103179
-
Inquisitor #16825 Miért nincs rajta a GA-MA770? Az ilyen 19-20K, nyilván a 790X/790FX-nél kevesebbet tud (ohne Crossfire), de az RS690-nél többet tud bőven. :) -
Csak azért írtam mert egy AMD rendszerrel olcsóbban kijön az ember :) pl: nálam gyönyörűen futott a krájzisz is 5600+-al és GTS 320-al.)
GIGABYTE GA-MA69G-S3H: 16k
GIGABYTE - GA-M57SLI-S4: 18k
GIGABYTE GA-MA790X-DS4: 27k (crossfireX) -
egy jó amd-s lapot ami avgy CF-t vagy SLI-t támogat tud valaki mondani?mondjuk gigabyte kínálatából:-)
legjobb lenne ha mindkettőt tudna valaki mondani,és akkor öszeírok egy új gépet -
van benne valami...:)
de az én grafikai igényeimmel sztem kibirnám 3 évig,leginkább csak szimezek,ahoz a mostani is majdhogynem elég,a mostanin 1024x768-ba futnak a játékok,úgy,hogy akkor sem volt csúcsgép(amd 2600+,6600gt,2x512mb ram),lehet azt kéne vennem,hm nemtudom még:) -
"nem akarok új gépet 3 évig"
Pedig van benne valami, ne hasonlítsuk a mai állapotokat a 3 évvel ezelőttivel, egyre jobban felgyorsul a számítástechnika fejlődése, szvsz min. 200-at kéne az egészre költened, ill. még többet...
Lehet hogy az intelnek gyorsabb prockói vannak ,de az 5000+ simán kihajt egy 3850/9600GT-t. Teljesen egyszerű húzni, ha elakadsz segítenek több forumon, vagy akár én is. ;) Mind1, semmire nem szeretnélek rábeszélni, csak ajánlgatok hogy a legjobban járj.
-
én nem tudom tuningolni,és ahogy olvasgatom fórumot intel előrébb jár:S nem tudom,még nagyon gondollkozok rajta,mert megint nem akarok új gépet 3 évig(ne jöjjenek plz a vérpistikék,hogy arra xmillió forint kell,3 éve 130k elég volt rá -.-),aztán úgy kéne öszeválogatnom -
Ja ez engem is érdekelne.. 42ért láttam. -
Esetleg 5000+ black edition..? "Kemény" 20 ropi :) -
36.000 ? 

HOLHOLHOL!!!!?????
-
his hd 3850-el jó lenne? mert az eléggé jó kártya még,csak nem tudom hol kapni -
vagy lehet mégse 9600gt kéne,csak az anyira jó:( hanem mondjuk helyére hd 3850-70,de akkor cf-es lap kell,úgy kijönne e8200? -
Tegyél még hozzá egy kicsit, és akkor E8200 - 36.000Ft,- -
Visszafogja a kártyát. -
Prockó gyengus. -
EVGA - 9600GT Superclocked 512Mb GDDR3 256bit PCIE 47.515
INTEL Core2 Duo E4500 2.20GHz 775 BOX 25.201
GIGABYTE - GA-N650SLI-DS4L 20.532
CORSAIR ValueSelect 2048Mb DDR2 667Mhz KIT 9.468
WESTERN DIGITAL 500GB 7200rpm 16MB SATA2 23.904
FSP SAGA 450W 11.029
ez így 138.000,ez így milyen konfig,meg mit kéne benne cserélni?persze bbe kéne még ház meg dvd író,de ezeket olcsófajtából kéne megoldani -
Bár van még a ko.. -
Egy kicsivel.. :) Szvsz az evga superclocked a legkeményebb 9600GT.. Kár hogy egyslotos a cooler. -
looal :D -
8600gt-nél minden jobban teljesít:D -
üdv :) erröl mi a vélemény ??
