15
Inno 3D Geforce 2 Ti Gond!
  • Wanax
    #15
    Ez csak amolyan potkartya volt, szal van masik, de kosz!
  • steweee
    #14
    ahh.hát akkor új kareszt kell venned.nincs más hátra.az én kártyám éppen eladó, már egy hónapja lassan hogy meghirdettem az aprón, de a vírusinvázió miatt minden emilemet törölte a norton.ha gondolod még megvan, nem adtam fel új hirdetést. 9.000 kipróbálás után vihető, miskolcon.
  • Wanax
    #13
    tob gepben is kiprobaltam, mindenhol ugyanaz, szal biztos, hogy a kartya a hibas.ez meg olyan alkatresz, hogy szervizbe hiaba viszed, nem tuggyak megcsinalni, gar meg nincs ma ra, szal marad az hogy semmi, kiszogelem a falra, vagy mittonen. mindegy. koszi mindenki!
  • steweee
    #12
    nekem is gef2ti-m van, inno3d 64ddr, és nagyon meg vagyok vele elégedve 2 éve, annyira lehetne húzni mint egy asust vagy leadtechet,de csak simán járatom.minden driverrel működött.szóval ha csak pont nem fogtál ki egy hibásat(akkor valószínűleg a ram)akkor másütt kell keresni a fagyás okát
  • steweee
    #11
    ue volt 3 éve memóriákkal, amikor is folyamatosan visszavittem a rossz memóriákat, mert pl crc-sen írt cd-t, vagy fagyott, de csak ritkán produkálta, nehéz volt kimutatni, és az egész széria hibás volt, cserében meg abból tudott csak adni.vagy 3x fordultam, mire mondta hogy várja egy hetet, akkor kapnak új ramokat.a boltosnak meg az a jó ha nem kell vele foglalkozni.vagyis egyszerűbb ha rossz egy cuccod, kisütöd úgy ,hogy ne pörkölődjön meg a felülete,ő berakja egy gépbe tesztelni, ha egyáltalán nem működik, az a jó, garba egyből ad helyette másikat.na, csak oda akarok kilyukadni, hogy már annyira összetettek ezek a dolgok, hogy soxor nem lehet elsőre tudni, hogy mi is az oka.persze gyanakodni lehet, mit érdemes először megvizsgálni és soxor bejön,de biztosat csak akkor lehet mondani vmiről, ha az adott alkatrészt másik gépbe belerakva ugyanazt a hibát produkálja, illetve az eredeti gépből kivéve egy másikat a helyérerakva nem produkálja.vagyis nem biztos hogy a videokártyád a rossz, csak akkor lesz az, ha egy barátod gépébe rakjátok(vagy szerviz, de jobb a haver)és ott is lefagy.ha ott jó, akkor másütt kell keresni a hibát(pl nekem a "szakemberek"azt mondták, hogy rossz a tápon, nem jól adja le az áramot, nem folyamatosan,néha kihagy, és az okozza a ritkán előforduló lefagyásokat, meg hogy 300watt kevés egy középszitű gépbe).próbáld meg utána a kábelcserét, mert még talán az a legegyszerűbb és a legkisebb szerelést igényli.utána próbáld ki hogy monjuk csak 1 vinyó 1 cd van rákötve az alaplapra, mert lehet hogy a másik hibája okoz vmi üzemzavart(nem valószínű, de sosem lehet tudni)aztán ha jó úgy akkor csere.és így tovább.igazából csak akkor lehet egy alkatrészről azt mondani hogy semmi baja, ha egy másik addig tökéletesen működő gépbe berakva kifogástalanul működik tovább.ha mindent leteszteltél(nekem már volt ilyen)és még mindig rossz, akkor alaplapi hiba.meg régebbi típusú gépeknél(2-3 év vagy afölött)előforul olyan is, hogy különböző gyártójú alkatrészek nem hajlandóak egymással működni.
