103179
1411386313.png
  • BIZ0906
    Lehet válogatni itten :)
  • moon21
    Hello!
    A következő a helyzet: az alább látható konfiggal rendelkezem, és szeretném régebbi, IDE-s winyóimról átmenteni az adatot. Beépített mobile-rack-ről azt hallottam, hogy nem a legmegbízhatóbb, lehet, hogy akkor is bezavar, ha nincs bekapcsolva.
    Ezért ajánlották a külső keretet, ami tetszene is, csak 8-9 ezreket nem akarok kiadni érte.
    Tud valaki olcsóbb IDE-s külső HDD keretet?
    Köszi a választ :)
  • Seithennin
    Nyugi srácok! Sok a tesztoszteron?:D
    Amúgy lehet hogy hardveres hiba, a legjobb ha megkérdezed a gépet összerakó céget, és garanciálisan javítják bármi a baj
  • Mokus1
    Rossz forumba tetted fel a kérdést.
    de amugy ez valoszinuleg windows hiba
  • BIZ0906
    Bunkóság nélkül nem megy a fórumozás all?
  • sb1
    Esetleg én eggyel nagyobb és komolyabb tápot vennék, tervezve a jövőre(késöbb 4magos proci, brutkóbb videókártya), de amúgy rendben van szerintem a cucc !
  • davidka003
    "mer valami hibát ir "

Talán jó lenne ha beírnád ide, hogy mit ír ki. Szerinted mi jósok vagyunk és kitaláljuk magunktól?
  • Marci0115
    énis birom az ilyen hülyéket akik leszolnak valakit mer feltesz egy kérdést, szerinted nemaz volt az elsö dolgom hogy megnézem googlen?szted ha találtam volna választ felteszem a kérdést?....
  • davidka003
    Bírom az ilyen embereket. Talán találnál megoldást, ha beírnád googlebe, hogy milyen hibát ír ki.
  • Marci0115
    van egy ilyen alaplapom Gigabyte GA-MA69G-S3H.csak épp hang nincs, semmi drivert nem enged felrakni mer valami hibát ir , mi lehet a gond?
  • Seithennin
    köszi szépen:)
  • Akuma
    Nekem megfelelő a jelenlegi teljesítmény... Bár van ami be-be akad, de szemet tudok felette húnyni és nem rontja nagymértékben a játékélményt...
  • Seithennin
    akkor megvan mi nem stimmelt:D
    GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz KIT
    én ezt néztem:)
    Hm jó ár amit mutatsz, nem hülyeség
  • Solten
    Rossz helyen nézed... .) A 800-as CL Black dragon drágább mint a CL4 Ultra igaz, párszáz forinttal... Ha nem tuningolsz ezt csekkold:

Apacer 800 CL5
  • Seithennin
    áá én nem tuningolok, hülye vagyok hozzá:D csak azért írtam mert azt mondták hogy anno voltak gondok asus p5k lapok, és a geil ramok között:)
    Amúgy megnéztem az ultrátés sajnos drágább 25k 4gb míg a black d 19k és most nekem minden fillér számít:D
  • Solten
    Ultra 2.3V-ig életartam garancia, amiből a magyar forgalmazó 10 évet vállal be általában :D
  • Solten
    Hát jah, csak a garancia a value-ra 1.9V-ig van, hogy 1000-et menjen 2.3-at kell neki adni. Ha meg kinyiffan cseszheted. A Black Dragon felejtős, semmivel nem jobb mint az Ultra, drágább és nincs rajta hőelosztó lemez.
  • Reyes
    Na én is utoljára kérdeznélek meg titetek, és ha minden passzol, akkor megy a rendelés.

Konfig:
    Alaplap: GIGABYTE GA-P35-DS3
    Processzor: INTEL Core2 Duo E8200 2.66GHz 775 BOX
    Hűtő: Cooler Master Hyper TX2
    Memória: 2x2 GB Kingston DDR II 800 Mhz
    Videokártya: MSI NX8800GT-T2D512E-OC
    Merevlemez: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2
    DVD-író: NEC AD-7191S Fekete SATA
    Ház: Aerocool ExtremeEngine 3T Black
    Táp: FSP Bluestorm II 400W
    Billentyűzet: Logitech G11
    Egér: RAZER Copperhead Kék
    Monitor: SAMSUNG 223BW

Jó-e így az összeállítás?
    Egy igen, vagy egy nem válasz is elég, csak hogy biztos legyek a dolgomban
  • Seithennin
    oksi köfi, amúgy Akuma te szoktál játszani? mert kb az olcsóbb gép amit rakatok olyan mint a tiéd, csak picit jobb procival, és érdekelne hogy mennek neked a játékok manapság:)
  • Akuma
    Szerintem bőven elég, ha egy biosfrissítést kérsz rá. Bár én ilyesmikért mindig sajnáltam a pénzt kidobni és megoldottam magamnak :)
  • Seithennin
    Utána olvastam kicsit, és az ipon.hu fórumban írja 1 vendég, hogy az iponon olvasott 1 tesztet hogy asus p5k pro lapon húztak fel geil value 800mhz es ramot 1000 körülire, akkor gondolom már valóban orvosolhatta az asus a problémát, legalábbis jó lenne
  • Seithennin
    Na most jól meg lettem ilyesztve^^ hát jó lenne pedig ha asus lap lenne, szerintem annyit fogok csinálni hogy a szervízben kérek teljeskörű tesztelést, mert pont geil ram lenn 4gb black dragon:S
    Remélem azzal ki lehet szűrni, aztán ha nem működik jól akkor váltok gigabyte g35 sorozatra
    Köszi mindenkinek a segítséget:)
  • MaSzKa
  • davidka003
    "Enhance compatibility with certain memory module." Ezt írják a BIOS oldalon. Nem hinném, hogy kamu, mert PH-n is írták, hogy jobb lett a memória kezelés.
  • Inquisitor
    davidka003 - Annyi ezres lenne a zsebembe ahány lap Biosában hibajavítást ígérnek azt még se' ...

