Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A középkategóriában az Athlon szétveri az Intelt, mint árban, mint teljesítményben, de most a Core Duoval jól odacsapott az Intel a felsõkategóriában. Itt ár/érték arányban most az Intel a nagyfõnök, de majd az AMD is kihoz valamit, aztán meg megint az intel, stb---Nincs megállás-

...+.

már rég nem az órajel számít... nem tom miért de így van...
egy hozzáértõb majd leírná miért van így?... kösz 😊
játékok terén is jobb, nézz a ph-n teszteket vagy más oldalakon

zmeor
és miért?
ugy hallottam hogy némely progikban jobb de a játékokban sok esetben rosszab az órajele miatt
a másik mégis csak 3,4 ghz

leszarom a konfigod...

egyértelmûen a Core 2 duo

zmeor
vagy ezt már most meg lehet venni 37 ért

Intel P4 3.4 GHz/800MHz 2X2Mb Dual Core Socket 775 Dobozos 945

téleg melyik a jobb?

leszarom a konfigod...

zmeor
pontosabban erre: Intel Core 2 Duo E6300 /LGA775/BOX /

leszarom a konfigod...

zmeor
pedig arra gondoltam

leszarom a konfigod...

"Még vársz 1 hónapocskát és olyan 35-38 körül meg tudod venni."
Kétlem, ha csak nem az E6200-re (1600MHz) vagy a T4xxx sorozatra gondolsz

Mindenki jól fontolja meg a vásárlás idõpontját, ugye november, december a legrosszabb választás, mert elkezdtek szépen felkúszni a ramárak, fõleg a márkásak 😞

zmeor
mellesleg én is most készülök vásárolgatni

leszarom a konfigod...

zmeor
nah látod Silent elárulták a titkomat<#nyes>
szal akkor 35-38

leszarom a konfigod...

buldozer99
Jah és játékra kell<#wink>

Forca Barca

gondolatolvasó zmeor, ugyanis én is tudok szerezni cuccot nettóé' <#circling>

zmeor
Csak magamból indultam ki<#vigyor2>

leszarom a konfigod...

na de te mit írtál?idézlek:
"Még vársz 1 hónapocskát és olyan 35-38 körül meg tudod venni."

Tehát õ is nettó áron fogja megvenni?Vagy veszel neki eggyet nettó árban?
<#banplz>

zmeor
hát én nettóért mondom az árakat mert én annyiért veszem õket
szal bocsd ha félreértettétek

leszarom a konfigod...

buldozer99
megköszönném ha dobnátok össze valami gépet!😊
lap+proci+ram+vga+hdd+táp+ház olyan 140-150k
Elöre is köszi

Forca Barca

Hát ha te boltban majd megkapod ennyiért,akkor majd szólj nekem is...

[Jakuza]
Nem fogja tudni megvenni annyiert sot, dragabb lesz az unnepi aremeleseknek kosznhetoen. (Iden az Intel meg mar nem csokkent arat)

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

zmeor
Procinak:
Itt a Core 2 Duo!

Még vársz 1 hónapocskát és olyan 35-38 körül meg tudod venni.
A többit meg ehhez igazítsd!
de ahogy ezt az üzit elküldöm már jönnek az AMD-sek az X2 5000+ -al...hogy az milyen jó és milyen szuper..Én az Intel re Esküszöm
válassz, mert van mibõl

leszarom a konfigod...

üdv!

Lassan érik egy új konfig vásárlása, de kb 5 éve nem követem túl nagy figyelemmel az eseményeket..<#zavart1>

Kérdésem: Várjak még a vásárlással? (esetleg most jön vmi új technológia stb.) vagy menjek a boltba most?

[Jakuza]
Lassabb.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

zolo
Szerintetek mi érné meg jobban hosszabb távon?:
-Gigabyte K8N51GMF
-AMD Athlon 3000+
Ez kb 30 valamennyi ezerre jönne ki, + a mostani eladása után egy 7600-as vga.

vagy
-25-27 ezer között egy passzív Gigabyte Geforce 6800 AGP

Még annyi kérdésem lenne, hogy a 6800 gyorsabb egy 7600Gs-nél?

http://flickr.com/photos/zolika90/

bertino
nekem most vlszleg sikerült kifognom egy gyári hibás Gigabyte 7600GTt 😞
2x-nél nagyobb AAval FO2 totál meghal, befagy, menüje rossz, villog, minden baja van
GTA SA is 2xnél nagyobb AA és onnantól hibaüzenettel a menübe nem tudok belépni játék indításkor

egyébként jó kártya, csak sztem gyári hibás... má vagy 20 fw-t kipróbáltam hozzá és egyikkel se volt jó :|

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Igaz.Nincs velük semmi baj.

Viszont azt hallottam, hogy a 7XXX Innok egész jók.
Ez igaz?
Azért kérdezem, mert ha igaz, akkor inkább veszek Inno3D 7900GT-t 65-ért, mint valami márkásabbat 75-85-ért.
Punker
minõségileg sz@r mind2, használt winyóvételnél a pénz elégetése is értelmesebb, és tudtommal a Lock On nagy gépigényû.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Miért kerüljem? A mostani ATI Radeon 9200 SE - hez képest és a 40 GB-s winyómhoz képest nagy elõrehaladás lenne, nem? És nem a legújabb játékokhoz akarom õket, hanem pl. Lock On: Modern Air Combat - hez.

zmeor
hát a 128 mb kavéske azért már

leszarom a konfigod...

