Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
naná!<#eljen>#eljen>
de sokkal jobb a haditengerészetnél!😄D
eléggé unatkozhatnak,mert olyan videókat látok,amit a személyzet vett föl a fedélzeten,hogy kirepül közelebb a vízhez az anyahajó mellett,meg hogy az egyik gép normálisan repül a másik meg fölötte fejjel lefelé!😄DD
de sokkal jobb a haditengerészetnél!😄D
eléggé unatkozhatnak,mert olyan videókat látok,amit a személyzet vett föl a fedélzeten,hogy kirepül közelebb a vízhez az anyahajó mellett,meg hogy az egyik gép normálisan repül a másik meg fölötte fejjel lefelé!😄DD
csak az a baj,hogy engem nagyon nem kötnek le az utasszállító gépek...számomra szinte mindegyik ugyanaz!<#nemtudom>#nemtudom>
messze van tõlem...van erre a kifutóvégébenálló' fényképezõsdinek egy pontos szakszava csak nem ugrik be,pedig sokan csinálják ezt...
Mi a haverral ki szoktunk járni Ferihegyre, a pály elejéhez, onnan szokta fényképezni az érkezõ gépeket! Az durva amikor egy 767-es elhúz a fejed ölött max 100 méterre...
I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!
Pesti maradék vagyok szal én csak a Malév gépekkel tudom beérni amik itt elrepülnek a panel felett!😄😄DD
En meg ahol ulok agep elott elforditom a fejem 90°-al jobbra, es kinezek az ablakon es minde nap latom oket felszalni meg murepulni meg minden a repter felett <#bee1>#bee1>
(nah jo ez gyerekes volt de nem hagyhattam ki 😉)
(nah jo ez gyerekes volt de nem hagyhattam ki 😉)
én MIG-29-est Kecskemétnék (vajon miért) amikor mentünk le Gyulára...eléggé alacsonyan szállt...
Nem az licensz, megkaptak a haboruban a jogokat/dokumentumokat es nagyon sokban kulombozik egy Li-2-es egy DC-3/C-47-tol. (kulsoleg alig)
én még soha nem voltam ilyenen, egyszer érdemes megnézni!
Egyszer láttam közelrõl gépeket, amikor tavaly május 1-én volt az a banzáj!!
Egyszer láttam közelrõl gépeket, amikor tavaly május 1-én volt az a banzáj!!
De az mar biztos hogy iden semmit se ugy fogok csinalni mint eddig repulonapjaimon itthon es kulfoldon! Ahol mint a megveszekedett orult mindent fenykepezek, varok hogy felszalljon es csungok az egen...
Iden elvezni akarom..vasarolni(makett)..setalgatni...es messze nem egesz nap kint rohadni a napon (nekem ma mar nem nagyon van olyan tipus amit ne lattam volna eloben, azok kozul amit latni akartam...), egy fenykepezogep/videokamera + par liter eletmento viz tarsasagaban!
Iden elvezni akarom..vasarolni(makett)..setalgatni...es messze nem egesz nap kint rohadni a napon (nekem ma mar nem nagyon van olyan tipus amit ne lattam volna eloben, azok kozul amit latni akartam...), egy fenykepezogep/videokamera + par liter eletmento viz tarsasagaban!
Elég szép a résztvevõk listája, érdemes lenne kimenni! majd spórolok rá😊
A LI-2-es is amcsi koppintás nem??
A LI-2-es is amcsi koppintás nem??
Nincs VIP belepom...de lehet dolgozok majd kint egy fotos baratommal...ha igy lesz ertesitelek benneteket..
...es ha igy lesz jeleznem hogy lehet majd bazi nagy meg termeszetesen kicsi plakatokat/kepeket (nyomtatott) venni nalunk, amiket ott fenykepezunk majd elotte/kozben!
(De ez az egesz meg nem biztos..szo van rola..ha igen engem felkert a fotos baratom hogy menjek neki "szakertokent" segiteni)
Ha nem..veszek en is ugyanugy belepot es ennyi...
...es ha igy lesz jeleznem hogy lehet majd bazi nagy meg termeszetesen kicsi plakatokat/kepeket (nyomtatott) venni nalunk, amiket ott fenykepezunk majd elotte/kozben!
(De ez az egesz meg nem biztos..szo van rola..ha igen engem felkert a fotos baratom hogy menjek neki "szakertokent" segiteni)
Ha nem..veszek en is ugyanugy belepot es ennyi...
kár hogy nincsenek Tomcatek egy ilyen repülõnapon!<#idiota>#idiota>
😄DD
Seaweednek biztos VIP belépõje van és páholy(j)-ból(melyik jé'?) nézheti az elõadást...
