Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kbx
Hát ha elõbb szolsz<#vigyor><#hawaii><#bee1>

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

Seaweed
Johat "nem olyan amilyet akartam" 😄 Ajandek lonak ne nezd a fogat 😛
En orulok neki hogy kaptal, legalabb jo kepeket tudsz feltenni...
Tenyleg nem vesz valaki egy Minolta Dimage 7i-t jopeze? <#vigyor3>
akarok egy Dynax 7D-t vagy egy Canon 350D-t 😉
kbx
Ja, nekem mondod; bár nem olyan mint amilyet akartam de jó ez is.

Seaweed
ideje volt mar... <#hehe>
kbx
laptam bameg, KAPTAM😊)

kbx
Ami nem fehér az mind gyári..
szerintem jó!

Seaweed
<#taps>
kbx
Igen😊)))))
Pontosabban laptam...

Seaweed
Nezegetem a kepet..az oldalan az a spoiler imitacio eleg gagyinak tunik... (gyari az ajto mogott-kuszobnel)
Seaweed
Jol nez ki! Nah miva vettel fenykepezogepet?! Ez az eddigi kepeid kozul a non+ultra 😄
kbx
Mi ez a pangás???

Na így állok most a Mazdával...

kbx
Folia, nem volt egyszerû felrakni, megszenvetem vele😊)

Mi, a polir sem segít rajta??

kbx
Hát pedig az lesz!<#beka3>

Seaweed
Seaweed
<#nyes>
geronimo77
<#eljen>
Ablakkeret fólia vagy festés?

Már szinte biztos hogy nem viszek makettet Gárdonyba. Ez a rohadt RX-7 nem akar fényes lenni. Nem tudom miért. Már 5 réteg lakk van rajta és foltokban bemattul.

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

modellmaker
csak ne fesd be atomra feketével 😊

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

kbx
Itt egy kép a kész Buickról:
már csak a panelvonalakat kell befuttatni és kész

kbx
Megiszol egy párat, aztám már úgysem érdekel hogy milyen lesz a makett😊)

kbx
Fiftiszent😊)

LSL
Most iszunk vagy makettezünk?😄DD Mer ha iszunk akkor már rendesen!

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Seaweed
jah lehet
😄DD min 4 cent Jagermaister es no problem.. 😄DD
LSL
ÁÁá nem matrica, nézd meg pl a fehér kööket, sokkal vékonyabb lenne ha matica lenne. Amúgy eddig még csak szívtam tûvel... ha nagyon koncetrálok mindig megremeg a kezem.

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Seaweed
de ha nem (lehet az is), akkor tuvel pl.
Seaweed
szvsz matrica
LSL
Mi a fenével tudta így kifesteni a mûszerfalat?<#fejvakaras>

Glpetyus
<#guluszem1><#csodalk>

Seaweed
Nah ezt kell nekem 35-ben elkeszitenem!

nahde 72ben azert ez mar durva!!<#wow2><#guluszem1><#wow2><#guluszem1><#wow2><#guluszem1>

Seaweed

erdekes festes egy erdekes gepen...sot meghokkento!

(Naci nemetorszagban szuletett, de csak rajzasztalon "letezo" gep, a zsido allam felsegjelevel, es szinsemajaval!)

bal alul detto...

<#wow2>

Seaweed
Doglodik a tapik!

Erdeksseg kezdoknek:

geronimo77
Egy darabig kint volt a polcon, mert maga az autó tetszett (Koening Porsche 928)
Aztán festék teszt lett. Azon a kasznin próbáltam ki a színeket, meg a festéket fújás elõtt

Seaweed
Suru a festek, vagy keves a nyomas. (2 bar ajanlott ez alatt nagy rutin kell, de nem mondom hogy nem lehet festeni 1 barral, mert lehet.)
Pisztolyos festeshez mindig higabb festek kell mint ecsethez.

