103179
1411386313.png
  • Calver
    nálam így tökéletesen kiömlik a "meleg" levegő a tápon keresztül. kiömlik, mert konkrétan olyan huzatot csinál a cucc, hogy el kellett fordítanom lábam felől

annyira figyelj, hogy ha pozitív nyomást akarsz gépházban (és azt akarsz, mert olyankor pormentes a cucc - megéri), akkor több levegőnek kell beömleni, mint ami kimegy. 12 centis oldal- és első venti egy kisebb/voltmodolt/kisebb fordulatszámú hátsóval pl ezt tökéletesen eléri.

...na meg hogy ne legyen olyan hangja, mint egy vadászrepülőgépnek.
  • bardocz
    Gigabyte GZ-X3.
    Ha csak egy ventilátor van, akkor nekem az a logikus inkább, hogy az az egy tolja át a viszonylag friss levegőt a procihűtőn, és a házventilátor mögötte meg szívja azt el. Jövőhéten kiderül, rendeltem két ventilátort, ez megy az elejébe, szívja majd be a levegőt, tápomban is ilyen van, ez meg hátra, ez küldi ki a meleg levegőt. A vgahoz is tudnék rakni egy ~9 centiset, de azzal még várok. Megnézem van-e itthon régi gépházam, és lehet elkezdek inkább építeni egyet, végülis most épp ráérek.
  • Calver
    prociról szívnia is kell a meleg levegőt, nincs az fordítva.

milyen házad van? ugyanis, ha egy por- és zajmentes konstrukciót akarsz, legtrükkösebb megoldás az, hogy ha mindkét ventit rácsapod az oldalára, eléjük porszűrő, és szépen sorosba bekötöd őket. ez gyakorlatban messze rátesz a sufnituning definíciójára, ugyanis a porszűrő valószínűleg női harisnya lesz, a rögzítése szigszalaggal történik (van értelmesebb megoldás is, de az nem jutott akkor eszembe), a soros bekötéshez meg minimum egy molex Y kábelt le kell mészárolnod - a végeredmény meg valahogy így fog kinézni, mivel 3 hete raktam én is össze egy ilyet.

persze ennél lehet elegánsabban is (profi porszűrő ami sehol sem vehető, soros bekötés helyett szabályzó), de az én kis konstrukcióm 2000 ft volt (2 venti), az elegánsabb ennek sokszorosa.
  • bardocz
    Aha, szóval számomra javíthatatlan...:D Na de előbb sima ventikkel játszok. _Tegnap vettem észre, hogy a rpocin fordítva van, szívja róla a levegőt. Nem értettem eddig, hogy hogyan megy por a bordák közé... Ha azt megfordítom, meg kicserélem a két házon lévőt(elöl szív, hátul fúj), rögtön jobb lesz.
  • alyr2
    Ha a tekerosben valami csoda kovetkezteben elromlana az egyik potmeter, ha kicsit ertesz elektronikahoz cserelni is tudod. a tobbi pedig javithatatlan :)
  • bardocz
    Tekerőst itt nem láttam, de akkor keresgélek, aztán eldöntöm, hogy új ház, táp, vagy csak ez.
  • alyr2
    ha veszel, akkor csakis tekergetoset vegyel! a csuszkas erintokepernyos meg nyomkodos nem igazan tartos! Es ja amugy jol mukodnek!
  • bardocz
    Ventilátor fordulatszabályzónak mit lehetne használni? Rufusznál van olyan, amit szerintem a dvd slotba kell rakni, és arra kötni a ventiket, ha jól értem. Ilyen. Ezek jól működő dolgok? Elég hangos most a gépem a házon lévő ventilátor miatt(sikerült megcsinálni, kábel volt törve a hosszabbítóban), ha lecserélném mindkettőt, és ráraknék egy ilyet, amivel csak játék közben húzom fel még jó is lehetne.
  • Vadnokedli
    4670K Gyári freq. UV.
  • simon007
    Kösz az infókat.
  • Maala
    Az "Sirtech belsős, templomos matricás" lenne... Vagyis az elektronikájáta Sirtech gyártja, és a hátulján egy templomos matrica van.
  • broman191
    2-3 év múlva valószínűleg még mindig lesz olyan szinten, hogy elindul majd vele minden újdonság, a 'stabil 60 FPS' 1080p-ben bármilyen grafikus beállítással már más téma, én akkorra inkább a fix 30 FPS-ben reménykednék vele, 1080p @ akármilyen grafikus beállítással ...de ki milyen kártyából jósol, annyiféle választ kaphatsz rá...
  • Dodo55
    Milyen procid van?
  • bardocz
    Fölösleges az erősebb táp, és csak rosszabb hatásfokkal fog menni.
  • simon007
    Hello!
    Új gamer gépet szeretnék hosszútávra.
    Azt javasoltátok, hogy kb. 250 k gépnél ne spóroljak a tápon és a következő tápokat ajánlottátok.
    Thermaltake Hamburg 530W (Sirtech belsős templomos matricás kell, de utána kell érdeklődni a boltban v e-mailben, hogy olyanjuk van-e)
    FSP Raider Silver 550+
    Mivel nem vagyok szakértő, azt a részét nem értem a dolognak, hogy miért nem inkább 600 vagy 700 vagy 750 Wattos tápot ajánlottatok? Nem a nagyobb Watt szám alapján erősebb illetve jobb egy tápegység?
    És egyébként hol lehet ezt a belső templomos matricást kapni? Valszeg rossz hellyen kerestem eddig, mert nem találom és még az árát sem tudom.
  • Vadnokedli
    Attól függ mi a célod- milyen beállítás. Mondjuk nálam- GTA5 igaz 280(X)-el feltekert látóhatárral Very High-on 40-90-120 Fps között ingadozik. OC-val.