Jobban teljesit mint egy 8600GT? -
valaki plz írjon ösze egy full gépet,e8xxx proci és 9600gt-vel,alaplap támogasa az sli-t,dvd írón meg házon lehetne spórolni +egy olyan konfigot MOST kijönne kb 130-150-ből -
Beni521 #16804 március 11-én jön :P -
9800 GX2 kisem jött még .... -
Beni521 #16802 szasztok skacok!!! segítség kéne, egy ilyenféle konfighoz:
-GeForce 9800 GX2 vagy 9600 GT SLI
-Valami jóféle 2 magos intel proci vagy ha van jóféle 4 magos intel core 2 quad
-2x2 GB DDR3 RAM (4 mag esetén: 4x2 GB RAM)
-Alaplapot is jó lenne ha ajánlanátok (SLI ready legyen)
előre is kössz skacok -
TSlash #16801 Hát igen...
Ez van. A vásárlói kultúrának kellene eljutnia odáig, hogy nem mindíg az olcsó az olcsó. Főleg ugye műszaki cikkekre nézve igaz ez.
Amúgy kinéztem egy boltot, ahol vannak komplett konfigok is, illetve alkatrészek is. Majd némi számolgatás és az eladókkal való beszélgetés után eldől, hogy melyik variáció fog megvalósulni... -
Inquisitor #16800 Ez több komponensből tevődik össze. Sajnos az ami itthon van az csak részben a boltok sara, részben a nagykereké (sőt!), és sajnos jó rész a vásárlói szokások miatt van. Itthon 10 forintért átmennek a konkurens céghez, ezért a te boltodban is trükközni kell majd az árubeszerzéssel és garival, aztán szépen lehúzzák egymást szinvonal ügyileg a boltok ... aki megpróbálja normálisan, azt meg pár forint miatt otthagyják a T. vevők. Ilyen egy ország, amiben mindenki ügyeskedésből akar megélni :( -
Inquisitor #16799 Van olyan bolt, ahol komplett konfig olcsóbb, mint alkatrészből. Persze ilyenkor saját konfigajánlatukról van szó, de ez azért normális boltnál valóban elfogadható gépet jelent, nem az eladhatatlan hulladékot. -
Én kétszer raktam össze gépet (3 hónapja, ill. 4 éve), és szerencsére nem volt probléma. A boltokban, főleg vidéken a komplett gépek jóval drágábbak a webshop áraknál. (Pl. Lord.hu-n is drágábbak a gépek az alakatrészeknél + összerakás díjánál.)
Hogy a topic címére reagáljak: pl. a GIGABYTE GA-M56S-S3 lapra épülő új konfig Athlon 64 X2 4000+ processzorral, 2GB memóriával, SAPPHIRE X1650PRO 256Mb Ultimate kártyával, 350W-os FSP táppal, 160-as Samsung vinyóval, DVD-íróval (, egérrel és billenyűzettel) 85K. -
TSlash #16797 Hát ja... sajnos igazad lehet.
Itthon egészen addig nagyon készségesek, amíg a pénzedért kuncsorognak.
Utána a garanciális, illetve szervíz kérdésekben már mindent kitalálnak, csak hogy ne kelljen semmivel foglalkozniuk...
Sajnos nekem is igen rossz tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban.
Pont ezért akarok minden hibalehetőséget kiszűrni amennyire lehet, különben úgyis én húzom a rövidebbet. -
bika #16796 Olcso husnak hig a leve.
És az se biztos hogy olcsobb egy "tescos" gép pl-ául mert abba az lenne ugy is az elsö hogy kicseréled ami nem olyan jo vagy netalántán integráltak helyet raksz be valamiket -
Inquisitor #16795 Ismerve a hazai viszonyokat, erősen kétlem, hogy itthon bárhol működne ilyen féle gari teljes gépre. Bevásárlóközpontos gépekre meg kifejezetten ultra gáz a support. Talán ha komplett DELL gépet veszel, de az meg nagyon drága. Még legtöbb notinál is várni kell a szervizre nem keveset. -
TSlash #16794 Mondjuk ami esetleg megfontolandó és a komplett gép mellett szólhat:
Ha netán mégis van valami probléma, ami nem az egyes alkatrészek hibájából adódik, hanem rendszerszinten van valami ütközés, akkor egy komplett gép esetében szemrebbenés nélkül visszamehetek, hogy cseréljék ki amit kell garanciában, viszont ha én rakom össze, akkor jó eséllyel ezt nem fogják megtenni mivel az alkatrész nem hibás... (sajnos jártam már így...)
