Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.10.09. 19:27:31
[merlinw.org]
De a raktár készlet is szerényebb mert evégett viszik rendesen.
300K RTX 3070
200K RTX 3060
durván kb.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2021.10.08. 10:11:14
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
CLR: Noctua NH-U12S SE-AM4 AMD AM4 CPU hűtő - 27 380,00 Ft
MBD: ASUS TUF GAMING B560-PLUS WIFI alaplap - 58 150,00 Ft
RAM: 16GB 3200MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL16 (2x8GB) (CMK16GX4M2B3200C16) - 30 020,00 Ft
PSU: Enermax Revolution D.F.750W moduláris tápegység (ERF750EWT) - 42 320,00 Ft
SSD: 1TB Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD meghajtó (MZ-V7S1T0BW) 3 év garanciával! - 67 820,00 Ft
SSD: 500GB Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD meghajtó (MZ-V7S500BW) - 37 710,00 Ft
CAS: Fractal Design Define 7 Black táp nélküli ház fekete (FD-C-DEF7A-01) - 54 620,00 Ft
Összesen: ~500 000 Ft
- Aqua.hu árak, vannak kicsit olcsóbb boltok is, mint Oázis, stb. Én Aqua-ban bízom, de ez már a te döntésed:)
- VGA-t meg annyiért veszel és ott amennyiért és ahol találsz:)
Monitorból pedig elfogultan a Samsung Odyssey G7-et ajánlom, ami asszem 120k körül mozgott, mikor vettem, de a piac legjobb 1440p@240Hz/Gsync/FreeSync monitora.
[merlinw.org]
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Most a legolcsóbb 1660-as 250 ezer forint. Nem tudunk eladni játékos gépet, mert az emberek 1., Nem értik, hogy miért lett ilyen drága 2., Ha van pénze sem hajlandó 2-3-szoros áron videokarit venni. Szóval nálunk már egy éve a kivárásra játszanak, addig meg mindent kipréselnek a régi kártyákból. Én is most pakoltam össze magamnak egy új gépet, de a videokarit simán átraktam a régiből (R9 290X), mert full hd-ra még tökéletes, és én sem rajzolom a pénzt.
Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2021.09.25. 19:00:43
Mindenesetre szomorú az is, hogy ennyi pénzért gamer célra bárki is hajlandó belőlük vásárolni. Ott van mindenféle releváns statisztika mára már, hogy milyen arányban elterjedtek egyes modellek (pl. Steam hw survey és hasonlók). Abból ha látnák, hogy egyetlen gamer sem hajlandó 3-4x-es áron új VGA-t venni, akkor ott elindulna a futótűz (fejlesztők kénytelenek lennének vért izzadva optimalizálni, menne rajta a köreikben a lázongás, hatalmas pénzek forognának kockán a csúszó megjelenési időpontok miatt, és így tovább). Persze el tudom képzelni, hogy pont azok veszik meg ilyen áron is zokszó nélkül, akik örökké arra panaszkodnak, hogy nincs elég pénzük semmire... Lehet ebben valami logika <#whatever>#whatever>
Ha egyáltalán tud szerezni. Nekünk aránylag rendszeresen lenne szükségünk 5-10db ilyen-olyan kártyára, 3 különféle nagykerrel állunk kapcsolatban, és az elmúlt hónapokban szinte soha nem tudtak eleget szállítani. Az árak meg azért mennek felfelé, mert már ők is egyre drágábban tudják beszerezni azt az 1-2 darabot...ha egyáltalán.
Meg magát az EU-t sem értem. Az egésznek a létjogosultságához annak idején a fogyasztók érdekeit végtelen magasba emelő közös piac adta meg a társadalmi támogatottságot, akkor most mi az, hogy valami itt 4x annyiba kerül, mint az USA-ban? Értem én, hogy ezzel valakik jól járnak itt, de a hajmeresztő technológia és gyártásminőség silányító CO2 hadjáratuk, meg az önálló életképességek jeleit mutató tagállamok módszeres felbőszítése helyett foglalkozhatnának már a dolgukkal is végre.
Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2021.09.24. 20:31:25
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
Az ugyanis baromira nem OK, hogy egy GeForce GTX 1660 Ti 100-110 ezer Ft körül mozgott 2020 decembere környékén és azóta 1 db viszonylag meredek zuhanás után 250-280 ezer környékére állt be stabilan az ára (attól most tekintsünk is el, hogy ez azóta avult is és az RTX széria kijövetele óta ennek NAGYON le kellett volna mennie).
