103179
1411386313.png
  • MerlinW
    Én iyet szereltem be most 2 gépbe, és magamat is ilyennel fogom meglepni:

Gigabyte GA-P35-DS3P alaplap 35 880,-

Csak arra figyelj, hogy csak egy darab IDE csatlakozó van rajta (az optikai meghajtóknak). Tehát csak SATA vinyók mennek rá.
  • iNf3CtIOn
    és akkor ASUS vagy Gigabyte alaplapból milyent?? most gigabyte van és azzal megvoltam elégedve
  • GamerAdams007
    Hmm jó akkor így marad. Már csak alaplap kell.
  • MerlinW
    1. a DX10.1 -re sokára fognak fejleszteni
    2. a GF9-ces széria jővö ilyenkor (se) lesz elérhető áron

Tehát ha most szeretnél vásárolni, nyugodtan vegyél 8800-ast. Mire lesz értelme 9-cest venni addigra bőven kihasználod ezt, még utána is. Az hogy 10.1 -ben bedobnak pár shader effektet, puff neki mindenki tud majd élni nélküle, nem lesz olyan egetverő plusz.

Másik ha így gondolkodnánk, sosem vennénk gépet, hiszen egy év múlva már 4 magos procik lesznek a menő... 2 év múlva meg a 8 magosak, stb...
  • GamerAdams007
    Nah összeállítottam egy konfigot az aqua.hu árai alapján:

Viszont akadt egy kis gondom! Nem vagyok benne biztos, hogy 8800GTS-t kéne vennem, mert:
    1. most olvastam itt lentebb, hogy jön a 9es széria
    2. egyelőre nem nagyon vannak DX10es játékok
    3. prohardver.hu-n olvastam, hogy a 8800GTS-ek könnyen lehet hogy hardverhibásak, bár ezt az Nvidia cáfolja, és majd szeptemberben jön az új driver, ami elvileg orvosolja, bár a hardverhibát nem fogja kiküszöbölni, ha arról van szó...
    4. gamestar.hu-n pedig azt olvastam, hogy a 8as szeria már elavult lesz a Vista SP1 után, ugyanis az ahhoz kiadott DirectX 10.1 már nem támogatja...
    Tehát akkor ezek után érdemes venni 8800GTS-t? Vagy inkább egy gyengébbet, aztán meglátjuk később mi lesz, és akkor kéne lecserélni?
    Jah és még hiányzik az alaplap a listáról, arra van úgy 25.000.-em, úgyhogy ha tudnátok ajánlani hozzá egyet, azt megköszönném! Természetesen olyanra lenne szükség, ami támogatja az 1333 FSB-s E6550-et, illetve az 1066MHz-s DDR2-t.
  • Bandee1987
    Igaz, mondjuk én eddig asus alaplapokat használtam, többi (abit, gigabyte) nemtom milyen, de amit én használtam az bevált :)
  • Bandee1987
    Én odamentem, összeállitattam a gépet, kérdeztem mikor jöhetek érte. Mondták 2-3 nap, de lehet, hogy másnapra. Erre másnap hivtak, hogy már lehet jönni a gépért :)
  • MerlinW
    Ez már teljesen szubjektív, én mostanában Gigabyte lapot veszek mindenkinek, magamat is beleértve, illetve ha nincs éppen az egekben az ára akkor Intel/MSI alaplapok a legjobb barátai a intel prociknak:) Minőségiek nagyon, de jó drágák is:)
  • Bandee1987
    Ja, és nemtom, hogy ha amd-t választasz, hogy most socket 939, vagy am2-t veszel e. Mindkettőnél van 20 ezer alatt asus alaplap.
  • MerlinW
    Jaja. Ráadásul most nagyon komoly akcióik vannak. Egy barátomnak raktam ott össze egy "NextGen" vasat (lap, proci, ram, vid, ház), 159-re jött ki árlista szerint. Bementem megvenni neki és az akciók miatt 136-ot fizettem érte:) Kellemes meglepetés volt:)

Jah és mindezt kb 10 perc alatt...
  • Bandee1987
    Asus alaplapot mondanék, és ha nincs sok pénzed, akkor amd, ha van valamivel több, akkor intel.
    Viszont alaplapba mindenképp asus-t. Lehet picivel több, mint mondjuk egy asrock, viszont megbízható. Pl. azon haverjaimnak akik asrock alaplapot vettek, eddig csak szivtak vele, állandóan problémás. Nekem 6 évig asus alaplapú gépem volt (most cseréltem le nemrég, persze új is asus alaplapú:)) és hibátlanul ment, sőt a gyakori áramkimaradásokat, ingadozásokat is kibirta ép bőrrel.
  • Bandee1987
    Hja. 1900 ft-ért összeraknak neked egy komplett gépet, ahogy te akarod, amilyen alkatrészekkel. Megnéztem Bluefishnél egy komplett konfigot, 20 ezerrel volt drágább, mint az enyim, ráadásul videókártya kivételével minden alkatrésze gyengébb volt, mint amit én összeállitottam.
  • MerlinW
    Erre sosem fogsz korrekt választ kapni, mert 50% Intel, a másik 50% AMD hívő.
    Én erre a világcégek egymással való kapcsolatait szoktam felhozni.

