103183
1411386313.png
  • GAthersw
    Nem tudom mit nem értesz, a HDMI jelentése: High Definition Multimedia Interface. Multimedia, ergo video-audio. Minden kártya tudja amin van HDMI kimenet és értelemszerűen olyan eszközbe kell csatlakoztatni amin van HDMI bemenet.
  • poppe
    de mi? hdmi-hdmi? és ezt csak a 4850/70 tudja?
  • poppe
    viszont ha csak melós alkalmazások akkor msi...
  • GAthersw
    Az MSI-t vedd. Specifikációi sokkal jobbak, anyagminőség meg forma-forma, 2 év gari van mindkettőre. Konzumer/Játékos notinál szinte teljesen mindegy milyen márka, egy kutya. Ha a játék a cél, akkor az alkatrészeket (főleg dedikált memóriás VGA, Proci, RAM) nézd és a garanciát. Ha a hosszú aksis üzemidő, megbízhatóság a fontos akkor egész más a helyzet :)

#28428: Igen van, a HDMI egy kábelen továbbítja mind a video mind az audio digitális jelet. A DVI csak a videót. És a minősége elvileg jó, mivel tömörítetlen digitális jellel dolgozik.
  • whiskeyman
    tisztában vagyok vele, de a munkámhoz muszáj a laptop, elég necces lenne hazavinnem a nagy gépet, 22-es monitorral
  • poppe
    ennyi pénzből már elég állat asztalit vehetnél...
    asus jobbnak tűnik egyébként
  • whiskeyman
    ki mit szól ehhez a laptophoz? érdemes beruházni rá?

vagy inkább ez?
  • poppe
    ez a nagy trükk, h minden játék előtt bevillantják az ennvídíáááh logót :)
  • zoliapu
    Az én szívem is az ATI felé húz, de magyarországon az Nvidia -t jobban veszik, végűl is attól függ mire használja, elég sok minden ehhez van optimalizálva hiába jobb papiron az ATI (ez van sajna). Nekem volt szerencsém már mindkét gyártó termékéhez, több Nvidia -s tapasztalatom van.
  • poppe
    de van valami kábel ami viszi a képet is meg a hangot is egyben, nem?
  • zoliapu
    Pontosan melyik részét kérdezed?

Ezt írtad:

SAPPHIRE HD3870 512MB Sapphire Edition HTD PCIE: 25.632 Ft

Szerintem a középkategóriába Nvidia -t érdemes nézni, de te tudod.
  • tmisi
    Nagyon nem fogsz összezavarodni, mert azért már nincs tele a piac AGP kártyákkal.
  • raven87
    És azt honnan tudhatom meg, hogy bírja-e?
    Már az sem mind1 hogy AGP-ba mit veszek? Kezdek összezavarodni. :D
    3 évvel ezelőtt ilyenre nem volt gond. :)
  • MaSzKa
    dvi-vel sztem egyből eltűnik a hang

amúgy Realtek HD audio ami a ph tesztekbe jól szerepel
  • poppe
    a hd 4850 és 70 dvi-hdmi kábelen átvisz hangot is? és az úg jó minőségű-e?
  • Solten
    ?
  • mrzoltan
    A procihoz elég,Winyónak ha a házba van előttte egy 12cm-es venti több mint elég,de hűtés nélkül is simán megvan,RAM-ra meg raknak bordát ha meg nincs rajta akkor úgy is üzemel,max. a tuningot nem bírja annyira.
  • mrzoltan
    Hát én akkor vinnék haza olyan kazánt ha ingyé adnák,szem utánna el is sóznám...
    Kit érdekel kié a lejobb 1 magos.
    Az a lényeg kié a legjobb VGA.
    Az meg az ATI/AMD-é.
    Ennyi.
    Ráadásul az NV a qvanyag monolitikus chip-ekkel operál,az ATI meg inkább CF-ezik és sztem ez jobb.
  • 50cent911
    Elég ha csak procihoz veszek hűtőt vagy jobb ha veszek külön merevlemezhez meg vdeiókárytához is?
  • Prince of Máté
    Nvidiának jelenleg csak az az "előnye" van, hogy ő birtokolja a legerősebb 1 magos kártyát. Persze lehet, hogy az egy szar vétel lenne, de akkor is az övé a legjobb 1 magos :)
  • dragon11
    Ne légy már hülye, Ati Radeon HD 4xxx széria lapátra tette a csicska nvidia-t.. szal nvidia lapát szélén áll a kuka felett, hál Isten..^^

tönkre menne de nevetnék omg ..:D
  • mrzoltan
    " videókártyában csúcskategória ATI közép Nvidia most a frankó vétel."

