Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kbx
Talált süllyedt😊) Regény..

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

kbx
Azért ennyi mert ritkán foglalkozom a csörömpökkel...
Van egy készülõ SWS-em is azt is mindjárt felrakom..

Punkerwork
ilyenem van, csak nem a 30-as géppuskával, van 1 rendes meg 1 roncs 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Seaweed
Nem lehet oket osszehasonlitani hisz az egyik flottavedelmi vadasznak keszult a masik meg nem frontvadasz vagy flottavadasz(Su-27 or Su-33) amivel osszelehetne merni.
De ha tegyuk fel veszunk egy adott allapotot, (mert fejlesztesek utan mindenkeppen az F-14 fele dol a merce a modernizalas utan), akkor is nehez a dolog hisz a Mig-29 legfokeppen vadaszrepulo minimalis foldi csapasmero potenciaval, mig az F-14 kizarolag vadaszrepulo. (kesobb a modernizalasok soran igencsak beelozott, hisz kapott precizios csapasmero potenciat is tobbek kozott)
De ha csak a ket gepet mint vadaszrepulot vesszuk gorcso ala akkor mindenkeppen a Mig-29 a jobb, mert menoverezo kepessege es toloero tomeg aranya jobb mint a Tomcatnel. Ellenben ha veszuk a fegyverzet-et is akkor meg a Tomcatnel az adu, hisz van(volt) neki egy AMI-54 Phoenix raketaja, ami igaz hogy erosen manoverezo legi cel ellen semmit sem ert, de 150km+ hasznos inditasi tavolsaga egyedul allo volt (ugyebar ezt a tamado orosz bombazok ellen terveztek). De ugyan igy volt neki AIM-7 Sparrow raketaja melynek a fejlesztett valtozatai igencsak utokepesek voltak. Ellenben sokak tevhitevel ellentetben az AIM-120 AMRAAM raketat nem rendszeresitettek a tipuson, bar a probak lefolytak. Igy maradt meg az AIM-9 Sidewinder ami kozelharc raketa es annak a verziojinak nagyreszevel szemben a 29-es sisakcelzo+R-73 raketa prasotasa magasan..soot toronymagasan folenyben van! Szoval lehetne sorolni meg..de ezekbol is latszik hogy "balgasag" a ket tipust osszemerni..talan az F-14-est az orosz Su-33-al "kellene" osszemerni..de az se lehetne soha autentkus hiszen olyan soha nem fordulkelo hogy egy konfliktusban csak egy adott ket gep merje ossze erejet/tudasat+a pilotak tudasat (ugye nagyon komplex ez)...hanem doktrinak-rendszerek komplett hadseregek allnak egymassal szemben, minden hatter tamogatasukkal mogottuk!
De ha csak tegyuk fel, teljesen elmeleti sikon gondolkodva oszseresztenenk az amerikai es orosz gepeket 1 az 1 ellni legiharcban, meggyozodesem hogy az orosz gepek komoly elonyben lennenek, az esetenkent sokkal jobb manoverezo kepesseg es a gepek tulajdonsagai miatt.
De mint mondtam nem szabad az ilyen osszehasonlitasoknak helyt adni hisz ilyen esetek soha nem tortennek meg elesben.
kbx
Willys Jeep by Tamiya.

DJ Skyline
seaweed ilyen hosszú szakmai elemzést ír a #19735-re,vagy eltûnt?<#szomoru1>
na nem baj majd máskor megkérdezem tõle!😄

DJ Skyline
és eredetileg ki a gyártó?
4 éve?jesszusom!😄DD
az eddigi leggyorsabb makettem az fél nap volt festéssel együtt!😄DDDDDD
na jó akkor még kicsi voltam...

kbx
Saját, Velencén csináltam a nyaralónk erkélyérõl...

kbx
4 éve csinálom, és még nincs kész😊)
De igy is benne van már 11-12K-ban: Esztergált lövegcsõ, fotómaratott feljavító!

DJ Skyline
te hol szoktál fényképezni?saját kert,vagy ki mész valahova?
ez is jól néz ki!<#eljen>

kbx
Mig 29 UB
ezt még panelezni kell aztán egy lakkréteg és jó lesz!

DJ Skyline
mennyi idõbe telt megcsinálni?

kbx
Kösz!<#puszi>

DJ Skyline
nincsen kritika...jól néz ki,így semmi hibát nem látok rajta!😄D
<#eljen>

kbx
Valami kritika??

DJ Skyline
annak ellenére,hogy nem szeretem az "afrikai" festést,egész jó lett!<#eljen><#eljen>

Seaweed
<#worship><#eljen><#worship>
DJ Skyline
téged mint szakembert kérdezlek...múltkor BF2 topikban kissebb vita alakult ki,hogy melyik a jobb gép a MIG-29 vagy az F-14 Tomcat...tudom nem szereted a Jenki gépeket,de te mégis konyítasz valamit ehez...Én meg csak teljesen laikus vagyok,pláne a MIG-29 terén!😄DD

kbx
Na itt van néhány kép a Tigrisemrõl!
Még nincs koszolva...

