Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bameggg az qrva széppppp :-o
ááá de irigylek valakit

Egyébknét valami modellvízbõl csinálta, vagy valami ragasztóból??

Seaweed
igy keszult:

Seaweed

Seaweed

Seaweed

DJ Skyline
unatkozó kóreaiak!:DDD
de baromi jó dioráma ötleteik vannak!<#eljen>

Seaweed

Seaweed
DJ Skyline
hohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhha!!!!!!<#eljen><#buck><#wow2><#wow1><#hawaii><#taps><#help><#worship>

Seaweed
Seaweed
Seaweed
<#wow1><#wow2><#wow1><#guluszem1><#wow1><#wow2><#guluszem1>
modellmaker
Sztem nem fontos hígítani a maszkolót. Én nem szoktam. Ugyen ez van nekem is.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

LSL
Szép, meddig nem eszel most? :D

144es makett mien gyártótól van? Van Tigris 1-ben is?

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Tegnap kicsit beruháztam a felszerelésbe, csak egy festéket nem sikerült megkapni (TS-3), de így is szép összegbe fájt. De felmerült bennem egy nagyon láma kérdés. Vettem maszkolófolyadékot, Humbrol, lila szinû. Azt írja a hátán, hogy vízzel hígítható. Kell egyáltalán hígítani mielõtt felviszem? Jól amúgy ezek a tamiya spray festékek, biztos nem annyira mint egy szórópiszoly, de az ecsethez képest ez varázslat. Csak pont sötét sárgát, az alapszínt nem kaptam. Viszont vettem festékboltban szórófejes akrill mattlakkot (nem makettezõ), 500ml 1000Ft-ért, nem marja a mûanyagot, nem lesz buborékos, szóval ez is pont jó. Vettem még sok festéket, meg matrica lágyítót, meg egy makettezõ csípõfogót is, ami nekem nem vált be. Egyszerûen olyan nagy bumszlival tudom leszedni az alkatrész a keretrõl mintha törném. És a sosetudomanevét makett boltban (M. Zsigmont körtér) tudnának nekem Sturmtiger zimmeritet és fotómaratást is rendelni, olcsón, postaköltség nélkül, de csak szemtemberre. Ja és vettem még egy kis aranyos 1:144 Sturmtigert is a nagy mellé.

fifi
félkészen van itt pl. egy Enzo Ferrari

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

LSL
Mik vannak kész v félkészen?

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

fifi
csinálok én mindent... :D
amihez éppen kedvem lesz, vagy ami megtetszik a boltban. következõnek Kübelwagent szeretnék...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

LSL
Azt nem mondtad hogy hajókat csinálsz, ahhoz nagyduzzogva elég a revell is.

fifi
na begerjesztettem a pisztolyt. hajótestet festettem ma vele, eddig jól néz ki az eredmény... bár ahogy nézem haza lehet vágni az egészet a nem jó festékhígítással/most 1,5hig:1festék/ eddig ez jónak tûnik. Ami nem tetszik az az, hogy szórásképen nem tudok állítani. Régebben festettem autókat-motorokat "nagy" felszereléssel, de most látom, hogy ez nagyon más téma lesz...

szórásképpel kapcsolatosan tud vki vmi okosat mondani?

jaa,lol

Gigabyte GA-8I945PL-G, Intel 3GHz DC,Kingmax 2x1Gb, Samsung 500Gb, Sapphire HD4850 Dualslot, Razer Diamondback, Razer Tarantulla, Razer Mantis(speed)

Punkerwork
az csak a kaszni :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

35 dollár az kurva olcsó!

Gigabyte GA-8I945PL-G, Intel 3GHz DC,Kingmax 2x1Gb, Samsung 500Gb, Sapphire HD4850 Dualslot, Razer Diamondback, Razer Tarantulla, Razer Mantis(speed)

ez kurva jó!

Jagi
Na, errõl beszéltem! :DDDDDDDDD

zolle
nem tudjátok véletlen hol lehet olyan festéksprayt kapni amiet a graffitysek használnak és RAL7021 (schwarzgrau) színû?
Punkerwork
vannak még poénos emberek:

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Punker
ennek nem kell pálya :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Glpetyus
reggelt <#wilting>

hûû, ez naon jóóó, fõleg mikor kiáll kétkerékre. az nagyon ott van, nem gyenge :)
lennn egy ilyenem tuti gyártanék egy pályát hátul a kertben :D

Hú mennyi komment!
Pedig csak 2 napra mentem le a Balcsira...eléggé szerencsés idõnk volt, itthon meg esett az esõ. Ezek a kis quadok nagyon bejönnek, meg is néztem a videót, és az igaz, hogy csak 35 dolcsi egy ilyen?? Ahhoz képest eléggé megy meg ilyesmi.

A revell kezdõpisztolya van meg nekem is, szerintem kezdésnek nem rossz, attól függ milyen szinten akarsz makettezni, nekem elég, nem hiszem, hogy fogok másikat venni. Esetleg Tamiya sprayt, sõt biztos.<#eljen>

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

LSL
TE ne azért dobd ki, mert ÉN nem tanultam meg vele, hanem, mert NEKED nem lesz benne örömöd, csak szidni fogod. Hogy miért azt már olvashattad a #20766 hsz-ban... És ÉN azért mondtam, hogy TE dobd ki, mert olyat kérdeztél aki próbálta.
:DD

Amúgy persze a te dolgod hogy mit csinálsz vele, csak túl sok hibája van, h igazán érdemes legyen vele szeszõdni. Ennyi.