Egymással való szerződések szerint:

- Microsoft-Intel-Nvidia (USA)

- AMD-ATI (ráadásul AMD ugye felvásárolta az ATI-t így már egy cég) (EU-GER)

Én a fenti nagyhatalmakat pártolom. Kompatibilitás, szélesebb szupport, valamint a nagyságrendekkel jobb anyagi helyzetük (kisebb a kapkodás a piacverseny miatt) miatt.

De ha AMD-s architekturát szeretnél akkor mazsolázz itt az alaplapok között

AMD téren én nem tudok segíteni.
  • Neoncsoves
    Szevasztok, megint itt vagyok. most az a kérdés hogy: vagy egy 2 Magos Intel proci vagy egy AMD ATHLON64 4200+? Játékra lesz a gép. és valaki tudna mondani egy jó AMD-s alaplapot? lehetőleg 20k alatt, és minél kevesebb probléma legyen vele...
  • MerlinW
    És nagyon korrektek is.
  • MerlinW
    Itt is csak az ASUS márka-ára az ami én szerintem felesleges, a többi rendben van. Talán annyi, hogy Abit alaplap helyett Gigabyte vagy ASUS-t választanék. De lehet ezek csak a régebbi rossz tapasztalatok miatt mondom, 5-6 éve nem volt Abit termékem amiatt.
  • Bandee1987
    Igen, én is aquát ajánlom, olcsóbb mint a Mistral vagy a Bluefish.
  • iNf3CtIOn
    hali!
    nah szóval, szeretnék egy uj gépre beruházni. meg van már hogy körülbelül milyen is legyen, ami lényeg lenne viszont hogy cod2-be a dx9 fix 250 meglegyen.... gyengébb vid karit raktam bele mert h lassan jön majd a 9xxx-s sorozat. Nos:

INTEL - Core2 Duo Q6600 2.40GHz 775 BOX .- 61.035Ft
    ABIT - AW9D.- 29.700Ft
    ASUS - EN8600GT Silent HTDP 256MB PCIE.- 32.764Ft
    KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz.-11.148 Ft (ebből lenne kettő szoval enek a duplája)

winyó,dvd iro, ház van
    igy össz: 135795ft abba még segíthetnétek hogy milyen hűtés legyen, ill a vid karival egy árba viszont jobb kari.
  • MerlinW
    - Írd össze aqua.hu áraival is. Mistralban meg eszed ágában se legyen vásárolni.

- Én Samsung és WD párti vagyok. Maxtorok hangosak és relatíve korán halnak (relítív, mert 5-6 arabon halt meg, viszont most is van a gépemben egy 4 éves és egy 6 éves darab), Seagate-ek meg nagyon melegednek, jól kell hűteni őket, ha 3-4 év múlva is szeretnénk használni őket.

- Videokártya: igaz Asus egy híres márka, nekem világ életemben Inno kártyáim voltak (3dfx/voodoo -> nvidia/6600-ig majdnem minden szériából), és soha semmi gond nem volt velük, viszont ~10 ezerrel olcsóbbak.

- RAM: 1066-osat vegyél ha 6300-as procit veszel, hidd el sokat számít. kb ~24k az 1GB

- Tápból Thermal, Chief, CoolerMaster-t válassz, ha teheted.
  • Inquisitor
    Amúgy nem tudom P5B új verziók kezelnek e 1333-as FSB-t, de a GigaByte P965-S3 és DS3 új (3.x) verziói kezelik, és zsír ennyibe kerülnek vagy sem.
  • Inquisitor
    7K-val több lenne? Azt hogy ...? Mikor abban az árban e6750 van már.
  • Küldönc
    áá samsungot ne. Inkább seagate, de még a western digital is jó.
  • GamerAdams007
    Hy! Már jó ideje tervezgetem, hogy új gépet veszek, és most jutottam el odáig, hogy akkor veszek is. A mostani gépem:

Abit AV-8 alaplap, AMD Athlon64 3000+, 2x512 MB DDR1, Sapphire AtiRadeon 9600XT 256MB, Mercury 350W táp.

Ennek a helyére vennék egy ilyet:

ASUS P5B alaplap - 23k
    Intel Core 2 Duo E6300 - 35k
    1GB DDR2 Kingston 800 MHz RAM - 13k
    ASUS EN8800GTS 320MB - 75k
    Samsung 250GB - 13k
    ASUS/Chieftec 450W táp - 12k/13k