Ezt hogy érted,perpill NVIDIA semelyik szegmensbe se jó vétel...
    Felsőkat, 4870X2
    Felsőközép 4870
    Közép 4850
    alatta meg az új 4*** szériás alsókategóriás kártyák + 3870,3850

NVI hol frankó?
  • zoliapu
    Solten mindenképpen Intel lapot ajánlok, videókártyában csúcskategória ATI közép Nvidia most a frankó vétel. Aműgy ha ez a szíved vágya szerintem okés.
  • Inquisitor
    Ja és ne feledd, hogy az Asus CSAK GDDR2-es verziót csinál, sz'al én az olcsóbb(!) Sapphire 3650 GDDR3-as AGP verziót preferálnám. Ha a lapod nem bírja a Rialto chipet, akkor meg egyik sem megy.
  • Inquisitor
    Azért járj utána, hogy megy e a lapodban az a VGA ...
  • mrzoltan
    Mindenképpen,nézd meg mennyi alapon 65C ig simán mehetsz,amúgy fesz emelés nélkül nem annyira nő a hőtermelés.
  • tmisi
    GEIL helyett CSX 1066Mhz.
    Hiper tápot nem ismerem, de ilyen géphez prémium táp jár.
    500-550W, Corsair Vagy FSP Bluestorm
  • raven87
    Van benne valami. :S Az enyém is most halt meg, azért kéne másik kari. :)
  • N3v3rland
    Ez így mien? Hosszútávra próbálom összeállítani a gépet, durván 200-ért:
    Asus P5E, X38
    Sapphire Radeon HD4870 512Mb
    Intel Core 2 Quad Q9300
    ZALMAN CNPS 9500 LED
    2 x 2048MB GEIL ULTRA DDR2 1066MHZ
    Samsung SpinPoint F1 1Tb
    Aerocool Aeroengine II
    (Cd író + 2 neon)

Illetve ennek elég lenne egy 480-as Hiper (Type R) tápegység?
    Ez esetben azt nem kéne újat vennem..
  • Spice1
    hát ha engem kérdezel,én nem venném meg...kitudja mennyi ideje van még hátra:D nem 1 embernek halt meg az utobbi időkben a 6600 gt...
  • raven87
    Sziasztok! Haverom eladná nekem a használt Leadtek 6600GT-ét. Sok érte a 7000FT?
  • Sponnyabob
    Hali! Valamiért rakoncátlankodik a gépem fenn van a gépen az Alkohol 120% és a Daemon Tools és ha ezekből indítom a játékokat nem indulnak lehet hogy a két program zavarja egymást lécci segítsetek vagy ha nem jó helyre írom mondjátok meg honnan kérjek segítséget Előre is kösz
  • Spice1
    hütőjük sincsen sajna jó féle ,csak Zalman de azok meg 10 ezernél kezdődnek,kerestem pedig az AC-et meg a Coolermastereket de sehol semmi...ramok közül meg a Kingston bizonyult a legértelmesebbnek:)
    szerinted gyári hütővel meg ezzel a deszkával érdemes kcisit húzni rajta mondjuk olyan 3.4ghz környékére?
  • BIZ0906
    úhh az tré :(
  • mrzoltan
    yah így nem kérdés .
  • Spice1
    :(mostmár mind1 320 as samut akartam eredetileg csak az már nemvolt raktáron,ds3-at meg nem is forgalmaznak(nemtudom miért)...igazából csak azért rendeltem erről a helyről,mert ismerösöm eltudja intézni hogy a fél áfát leirják,és igymár olcsóbban jövök ki,ha itt veszek mindent mint máshol...
  • Ari18
    Max 7-8k
    pl
  • Ari18
    Deer se egy márka.kb Codegen szintű. FSP 350W-os bőven elég,azokhoz amiket leírtál.
  • BIZ0906
    Mennyiért tudnám elpasszolni a deszkám szerintetek?
  • mrzoltan
    DS3L rendesen le van butítva.Nem csak CF,hanem FET.ek is,szal kevesebb tuningot bír és nem annyira stabil a feszelése.
    2k-t megért volna ds3.
    C2D-t bűn nem tuningolni.3,6 simán mehet.

Western Digital 320Gb SATAII 16Mb
    Helyett Samu kelett volna...