Ezt még majd át kell gondolnom... :-)) -
Inquisitor #16793 Azért mondtam neki, hogy olyan számtechboltban vegyen komplett gépet, ahol pontosan tudni mi van benne, a Tacskó gazdaságos, a Hülye vagyok és egyébb boltok gépei pont nem ilyenek és általában még idiótán is vannak összerakva (pl. négymagos proci GF8500GT-vel és más baromságok), másrészt az ilyen olcsó gépekbe szoktak ezeréves alkatrészeket kiszórni, ezért relatív, hogy olcsó ...
(s478-as deszka, nehogy véletlenül bővíthető legyen a CPU, ram vagy VGA és más nyalánkságok. VIA-s öszvér deszka, 533-as DDR2, hogy elsózzák a belakoknak, stb.) -
TSlash #16792 OK, köszi a válaszokat.
Pont erre gondoltam egyébként én is. Konkrétan a Tesco-s kategória szüba sem jött. Komplett gép esetében azt értem, hogy adott kereskedésben ahol alkatrészeket is vehetsz, lehet venni komplett gépeket is, amit ők raknak össze a kínálatukban fellelhető cuccokból.
Viszont abban is teljesen igazad van, hogy ha eleve elmondja az eladó, hogy az egyes cuccokkal milyen tapasztalataik vannak (mivel ütköznek, mivel nem) az bőven elég lehet. Asszem ezt fogom tenni.
Ahogy számolgattam kb. 150 ezer körmyékén tűrhető gépet lehet összerakni (persze a monitor ebben nincs benne).
Még egyszer köszi! -
Én egyben sosem vennék gépet, sosem tudni milyen gagyi dolgokat pakolnak bele (lásd Tesco). Inkább alkatrészenként válogasd össze, és márkásabb dolgokból. Valószínűleg így drágább lesz, viszont megbízhatóbb is lesz. Én is, amit most veszek, a boltban összerakják ingyé. És a csávó mindenre elmondta a tapasztalatot, hogy mit ajánl, mit nem, pl az alaplap milyen memóriát nem szeret stb. -
Inquisitor #16790 Kérdés mennyire tesztelik adott helyen. Legtöbb értelmes boltnál lehetőséged van arra, hogy általad megadott paraméterek alapján vagy összeválogatott alkatrészekből összerakas gépet, és normálisabb helyeken full konfig rendelés esetén NEM számítank fel összeszerelési díjat, vagy minimálisan pár ezrest. -
TSlash #16789 Üdv!
Egy kérdésem lenne, remélem tudtok tanácsot adni.
Egy teljesen új gépet kellene összeraknom, vagy vennem.
A kérdés, hogy komplett gépet vegyek, vagy alkatrészekből rakjam össze.
Voltak már olyan problémáim, hogy "ütköztek" bizonyos alkatrészek annak ellenére, hogy nem lett volna szabad (pl. videokártya az alaplappal...)
Ilyen szempontból jobb egy komplett, tesztelt gépet venni. Viszont nyilván drágább is, bár ebben nem vagyok egészen biztos.
Nektek mik atapasztalataiktok?
Előre is köszi.
-
Inquisitor #16788 Az E6750 utóda, 2x2.66GHz, 1333FSB, 6MB cache, 45 nano. Ugyan azon órajelen 12%-al gyorsabb, 10 fokkal hidegebb, kevesebbett fogyaszt. Kis mázlival 4GHz, nagy mázlival 5Ghz. -
Hmmm le vagyok maradva...E8200 milyen C2d?-.-' -
Pár nap múlva végre nekem is meglesz az új masina, lediplomázásom alkalmából :)
Asus P5K PRO
Core 2 Duo E8200 OEM + Zalman 9500
Geil Ultra 2 x 1GB DDR2-800 kit
Gainward 8800GT 512MB
500GB Samsung hdd
Pioneer 215D-Sata DL DVD-RW
Chieftec 550W táp
Sharkoon Rebel9 Value ház
Szeretném tuningolni is, remélem valamennyire sikerül is majd. És remélem a játékok is csipázni fogják.