103179
1411386313.png
  • Z
    VGA munkára

A sok nosztalgiázós komment a legjobb...:))))

Jah, és ha grafika, akkor érdemes a Matrox-nál is szétnézni.
  • gurugrafik
    Köszönöm a segítséget. És érdemes most újítani? Vagy várható valami giga-űbernagy technikai áttörés, ami folytán a piacon csökken valamelyik termék ára?
  • NeoMaN
    Én is Intelt akartam írni.
    10 év alatt szépen összemosódott az Intel és a Pentium elnevezés. :F
    Sebaj.

• Livius
    Akkor minden kell amit írtál.
    Valami jó intel P35-ös ASUS vagy Gigabyte lapot vegyél.
    És egy DX10 es VGA-t, Ati ban a HD2xxx kategória, Geforce-ban 8-as seria.
  • gurugrafik
    Asszem DDR1-es...sajna.
  • Livius
    Hát ha DDR2-es a RAM akkor nem lesz muszály. Alaplaptól függ.
  • gurugrafik
    Yo. Alaplap? VGA? Ram most 2G-van benne, de amint hallottam azt is cserélnem kell.
  • Livius
    Nah hát mivel gondolom a 3D-s dolgokra kell a CPU erő, úgy hogy egy Core 2 Dou E6xxx valamit vegyél. Amire van pénzed.
  • Livius
    Teljesen más már mint a Pentium.
  • gurugrafik
    Most Athlon 64 X2 Dual 3800+ van. Egy ASUS A8N-E alaplapon. Elég sok galiba van vele. Ismerőseim azt mondták, cseréljem le Intelre. Igen, az előző hsz-ben Intelt akartam írni...
  • Livius
    Mióta Pentium, te nagyon High szakember?
  • NeoMaN
    Duo....

Mellesleg az is Pentium.
  • Livius
    Manapság már mindenki Core 2 Dou-t vesz.
  • gurugrafik
    Mire gondolsz Livius?
  • Livius
    Hát már manapság nem Pentiumba kéne gondolkozni.
  • gurugrafik
    Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Tudnátok ajánlani egy Pentiumos konfigot 2D, 3D grafikára, DTP-re? Monitor, ház, táp, bill. és egér nem kell. Illetve lenne még egy kérdésem, érdemes most összerakni gépet, vagy várjak még vele?...ugyanis nem követem jóideje a hardwer fejlesztések híreit.

Köszi!
  • Küldönc
    mondom, a boot nál ezek vannak. hdd0,hdd0,usb vmi, ls120, z150, disabled, cdrom, floppy
  • Gascan #9764
    Én speckó nem gondolom, de előfordulhat, vagy lehet, hogy az egérrel van valami.

Ezt most mindenkitől kérdezném, hogy a Kingmax Mars ramok minőségbeli szempontból milyenek? Mert viszonlyag elég olcsók.(és ha a ramon tudnák egy picit spórolni akkor vehetnék ddr3 supportos deszkát) Egy Gigabyt P35C DSR3 lapba nézném őket, ddr 800mhz és 2db 1 gigásat vennék.
  • shrike7973
    Vezetékes, aranyozott usb vel. Apropó meg kell emliteni hogy én voltam akinek nem volt benne az automatic installban az usb driver 2.0 a gigabyte cd ről..nemis találtam meg a cd-n... amugy az egér plug and playes... Lehet hogy az usb a driver nélkül lassu sebeségű?
  • Gascan #9762
    ha drót nélküli egered van akkor valószinűleg az elem gyenge és azért késik
  • shrike7973
    Sziasztok!
    Ghost Recon 2 t raktam fel és fura dolgot vettem észre:
    A konfigom:
    core2duo e6320 @ 2030 mhz
    1 gigabyte ddr 800 mhz kingmax mars
    gigabyte p965 s3 alaplap
    asus 450 w true power táp
    nvidia geforce GALAXY 7600 gs ddr 3 ramokkal (1,2 ns) 500/700
    2 db pioneer iró
    1 sound blaster live! 24 bit hangkari
    1 irodai pci átalakitó
    Nos felraktam a játékot
    Alapból berakja magának a köv beállitásokat:
    1280*1024 @ 72 hz (kellis a 19" os samsung 913n hez..)
    4x anisotropic
    medium detail
    high "post effects"
    dinamic ligts on
    dinamic shadows: low
    physics: normal
    anti aliasing off.
    Kábé ezekkel a beállitásokkal meg tök rendes fps el, nem lagol meg ienek. Azonban az egér késik. Értsétek ezalatt azt hogy egy pontról A pontról elviszem b re akkor 1 mp el későb érkezik oda meg a kurzor mint megálliottam az egeret. Grafika lecsökentése nem változtat rajta nagyon. Sajnos igy viszont játszhatatlan a játék. Ez azért van mert szar a gépem hozzá?
    Ja amugy az egér egy a4tech x750 f@2500 dpi
    Kösz előre is...
  • Gascan #9760
    Megkérdezhetem, hogy miért jobb ez a gigabyt alaplap?
  • JAG1
    Az nem kell neked, Raid-et úgy sem tudszállítani egy vinyóval...
    Hidd el, Biosban nem jól állítasz be valamit...
  • JAG1
    Egyiket se, Gigabyte P35-S3/DS3
  • Küldönc
    de mikor bootol a gép, akkor bejön vmi sata controller, és irja ha megakarja nyitni akkor nyomjon ctrl+s-esa vagy f4-t. abba belementem, és olyan van hogy create stata, delete sata..stb. rámentem hogy create és azt irta hogy not enough single...nemtom mi :S
  • Küldönc
    Ha leformázom a 40es vinyót akkor is arról akar majd bootolni? mert a boot menüben csak hdd0-as jelölések vannak.
  • Prince of Máté
    EGyiksem talált :)