Meg kell tanulni! Az emlegetett cikkekben is volt errol szo. (Nah egyszer nagyon raeros hangulatom lesz bescanelem oket 😛...de azert anyira ne remenykedjetek...inkabb google.com es tele a net hasonlo temaju irasokkal! igaz foleg angolul..de azert van magyar annyag is!)
Jagi
szerinted? 😄

LSL
😊 mi lett azzal a makettal?

geronimo77
Nyilván kísérletezni nem a maketten kell!
Ott maximum elronthatod azt amit már kikísérleteztél.
De ha nem tudod hogy hogyan kellene vagy nincs benne gyakorlatod akkor valami mûanyag darabon kell próbálkozni elõbb.
A leglesõ makettemnél én is így rontottam el a festést. Fújtam a spraybõl ahogy jön. De mire körbeértem az autón kezdett megszáradni és más árnyalata lett, na erre én még fújtam tovább hogy ugyanolyan legyen mint másol és elõbb útóbb olyan vastag lett a festék hogy szinte egy rétegbõl eltakarta az amúgyis vastag vésett (1/24) es panelvonalakat. és meg is folyt. Persze a végée mindenhol ugyanolyna színû lett. (de kevesebb festéktõl is az lett volna)

LSL
Hát EZ az ami miatt nem szeretek próbálkozni a festési módszerekkel. HA valami nem úgy megy mehet a kukába az egész. Mondjuk jobb lett volna valami régi maketton v nagyobb mûanyag felületen kipróbálod Elmör De ott meg lehet máshogy hat...

modellmaker
Lefújtam reggel a Chevyt. Még szárad pár napot aztán polír és megmutatom milyen lett.<#zavart1>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

geronimo77
Szerintem vegyél egy újat. Ennyi baszakodást nem ér meg.

modellmaker
aha. így jobban belegondolva ez valószínûbbnem tûnik

Jagi
Köszke!

kbx
Szerintem meg sûrû volt a festék...

kbx
Lemosod szappanos v. mosószeres vízben és már jó is!!

Lt.Balu
Uccsó kettõnél lemaradt egy enter sry:/

-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --

Lt.Balu

-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --

modellmaker
Szerintem túl nagy volt a nyomás. De kíváncsian várom a többiek verzióját is. 😊

Jagi
Hali, ha letolod a kasztnitf.olajjal, utána mit kell csinálni vele, hogy festeni is lehessen?

geronimo77
<#eljen><#eljen>
Én is megvenném ezt a matricát ha lehetne még kapni. Ez az egyik kedvenc autóm. van belõle 3. meg megvan a '97-es és '98-as verzió is

Hoppsz!
A ma az tegnapra vonatkozik!<#vigyor>

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

Mindenkinek jó éjt!
Ma nem voltatok valami aktívak!!
Én meg a következõ héten nem leszek, szóval bye-bye 1 hétig!!<#wave>

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

Hja, én meg ma a Tomcattel bajlódtam. Ugye le kellett volna szednem a festéket, de amikor elkezdtem (bár ne kezdtem volna) még nem sejtettem, hogy a festék milyen makacs. Azzal a higítómmal próbálkoztam ami a kis pixisem alját kimarta, de bezzeg a festéket alig akarta leszedni, 1 óra alatt nem tudtam a gép negyedén sem leszedni a festéket!!! Hát akkor döntöttem úgy, hogy leszarom milyen lesz a festés, majd megpróbálom a matricákkal eltakarni (na persze ahol gázos volt ott leszedtem, csak nem mndenhol). Aztán fújtam egyet, miután kimaszkoltam nagyjából a kabint (az is jó kis fél órás sziszifuszi munka<#levele>) és egy újabb jelenséggel találkoztam, ami nagyon bosszantó!

Miért történt, hogy a fújás közben a fújó kör melett végig kis festékcseppek repkedtek??? Most úgy néz ki egy-két helyen a gép, mintha festés közben megázott volna és kis pöttyök vannak rajta, amik talán a következõ fújásnák eltûnnek. ARRRGGGH!<#falbav> Ez nem az én napom!