103183
1411386313.png
  • MerlinW
    Jövőkép:

- 2009 - az Intel kiszáll az informatikai piacból

- 2011 - AMD próbál felzárkózni,

- 2012 - tönkre megy az Apple, mert nem tudják teljesíteni a rendeléseket

- 2013 - kimerültek a processzortartalékok, a nagyobb cégek munkaállomásaiból a szerverekbe pakolják az alkatrészeket.

- 2014 - Megáll az élet. A hatóság lefoglalja és elkobozza a lakosság még működő számítógépeit.

- 2015 - Megtörik a csend, AMD elkészült az új processzorával. Problémás a gyártás, mert a kínaiak nem beszélnek németül.

- 2016 - Németországban kötelező nyelv a kínai. A fiatalok szabadon választhatnak a 3000 nyelvjárás közül 200-at...

- 2030 - Már csak a legnagyobb vállalatoknak (Nemzetbiztonság/Kormányzati hivatalok és persze a Magyar BKV-nak aki kompjútervezérelt Dacia gyártmányú buszokat terveztetett 85milliárd/db áron) van 21. századi technológiájú rendszere.

- 2031 - Beindul az AMD sorozatgyártás, a világ megnyugszik.

- 2035 - antitröszt pert akasztanak az AMD nyakába.

- 2040 - 5 év küzdelem után az AMD visszavonul, és betársul az Apple mellé az intelligens bútoriparba (iKEAmd)
    Ezt látván a kisebb informatikai cégek beijednek és sofőrszolgálatot, bútorszállító céget alapítanak.

- 2050 - Analóg rádióinkban felhívják figyelmünket arra, hogy Budapest, Párizs és Brüsszel nagyobb városaiban erős szeles idő várható, a földutakról felfújt por zavarhatja a lovakat a mozgásban...

- 2100 - Az egyesült államokba költözött Neumann Ádám (26) négy évfolyamtársával barátjával Johnatan Gates (25), Stephen Jobs (24), Tom Sanders (24) és Nicholas Barrett (25)-el elkészítették a gőzhajtású x43-as technológia prototípusát, majd céget alapítottak Microapple néven, és elkezdték fejleszteni a rendszer szoftveres hátterét az iDoors-t.

*(Még a 2000-es évek elején Gates üknagyapja a Microsoft, Jobs üknagyapja az Apple, Sanders üknagyapja az AMD míg Barrett üknagyapja az Intel elnöke volt. Neumann ük-üknagyapja Neumann János pedig a PC alapjait fektette le 1944-ben)

- 2110 - Telepítették az első kisebb (8 és 10 négyzetméter alapterületű) számítógépeket pár nagyobb vállalathoz.

Lábjegyzet: Egy felmérés szerint a föld légköre 1000 évvel ezelőtti állapotot mutat, valamint az élővilág is hatványozott létszámban van. Japán a pandák, Alaszka a jegesmedvék túlszaporodását megelőzvén vadászidényt biztosít a hazai és külföldi polgároknak egyaránt. Az antarktiszi egyezmény szerint a föld minden lakójának igény esetén ajándék pingvin jár, ingyenes házhoz szállítással.

- 2120 - Ugrásszerű fejlődés zajlott le a világon, az x43-at követő x86 tervei publikálva lettek, míg az iDoors operációs rendszer forráskódját bárki letöltheti az WWA-ról (World Wide Apple) azaz, az iNAT-ról (iNter Apple Tree).

- 2121 - a NASA gyorsan, a föld fele haladó kisbolygó méretű aszteroidát vett észre. Azt mondják semmi remény...

Bocsájtsatok meg, csak úgy jött...:)
  • armageddon666
    MSI EX610X-063HU (ajánlotta Maszka)
    ASUS M51KR-AP036 (ajánlotta Solten)

leszűkítettem asszem ezekre... szal ahonnan eredetileg kiindultam XD

asus 10k-el drágább, de VGA sztem jobb (HD2400 vs HD3470), és proci is 0.1GHz-el erősebb. ettől eltekintve ugyanolyannak tűnnek. illetve egyik asus másik msi :\ de ehhez nemtok mit hozzászólni.

melyik bírná hosszabb ideig egy töltéssel? szal azért a kis (legalábbis kétlem hogy nagy) többlet teljesítménnyel mennyivel fogyasztana jobban az ASUS? vagy újabb VGA = kevesebb fogyasztás és akkor ez is mellette szólna?

meg egy ilyen általános kérdés: mennyire más egy notebook egy pctől szoftvertéren? telepítésnél ugyanúgy formázok, particionálok és telepítem a windowst mint pc-n? drivereket meg a gyártó honlapjáról szedek vagy mellékelt CDről telepítem? szal nincs trükkje?

meg egy még általánosabb. TFT monitorokon a fekete vagy a fehér szín fogyaszt kevesebbet?...
  • armageddon666
    Szal. Notebook.

