53
Videokártya passzív hűtés
-
Inquisitor #53 Mint a másik fórumon mondották volt, van pár gyártónak (Asus, MSI, GigaByyte, Galaxy) passzív 9600GT-je vagy 9600GSO-ja. Bár inkább GT-t javasolnék.
Létezik HD4850/4870 passzívban is, de azt szallonasütésre és grillezésre jó. -
lammaer #52 Jó régi, nem is teljesen passzol a kérdésemhez, de inkább nem nyitok új topikot.
Szóval: momentán egy gyárilag passziv hűtésű Geforce 7600GT van a gépemben, és úgy néz ki áll egy kis pénz a házhoz. Mivel nagyon megkedveltem a csendes gépeket továbbra sem szeretnék porszívó hangú vieókártyát a masinába.
Tehát: van a piacon a 7600GTnél legalább 50%-al nagyobb teljesítményű gyárilag passzív hűtésű videókártya olyan 30-50K HUF ár környékén? Ha igen, melyik? -
#51 Inkább add el a halálba a sima 9600-ost, és ne hűtőt vegyél +6K-ért, hanem egy 9700-est, vagy egy 9600XT-t használtan. -
izb #50
6000ft itt Focus -
szabadoslajos #49 Mit tegyek erre: Shappir Radeon 9600 Atlantis 256 MB Mag:325 355-re mem:196-230-ra. Mi kellene rá hogy stabil legyen? A gyári passzív hűtés van -
#48 Sima venti 500-2000 huf.
Videókártyára hűtés 1000-10000 huf. -
#47 amit a VGA alá nyomnék VENTIT az mennyibe van? vagy csináljak én?
-
#46 hát az jó kérdés!vegyél olyan lézeres hőmérsékletmérőt...az nagyjából jó eredményt mutat! -
windly #45 az szép különbség!
ja amúgy néztem az 5700 ben már van hőmérsékletmérés
tényleg: mennyi a normális egyáltalán? A leadtek honlapján nem találtam infót róla( vagy csak nem vettem észre:))) -
#44 nekem az nvidiadriver méri! de felraktam régebbi drivert azzal mért46 fokot az újjal meg 56 fokot! -
#43 Ez a feature csak az egész új videokártyáknál létezik!
Szal ne is álmodj róla nincs benne az 5200-ban a cucc sztem... -
windly #42 hmm eszembe jutott még egy kérdés: van e olyan program amivel lehet ellenőrizni a videókártya hőmérsékletét? ( ha igen akkor honnan lehet letölteni?) -
Szamee #41 Hi! Én is valami hasonlóra készülök mint amiről most itt szó van.Van egy Radeon8500LE kártyám és 10perc működés után hullámos lezs a képe és elkezd futni, majd mindenféle zajok jelennek meg. Ez egyértelműen a hűtés miatt lehet??
Vettem egy zalman NB32J-t (tulajdonképpen a ragasztó miatt) és igy ragasztok rá egy CoolerMaster bordát ventivel. A probláma nálam is a csumpi lekaparása a proviról. Én most jelenleg bedobtam a fagyasztóba mert -20fokon elengedi ha minden igaz.
Ha valakinek van egy jobb tippje, örrömmel veszem! -
#40 akkor valamivel tééleg nagy ugrás számodra!
én egy geforce2 GTS/PRO-ról váltottam fx5900-re! -
windly #39 ok akkor asszem megoldom egyellőre a hűtést(kösz a képes megoldást!:)) mert amúgy nagyon jó eddig a kártya: látványossan felgyorsúltak dolgok ill. egyáltalán elindulnak. (ja előtte gf 2 mx 400 am volt....)
-
#38 pöpec megoldás! -
#37 Az bizony!
Lopott link:) -
#36 Ha jól látom az egy LANkártyáról letépet "hátsófedél"? -
#35 Egy ilyet alá,és semmi modding:) -
#34 mindig is melegednek de a gyártok nem adnák ki az ilyen termékeket ha fagyna a gép! -
space marine #33 Ezt aláirom én is!!!Anyosék gépébe tettem egy ilyet,/ inno3d / de szerintem nem elég neki a passziv hütés.Mondjuk még nem fagyott... -
#32 Jah és ezt a kártyát felesleges volt megvenned!szerintem
végülis elbírja de ha játszani probálsz valami jobb játékkal (HL2,Far Cry)amit kétlem hogy tudni fogsz...Elkezd melegedni!Ezt a VGA-t nem is érdemes huzni!
Bocs hogy ilyen válaszokat adok de ez az igazság!! -
#31 Ha minél gyorsabban tudod akkor cseréld le!melegszik mint atom! -
windly #30 sziasztok!
Most vettem egy leadtek geforce fx 5200 128 ramos kártyát aminek passzív hűtése van.