Seithennin - Igaziból nem vészes a hiba, ha nem akarsz pl. Geil vagy OCZ ramot és más effélét betenni. Kingmax vagy CSX pl. megy benne. Csak ha én vennék drága ramot és nem menne, lehet felgyújtanám az Asustek HQ-t.
  • Akuma
    Én mindig frissítettem a biost, de korábban se volt ilyesmi problémám... De biztos úgy van, ha szervízben ezt mondták! :)
  • Akuma
    Elégséges, gyenge ketteske, de vissza ne halljam, hogy nem buktattam meg Jók azok a tápok, simán bírniuk kell a terhelést...
  • davidka003
    Az újabb BIOS-ban már elvileg javítva vannak a memória problémák, Asus oldalán azt lehet olvasni.
  • Seithennin
    huh látom elég jó témát dobtam fel:) hát a p5b megy 8800 gtvel havernak is az van 2 hónapos gép, amúgy igen gondoltam hogy régi akkor valóban megéri a p5k pro, hát a gyermekbetegségekről sajnos nemtudok, de akkor majd még a boltban is megérdeklődöm mit jobb venni ezt vagy p35 öt:) köszi szépen mindennkinek
    Akkor még azt mondjátok meg hogy a tápok elégségesek?:)
  • Inquisitor
    Esetleg más normálisabb P35 lap jó áron?
    Jelenlegi munkahelyemen többen is állították, hogy a P5K széria összes darabja ... háklis a ramokra. Egy halom márkás tuningrammal NEM megy normálisan, valamint 4db ram modullal X-aktás dolgokat produkálnak, és tök mindegy DDR2 vagy DDR3 rammal.
    Régebben csak mendemondákat hallottam a témáról, de most a melóhelyem szervizesei és a madaras bolt szervizese is ezeket nyilatkozta, én meg nekik hiszek.

Ha meg már új proci, akkor inkább E8200, megéri azt a kemény 2K pluszt.
  • Akuma
    Amúgy én a fölső gépet venném, egy jobb alaplappal... persze csak ha jó áron van! :)
  • Akuma
    P5K eléggé forradalmi alaplap volt, amikor megjelent, többek között ezért is vettem én is ilyet, nameg azért mert olcsó ajánlat volt számomra :)
    Nagyon jó vétel volt akkor, de nem vagyok benne biztos, hogy most nem lehetne jobbat venni. Az új cuccosok iránt már kevésbé vagyok tájékozott... Majd ha lesz elköltendő pénzem, akkor ismét belemerülök a djuice-ba :)

P5B már nagyon öreg alaplap, könnyen lehetnek más új alaplapoknál már régen megodott gyermekbetegségei.
  • szurop
    A 8000-es széria nem is megy p5b-vel. Így kell az a p5k, és ha már azt veszel, akkor igen megéri a pro-t venni, minőségibb alkatrészekből van.
  • Seithennin
    Skacok lassan agyvérzést kaptok a hülyeségeimtől de azért megkérdezek még valamit:D

1. Kérdésem hogy mennyit számít hogy asus p5b vagy p5k pro az alaplapom a 8200 procis konfignál? mert úgysem cserélgetek alkatrészeket cska komplett gépet majd idővel, bővíteni nem fogok! Érdemes akkor kiadni 13k val többet a p5k pro ra? és ha igen miért?

2. Ezekhez a gépekhez elég az alul írott két táp?
    Alaplap: Asus P5B
    Proci: Intel Core2 Duo E6750 2.66 ghz
    Memória: CSX 2GB DDR2 800mhz
    Vidkari: Saphire, HD 3850 512 MB
    Vinyó: Maxtor 160gb 8mb sata2
    Táp: FSP ATX-400PNF
    Ház: Speeze EE-2709B Blackfin II egy házhűtő ventillátor plusszban
    Optikai: Pineer 212D dvr sata

Alaplap: Asus P5K pro
    Proci: Intel Core2 Duo E8200 2.66 ghz
    Memória: Geil Black Dragon 4GB DDR2 800mhz
    Vidkari: Inno3d 8800GT 512 DDR3
    Vinyó: Samsung 500gb 16mb sata2
    Táp: Corsair VX450W
    Ház: Coolermaster RC331 Elite két házhűtő ventillátor plusszban
    Optikai: Pineer 212D dvr sata

Ígérem ez az utolsó kérdésem:D
  • Solten
    Ez legyen a te nyereményed...

• davidka003
    Megjött a pm:

"Gratulálok!A te nyereményed:
    Tudod hogy NVIDIÁJA van a csávónak!"
  • balika16
    Hát látod h vannak ilyen emberek:)Boltba kerül újan 15 be:)DE az is az utolsó darab:)Holnap jön az uj gép már izgatottan várom::)
  • Akuma
    Amúgy aki képes 12-t adni azért az elavult kareszért... hát... alig kell többet fizetni egy zsír vga -ért. Remélem összejön azért neked :)
  • Akuma
    Wehehe 400-as ram lócitromot se ér! De azért meglepő, hogy ilyen hamar eladta a többit :)
  • armageddon666
    de 400as DDR1ről van szó :C