103184
1411386313.png
  • ates84
  • Hedic
    ALAPLAP:GIGABYTE GA-EP45-DS3
    HANGSZORÓ:G51
    VGA:Sapphire Radeon HD4850 1GB DDR3, PCI-E
    VGA hűtö:Thermalright Trad2
    RAM:Kingston HyperX 2GB (2x1024) DDR2 1066MHz 2x2 drb
    PROCI:INTEL Core2Duo E8400 3.00GHz, 6MB L2, 1333MHz, S.775
    PROCI hűtö:CM Hyper 212
    MEREVLEMEZ:Samsung SpinPoint HD642JJ 640GB Sata2 16MB
    MONITOR:Samsung Syncmaster 223BW
    HÁZ:Cooler Master Stacker 832
    DVD/CD:SAMSUNG SH-S223F
    TASTATURA:Logitech G15 Gaming Keyboard
    EGÉR:G9 Laser Mouse
    TÁP:Corsair VX450
    Ez igy akkor mostmár tuti lesz?
    Akkor milyen memót ajánlanál a kingstone helyett?
    Meg most látom csak h a Cooler Master Stacker 832 ház oldalára is lehete tenni hűtöket(4 drb)! arra is tudnátok alyánlani valamit?
    Ez a hűtö Thermalright Trad2 elég lesz arra h egy HD4850 1 gb -ost lehűtsön?thx mindenkinek!!
  • Solten
    Ja, az a legbiztosabb ha te rakod össze. A boltos csak kontárkodik
  • kulabácsi
    ja azt mint tanulságot azért leírom h aki olyan házat vesz ahol alul van a táp az vagy egyből vegyen 4pines 12V-os hosszabítót vagy ne gigabyte superb tápot vegyen mert GECIRE NEM ELÉG HOSSZÚ a kábel a laphoz, énisz szoptam vele, jelenleg így állítva be van aszva :D
  • GAthersw
    Elég neki a 350es FSP is, de inkább vegyél Gigabyte Superb 460at a jövőre gondolva.
  • GAthersw
    Ez így nem stimmel:

A Thermalright Ultra-120 eXtreme ez nem VGA hanem CPU hűtő.
    Helyette:
    AC Accelero S1 rev. 2
    vagy
    Coolink GFX Chilla
    vagy
    Thermalright T-rad2

Tápegységből továbbra is azt mondom, ha ennyi pénzt költessz gépre akkor ne sajnáld azt a plusz pár ezret egy Corsair VX450re.

A DVD író amit kinéztél már kicsit régi, helyette ilyet vegyél: SAMSUNG SH-S223F.

Illetve a hangszóró választásnál mérlegeld a #29894-as hozzászólást, bár én ehhez nem értek.

Ezeket leszámítva frankó gép, talán még a memória amiből lehetne mást venni, de, ha ennyire Kingston párti van akkor azt vedd, nem rossz.
  • ZTM
    szerintetek ehez a konfighoz 450W kell vagy elég lenne kissebb 350W?
  • MaSzKa
    én már 1998- vagy 99-be saját magam raktam össze amennyire akkor tudtam
    mert a helyi szerelőmester csak összekontárkodta :S

azóta minden gépet magamnak rakok össze és most már ismerősöknek is
    gyakorlat teszi :P
  • desigo
    az alapelvek nagyon nem változnak
    azért ha ezen csak a képeket végignézegetné sok mindent vágna
    persze gyakorlat teszi a mestert :)

nekem eddig volt 3 gépem összesen
    elsőt végignéztem ahogy haverom összerakja,második egy gyári HP volt ezért nem kellett szerelni a harmadikat meg fogtam és összeagyaltam.
    Mondjuk a Giga lapnak korrekt volt nagyon a manuálja...
  • MaSzKa
    ja fasza
    csak kár hogy régi ver.

évenete kiadhatnák :D
  • desigo
    ez a könyv kellene neked xD
  • MaSzKa
    azért mikor megjött a moduláris tápegység akkor én is gondolkoztam 1 kicsit elötte mit hova dugjak :D mert mind a 2 vége ua volt :D
  • Solten
    A deszkán fel is tüntetik mi a szitu: bal alul a sárga vackok: SATA eszközöknek, mellette elforgatva IDE csatlakozó (antik IDE-s cuccoknak), 24-pines fehér melletti soktűs fekete a floppycsatlakozó - ha már használ még valaki ilyet. Ramhelyeket látod értelemszerűen, előlapi kis mütyürüket baloldalt szélen található középső kis tűkre kell rájátszani (cumi meló-kisujjúak előnyben :D)
  • koncy007
    Köszönöm majd lesz valami :) Majd még irok ha van valami! bye bye ! jó éjt mindenkinek!
  • Solten
    Fogadd meg Desigo tanácsát, ami nem megy a csatiba ne erőltesd (van pár kivétel hogy csak úgy megy bele :D de győződj meg hogy tuti oda passzol.)