Punker
kerüld mind2õt mint a tüzet 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

hello! Szerintetek megéri egy Innovision 6600 Gt 128 MB-t (4 hónapja használt, Cd-k, doboz, kábelek megvan, még 8 hónap garancia) és egy Maxtor 250 GB- winyót (nincs garancia, 1 éve használt) 38 000 Ft-ért megvenni? Vagy olcsóbb is lehetne?

bertino
ez teljesen jó összeállítás

Hello. Elõre is bocs ha láma lenék,de nem igazán vagyok otthon hardware tekintetben. Kinéztem egy Asus A8N-E alaplapot, hozzá egy Amd athlon 64 3500+ procit, meg egy geforce 7600 gt videokártyát. Ezek mennyire fognak együtt mûködni? Gondolom nézni kell, hogy megegyezzenek PCI-E, meg socket... stb. Mai szemmel ez mennyire elfogadható összeállítás. Ja és ez kb 100 rongyba van, szóval ha ilyen árban tudtok jobbat akkor szivesen várom az észrevételeket. Köszi

2x1GB vegyél mindenképp!

P5LD2-bõl R2.x-es változatot vegyél csak. Boltban ilyet még nem láttam, csak PH-n egyik srácnál, a P5L sorozatból az R2-es verziók durván kétezerrel drágábbak, cserébe Core2-t is támogatja. (Vagy odaírják mellé, hogy R2, Rev2 vagy azt, hogy Core 2 vagy C2)
A proci meg jó, gondolom ára miatt választottad a Virtualizáció mentesített darabot.

Hello! Egy P4 945ös procit akarok és az Asus P5LD2 alaplapot néztem ki.Ez elég jó, v tudtok ajánlani jobbat? Ja és még vmi, szerintetek 4x512MB, v 2x1 GB ramot kéne vennem inkább? Kösz!

Természetesen vannak specifikus hardverek amik valszeg gyorsabban dolgoznak mint a nem csak erre optimalizáltak,de ne feledjük el, hogy lassan jönnek a HD videók jól fognak jönni a home szinten azok a 4 magos procik.
Ja és azt se feledd el,hogy már a két magos szinten is érezhetõ a winfos alatt is a gyorsulás.Egyszerûen nem kell várnod semmire minden beugrik.
A video alkalmazásokat és egyéb cpu függõ alkalmazások is nagyon sokat gyorsultak legalábbis nálam.

na manapság teljesen elérhetõ áron vannak az x2-es procik.
az általam leírt progik meg nagyon szeretik a plussz magokat.
Megéri a befektetés.Mondjuk maya alatt a renderelés nem 56 óra hanem csak 24.
ez már jelentõs sebesség növekedés.

Mike
mondjuk ha belegondolok, ki lehet termelni 😊
de ehehz szoftverek is kellenek, amik ki is ahsználják az adott hardvert

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
node aki komolyan mondjuk filmvágással foglalkozik, az vagy nem pc-n teszi, bvagy ha mégis akkor speckó kártyával (pl. Canopus)

Mike
és te ezet rentábilisan ki tudod mutatni? termel annyit ez a beruházás, amiéért megérné? egyébként könnynen lehet, hogy igazából árnyékra vetõdöm, és ti mégsem vagytok annyira elvetemültek, ész nélkül mindent pénzt hardverre költõk mint gondoltam 😊
csak valahogy nem tudtam régen se megérteni meg most sem, ha az emberek olyanról vitatkoznak, hogy mi lesz majd vmikor, meg olyan doglokról aminek igazából gyakorlati hasznuk nincs, vagy irtózatos drágák és nem az egyswzeri home usernek valók
(anno pl. a chip magazin mondjuk 94-ben olyanokról irt tesztet, amit élõ ember meg nem vesz, ezt éreztem most is. gondolom itt senki nem kutatóintézetnek, vagy más hasonló szervezet gépparkját feljesztésésrt felelõs - bár lehet, szal biztos én vagyok nagyon földhözragadt, de jelenleg én spec a 64 bites procimnak sem hazsnálom ki azt a tulajdonságát, h 64 bites, és nincs is igazán szoftver windows környezetben, ami látványosan kihasználná ezt (5-10% nem látványos)) tehát félreértés ne essék sem tiszteletlen sem bunkó nem akartam lenni

azért ez így ebben a formában nem igaz.
a 4 magos proci ami igazából két darab 2 magos összeillesztésével jön létre az elsõ vonalban(ami nem is igazi 4 magos)
olyan áron fog kijönni,hogy fura lenne ha core 2 duo vonalat hagynák megburdálódni(nagyon drága lesz,és a 6800 fölé lesz jóval pozicionálva).Ez egyébként is érdekes lépés lenne az Intel részérõl.

elmondom.
Minden olyan alkalmazás alatt ki tudod használni,ami már most is nagy erõforrás igényü.pl okáért itt állna egy kettõ:
autocad,maya,photoshop,adobe premier,pinnacle studio,Unlead movie factory és még sorolhatnám.
A játékok gyorsabb futása a legutolsó szempont,legalábbis számomra,de itt is nagy a változás csak kicsit várni kell.

Gabesz amd64
melyik h.sz-ben vitatkozunk h melyik jobb,mutasd meg

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Mike at home
hat dehogynem
mar most azon vitatkoztok, melyik a jobb

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Gabesz amd64
inkább jobb ha meg sem szólaltál volna
senki nem gondolkodik 4 magos proci vásárlásán<#idiota>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

bertino
egyenlõre természetesen semmilyet 😊

Mike at home
a 2 magost meg felejtsük már el, úgyis elavul

valaki mesélje már el nekem milyen gyakorlati hasznot vár ma egy 4 magos procitól?

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
ez az, kezdjetek azon gondolkodni, hogy melyik 4 magost veszitek meg, rötön piacra dobás után

Mike at home
szerinted otthoni hazsnálatnál ez számottevõ, számit mondjuk 5%? nem