  • steweee
    #10
    volt már hasonló nekem is , de már jó régen, még a voodoo2-es időszakban.én egy dolgot tudok tanácsolni.senkinek a hozzászólását(nem csak itt)ne vedd kézpénznek, mert halálra fogod idegesíteni magad mire újra jó lesz a géped.én már végigjártam az utat.két éve mikor abit kt7-es alaplapot vettem, megmagyarázhatatlan okokból fagyott vagy újraindult.a sok "szakember"mind azt mondta hogy a gépemnek semmi baja, a windóz miatt(xp volt már akkor, ezért nem hittem nekik, a me az valóban sokat fagyott anno)mikor oldalakon láttam hogy a kt7 gyárilag vacak, vissza akartam vetetni hogy rossz, napokig jártam vele a szervizbe, mert csak néha produkálta a hibát.végül kicserélték ráfizetéssel egy kg7-re,ami ugyanúgy szar volt, de előbb erre rá kellett jönni, mivel az összes többi alkatrészre gyanakodott mindenki, hiszen a kg7 már nem kt7, és az egy nagyon jó, megbízható, kiforrott alaplap(a kurva ****)utána csere, msi 746f ultra, jó egy darabig, aztán nem.idegbaj megint, hurcolászás, röviden, most már semelyik alkatrésznek nem volt baja(egyenként tesztelve)hanem az összekötő kábel volt picit megtörve az előző sok cserélgetés/szereléstől.pedig külön letesztelte a NAGY"szakembe", és visszaadta azzal hogy jó, annak semmi baja.(fasszopó köcsög az ilyen!)2e ft-ért vettem két új ata100-as kábelt, és láss csodát, azóta(több mint fél év)kifogástalanul működik a gépem, tán le is fagyott vagy 2x azóta mikor véletlenül játék alatt megnyomtam a windóz billentyűt
  • Wanax
    #9
    nah eltelt mar egy kis ido utolso komment ota. Fejlemeny: semmi! Próbáltam a regi 635-ös drivertol kezdve a legujabbig, de semmi eredmeny. kb 18-20 felevel. Volt ugy hogy elinditottam a jatekot, es egybol fagyott, volt ugy hogy jacottam egy orat vele, es utana. Az a szar, hogy semmi rendszer nincs abban amit csinal. Kicsikozodik a kep, es lefagy az egesz. Es tokmindegy, hogy 16 vagy 32 bit, fast write vagy nem...Ha valakinek lenne meg 5letete, annak orulnek. Kofi..
  • M@TriX
    #8
    Első lépésként mondom próbáld ki, hogy 16 bitre leveszed... az a leggyorsabb. ;)
  • Wanax
    #7
    Köszi a tippeket. Túlmelegedés szerintem kizárva, mer zsir hideg beszerelve a kártya a gépbe, windóz bebootol, aztán elinditok valami játékot és azonnal befagy, meg meghal. igaz hogy más driverrel még nem próbáltam, hanem csak a legujabb detonatorral.
  • fm
    #6
    ha a vga procija melegszik túl,akkor kimerevedik a kép,ha a ram ,akkor színes becsíkozódás jelentkezik,össz-vissza (ált. a kép középpontja felé)
    nálam..
  • M@TriX
    #5
    ezt mondom én is, ilyennel sokszor találkoztam. Persze lehet túlemelegedés is, ugyanis pontosat az tud mondani aki ért hozzá és megnézi. A "távgyógyítások" ritkán hatásosak...
  • bp
    #4
    Ez nem túlmelegedés. Ha melegszik a proci a kártyán az abban jelentkezik, hogy kimerevíti a képet. Ha szokatlan dolgot csinál - ilyen pl. a csíkozás és lefagyás az egyértelmüen illesztőprogram probléma. Nekem Siluro Ti4200-am van, volt vele hasonló. Egy detonatornál jött elő, driverinstall és a probléma megszűnt! Az eredetivel sohasem csinált ilyet.
  • NeoMaN
    #3
    Sztem meg egyértelmű túlmelegedés...
    Meg kellene nézned, hogy forog-e a karin a venti rendessen. Ezenkívűl kapcsold ki a bios-ban, az agp fast writest...
  • M@TriX
    #2
    ezért talán nem kellett volna új topic-ot nyitni. ;)

    Na várjunk csak. Ha jól értem, a képernyőn amint megjelenik a csík egyből lefagy. Semmi igaz?
    Ha igen, akkor ezzel a hibával már sxor találkoztam. Driverhiba.
    Tölts le egy új drivert vagy éppenhogy rakjál fel régit. Attól függően milyen van fennt. a 30.82-es, sztem a kártyádhoz ideális lenne.
    Átmeneti megoldásnak be szokott válni, ha a színmélységet 32-ről 16-ra leveszem...
  • Wanax
    #1
    Fentebb emlitett kartyam erdekes: 2D-ben tokeletesen mukodik, de milyet elinditok vmit 3Dalkalmazast (D3D, es openGL is), egy pillanatra beugrik a kep es utana csikos lesz es lefagy az egesz. Latot mar vki ilyet?