Lehet hogy nem hiszitek el, de 35ezer ft-ért :D
  • Gascan #9754
    Sziasztok, intel core 2 duo E6550 alá szeretnék alaplapot venni, de nemtudom, hogy a két márka közül mindkettő ugyanolyan megbizható e. Ezek között gondolkodom, segithetnétek a döntésben :

-Asus P5K SE (P35 chipset, DDR2 1066MHz support)

vagy az picit olcsóbb

-MSI P35 Neo F (P35 chipset, ddr2 800mhz support)

Nem fogok vele tuningolni.
  • NeoMaN
    25
  • GamerAdams007
    10k
  • Prince of Máté
    Találjátok ki, mennyiért adtam el ezt a gépet:
    ECS P4VMM2
    Intel Celeron 2.0GHZ
    512+128MB SD RAM
    Ati radeon 9800 (128mb)
    40GB HDD
    Sound Blaster Live 5.1
  • JAG1
    Azt, hogy SATA nem is fogja írni, hanem a vinyók kódneveit...
  • Küldönc
    hát jó azt is megnéztem, és olyan van hogy : hdd0meg usb.., l120 vayg mi, de olyan hogy sata, olyan nincs :S
  • JAG1
    Hagyd rá, kicsit el van szállva a lelkem...
  • JAG1
    Biosban beállítod, hogy a SATA-ról bootoljon, aztán win alól leformázod a 40-est...
  • Küldönc
    CSá na sikerólt floppyról feltenni a drivert és felis kentem a sata vinyómra az xp-t. De a 40es vinyómról hogy töröljem le az xp-t? mert ha elinditom a gépet akkor a 40es vinyóról megy az xp, csak ha kihuzom a 40es akkor indul az xp a sata-s vinyóról. Olyat lehet hogy mikor az xp telepitőjének a menüjében vok, és azt kérdezné hogy " ezen a particion már van egy windows mappa..."na azt letörölném és ujrainditanám a gépet. Vagy neketek van ütletetek? nem igazán hurcolnám el a vinyót haverhoz, mert baja eshet, már.. köszi :)
  • Noodlee
    Hát öreg még ti sem tudjátok, akik némileg vágjátok a hardver dolgokat, hogy melyik a jobb, a dx9, vagy a 10,(itt is írtak már mindent) akkor ne szóljál le, ha meg lesz@rod, hogy ki mit szeretne venni, akkor mi a francért írsz ide?
  • NeoMaN
    ATI-t nem veszel, AMD-t nem veszel, DX10-es VGA-t nem veszel.
    Akkor sem ha jobbak...

Hát öreg akkor vegyél amit akarsz, csak azt nem tudom miért kérsz akkor tanácsot.
  • Noodlee
    ...
    Azért, mert eddig egyik sem volt, és nem is volt problémám hardverrel.
    Nem akarok váltani, a régi bevált.
  • NeoMaN
    Naja, csakhogy 8600gt már most veri Bioshockban és Medalban a 7900 szériát. Ráadásul 8600gt olcsóbb mint a 7900...
    De leszarom, mindenki vegyen amit akar.