Szerintem 1 - 1,5 év max.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.06.25. 20:15:13
  • Dodo55
    Hi, egy R9 280 előreláthatólag elég lenne 2-3 évig 1080p-re? Beleértve azt is, ha már lejjebb kell tekerni az effekteket, de úgy még mindig hozná a stabil 60fps-t. Nyilván lesznek optimalizálatlan szarok, mint mindig, azokat leszarom, átlagba érdekel a dolog.
  • alyr2
    ezt nem is nehez megcsinalni! a fa hazak szerintem jobban neznek ki!
  • bardocz
    Fából lehet egész jó áron kijönne, ha valaki szeret barkácsolni, és szebben nézhetne ki, mint kb bármilyen bolti ház. Persze csak ha illik az adott környezetbe.
  • bardocz
    Gépház, saját építésű, más dolgokat is csinál a csávó. A vga hűtése eléggé ötletes, és jónak tűnik, ha pont így adja ki. Bár a kábelmenedzsment nem lett az igazi, de összességében kéne.
  • broman191
    Milyen játékokban?
  • lo9in
    :D jó ötlet
  • Blum
    Lenyűgöző.

Nem akarsz inkább egy logout blogot nyitni ahol kiélheted a perverziódat?
  • lo9in
    sikerült tuningolni az őskövület gépemet

6600gt 500/900 @ 550/1100mhz

cpu 2,8ghz @ 3,5ghz

ram ddr 266mhz @ ddr 333mhz

játékok alatt minimum 4 átlag 10 fps a gyorsulás :)
  • lo9in
    jó választás , vedd csak meg :)
  • dhany
    Sziasztok kérdésem lenne. Kinéztem egy asus x550ze laptopot és annyit szeretnék hogy a jelenlegi asztali gépemmel legyen hasonló teljesítményű vagy nagyobb de semmiképp sem gyengébb. Nem kell űber laptop mert vettem wgy konzolt és a jelenleg megjelenő játékokat azon játszom. Annyit szeretnék h amik az asztalin futna elmenjeneka laposon is.
    Az asztai konfig: AMD phenom x4 955 black editios(4x 3,2 Ghz) proci, radeon hd6870 1 Gb videókártya.
  • Szabi #95413
    végül rendeltem egy cuki kék ledest, holnap hazafelé átveszem aztán kiderül.. remélem nem lesz szr :D
  • Maala
    Wow, és ha meghal, a mágneseket kivéve megmutathatod a kisöcsédnek, hogy is működik a fizika. :P
  • bardocz
    Nekem is az van, szemüveg mellett is kényelmes. A kapcsoló rajta viszont nem működik.
  • Ra1n
    Creative Fatality. 10k környékén a legjobb vétel.
  • Maala
    A lapról már volt szó, hogy Asusból milyet vegyél, esetleg még GIGABYTE GA-970A-UD3P, ami ajánlott.

