103179
1411386313.png
  • davidka003
    A proci kevés hozzá. Ha feltuningolod 3GHz-re akkor elég lesz.
    Alaplap: P5B helyett inkább P5K-t vegyél.
    Corsair jó memória.
    Asus VGA is jó. Én inkább más gyártótól vennék, mert az Asus azért drágább, mert adnak hozzá játékot.
  • bardocz
    szte a proci elég hozzá,de csak enyi kérdésre tudom a választ:D
  • Ability
    Sziasztok!

Szeretném kikérni a véleményeteket a következő konfigról:

Asus P5B alaplap s775
    Intel Core 2 Duo 2.33 GHz (E6550) LGA775
    Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2 memória hũtőbordával
    ASUS EN8800GT 512M

Nem nagyon néztem még szét, és igazából rögtön szeretném szűkíteni a kört a segítségetekkel. Alaplap terén még jó régen néztem ki ezt, lehet azóta van már jobb ár/érték arányú is. Egyébként ha lehet, akkor nézzétek az egész konfigot, hogy minden passzol-e a másikhoz, mert félek, hogy esetleg nem összevaló is belekerült. A memóriát csak hirtelen válaszottam. Volt még Kingmax és Kingston is, másból nem tudtam választani. Kérdés: Corsail vagy Kingmax? Ár/érték arányban kellene dönteni. A VGA úgy gondolom, hogy megfelelő, azzal nem lesz probléma, viszont nem tudom, hogy érdmes-e mellé nagyobb procit venni? Sőt, egyáltalán ez a proci elég jó? Vagy esetleg jobban járok egy olcsóbb példánnyal, amit majd tuningolok?

Röviden ennyi, bocsi a sok kérdésért. Minden jellegű kritikát, tanácsot szívesen veszek, köszönöm előre is!
  • öregharcsa
    egy kis FSP táp teszt...azoknak akik esetleg táp vásárlás előtt állnak!

FSP Saga+ teszt
  • armageddon666
    2,2GHz

szvsz megéri... legalábbis apám Pentium D nemtomhanyasa 3,5GHz-en fut és enyém jobban muzsikál (2,75GHz-en). PC Wizardban CPUra 3szor annyi pontot adott nekem... bár ez mellékes ^^
  • timantes
    Szeretnék magamnak vásárolni egy Intel P-4 2200/800 LGA 775 2MB CORE 2 DUO E4500 BOX processzort.
    1.a kérdésem az lenne hogy ez most tulajdonképpen hány GHzen működik ???

2.a jelenlegi procim egy sima egymagos P4 3,4 Ghz , megéri leváltani ??
  • shrike7973
    Éljen
  • MaSzKa
    akkor még csak Samsung 52x-es cd-olvasom volt ami most is müködik
    pedig sorba haltak meg nálam a cd-romok mert kis hdd-m volt és cd-ről mentek a gamesok

Sony48x gyárihibás széria 2db 1 hónap alapp Asus 36x 2hét alatt
    Mitsumi 24-32x 4db 1hónap-ot bírtak, azt vettem Samsungot

nem véletlenül lettem én Samsung fan -> amiből Samsungot vettem azt bírta és jó is volt :D
  • shrike7973
    "és Abit lappal"
    wehehehe... samsung író hol van?
  • Solten
    Cyrix a király...
  • MaSzKa
    nekem az Akkori 600-as és 750-es Duronom stabil volt Crucial Twinmos memóriákkal és Abit lappal
  • Solten
    Jó is volt az, kár hogy napi szinten min. 1× lefagyott...
  • MaSzKa
    én még ki se próbáltam a pistát :D

mikor sokan már winxp-t nyomtak akkor én még mindig a Windows Milleniumot a sok régi játékom miatt
  • Solten
    A qrva vistának kell 4GB. Bár kettőn is szépen eldöcög..
  • shrike7973
    "Nem akarom tuningoolni a mhz t!"
    Mindenki a saját igényei szerint dönti el hogy a gépe jó e vagy sem..ha meg vagy elégedve vele akkor jó.
    2 gb 800 as elég lesz a gépbe.
  • Solten
    Okosak ezek a hangok...
  • garfield592
    Sziasztok!Sztetet ehhez a confighoz érdemes 3giga 800mhz s kingmax ramot venni?
    Gigabyte GA-P35-DS3L alaplap
    Intel Core2 Duo 2.2GHz 2MB dobozos Socket 775 E4500
    InnoVision GeForce 8600GT 512MB DDR3 PCIExpress
    200GB Seagate 7200rpm 8MB cache winchester
    Ja és még annyi hogy sztetek ez a videó kártya jó?
    Ja és még annyi:D hogy mit ajánlotok amd vagy intel procit?Nem akarom tuningoolni a mhz t!az a lényeg hogy jó gyors legyen és ne romoljon el
  • shrike7973
    Ennyi...
  • öregharcsa
    neked is???

