103179
1411386313.png
  • Solten
    Közel ne tartsd mert felszippant pl. 1-2 kondenzátort és b@szhatod.
  • zaki
    Porraloltóval
  • armageddon666
    én porszívó meg ecset. de ez így nem valami alapos :S lehet kéne sűrített levegő -_-
  • bardocz
    én belefújok,és oda tartom a porszívót:D általában majdnem asztmás leszek,de tiszta a gép
  • [Walaki]D`Lair
    Ecset+porszívó
  • mrzoltan
    EZ használom én is bár nem nagy sikerrel. Köcc
  • Chrisx
    Én úgy szoktam, hogy nagy levegő aztán fúj... :)
  • czky
    Meg ecsettel. Lehet teszkóban kapni szinte ingyen! :P
  • davidka003
    Sűrített levegővel. Lehet kapni pár ezer forintért számtech boltban.
  • mrzoltan
    Hali!Kérdezném hogy mivel lehet tisztítani az alkatrészeket?Mert a szomszédnál a videókari szürke a fekete helyett. THX
  • geri993
    amit ln irtam be az mennyi???
  • czky
    Sürgősen frissíts BIOS-t!!!
  • Hellsing47
    Mivel itt ugyis mindig sokan vannak felteszem ide a kérdést :)
    Tehát összeraktam egy uj gépet (asus p5k, c2d e6750, asus 860gt, 1gb ddr2 800mhz memó)
    Na most amikor inditom a gépet akkor egy "Intel CPU uCode loading error" hibaüzenettel kezdek :/ Igaz ezen még f1-el tovább jutok, de amikor betölt a windows akkor nagyon sokszor egyzsereűen lefagy az egész, van hogy megnyitok egy oldalt (pl: youtube.com), vagy berakok egy dvd-t a meghajtóba...stb és csak resetelni tudok :/
    tegnap inditottam egy játékot és elöször rögtön kékhalállal inditott, másodjára már igaz jó volt! Akkor ma éjszakára is ugy hagytam a gépet (kiváncsi voltam lefagy-e) de egy "No Video Input" felirat fogadott most reggel :/
    Mi lehet a rossz? a videókártya?
    Segitsetek pls, kössz :)
  • VRSDM
    meg. csak kevés a tápcsati :P
    2optikai - 2hdd - és a vga-nak kéne mégkettő... na most egy van szabadon, ideiglenesen meg lett oldva 1optikaival...

de hogy ennek a 6550-nek mekkora béna a dobozos hűtője, idióta mód kell rápattintani a "biztosítópöcköt"

ezen kívül nem volt egyéb probléma vele. sikerült minden.
  • V43 1105
    Nah, megvan az új pc ? :]
  • garfield592
    most nézem és is a pcbird.hu-n hogy 21e ft!
  • VRSDM
    tegnap lett véve, 33ért a 8600GTS. GT annyiért rablás.
  • Mokus1
    Estleg még a Ramnál változtathatsz Geil Ultra vagy sim Value is jó de az ultra mindenféleképpen iponban 12kért a tied 2giga:)
  • geri993
    az
    Videokártya PCI-E Inno3D GeForce 8600GT 256MB Bruttó: 20.990.-
  • Mokus1
    szerintem az a 8600GT 31ért elég sok szerintem ilyen árban GTS-t is lehet kapni.
  • garfield592
    Köszike de leírnád kicsit pontosabban?Mert mint mondtam KEZDŐ vagyok még ebben a témában!:-O
  • armageddon666
    Prociból M0-s steppingű E2140 vagy E2180 vagy E2160-as lehet esetleg, rá egy jó hűtőt. az talán akkor 27 alatt lesz. és ezt felhúzod kb. 3GHzig. házból lehetne esetleg de kezdek rájönni hogy milyen fontos is a ház ^^
  • garfield592
    És amatőr létemre legalább olyan alkatrészeket állitottam össze ami kompatibilis egymással?Amugy thx.Ja még annyi hogy nem e lehetne lefaragni egy kicsit az árból?
  • armageddon666
    cod4 simán, crysis a vidikari miatt necces... (mármint a magas beállításokhoz)
  • garfield592
    Szasztok!Öszzeállítanék egy gépet 130K van rá!
    Eddig ezeket a hardware okat néztem ki:
    alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3 21,391 Ft

processzor:Intel Core2 Duo 2,20GHz (E4500) s775 27,062 Ft

Ram: Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 667Mhz PC2-5400 4-4-4-12) XMS2 memória hũtőbordával 10,742 Ft

VGa: eVGA GeForce 8600GT 256MB SuperClocked 31,075 Ft

HDD:250 GB Hitachi 7200 8MB 15,350 Ft

DVD író:Samsung SH-S203D(/B)/BEBE 20x fekete OEM SATA 6,314 Ft

Gépház:Colors-it 8015 C-C49 fekete/piros 400W számítógépház 12,219 Ft

Össz:124Ezer forint
    Mit szoltok hozzá?Ez igy elég lenne COD4 ezni vagy crysisozni?
  • armageddon666
    6600GT :D de ha már fogja bírni jobban is akkro kivárom már a márciust :)
  • VRSDM
    pci-e 8600gts a 2 tapcsatit mindkettőt be kell dugni rajta nem ?
  • Viktor9202
    Gyári hűtőhöz képest nagyon fasza ;)
  • bardocz
    milyen vga-d van most?nekem 6600gt-vel bőven megy witcher minimum grafikán:D
  • armageddon666
    az bőven elég... egyelőre a játékok nem fognak változni ^^ (szal Witchert meg ilyeneket még hanyagolom) mert VGA az majd csak márciusban lesz... aztán akkor hűtőt is megpróbálok szerezni :K