😄DD
Seaweednek biztos VIP belépõje van és páholy(j)-ból(melyik jé'?) nézheti az elõadást...
Mindig erdemes elmenni..foleg ha 2 evente(vagy meg ugy se) van es ennyi, nincs mas magyarorszagon. igen a beugro 4K korul lesz/nap...ez van ez magyaro.
www.repulonap.hu
www.repulonap.hu
A repülõnapról tudsz valami? Érdemes kimenn, mert a hvaverom el akar rángat, csak azt hallottam hogy 4K a beugró!
Akkor van refernciád egy MIG 29-es maketthez<#vigyor>#vigyor>
Semmi kulonos mintha leulnel barmi masra. Csak van korulotted egy kabin es par meter magasan ulsz a fold felett..<#vigyor3>#vigyor3> Persze mikor eloszor ultem akkor nagyon meg voltam illetodve..aztan mikor napi rutin lett mar teljesen temeszetes volt, mintha autoba ulnel be.
Aha értem, akkor ezért nem tudtam hovatenni, mert azt nezen tudtam elképzelni, hogy Kecskeméten motoros sárkányokat bütykölnek...
Nem...vagy nem tudom mrie gondolsz. A repulogepeken sarkanynak hivjak azt amit az autokon karosszerianak, azaz a gep vaza szerkezetei elemei, ahajtomu egyertelmu.
E ketto osszevonasabol van a sarkany-hajtomu szerelo. Akik altalaban uzemeltetik a gepeket (valojaban nem szerelik, azt mas "szak"), ezeket nyugaton foldi kiszolgalo szemelyzetnek vagy technikusoknak hivjak.
E ketto osszevonasabol van a sarkany-hajtomu szerelo. Akik altalaban uzemeltetik a gepeket (valojaban nem szerelik, azt mas "szak"), ezeket nyugaton foldi kiszolgalo szemelyzetnek vagy technikusoknak hivjak.
Ezt hogy erted? Arra vagy kivancsi mi az a sarkany? vagy hogy mi az a sarkany-hajtomu szerelo?
😛
1 evvel korabban repult eloszor a Tu-144-es...sokan meg vannak gyozodve (tudnam mire alapozzak..de nem akarok flamet) rola hogy az oroszok elloptak a Concorde terveit es az alapjan epitettek meg az o gepuket. En ezzel nem ertek egyet. de ez itt OFF szoval reszemrol tema
1 evvel korabban repult eloszor a Tu-144-es...sokan meg vannak gyozodve (tudnam mire alapozzak..de nem akarok flamet) rola hogy az oroszok elloptak a Concorde terveit es az alapjan epitettek meg az o gepuket. En ezzel nem ertek egyet. de ez itt OFF szoval reszemrol tema
Én csak laikus vagyok a témában,ezt hallottam valahonnan, a haverom szokta tömni a fejemet a repülõs dolgokkal mer õ ilyen nagy repülõ fan! Én csak annyit értek hozzá, hogy a Boing 767-es dundibb mint az Airbus A320-as😊)
Me az sem...mert jobban megnezve a ket gepet nagyon kulomboznek egymastol. Csak a koncepcio es az adott kor altal kivitelezheto megoldasok miatt hasonlitanak egymasra.
Marhasag! Ezt hiszi a jonep...mikozben a Tu-144 protipusa jopar evvel elobb elkeszult.
De ha mar hasonlosagokat keresunk akkor a CH-34 heli vs Mi-4.
De ha mar hasonlosagokat keresunk akkor a CH-34 heli vs Mi-4.
Hy!<#wave>#wave>
MIndjárt gondoltam,hogy te rávágod!😄
Vannak még ilyen feltûnõ ruszki koppintások!?
MIndjárt gondoltam,hogy te rávágod!😄
Vannak még ilyen feltûnõ ruszki koppintások!?
Lehet, bar a freewebes emailcimemre jott a mail, es azt nem hasznalom mar regota....az is lehet fabulis forumarol...nem tudom.. vegulis mind1..lenyeg hogy szanom-banom de az uriembert nem tudom hova tenni <#pardon1>#pardon1>
Biztos idekeveredett, a fórumra aztán látta hogy hajókat meg repülõket linkelgetsz és elküldte neked! Gondolom mert a nickneveden szólított meg!
Megvallom nem emlekszem a lenti uriembert honnan ismerem/honnan ismerjuk egymast, de ezt a levelet kaptam tole amit megosztok veletek! (telefonszam es emailcim nalam privatban ha valakit valami erdekel)
Kedves Seaweed,
Ha van kedved tedd be az SG Fórumba vagy más makettezõs helyre, én azokat
nem ismerem.