ASUS M51KR-AP036 ATi Mobil Radeon HD3470 / AMD Athlon X2 TK57 1.9Ghz / 2GB ram / 250GB HDD
    ASUS F3TC-AP074 nVidia GeForce Go 7300 128Mb / AMD Turion 64 MK38 2.2Ghz / 1GB ram / 120GB HDD

MSI EX610X-063HU ATi Mobil Radeon HD2400 / AMD Athlon X2 TK55 1.8Ghz / 2GB ram / 250GB hdd
    MSI EX600RX-051HU Piros nVidia GeForce 8400M GS 256MB / Intel Centrino Duo T2370 1.73Ghz / 3GB ram / ? hdd
    MSI GX610X-044HU ATi Mobil RadeOn HD2600 / AMD Turion X2 TL60 2.0Ghz / 2GB ram / 250GB HDD / drága

ezeket néztem ki. netezésre, videónézésre, illetve nagy ritkán kisebb igényű játékokhoz (flash játékok :D illetve nem-flashből a legkomolyabb talán a Trackmania United Forever. de ez utóbbi valszeg úgy menne hogy "ki van kötve"). a játékos kritérium a legkevésbé fontos. videó meg net van vele akkor már jó. videó alatt azt értem hogy akár 1280*720-t is lejátszon akadások nélkül, és minnél tovább bírja annál jobb.

Szal, ezek közül melyik lenne a legjobb? az utsón kívül :S mert az a 200k már sok kicsit. melyik bírná legtovább a videólejátszást?
  • dragon11
    Azon gondolkodtam, hogy még 1 ilyen széria kijön, mint a 4800 széria, akkor még jobban lapáton lesz az Nvidia.. nem még most.. pedig most is alázva van..

A Chip újság meg arról ír, hogy az INTEL FOGJA URALNI A VILÁGOT:), lesz procija ami valljuk be qrva jó most, + videókarija ami jó lesz..
  • Solten
    rossz kisfiú
  • MaSzKa
    fr itt is van elég hely még :D
  • MaSzKa
    amúgy elkell találni azt is milyen időzítésbe szeret menni

5-5-5-16 a jó a 800-asnak a ph szerint

de lehet van több széria is

az 1066-ost pl 5-5-5-15-be kéne kipróbálni de olvass utána és lesz némi támpontod hogy is indulj el
  • Solten
    Na jó emberek, át lehet vonulni szerintem a memória topikba...
  • Quki
    jah igen...az everest sokszor hülyeséget ír ki...szóval nem 800mhz es ramok , hanem 1066 asok...na mind1
  • MaSzKa
    a CSX OC-nak adjál 2.0V-ot

1,95V van ráírva nem?
  • MaSzKa
    akkor szokták kidobni a rev2.0-ás lapokat is ami megint csak gyerekbetegségektől mentesek voltak mindig is
  • Quki
    tessék egyenlőre ennyi képet tudok berakni...most a kingmaxok vannak bent...majd holnap rakok be több képet is...

• MaSzKa
    gondolom késöbbi biosokba javítják még jobbra

mert abitnél mindig tökéletesítették faszán

amikor elszokta érni ott a 2.0-át a bios akkor már pikk pakk
  • Solten
    Hát jah, rajta van a "wendor listen".. Lehet alaplapot csak így érdemes vásárolni...
  • MaSzKa
    ja de a Geil gondolom támogatva van bios-ilag

a CSX meg most lépett be mert eddig Apple vagy mikbe szállítottak csak
  • MaSzKa
    amúgy Brekk a prohardveren árul ilyen ramokat

ő is letesztelt párat és neki is sikerült elérni elég magas órajelet

Ősember meg egyedileg teszteli a ramot és vannak olyan fajtát amihez bios beállítást is ad és ha kell van olyan ramja aminek az spd-je módosítható