nekem most azt mutatta(súgta) adjam el a Galaxy 8600GTS Oc-t és vegyek egy Sapphire HD 3850-et...

néha kiismerhetetlenek ezek a hangok..
  • Solten
    A hangok mindig mutatják az utat...
  • Solten
    törölt hozzászólás
  • shrike7973
    Ezt a hangok sugták? :D. Tudtommal tényleg így van, szerencséd van nem kövezünk meg
  • Solten
    Ne kövezzetek meg, úgy tudom hogy hardverekben lévő termikus dióda segítségével az alaplap számolja ki a hőmérsékletet. Ezért lehetnek eltérések.
  • shrike7973
    Mikortól ér véget az ujreg korszak?:D
  • Solten
    Nekem is...
  • Solten
    na ebben van valami...
  • shrike7973
    Nekem az everest mindigis korrekt értékeket mutatott...
  • MaSzKa
    semmi sem tökéletes ebből kell kiindulni
    a szofveres és a tényleges mérésnél is vannak hibalehetőségek
    mérési hibák stb
  • armageddon666
    a szoftveres azért nem jó mert szar a program vagy mert a hardveren levő érzékelők rossz helyen vannak vagy rosszak? O.o
  • MaSzKa
    HD sentinel magyar program
    világszinte elismert nagy hirneve van
    volt is róla többhelyen is cikk
    teljesen megbízható
    eleinte én is kételkedtem pedig
    amúgy én is hdtunet használok de csak hibás sector és sebesség teszt miatt
  • FlyHigh
    Cégnél szerencsére van infrás.
  • Solten
    A szoftveres mérőprogramok nem megbízhatóak. Pl: GPU hőfok. Pontos eredményt akkor kapsz ha odateszel pl. egy ilyet:

• davidka003
    A lényeg az akart lenni, hogy szerintem a valóságot mutatja mégha te nem is hiszed. Lehet, hogy a te vinyódat valamiért nem támogatja és azért ír hülyeséget.
  • broman191
    Olyan kellene hogy USB kábelt bedugom a nemesebbik felembe és kiírja hogy mennyi időm van hátra és hány százalékos vagyok. Az lenne a hihető xD
  • mycso
    Pontosan a saját szavaidat cáfolod ;)

Ha tök mind1, hogy mit ír és nem tartom valószínűnek, hogy a valóságot írja, akkor honnan tudod, hogy semmi gond vele????? (mármint az ok, hogy működik tökéletesen a winyód, csak ezeknek a %-oknak meg hátralévő idő meg ilyesmiknek nem szabad hinni)

Megnéztem a mostani 200-as samsungomat, aztírja, hogy 2.5 napja használom (ja vagy egy éve minden nap).
  • Narancs
    Azért a vinyóknál elég ritka, hogy szépen lassan, mérhető módon mennének tönkre. Általában inkább az a jellemző, hogy este, mikor kikapcsoloda gépet még minden tökéletes, aztán reggel már nem indul. Oda minden adatod, és baszhatod az egészet.
    Kivéve bad sectorosodás, de azt bármilyen progi kiírja, nem egy nagy vasziszdasz. Sőt, PartitionMagic el is tudja rejteni a hibás sectorokat, tehát használt vinyókkal azért fokozottan vigyázni kell.
  • davidka003
    Szerintem pedig a valóságot mutatja.
    Ph-n az egyik gyerek leejtette a vinyóját és a program kiírta, hogy kondíció 50%, kiírta, hogy mennyi bad sector van, stb...
    De végülis tök mindegy mit ír, az a lényeg, hogy nincs semmi gond vele.
  • broman191
    Nekem 3 éves és ugyanilyen az állapota^^
  • mycso
    Na akkor mostmár szupi, mert ez a 2 csodálatos progi megmondta neked, hogy mekkora ász a winyód....

Az általad írt 2 progit én is használgattam, egyszer egy 160-as Samsungomra írta, hogy már csak 3 napja van hátra, kondíció 0, teljesítmény valami 20%-körül volt --> mondanom sem kell, működött tökéletesen a winyó, sőt azóta eltelt több mint fél év és még mindíg működik.

Másik: volt egy 40gb-os szektorhibás 40gb-os maxtorom, elég betegecske volt már, a másolási sebességee is elég alacsony volt már. Na ez meg kapott 100-100%-ot...

Még a HDD tune nem is olyan rossz, legalábbis a teszt része, de a másiknak ez a kiírkálós baromsága...nc

Valóság alapja nem sok van.
  • Solten
    Habár a vidikarikra elég tisztességes memókat gyártanak.