Hátha így jobban járnak a repülõs / hajós kartársak, mintha egy bolton
keresztül jut el hozzájuk.
Köszönettel: Fehér Tamás.
Az alábbi AIRFIX gyártmányú antik repülõ- és hajómakettekkel rendelkezem,
mind originál. Ezek a maketteket még az 1960-as évek végén gyártották,
azóta a dobozukban álltak, nincs összeépítve egyik sem.
1/72 "De-Havilland Heron II" négymotoros kicsi angol utasgép (1955)
1/72 "Hawker 125 / 800" business-jet és angol kiképzõgép (1962)
1/72 "JAS-37 Viggen" szuperszonikus svéd vadászgép (1970)
1/72 "F-111A" szuperszonikus bombázógép USA (1967)
1/72 "Douglas Skyraider" légcsavaros támadógép USA (Vietnam)
1/72 "Bronco" turbólégcsavaros támadógép USA (Vietnam)
1/72 "P-38J Lightining" kétmotoros vadászgép USA (II. vh.)
1/72 "B-17G Flying Fortress" négymotoros bombázó (II. vh.)
1/72 "Junkers 87B" német zuhanóbombázó (II. vh.)
1/72 "Dornier-217E2" német kétmotoros bombázó (II. vh.)
1/72 "Me-109G6" német légcsavaros vadászgép (II. vh.)
1/72 "Mitsubishi Dinah" japán kétmotoros felderítõgép (II. vh.)
1/72 "Savoia SM-79" olasz hárommotoros bombázó (II. vh.)
1/72 "Hanover" német kétfedelû vadászgép (I.vh.)
1/144 "Vickers VC-10" brit utasszállító és légiutántöltõ repülõgép (1970)
1/144 "Handley Page 42 Heracles" óriás kétfedelû utasgép (1929)
1/600 "HMS Victorious", brit repülõgép anyahajó (II. vh.)
1/600 "HMS Fearless", brit helikopter-hordozó cirkálóhajó (1965)
1/400 "Patyomkin páncélos", cári orosz nehézcirkáló (1905)
Tisztelettel:
Fehér Tamás
Kedves Seaweed,
Ha van kedved tedd be az SG Fórumba vagy más makettezõs helyre, én azokat
nem ismerem.
Hátha így jobban járnak a repülõs / hajós kartársak, mintha egy bolton
keresztül jut el hozzájuk.
Köszönettel: Fehér Tamás.
Az alábbi AIRFIX gyártmányú antik repülõ- és hajómakettekkel rendelkezem,
mind originál. Ezek a maketteket még az 1960-as évek végén gyártották,
azóta a dobozukban álltak, nincs összeépítve egyik sem.
1/72 "De-Havilland Heron II" négymotoros kicsi angol utasgép (1955)
1/72 "Hawker 125 / 800" business-jet és angol kiképzõgép (1962)
1/72 "JAS-37 Viggen" szuperszonikus svéd vadászgép (1970)
1/72 "F-111A" szuperszonikus bombázógép USA (1967)
1/72 "Douglas Skyraider" légcsavaros támadógép USA (Vietnam)
1/72 "Bronco" turbólégcsavaros támadógép USA (Vietnam)
1/72 "P-38J Lightining" kétmotoros vadászgép USA (II. vh.)
1/72 "B-17G Flying Fortress" négymotoros bombázó (II. vh.)
1/72 "Junkers 87B" német zuhanóbombázó (II. vh.)
1/72 "Dornier-217E2" német kétmotoros bombázó (II. vh.)
1/72 "Me-109G6" német légcsavaros vadászgép (II. vh.)
1/72 "Mitsubishi Dinah" japán kétmotoros felderítõgép (II. vh.)
1/72 "Savoia SM-79" olasz hárommotoros bombázó (II. vh.)
1/72 "Hanover" német kétfedelû vadászgép (I.vh.)
1/144 "Vickers VC-10" brit utasszállító és légiutántöltõ repülõgép (1970)
1/144 "Handley Page 42 Heracles" óriás kétfedelû utasgép (1929)
1/600 "HMS Victorious", brit repülõgép anyahajó (II. vh.)
1/600 "HMS Fearless", brit helikopter-hordozó cirkálóhajó (1965)
1/400 "Patyomkin páncélos", cári orosz nehézcirkáló (1905)
Tisztelettel:
Fehér Tamás
Aztán gumi garnitúra/15ezer km minimum 160 ropi!!