Álljunk már meg, +150%-kal SEMMI nem emelkedhet.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2021.09.22. 17:05:00
A gyártóknak az a célja, hogy minél többet gyártsanak. Ez nem krumpli, akkor is ugyanannyiba kerülnek az aktuális modellek, akár túltermelés van, akár nem. Tehát kizárólag a kereskedőket lehet hibáztatni, a gyártóknak semmi köze a magas árakhoz, sem a termeléshez, mert nem rajtuk múlik.
(Példa; én 340-ért vettem "scalper-tól" a Palit 3080-at (a harmadik legjobb értékelésű kártya a TUF és FTW3 után), a kapott számlán pedig 296 ezer Ft szerepelt)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.09.22. 15:33:27
[merlinw.org]
Ergo drágábban adják, több pénz folyik be.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Azt tegyük hozzá, hogy a chipgyártásban vannak prioritások. A nemzetvédelem, városinfrastruktúra és kb minden ami az élethez vagy életminőséghez szükséges az magasabb prioritásban van, mint a szórakoztatóelektronika. Ettől függetlenül, érthetően, amíg a kereslet nagyobb, mint a kínálat + drágul az alapanyag = emelkednek az árak is. Ez mindig így volt, teljesen természetes. Ráadásul a napokban kezd bedőlni megint a tőzsde, úgyhogy van nagyobb gondja is a világnak, mint a pistike gamer videokártyája :)
[merlinw.org]
Mondom én, hogy ennek sosem lesz vége.
Mindig jön valami.
Az elektromos autókhoz rengeteg csip kell.
De az egyéb fejlesztési ütemtervet is tartani kell.
Évente új proci, vga, alaplap, stb.
Jah, meg telefonok. Nagyon fontosak.
És akkor ott vannak az okosotthon tervek. Meg az egyéb elektronikai eszközök.
A csiphiány kompenzálására új gyárakat akarnak felhúzni. Amihez megint csak csip kell.
Úgyhogy a jó árakat sokáig el tudják húzni.
És akkor is kérdéses, hogy lesz elég kapacitás vagy sem. A másik kérdés, hogy lesz elég alapanyag vagy sem.
Mindig ki lehet valamit találni, hogy magasak legyenek az árak. Akik meg tudják venni így is a dolgokat, azok megveszik. A többiek meg nem érdekesek.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.09.20. 19:01:11
[merlinw.org]
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
[merlinw.org]
https://www.twitch.tv/sp1gu
Egyébként középkategóriás masinának teljesen jó. Mindenből középszar van benne, de a VGA feltolja a közép-felsőbe:) Én a tápot azért cserélném benne. Alaplap a célnak megfelel, microATX, 2 memória, 1db gen3 PCIe, M.2 slottal, szokásos Gigabyte fícsörökkel. A memóriáról nem sokat tudunk, az egyik HyperX a sok közül és gondolom az M.2 SSD is az alsó polcról van. A jelenlegi árakat tekintve még meg is érheti. Mondjuk én ülnék előtte egy órát, mielőtt kifizetem, de gondolom x időn belül visszaveszik, nem tudom most milyen törvények vannak.
Ha ezt ebben a pillanatban alkatrészekből raknánk össze 500k körül járnánk.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.09.02. 23:20:02
[merlinw.org]
Ha nem működik a linkje, akkor egy kék pöttyöt tesz csak ki az oldal.
Ott van az, csak meg kell találni a pixelt a kurzorral.

Pedig én ajánlottam volna a Logitech G910 német kiosztását, mert azon van Í betű is.
Mellé kell csinálni pár gyorsgépelős gyakorlatot. Ha nem nézel a billentyűzetre, akkor teljesen mindegy, hogy milyen a kiosztása.
Apámnak lett korábban megcsinálva úgy a G15, hogy az ékezetes betűk helyén lecsiszoltuk a festéket és áttetsző ragasztós fóliára nyomtattam az ékezetes karaktert. Fekete keret, az ékezetes karakter meg áttetsző. Így stimmelt a világítással. Mivel a festék szeret lekopni, így rá lett ragasztva simán egy áttetsző fólia.
Meg lehetne csinálni egy G910-zel is, csak nem biztos, hogy az ember egy 40 ezer forintos billentyűzetet szeretne mindjárt csiszolni.
Az meg már csak a Logitech és a többi gyártó mocsoksága, hogy nem gyárt hozzá többféle gombot. Vagy teljesen feketét, amit a vevő kedvére gravíroztathat.
Utoljára szerkesztette: Mozes, 2021.08.23. 16:44:29
Random Ducky
[merlinw.org]
gamer billentyűzetet vennék. Jól látom, hogy minőségi termék amely magyar kiosztású is egyben nincsen?! Razer-t se Steeelseries-t nem láttam. ASUS-t láttam, de azt nem vennék többet.
Köszi a javaslatokat!