Hova süllyed a DOLLÁR?

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shaman
:-))))
Akkó mégegy káérdés. Angolok át fognak állni valaha euróra vagy maradnak szokásosan konzervatívok,s maradnak a fontnál?

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

FREAK
szerintem mi csalunk 😄DDDDDD

Riszpekk

Shaman
Én csak aztat nem értem,hogy most USA gazdaság elég stabil,meg erös,Európában meg pang,alig 1-2%-os növekedés például a Németeknél is,akkor mi fenétöl ilyen erös az euró a dollárhoz képest?

Dzsini
naay, lesz nagyon szép EB (eurodollár, EuroBucks), és eljön tényleg a Cyberpunk világ :o)
vagy lesz YenEuroDollár, vagy DollárYenEuro, vagy... (aztán kína szétcsap köztünk :o) )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
õk bevezetik az AMERI-t 😄DDDDDDDDDDDDD

Riszpekk

Shaman
Na akkor USA népek mikó térnek át EURO-ra?

Dzsini
az hogy a dollárhoz képest mennyi a forint, az a dollár:euro-n is múlik ám 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
na jó, még egyszer legyen 220, aztán megerõsödhet a HUF 😄

Riszpekk

FREAK
vesszen a forint 😄DD

Riszpekk

Dzsini
inkább hajrá forint, akkora zuhanóban van megint...

FREAK
már kúszik felfele, hajrá dollár!! 😄

Riszpekk

http://index.hu/gazdasag/vilag/usa040109/

Dzsini
meg a forint árfolyama az eurohoz van "láncolva" - mozoghat plusz-minusz valahány százalékot 😊 (múlt évben volt sáveltolás is, fel is hördültek néhányan miatta...)
az exportõr népség szereti a gyenge forintot, aki importálgat meg végfelhasznál (kiskereskedõ) az nemszereti a gyenge forintot... sajna nem lehet egyszerre mindenki boldog 😊

nekünk azért "nem számit" hogy az euro erõs, mert az export nagyrésze (több mint háromnegyede) oda megy, tehát a bevétel is eurobol van

Dzsini
az euro bitangerõs, és a forint az eurohoz van kötve, így hiába 'gyenge' a forint (HUF/EUR 260 felett), a dollárhoz képest még így is erõsnek néz ki... amúgy volt 300 felett a dollár/forint 😊) és ne lepõdj meg, lesz 200 alatt is szinte biztosan... (aztán persze ez kutyavacsorája, de ezt gondolják sokan)

a gazdaságok nagyságát mindenesetre jelzi az árfolyam

usa 270 millio ember, eu 330, szoval mindenképpen az erõs dollár volt irracionális

FREAK
mióta én figyelem, azóta 210-220 volt az átlaga, szal nekem most nagyon gyenge 😊

azelõtt meg a Forint is máshogy állt, de ez nekem már magas

Riszpekk

Dzsini
nem most gyenge a dollár, nemrég volt nagyon erõs - átszámítva még anno amikor az Euro ECU volt (ez így túlzás, de mondjuk) akkor a képzelteberi Euro😄ollár árfolyam volt 1,70 körül is... a mostani 1.25 sokak szerint csak a dolgok rendezõdése megfelelõ irányban.

FREAK
hát megvan rá az esély....

Riszpekk

Loál János
Ezt már MOST megszívtad. 😄

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

FREAK
még mindig nem tom, hogy MOST váltsam be az összes dolláromat, vagy phenjek, mert lesz még 220+? 😊

Riszpekk

Pheel
Majd jön a következõ világválság, hogy attól koldolunk (szó szerint) 😊
egy utolso és ki vagy képezve amennyire lehet 😊

http://www.fn.hu/cikk.php?id=3&cid=71189

http://www.fn.hu/cikk.php?id=15&cid=66996

itt van mégegy

gondoltam nyilvánvaló 😊 ha nincs fogyasztás, akkor nem nõ a termelés = csökken a gazdasági suly = csökken az árfolyam 😊

FREAK
thx de öööö izé

azt látom, hogy az amerikaiak sokat költenek, de engem konkrétan a dollár árfolyama és azzal kapcsolatos jóslatok, tippek érdekelnének (az összefüggés meg nekem nem esett le) 😊

csak mert ilyen szar nemtom mikor volt utoljára

Riszpekk

lényege hogy egyre kevesebb az opcionálisan elkölthetõ jövedelmük az embereknek, mivel az igényszint nõ

http://www.fn.hu/cikk.php?id=4&cid=72193

olvasd el ezt

Galy
sztem dobasd át a Pol.-ba, ott rengeteg az okoska....

:-D
FREAK
Van valaki, aki vágja a témát?

Riszpekk

Galy
ködösítés, homályosítás... :-D
Galy
"A valutaunió GDP-jének kétharmadát biztosító Németország kormányzata nem tart a túlzottan erõs eurótól és gyenge dollártól. A német gazdasági minisztérium szóvivõje, Andrea Weinert elmondta, hogy figyelni kell ugyan a dollár euróhoz viszonyított árfolyamát, aggodalomra azonban nincs ok, írta a Bloomberg.

A dollár gyengülése ezután a kijelentés után kezdett gyorsulni..."

Tikal
ááá, a háboru az oka 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

FREAK
Tudom, ennek a polban a helye, de ha oda nyitom, abból csak flém lenne...

Meg amúgy is csak úgy "ÁLTALÁNOSSÁGBAN" érdeklõdöm. 😊

Szóval? Mi ez a nagy zuhanás?

Riszpekk

← ElőzőOldal 3 / 3