8800GT hűtése az nagyon gáz? (mármint a gyári)
  • Inquisitor
    Gyári hűtővel szerintem olyan 2.6GHz fölé menni nem egészséges. A proci biztos többet bír.
  • armageddon666
    hát Hyperen narancsszínű réz hűtőborda van, valuen meg alumínium (amik szvsz max dísznek jók... valami ventivel elkell onnan vinni a levegőt vagy ilyesmi :S majd lehet hogy egy normálisabb házra is befizetek... mostaniról minimum az AMD64 logót meg az asus-t le kell kaparni xD) ami érdekes hogy a Black Dragon változaton semmi hűtő nincs ^^ valami sárkány van rajta aminek világít a szeme :D

honlapon megvan valami határ adva feszültségnek. majd próbálgatom. bár nemvok hardcore tuningos szal nemvágom mit hogy kéne :c

E2160 meg E4400 meg hasonlók helyett E4500 lesz. az húzható annyira (nem +%-ban hanem inkább úgy kérdem hogy addig) mint az előző 2? hűtő egyelőre gyári...
  • Inquisitor
    "meg amúgy általánosságba mennyire fontos ez az időzítés?"
    Hát amikor az XP bejött, akkor próbáltuk még 133-as SD-vel, a CL2-es ram a CL3-hoz képest hozott egy bő +30%-ot. (És relytéjes módon a HDD kezelés a duplájára gyorsult, de ez valami X aktás dolog.)
    Általában többet hozz sebességben, mint egy kisebb CPU tuning, vagy rossz késleltetésű, de nagyobb memória órajel.
    Elvileg (ha bírja a ram) akkor tudod tuningolni, de ekkor feszültséget kell emelni a Biosban, ami egyrészt rizikós, másrsézt melegedhet a ram tőle.
  • armageddon666
    GeiL Ultrát (800MHz, 2*1giga CL4) kértem karácsonyra... de elvileg "csak" GeiL Valuet (800MHz, 2*1giga CL5) fogok kapni mert ez volt... ez mekkora teljesítménybeli visszaesést jelent? esetleg az időzítését ennek is lelehet vinni CL4-re?

(meg amúgy általánosságba mennyire fontos ez az időzítés?)
  • Inquisitor
    Ha gépközelben leszek, akkor igen.
  • VRSDM
    még ki sem szedtem a csomagolásból az egészet, csak az átlátszó műanyag dobozon keresztül néztem, és nem láttam külön pasztát (anno én még úgy szereltem a gépem, hogy külön volt) de akkor köszönöm. szépen, ha a szerelés közben még némi kérdés lesz. rem. számíthatok rátok?!
  • Inquisitor
    Ha dobozos, akkor van gyári hűtő, a gyári hűtön meg (ha eddig nem sikerült lemaszatolni róla) ott figyel a gyári paszta. És ellentétben a legendákkal NEM szarabb mint a boltokban kapható olcsó gagyi szilikonpaszta. Persze ha van valami igazi márkás paszta, akkor érdemesebb azt használni.
  • Inquisitor
    "talán azért mert intel 2 és 4 magban árban és teljesítményben is veri az Amd-t?"

Ez így ebben a formában nem igaz, csak meg kell nézni melyik proci mennyibe kerül. Azért egy X2-6000+ teljesítményét ALAP órajelen lévő Intel proci majd' +10K-ba fáj (jobb lap meg +10-20K ugye, persze lehet olcsót is alátenni), a kisebb prociknál is vannak diferenciák. Persze, persze jobban tuningolható az Intel, csak éppen a vásárlók 99%-a nemcsak nem tuningol, hanem azt se tudja mi az. Ellenben a tuningolhatóság okáni hype miatt veszik meg az Intel, ami valahol vicces.

Nem vagyok se AMD, se Intel párti, de nagyjából ez az igazság. Ez az elött volt igaz, mielött mindkét gártó többször árat csökkentett. De most, hogy Intel nyeregben van, egyből el is halasztotta a köv. generációs procik megjelentetését, nehyog méglejebb menjenek az áraik. Nem hülyék! :D

Most egy olcsó, de erős játékgépbe én is egy jól meghúzott E2-4000-es procit jánlanék, de ha pnz nem számít alapon vehetnék gépet, lehet egy 2x Phenom 9600 Black Edition játszana be megfelelő lappal. ;)
  • VRSDM
    egy gyors kérdés, core2 6550. dobozos, de nem kaptam hozzá pasztát. nem is kell? :S core2es még nem raktam össze, de azért nem árt ha kenek alá nem? :/
  • Inquisitor
    Hát nem tudom ... boltban dolgozom, és szokott is lenni Kingston, de:
    A Kingstonból max. HyperX-et érdemes venni, de az meg drága!!!
    Aki meg képes többet kiadni egy f*s késleltetésű value (értsd GAGYI) Kingston ramért, az vegye meg mert megérdemli. Annak árán már kapni értelmes késleltetésű márkásabb ramokat is, a HyperX árában meg nagy órajelű ÉS jó késleltetésű tuning ramokat.
    Hameg egy atomsatbil, sose húzott szervergépet kell összerakni, akkor Kington-on kívűl van vagy tucatnyi hasonlóan márkás és drága (vagy drágább) örökgaris ram. Pl. a Viking.
    Flash memóriákból meg marhára nem vettem észre, hogy megbízhatóbb lenne a többi gyártónál, sőt.