Kérdésem: van e valakinek tapasztalata a kártyával kapcsolatban? gondolok arra hogy kell e neki plussz hűtés biztosítani valamilyen módon?(és ha igen akkor mi) vagy elbírja a hűtőborda látni a feladatát rendessen(nem célom felhúzni meg ilyenek)
előre is köszi a segítséget -
#25 hi bios irasba kérnék segítséget -
#21 Igen, szép óvatosan próbáld elfordítani és úgy le kell jönnie. -
#19 Jó, nekem teljesen mindegy, úgyis mindenbe belejavítasz bármit írok... Kenje mindenki úgy ahogy jól esik! -
Borg #18 A harmadik és jó megoldás pedig, az hogy felpolirozod a hűtőborda alját a pasztával, ugyanis erre találták ki!
Az a paszta nem tömitőanyag, hogy annyit rá kelljen tenni, csak a hőátadás miatt kell rá. Azt pedig max kis mennyiségben szolgálja, ha sok van rajta, semmit sem ér. Úgy kell felpolirozni, hogy szinte ne is lássad a hűtő alján. -
#16 Próbáld ki! Milyen színű a paszta, milyen állagú? -
#14 Desztillált vízzel mit akarsz? :) Abban nem sok oldóanyag van :)
Hígító nagyon agresszív szerintem hozzá. Ha lehet akkor simán tőröld le, ha nem, tehát meg van keményedve, akkor valahog melegítsd fel és szedd le úgy. (Ne öngyujtóval) :)
Nemonddmár, hogy muterodnak nincs körömlakklemosója!? -
#12 Sebbenzinnel, acetonnal, vegytiszta alkohollal. -
#10 2 módszer van:
1. egy borsónyit a közepére pöttyintesz és majd szétterül amikor ráteszed a bordát.
2. vékonyan egyenletesen valamelyik felületre (praktikus inkább a GPU ra) aztán mehet a borda.
Nincs különösebb veszélye, csak össze vissza kened magad, ha nem vigyázol. Ami kifolyik esetleg, azt fültisztító pálcikával könnyű leszedni. -
Meetal #8 Szasztok! nekem inno 3D Radeon 9200 as karom van
passzív hűtés és bazi módon melegszik a borda könnyen levehető. mien hűtést érdemes rátenni? (egyenlőre nincs jobb karira lóvém:(()
Konfigom: Asrock K7S8X 1.9 2200+@2400+ 512 ddr400(333) radeon 9200 -
#7 Szerintem csak a random keresgetés marad, mivel nem normál keresleti termék. Ha nem akarsz sokat utazgatni és gyalogolni, és esetleg pesti vagy, akkor ajánlom a Műegyetem környékét, a Stocek, Bartók utak környékét. Minden sarkon van egy bontó vagy üzlet. -
szucsati #6 Én nem rég szereltem át a Voodoo3momon a hűtést. A Zalmannak lehet mostanában két chipsethűtőjét kapni, mindkettő nettó 1000ft alatt van.
A kisebbiket (ZM-NB32J) tettem én rá, ez valami 890ft+áfa. Egy PCI helyet elfoglal ugyan, de a gyáró V3 bordához képes ca. -10°C a chip. A rögzítő pöcök, amit hozzá adnak nagyon vacak, <B>viszont</B> van hozzá két komponensű ragasztó! Én is ezzel tettem fel, mert féltem, hogy leugrik a borda. (Bár lehet, hogy a luk túl nagy a kártyán, mert több pöcökkel is próbáltam).
Így néz ki
www.amp.hu-nál lehet kapni, meg pixel.hu-nál is, meg elég sok helyen. Ennyit bőven megér! Én a nagyobb testvérét (ZM-NB42J) tettem a chipsetemre is, sokat csöndesedett! Sajnos az +2 PCI helyet foglalna. -
#5 érdekes kérdés, mert van olyan gyártó aki gyárt aktív hűtés nélküli kártyákat, ha ezek azULTIMATE kártyák nem sülnek meg, igaz ezeken nagyméretű hűtőbordák vannak -
echo #4 Talán még egy régi bordát fellelek, ha mégse van valami bontó szerű ahol hozzámvágnak egyet?
Ezt a hővezető ragasztót hol lehet venni? Random számtek bolt?
-
#3 Hát nem is tom. A Ti4200-m bírta vagy 12 órát hűtés nélkü, azt maghalt szegény :((( -
jani1191 #2 Há ez nagyon egyszerű kell rá egy borda pl régi 386-ba volt proci hűtés csak egy kis hővezető ragasztóval rányomod ennyi bőven elég lesz. -
echo #1 Sziasztk, egy régi TNT2 van a gépembe ami a célra amire használom ok, viszont azt vettem észre, hogy az ő kis ventije az egyik legnagyobb zajforrás a gépemben :)
Azon gonolkodom, hogy ha egyszerüen lehúzom a ventit vajon megsűl? Hogy tududom eldönteni, hogy túl forró e?
Ha kell rá valami a venti helyet, mit rakjak rá, nagyon olcsón?