6300-asra próbálj szerezni egy stock 8350-es hűtőt, az jó lesz rá kezdetnek. Tuningra meg Gammaxxx 300 majd egyszer, ha lesz rá pénzed.

Mennyi az 500 GB-s Seagate vinyó? Ahogy néztem, 13k körül van. Ha ez 7200 rpm-es, akkor jó, bár te tudod, hogy miért nem adsz +2k-t dupla tárhelyért egy WD Ezex vinyó esetében. Ha nem 7200 rpm-ről van szó, akkor nincs miről beszélni. Ne vegyél lassabbat.

Kingmax ram... oké, te tudod. Itt tényleg az olcsóság, illetve a gyártó általi garanciaidő számít. Ha a kingmax megadja, és olcsóak is a modulok, akkor hajrá.

Táp. Nem ajánlott ez a típus. Hiába van rá 600W írva, ha egy FSP Raider 550+ leadja stabilabban ugyanazt a craftot. Vajon melyik esetben kockáztatod pár ezer forintért a 150k-t érő gépedet? Inkább költs egy kicsit többet tápra (FSP Raider 550+, vagy Sirtech-belsős-templomos-matricás - utána kell informálódni - Thermaltake Hamburg 530W.

Házakról meg előtted 2 hsz-el volt szó.
  • Vadnokedli
    Én anno egy TurtleBeach P11-est vettem PS3-hoz.(működik PC-vel is)

Kicsit drágább volt régen, de pont 10k mostanában. 2-3 éve működik. USB Hangkaris + Jack-es. Tehát ha TSen beszélsz akkor betudod állítani 2 sávra.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.06.22. 14:11:29
  • Szabi #95407
    vettem egy 1000ft-ost, de már landol a kukában, a mikrofonja nagyon halk volt akármit állítgattam :D
  • alyr2
    nekem az 1000 forintos teszkos megy 3 eve. a "dragak" mind tonkrementek 1-2 even belül
  • Szabi #95405
    off: mikrofonos fejhalgatóban mi az alja ami már használható ? :D

5-10 körül kéne valami egyszerű de nagyszerű :)
    Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.06.22. 12:49:33
  • Nikknev
    Azt a 34ezret ne sajnáld a vga-ra.
    És ha ennyire kiszámított a keret, véleményem szerint 34k-ért vadássz ph-n használt vga-t (garisat,megbízható embertől).
    Valamint az a táp frankó meg minden. De ha késöbb erősebb vga-t akarsz, akkor kuka lesz.
  • BaliFF
    Igen, ezen gondolkodtam...am a jelenlegi gepemben HD 5670 van.
  • Inquisitor
    Hmmm. Ha úgy is ideiglenes, akkor valami használt VGA?
    Mostanában fillérekért kaphatsz pl. Radeon HD5830-50 kártyát vagy azzal ekvivalens GeForce-ot és azok is fényévekkel jobbak.
  • BaliFF
    Hat hazudnek , ha azt mondanam, hogy jatekra nem kellene...net, jatek, filmnezes, zenehallgatas...tudom, hogy a gephez kepest gyengebb vga valasztottam direkt, de mi az, amin lehetne sporolni? Ennel olcsobb cuccokat nem igauan talalok, ami jo is szerintem! Am gtx750et neztem ki elsore, 34k volt , ha jol emlekszem!

Csak a 140-150es keretem, nem stimmel mar, plusz kene monitor is hozza vagy 22"os kb. Szoval nem tudom mi legyen, de 200k mar sajnalok kiadni erte az tuti...
  • Inquisitor
    Hát nem is tudom, ez egy erős gép, egy igen minimalista videókártyával. Mire kell konkrétan?