103179
1411386313.png
  • NeoMaN
    Azt ő sem tudja. Biztos azért, mer a haverok aszonták...
  • [Walaki]D`Lair
    Miért nem?
  • Noodlee
    ATI-t és AMD-t tuti nem veszek.
  • JAG1
    Jobban jár, ha vesz egy erős DX9-es kártyát és vár egy keveset, mire kitisztul ez a DX mizéria és kijönnek az "igazi" DX10/10.1-es kártyák...
  • JAG1
    Minek DQ6?
    Mit fogsz abból az ezernyi extrából használni?
    Negyed annyiért egy S3, DS3 sztem bőven elég...
  • JAG1
    X1950Pro
  • Noodlee
    Mint ahogy említettem nem vágom a mostani hardver cuccokat, ezért nem is tudom neked kifejteni, én is csak az "okos" emberkéktől hallottam.
  • Noodlee
    Gigabyte GA-P35-DQ6 alaplap?
  • Punker
    ezt fejtsd ki?
  • Noodlee
    Nem akarom húzni a gépet.

Mindkét kártya, amit ajánlottál dx10-es, olyat nem szeretnék, mert nem sok jót hallottam róla :(
  • NeoMaN
    Aha, fasza kis Intel lap. Se PS2 se floppy csati.
    :DDDDD

Magadnak ajánlgasd az ilyet.
  • Livius
    Ez nam ASUS, ez az Intel saját lapja, amit a P35 höz csinált. Mivel hogy azt írta hogy nem fog tuningolni, így ez a lap bőven megteszi.
  • NeoMaN
    Hát nemtom, NF7-S-hez sem kellett már floppy a SATA-hoz XPSP2 alá...
  • JAG1
    2x1024MB DDRII 800 A-DATA retail pack 15 646 Ft
    MB Gigabyte Intel P35-S3, 775-C2D,FSB1333 RTL, GLAN, ATX 22 785 Ft
  • NeoMaN
    GTS nem éri meg az árát, én vagy 8600GT-t vagy 8800GTS-t választanék a helyedben /Inno-t és nem Asust, ugyanis elöbbi sokkal jobban húzható/.
    Alaplap helyett szintén mást, valamelyik Gigabyte P35-öst.
  • NeoMaN
    Pedig nyugodtan, Vista érezhetően gyorsabb 3-4 gigával mint 2-vel...
  • Noodlee
    Akkor még nem mondta, hogy világháborús alaplapja van :P
  • JAG1
    Régi lapon nincs az az isten, hogy driver nélkül SATA-s vinyót telepítsen...
  • Noodlee
    Köszönöm a válaszodat!

Ha már ilyen kedves vagy, hogy válaszolsz, akkor ránézhetnél a konfigomra, mert amikor linkeltem senki nem reagált rá.

Asszem akkor asus alaplapot cserélem majd :P
  • GPx8
    Ehhez nem nagyon akarok már...
    Gigabyte GA-965P-DS3
    Intel Core2 Duo 2.66GHz 4MB dobozos Socket 775 E6750
    2x1GB 800MHz DDR-II RAM Kingston
    Gigabyte nVidia 8800GTS 320MB PCI-E
  • NeoMaN
    XP SP2-es bootlemezt szerezz és akkor nem kell semmiféle floppys szarság, simán települ SATA-ra.
    A laphoz meg biztosan kaptál CD-t....
  • NeoMaN
    Nálunk Asus lapok állnak hegyekben gariztatás miatt és a P5B-nek amúgy is kurvanagy a V DROP-ja, feszingadozása. Azonos árban jelenleg a Gigabyte sokkal stabilabb és tuningra is jobb.
    800-as ramokat meg azért vesz mindenki mert ugyanúgy mennek 1066-on feszemeléssel mint a 1066-os ramok de olcsóbbak. Ettől függetlenül ha belefér akkor természetesen 1066-os ramot ajánlok megvételre.

• Küldönc
    nah azt irták a winportalon hogy amit a laphoz kaptam telepitő cd-t , arról másoljam át a sata drivert a floppyra.De nem kaptam a laphoz cd-t :D Ezér az abit oldaláról szettem le a sata driver. de az meg több mint 3 mb. Sztetek bizonyos fájlokat kell átmásolni a floppyra? van egy olyan mappa benne hogy Disk. ezt másoltam át.. :)
  • Noodlee
    Mi a problémád az asus alaplapokkal?
    Én jövő héten veszek komplett gépet, és asus alaplapot terveztem.

Miért akar mindenki 800-as memóriát venni az 1066-os helyett?

Mostani hardverekben nem vagyok otthon.
  • Küldönc
    mivel régi a lapom ezér kell külön bootoltatni drivert. Már megoldottam csak nemtom mien drivert kell felrakni a floppyra. Tudnátok linket adni? segíteni benne? kösz
  • NeoMaN
    SB árából inkább ramot vagy erősebb VGA-t vegyél.
    :D
  • GPx8
    Abban maradtam magammal , hogy kipróbálom ezt az alaplapi Realtek ALC883 7.1 hangeszközt, aztán még ráérek egy Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 5.1 -t venni...
  • NeoMaN
    Samsung és Infineon ramot nem szabad venni, 50%-a rossz.
    Kingmax, Kingston vagy GEIL ami ajánlható és normális árban van.