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

fifi
na most, hogy TE nem tanultál meg vele az egy dolog... de azért nehogy már emiatt dobjam ki! én sem ezzel tervezem az életemet, de kezdésnek jó.

LSL
Én azzal nem tudtam megtanulni fújni, szal azóta sem tudok, egy jobb szettel már rég makett õrült lennék, így gépezek...

Seaweed
Hat azert kezdonek jo az!
LSL
Ilyen sajnos. Mostmár le sem fújom.

Seaweed: :D Hát ja ez saját tapasztalat. Alsótartályos -> szarul keveredik el benne a festék és sok kell belõle, a fej ocsmányul szór -> 3X is át kell vele fújni a felületet(persze mindig megvárva amíg az elõzõ megszárad), és még köpköd is, kis felületre alkalmatlan, ha nem kompresszorral hajtod meg akár neki se állj.

Még jó, hogy nem maketton próbáltam ki mert akkor törtem zúztam volna. Most gyûjtök türelet és pénzt jobb cuccra. (Fránya bulikra mindig elmegy)

Seaweed
LSL
Ezt én is olvastam. De attól nekem sem lett jobb ecsettel fesve a makett :D

PrasCo
Auch a Panzerkeilt néztem át, mint forrást. :) Hiszen épp ez írja:
"A minta alakját és szín-összetételét az adott harcjármû-szakasz szakaszparancsnokának kellett meghatározni az adott hadszíntér adottságainak megfelelõen. A fent említett három rejtõ-szín 2 illetve 20 kilogrammos kiszerelésben, viszonylag sûrû, paszta-szerû álaggal érkezett a csapatokhoz. A hígításához rendszerint benzint, vagy vizet használtak. A hígítást követõen hordák fel az álcázó-mintákat a gyárból sötét-sárgára (Dunkelgelb - RAL 7028) festett állapotban frontra érkezõ jármûvekre. Az alakulatoknak adott viszonylagos "szabadság" festési sémák százait hozta létre: szinte nem létezett két egyforma jármû."

A grafitpor-tippet pedig köszönöm, az elsõ adandó alkalommal kipróbálom. :)
LSL
Dobd ki...

LSL
KOpásokra használj inkább grafitport, sokkal élethûbb. Foltozással kapcsolatban nem tudok mit mondani, ha az összeállítási útmutaó szerint olyan...
'44re már lehetett akkora káosz, hogy minden szakasz maga döntött milyenre festi és mivel.

fifi
na én meg pont most vettem egy belépõ szintû Revell pisztolyt... tanulni apám szerint jó lesz. van valakinek vmi tapasztalata vele?

PrasCo
Köszönöm, valahogy nekem is volt egy olyan "érzésem", hogy nem elég híg. mégis belekezdtem. :) A zöld-barnával kapcsolatban annyit találtam, hogy nem létezett szabvány, lényegében ki volt utalva a festék a csapatokhoz, és a "helyzetnek megfelelõen kellett alkalmazni" a homok alapszínre. Az összeállítási útmutató festési sémája valamivel "cikornyásabb", de ott is fedik egymást a csíkozások. A kopásokkal meg mindig megszaladok, francba vele. :D A torony peremét a légvédelmi géppuska állványának csúszása miatt koptattam le, de így utólag ez is dõreség volt, mert annyit, 360°-ban nem tekergethették a pistát. Na meg a búvónyílások, igen... :-\
A szórópisztoly pedig tervbe van véve, de az megint egy nagyobb lendületû kiadás lenne, úgyhogy az hosszútávra van elodázva. :)
LSL
Pár meglátás: Jobban fel kellett volna higítanod a zöldet és barnát, a csíkok ha jól emlékszek nem kereztezték egymást, és végül, túl sok a kopás. Fõleg a torony , a vezetõ és rádiós kibúvónyílásánál. De jó úton haladsz. Próbálj beszerezni szórópisztolyt, azzal jelentõs javulást érhetsz el a mûveidben ha belejössz.

PrasCo
Neeem, mint látod, még nagyon az alapszintet taposom. :D Dioráma?... Addig még kell ennek pár év. :) Inkább még olyan "tanulópénz"-nek fogom fel, bár azért ebben már jóval több munka van így is, mint az elõzõekben. :)
DJ Skyline
hát attól függ...diorámára teszed majd??
én a harcjármûveimet csak saraztam,meg rozsdásítottam...tegnap óta ígérgetem,hogy csinálok új képeket!:DD
de a gagyibb képeket megtalálod a gallériámban róluk

PrasCo
Fújjam? Az nehéz lesz. :) De lakkozás meglesz, csak addig nem akarom, amíg nem szóltatok hozzá. :)
DJ Skyline
matt lakkal mindenképpen fújd át,mert így olyan mintha egy vödör vízzel öntötted volna le

PrasCo
Én meg azért vagyok elkámpicsorodva, mert egy deka higítóm(!!!) nincs, és 25 kill-o-méterre van a legközelebbi. :D
Egyébként a Panza most így áll. (nem fikázni a fotót, siettem)
Íme Esetleg valami tipp, hogy hogy érdemes továbbindulni? Koszolni, porolni, weathering-és-a többi de hogyan? :)