Nos az lenne a kérdésem, hogy ez így egy jó összeállítás-e, illetve, hogy ASUS vagy Chieftec tápot vegyek inkább? A kettő kb. egyárba van, és mindkettő 450W-os. A másik, hogy winchiből a Samsung jó-e, vagy inkább Seagate legyen? Gondolkoztam még 1333FSB-s procin is (konkrétan E6550), de az 7k-val többe kerül, ami nem lenne vészes, de az alaplap is kb. ennyivel drágább, az meg már sok. Az árakat egyébként a Mistral, és a User's oldalakon néztem, ezek alapján a fentebb leírt konfig összesen 172k, nekem is pont ennyi pénzem van most erre, tehát jónak tűnik a dolog, kiváncsi vagyok, Ti mit gondoltok róla!
  • MerlinW
    kiállításra akarod vinni, vagy alkatrészeket akarsz benne tárolni? Pleximentes házakból is vannak gyönyörűek.

egyébként itt találsz csomó plexis Thermaltake házat: link

Chieftech nem nagyon csinál ablakos házakat.
    "Neon" pedig semelyikben sincs, azt neked kell venned külön bele.
  • moon21
    köszi a válaszokat :)
    Chieftech-ből nézegettem én is pár házat, de nem találtam plexiset, meg neonosat.
    mégegyszer köszi a válaszokat
  • MerlinW
    Én ház téren minőségre utazom, Thermaltake vagy Chieftech házakat szoktam venni.
  • V43 1105
    Nekem ilyen van és eddig nagyon jól bevált
  • moon21
    oké, szétnézek majd még :)
    köszi a választ!
    és ezen kívül te melyik márkát és típust ajánlanád, ami jól is néz ki?
  • MerlinW
    "Nagy oldalplexi - 80mm kék LED-es ventilátor"
    Neont nem, de kéken fog világítani a venti.

Sokat nem ír, és nem is látszik, de oldalt, hátul szellőzik ez már jó. Ha felül is van venti nyílás akkor azzal már lehet matekozni, de okosan anélkül is lehet jól hűteni. Nézz utána máshol is a típusnak, mondjuk a gyártó oldalán.
  • moon21
    hello!
    az lenne a kérdésem, hogy ehhez a házhoz gyárilag nem adnak neon-t, igaz?
    és hogy ennek a háznak szerintetek jó a szellőzése?
    és ti milyen márkát ajánlotok, ami jól is néz ki?
    köszi a válaszokat :)
  • Bladez
    Hasonló véleményen vagyok én is.Nagyobb a varázsa így,mint állandóan költesz plus olcsóbban is uszod meg.
  • MerlinW
    Még el kell döntenem.. 15 éve foglalkozom játékokkal, a kisebb-nagyobb neveket megnézem, de végig nagyon kevés játékot játszom (2-3 évente egyet talán) Inkább csak rápillantok hol tart a tudomány (ma már csak szakmai ártalom, kis ideig én is foglalkoztam játékfejlesztéssel), nyomogatom 1-1 órát őket, de ezért nemtom megéri-e 60-70 ezret kiadni egy kártyáért. Lehet megveszem fél/egy év múlva olcsóbban mint eddig.

A többi alkatrész meg azért "NexGen" mert így szoktam. 3-4 évente veszek mindenből majdnem legfrissebbet (régit eladom), köztes időben nem szeretek fejlesztgetni.
  • MaSzKa
    valószínűleg müködni fog ......................... 1 darabig
  • chalezlopez
    Az a gép nagyon ott van a szeren...videókártyából ne add alább, az ma már minimum szerintem a nextgenhez...
  • Küldönc
    most összevesznénk aegy tápon? seni nem monsta hogy a codegen mellett állok. Szarok bele az egészbe, lényeg az hogy működjön a gép :)
  • Küldönc
    figy.2500+athonhoz, abit an7-es laphoz, 2 vinyóhoz, dvd iróhoz, gf6600-os vga-hoz tökéletesen elég, és ezek alapon mennek. Nem tuningra akarom használni a gépet. Netezésre, ha jut idő akkor game, és zene. ennyi.. ahoz elég. Most is vmi Maxima 300w-os tápom van, most lesz 4 éves és még mindig 11.98v-okat ad le.
  • Darth Sith
    én egy Sennheiser HD 515-t használok, és teljesen jó zene hallgatásra és DVD nézésre. ~20k HUF-ba kerül és nagyon jól szól, de vannak a Sennheiser-nek speciálisan mozizásra kialakított fülesei is.
  • MerlinW
    1. Ne személyeskedjünk.
    2. Tudom hogy milyen az FSP, ha nem is a legjobb, de valóban jó.
    3. Nézd meg az árát. 18-20 között indul.
    +1. Igaz, nem jelenti azt, hogy jártas vagyok az "IT szakmában", de mégiscsak 10 évig tanultam, 9 éve belőle élek. Csinálom is, tanítom is. Mellé fogtál.

Ennek a beszélgetésnek most van vége.
  • GPx8
    5.1 -es fejhallgatót érdemes venni? (A hangszórók nem férnek el).
  • Neoncsoves
    szasztok. egy MSI K9N-Neo V3, AMD ATHLON64 X2 4000+,1GB (800MHz) márkás ram, és egy MSI NX8600GT 256MB DDR3 PCI-E. szerintetek megéri? összesen ha jol számoltam 78ezer...

szerk.: és szerintetek a Zalman VF900-as hűtő rámenne a 8600GT-re?