Alaplapra a 24 pines csati megy (fehér hosszú 2 soros), meg a 4 pines (ált.ban a proc. környékére teszik. Egyes lapokon már 8 pines, mint itt (fehér dupla 4 soros):

• koncy007
    azthiszem most kikapcsolom a gépet és tanulmányozom kicsit a dolgokat :D Szoftveresnek tanulok de ehhez is érteni kell! Jó éjt!Ha még tudtok tanácsot akkor adjtaok :) vagy oldalakat ahol képek vannak meg leírások:D
  • koncy007
    Remélem igazad van barátom :) Mert nem akarom mással összerakatni .... pénzkidobás lenne
    Már ugyis összeraktam egy fotelt XD Remélem ez is menni fog :D és akkor elmondhatom h igen már én is értek hozzá! De néhány dolog rá van irva táp kábelre, csak ami az alaplapba megy egy tűs izé :D az mi lehet?:S
  • desigo
    minden passzol a helyére
    nem kell erőltetni semmiképp a csatikat :)
  • Solten
    Csak ismételni tudom magam: minden világosan le van írva az alaplapi használati füzetecskében. Minimális angoltudás szükségeltetik. Mit hova kell dugdosni, el se lehet cseszni, mert annyira egyértelmű (najó nem lehetetlen elcseszni de kicsi az esély).
  • koncy007
    csak még tudod mivel vagyok bajba :D hát 3 dolog.

A szészerelés szerintem menni fog

szóval: 1új processzormag behelyezése
    2 proci hűtő felszerelése
    3. táp kábelek bedugdozása a jó helyre: D
    néhányat tudok de pl alaplapon van most olyan hogy egy tű biz baszik meg mütyűr kis fosok összeköte mindennel:S szóval nekem először nehéz lessz :S
  • Solten
    Gépszereléskor a legós évek jutnak eszembe
  • MaSzKa
    LEGO annyit jelent 2 angol szó rövídítése:
    játsz jól :D
  • Solten
    Ühüm, pofonegyszerű. Bár gyerekkorom óta képeztem magam a lego készleteimmel Erre rájött egy kis általános iskola technika óra és barkácsolás otthon
  • koncy007
    mármint amit az alaplaphoz kapok papíron? te is igy tanultad meg?
  • Solten
    Alaplapi manual csodálatosan leírja meg még képekkel is illusztrálja.
  • koncy007
    Hali! Most lesz új proci meg alaplap csere a gépben. már megvannak jelöltek: Intel core 2 duo E8500
    Asus P5QL PRO s775 alaplap

Szeretném megkérdezni mivel ez lesz az első olyan alkalom hogy én cserélek alkatrsézt, mennyire nagy bravúr véghezvinni egy ilyen jellegű cserét? Vagy esetleg tudtok e olyan oldalt ahol elsajátithatok egy két dolgot és képekkel is tudnak szolgálni? Mert meg akarom tanulni!!!! Szóval ha valaki tudna segiteni esetleg egy linkel ahol leírnak pár dolgot ezzel kapcsolatban vagy esetleg lépésről lépésre el tudja magyarázni akkor nagyon megköszönném!! Csak alaplap meg proci csere , 8800 gt + chieftech 400W marad. szóval várom az ötleteket és a linkeket! Előre is köszönöm!
  • jAsOn VoOrHeEs
    Logitech X-530 esetén nagyon sok tulajnál jelentkező probléma, hogy pattog, recseg a hangfal villany felkapcsolásakor, illetve estefelé pedig ha a hangszórókat csutkára lehalkítod, akkor idegen nyelvű rádióadás szól a szatelit hangszórókból, amit nem fogsz tudni megszűntetni. További tapasztalatokat itt olvasgathatsz.
  • norbi56
    Winyót átteszed a msáik helyre és kész.
  • ZTM
    ha olyan hosszú mint a 8800 GTS akkor nehezen lehet csak bele szorítani me sok a vezetékXD:

Ilyen elavult gépet se látni minden nap XDXDXD
    szal a GS is csak épp hogy odafér:D
  • norbi56
    méne férne bele?
  • ZTM
    na én meglepődnék ha nem férne bé a videókari a házba XDXD
    elméletileg ez az asusos kissebb mint a többi féle 9600GT.:S
  • Solten
    Jónak tűnik. esetleg valmi jobb házat (CM Elite), Hyper TX2, 320-as Samu HDD, Samu 2253 LW.
  • ZTM
    na én azé sajnálok 35eFt 1 alaplapé legyen über szodzser is :D
  • Solten
    Dugd fel magadnak a biosz@rod.
  • ZTM
    nekem nem volt vele gondom tavaly nyáron mert még nyár eleje felé tönkrebaszódott a melegbe az alaplapXDXDXD úgyhogy a videókari nem sokat ment XDXDXD
  • Blekk Síp
    Jó, nekem is csak a nagy nyári melegben volt gondom, de tettem rá ventit, szval tárgytalan.
  • ZTM
    mi az hogy még?ha a Crysis megy rajta akkor semmi gond nincs vele.
  • norbi56
    nekem még 8600GTS-em van MSI passzív hűtés 6 órát Crysis Warhead-oztam vele ma dután és semmi túlmelegedés.
  • ZTM
    mihelyt megkapta má rossz is volt úgy hogy nem nála romlott el.
  • ZTM
    és nem!!! ventis hűtésű.
    am nekem is silentes a 7600 és 8óra játék se ártott meg neki.(tapasztalat)