki magamnak. 67 az már majdnem jó ár:) lemegy 60 alá és már veszem is addig meg bohóckodok a 7600GSel:D