Lapnak pedig P35-ös chipsettel szereltet mindenképp.
    Asus helyett én inkább valamelyik Gigabyte P35-öst ajánlanám.
  • Livius
    Infó az Alaplapról.
  • Livius
    Alaplap: Intel DP35DP Bruttó 25.308 Ft (ez a lap már P35-s)
    RAM: Samsung 2*1GB 800MHz Itt most akciósan 1db Bruttó 8.640 Ft
    Összesen: 42.660 Ft
  • V43 1105
    ASUS P5B?
  • Gascan #9710
    Sziasztok, szeretnék venni egy új gépet csak nemtudom, hogy milyen ramot és alaplapot lenne érdemes alátenni.

Játékokra használnám, és tuningolni nem fogom. Az eddig meglévő alkatrészeim az új géphez:

proci: C2D E6550
    vga: x1950pro 256
    hdd: Barracuda 7200rpm 16mb SATA 250GB
    táp: Chieftec 450W ATX

2 giga ramra gondoltam, 800mhz -re, nem fontos hogy kit csomagolásban legyen, mint mondtam tuning nem lesz(nem is nagyon értek hozzá), és még egy alaplapot ha tudnátok ajánlani. Az összeg ami van rá az pedig bruttó 46 000 forint. Tehát csak 2gigaram meg egy megbizható alaplap kéne. A segitséget előre is köszönöm!
  • Noodlee
    Nézd meg biosban a beállításokat.
    Biosban sem látja?
  • Noodlee
    Mit szeretne bootolni FDD-ről?

Csináld úgy, ahogy Z írta, a floppy meghajtó sem kell(feltéve, ha nem valami elb@cott XP CD-d van).
  • Küldönc
    Jah igy van minden
    De mikor a floppyt romot dugom be akkor nem látja a gép a DVDirot
    Már ugy is megnéztem hogy a 40est kihuzom , és csak a 320as van, a dvdiro, és a floppy rom, és igy se látja :S:S:S
  • Z
    Nem nagyon volt világos, hogy mit írtál, de összegzem amit kihoztam belőle (hogy jól értem-e): A 40G-s vinyón van most egy rendszered. Van egy SATA-s vinyód, ami 320GB-os, és arra akarsz feltelepíteni egy vadizsír XP-t. Továbbá van egy DVD íród, meg egy floppy meghajtó is a gépben.

Tedd rá a SATA portra a 320-as vinyót, húzd le a 40-es vinyót, így az nem kavar be telepítéskor. Tedd az XP cd-t a DVD íróba, és índítsd el a gépet. Mikor elindult a gép, nyomkodd vadul a DEL-t, és a BIOS-ban állítsd be, hogy az első boot device a DVD író legyen. Elmented a beállítást, kilépsz, újraindul a gép, és települ az XP.

Megkérdezi, hogy hova akarod telepíteni, azt mondod, hogy a 320-as vinyóra. Ha esetleg partícióid vannak a 320-ason adatokkal, akkor azokat előbb természetesen mentsd le valahogy. Aztán telepíthetsz.
  • Küldönc
    Hali. Sata-s vinyómra felakartam rakni az xp-t, de ahoz floppyrol kell boot-oltatni driver.Bevan kötve egy 40es vinyó ami rendszer, egy DVD iró, és természtesen a 320as sata-s vinyó. Bekötöttem melléjük egy floppy rom-t, aztán nem ismeri fel a gép a dvd-irot :S pedig arról kéne inditani az xp-telepitöt :S:S ha a 40est huzom ki akkor semmit nem lát.. Mit csináljak? tudtok segiteni??? meikor képfájlt akarok csinálni vagy csak egyszerűen felakarom másolni az xp- cd-t hibát ir ki. Vmi crc-t :S szal ugy nem lehet, pedig nem kéne floppyzni. Gondolom nem a táppal van a gond.. előre is kösz.
  • Higiii
    Bocsi, az száz ezer akart lenni csal elírtam ! Hát akkor inkább olyan 100 körüli összegbe kellene gondolkodni! Csak azt sem tudom, hogy Core2Duo-os proci legyen vagy AMD! Ha annyira nem akarom piszkálni „tuningolni”, akkor az AMD jobb? Mert alapból gyorsabb,nem? Vagyis ezt hallottam, nem akarok itt hülyeségeket beszélni! Azért is kérek inkább tanácsot! Videokariból meg csak ddr3-ast érdemes venni?
    Kösz az eddigi segítséget is!
  • JAG1
    A "szomszédból", diegho listája:

Link...
  • tmisi
    80-90 ezerből kijönne egy jó alaplapon Core2Duo 2140, 1GB memória (nem árt, ha több), és egy alsó-közép VGA (pl. 7600GS v. x1650Pro). És ennél gyengébbet nem éri meg venni mostanában. És ebbe NINCS BENNE a gép többi része, ha azt is veszel.
    Viszont ennek is van hátránya, mivel nem komplett számítógép, neked kell összeszerelni a cuccot. De olcsóbban kihozható.
    De ha feltétlen egész gép kell, akkor sem érdemes kétmagos P4-nél és egy 7300GT videókártyánál gyengébbet venned bele. Szal nehezen tudok neked jót ajánlani ilyen szűkös keretből. Ez éppen csakhogy a minimum kategória.