Brekk

Ősember
  • Quki
    mit mondjak el a biosról? hát istenem....jólvan csinálok képeket holnap...nem tudom mit lehet abból kideríteni...
  • Solten
    Jah, mondjuk itt a "világrekordot" P35-ös lappal érték el, lehet hogy Quki 790X-es lapjában nem így viselkedik. Ennek mondjuk ellentmond hogy a 690-esemmel rongyosra lehet tuningolni a Geilt. Igaz az Geil...
  • Quki
    megnéztem...nem volt ott csx, de fel van tüntetve h ettől még mehet másmilyen cuccokkal is...
  • MaSzKa
    nekeme pl az A-data extreme 800+ 4-4-4-12 [email protected] ment 960mhz-t
  • Solten
    Ne pitizz...
  • Quki
    időzítések autoban vannak, nem akartam még azt is piszkálni...
  • MaSzKa
    bios ram támogatás"

van az alapoknak az oldalán 1 kompatibilitási lista

sokféle komponenssekkel való együtt működés szerepel pl vga ram
  • MaSzKa
    végre 1 értelmes ember
  • Quki
    alig adtam neki voltot, mivel úgy voltam vele h ha kingmax ment plusz voltok nélkül...akkor ez is mehet úgy...de majd még megpróbálom a kedvedért...és nem kell megkeresni , elhiszem, mivel sok jót hallottam a csxekről, de nem ezt vártam...bios ram támagotást h érted?
  • MaSzKa
    azért kiváncsi lettem volna 4-4-4-12-be mit tud még a kicsike
  • GAthersw
    Ez tényleg user error sajna. Ráadásul 1 poston belül is ellent mondassz magadnak. Sztem aludj egyet holnap rakj shotokat, bios beállításról képeket és biztos kapsz segítséget.
  • MaSzKa
    http://prohardver.hu/teszt/csx_ram_egyeb_erdekessegek/csx_ddr2-800_teszteles_ertekeles.html

sztem még próbálgasd csak :DDD

ja bocs elírtam, mert itt 1296MHZ-t ment a 800-as ram
  • MaSzKa
    ? voltot adtál neki?

1:1 ?

időzítés

bios ram támogatást nézted?

és a ph tesztet is amibe 1250Mhz-t ment a CSX OX 800Mhzs? :D

megkeressem?? :D
  • Quki
    bm...800 mhzen futtattam mindkét memóriát, direkt megnéztem...250 es fsbvel...na melyik bírta jobban? na melyik? kingmax...csxszel kékhalálozott, kingmaxxal meg vígan elfutott crysisban 1 órát is , orthossal is...nah? erre mit mondasz? azért futtatom 320 on az fsb-t és 667 en a memóriát h a memória 1066 on fusson úgymond...de úgylátszik nem érted meg...jah csxxel szaggattak a játékok is , nem úgy látványosan , de látszott h be be ficcent...kingmaxxal semmi, a kingmaxaim meg jobban bírják mintahogy azt mondják...1,5 éve van meg és semmi bajom nincs vele...
  • MaSzKa
    elolvastad egyáltalán miket írtál

a kingmax tinybga (ami DDR-2 667mhz-es valójában) jobb tuningba mint a CSX OC

ki hiszi ezt el neked?

user error
  • Quki
    milyen gyárit sem éri el? :Dd
  • V43 1105
  • MaSzKa
    tőled inkább nem kérek tanácsot
  • Solten
    Növesszél már agyat...
  • MaSzKa
    várj még ez lemaradt :D
  • MaSzKa
    ha jelentősen olcsóbb lenne akkor megérteném
  • Solten
    "ha lehet nem ajánlgass régebbi "elavultabb" cuccokat ráadásul drágább is"

Te ajánlgatsz ősrégi 400pnf tápot Ne okoskodj már annyit, mert fárasztó...
  • MaSzKa
    szolásszabadság van

a 203D az régebbi meg kevesebb tudású mint a 203P

de azóta megjelentek ezeknek az új változatai

223F és a legjobb fajta jelenleg a 223Q

ha lehet nem ajánlgass régebbi "elavultabb" cuccokat ráadásul drágább is

ha jelentősen olcsóbb lenne akkor megérteném
    :(
  • Solten
    Maszka, tartsd meg az ostoba véleményed magadnak, köszike. Mondjuk csak 2 dologba kötöttél bele, fejlődsz...