Seaweed
De teny hogy a legjobban annak orulnek ha kecskemeten lenne ilyen szinvonalu rendezveny...amit nem is ertek hogy mostanaban miert nincs (regen volt sok a tiszti klubban)...hisz az orszag (harci)repulos fellegvara vagyunk..
Nah mar mas nem vigasztal, csak az hogy lesz iden repulonap..ott kint szoktak arusok lenni...(bar ez meg se kozeliti a kulfoldi repnapok "bazarsorat"...sajnos ez tapasztalat..)
DJ Skyline
nekem 3 óra lenne akár kocsival akár vonattal!😄

DJ Skyline
ja nem olcsó...de minõségit kapsz azért az árért...

Seaweed
Hat szhely nekem pont anyi ming mosonmvar...
Seaweed
BP-re meg elmennek...az nem gaz...kozel van...
Szombathelyen is rendezhetnének 😊

Seaweed
Mennek en is...igaz nem mint "resztvevo"..hanem csak mukedvelo nezelodo/vasarlo...de nem engedhetem meg magamnak ez van...
Raadasul aprilisban...nekem akkor aztan nagyon nem jo...munka miatt...nyaron van idom ilyennel foglalkozni.
Seaweed
34K <#wow2>

kbx
Én tuti megyek jövõre is!

DJ Skyline
nem igaz,miért nem lehet Budapesten rendezni egy ilyet?

Seaweed
Banyek ezek a makettversenyek/kiallitasok/borzek mindig tolem olyan tavol vannak megrendezve...ez is az orszag masik fele...autoval is min 10K megjarni..es akkor meg venni ezt azt...ahh <#shakehead> pedig szivesen elmennek meg megnezni is..
Seaweed
Tegnap kimaszkoltam cuccot, most varok holnapig hogy megjojjon pisztolymoso folyadek..mert az most nincs..es nem akarom amortizalni a retuspisztolyaim...
Holnap megjon..festem is 😉
Seaweed
62 uzenet! oh jeeaah<#vigyor3>
geronimo77
MEGHÍVÓ!

Tisztelt Makettezõ Barátaink. Nagy szeretettel meghívjuk Önöket, Kedves Családjukat és Barátaikat a 2006. április
22-23-án tartandó,
X. Jubileumi Nemzetközi Makett Kiállításunkra és Versenyünkre.

Helyszíne: Mosonmagyaróvár

A szokásos több mint 40 versenykategórián kívül, 2006-ban a következõ kiemelt kategóriák várják a versenyzõket.

- Star Wars figurák és jármûvek (30 éves a Star Wars)
-a II. világháború afrikai hadszínterének szárazföldi jármûvei,
-a P-47-es repülõgépek a világ légterében,
-híres személyiségeket megjelenítõ figurák,
-az 1956-os magyarországi eseményeknek emlékét felidézõ jármûvek.
- a 20 éves magyarországi Forma I. tiszteletére Forma I-es autók a kezdetektõl napjainkig

2005-ben 15 ország makettezõi tisztelték meg több mint 1500 versenymunkával rendezvényünket. Nagy örömünkre sok kiállító is megörvendeztette az ide látogatókat.

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

DJ Skyline
sg bug...amikor 2x megy be 1 kommentem(mint a #19713-es),akkor valaki "kilökõdik"...nem tudom mitõl...

<#fejvakaras>

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

Az elõbb írtam, hogy nekem a fekete Playboynyuszis van meg ,de ez nem jelent meg, akkor azt lökted ki??<#ejnye1>

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

Hogy érted, hogy kilüöktél???

Szépen leselejtezték!

DJ Skyline
hoppá valakit kilöktem...sorry!😄

DJ Skyline
egy idõ után sajnos minden gép a "temetõbe" kerül...Tomcat-ek alól sincs kivétel!😞(

DJ Skyline
még NASA tomcatet is találtam!😄
Meg a Playboy nyuszis fekete tomcatet...

DJ Skyline
Nem...szvsz szar...demót kipróbáltam elég is volt!😄

A legjobbak talán a milleneumi meg az ilyesmi gépek, mert azoknak általában valamilyen érdekes festése van.<#eljen>

DJ Skyline
jaja tomcat fan vagyok!😄D
van vagy 170 megányi képem,videóm...
század festések,századok logói,századonkénti tomcat képek...összesen 41 század,beleértve a már hadrenden kívüli,hadrendben lévõ,teszt,top gun,stb századot!😄DD

Juicedel nem játszol vagy játszottál???

Ötletes!

Nekem elõször egy utasszállítót vettek a mamámék még talán 10 éve. Persze lehet, hogy azt hitték, hogy fémbõl van, de ez mûanyag volt, nem tudom, hogy milyen fajta és, hogy ki gyártotta, mert már a gép sincs meg, aztán meg unokatesóméktól kaptam egy revell 1:144 Tomcatet és megindult a makettezés!! Elõször a szentgotthárdi makett klubban, aztán már csak egyedül. A klub azért talán jobb volt, mert láttam mások, hogyan haladnak és én is haladtam, persze akkor még hétközben is volt idõm. Aztán amire pont Szhelyre kerültem, addigra megszûntek a boltok meg a klub is (ha volt)

DJ Skyline
jaja téli stuka...IL-2 Sturmovik adta az ötletet..

DJ Skyline
Jaja,méghozzá ez is tudja állítani a szárnyát...
Utasszállítóm nekem is van...egy szép nagy Böing' 747...az is sejelt!😄DD
"sajnos" a maketteim nagy része még fiatalabb koromban készültek,amikor még nem tudtam úgy makettezni mint ma...

Az a Swimmwagen bejön, talán egyszer majd rászánom magam! Stukát viszont még nem láttam fehéren! Vagy talán valami téli változat??