Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

modellmaker
Sima fekete. Tamiya X-1 Black.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Jagi
Az ülés nagyon tetszik sima fényes felete, vagy vmi spec-dolog?<#eljen>

modellmaker
Na csináltam pár képet a Bel Air-rõl.

Van még pár a galériámban.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Jagi
A héten...

Glpetyus
Húúú baz+ !!

modellmaker
Meg tudod mondani hogy a nitros palack a Supradban hány mm hosszú?

geronimo77
Ennen hasonló a színe mint at én RX-7-emnek

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

geronimo77
Megvan nekem is :-)
AZ a baj hogy elég pixeles a matrica és a sárkány inkább rózsaszín mint piros

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

kbx
Akkor ébresztõ, képet kérünk<#gonosz2><#eplus2>

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

Jagi
Két napja meg vagyok halva, egy szemhunyásnyit sem aludtam.
Annyira sem volt kedvem, hogy néhány képet csináljak a civicrõl (mondjuk ahhoz 3 hete nincs kedvem), olyan QQwa meleg volt. Itt most egy kicsit fúj a szél meg 30 fok van.

LSL
De nem az elmúlt hetekben 😊

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

kbx
Nekem inkább a tél a malmozós kasznifújás terén, a többit attól még csinálom, de fújni csak kint szoktam, jó mondjuk nem 40 fokban! Akkor inkább várok késõ délutánig, vagy egy hûvösebb napra, idén volt elég😊

kbx
Nem sok, mert a spray nem fed olyan jól és inkább több vékony réteg kell minjt egy vastag! Meg lehet vele szép vékony réteget felhordani, és abból 2-3 réteg még mindig vékonyabb mintha Dupli Colorral festeném!

modellmaker
hát az tuti hogy a kasznit nem feteném le 30°C-ban. de minden más mehet. 😄 nyáron tok normálisan makettezni mert õsz-nyár eleje suli szal az nekem egy kis kiesés.

Jagi
meg a khaki is.

Seaweed
Hat legkondi az rulez...de nem szoktam vele foglalkozni...plane hogy a fo temakoreimben ritkan hasznalok fenyes festeket, matt festeknel meg kesz elony hogy 2 perc alatt porszaraz lesz a melegben*...autoknal mar mas a teszta...fess a szabadban.

*.:metal, pl gunze alu, vagy ezust meg fullra szarad 5 perc alatt melegben 😊)
Jagi
sztem még a chargert is. 😊 De nem csoda ezek mind olyan "egyformák".

Jagi
Nekem mindegy, a raktárban mindíg "jó" idõ van. Inkább a tél a holt szezon 😊

Mivel a Cuda alapjaira gyártották a challangert
ha rosszúl tom javítsatok..

LSL
Azt írja 20 fok fölött ne fess, ti meg szoktátok szegni? V malmoztok nyáron? 😄DD

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Jagi
Most látom, helyesbítek: pisztollyal ritka mikor egybõl sikerül (asszem nem is volt olyan, fõ az óvatosság.

Jagi
Nálam ez változó: van ami egybõl fasza, van olyan, hogy 2,3 fújás (sprayvel is)
de az s2000-em (R.I.P.) 5-6-szor mentem át. A metál fény nem akarta az igazságot.
sztem festéltõl függ.
Figyelem, jó tanács annak aki sárga autót akar csinálni: Nehogy a Humbrol sárgával csinálja, bûn rossz. Nem rendeltem "másik" típusú sárgát, mondván, hogy próba cseresznye, de te ne tedd...

Seaweed
jah az mas....ugy mar ertem
modellmaker
én mondtam egy szóval is hogy gyári spay-vel fújj 2-3 réteget??? 😄 az mondjuk kimaradt hogy retuspisztollyal festek. <#rolleyes>

Seaweed
2-3 reteg spray-vel nem lesz vastag kicsit? Piszolyal fujok siman 2-3 retegben olyat mint sprayvel 1 reteg...bar lehet hogy az en kezembe kerult Tamiya es Humbrol spray-k voltak "szarok"...
modellmaker
HA tudsz perfect angol akkor itt van ez!

LSL
elõbb be kell szerezni egy sokkal jobb szóropisztolyt

modellmaker
nem kell tõle félni nekem is sikerült elsõre! az eredményt majd nemsokára láthatjátok is ^^

LSL
Száradás utáni polírozás ezt már több helyen használnom kellett volna...
Alapozónak mit használsz?

modellmaker
Mielõtt lefestenéd a kasznit átdörzsölöd az egészet vizes 800-as papírral. én folyó csap víz mellett szoktam. ekkor jön rá egy réteg alapozó. ha vmi nem klappol akkor kijavítod és ezt a részt megint lealapozod. ha minden f*sza akkor jöhet rá "szín" annyi rétegben hogy mindenhol szépen takarjon. sztem 2-3 már bõven jó. ha megszáradt (nem akkor amikor már nem fogja meg a kezed hanem kb egy hét) akkor fogod szépen és folyó víz alatt átdörzsölöd 2000-es polírpapírral. (azért 2000-es mert nekem ilyen van ^^ ) persze lehet finomabb is. ez kiszedi a kis szöszöket meg port ami a festés során belekerült, és ha narancsos lenne a felület akkor azt is kicsiszolja. érdemes szabad ég alatt festeni ha megoldható mert ott kevesebb a finom por mint a lakásban. ekkor felpolírozod tamiya compunddal. ha ez megvan lefújod szépen fényes lakkal. megvárod míg ez is megszárad, aztán csiszol és políroz. és gyönyörködik 😊

Seaweed
Spray-vel viszonylag konnyu szepen lefujni a kasznit.
LSL
Nem vagyok oda a nascarokért, de ez igen!

Plymouth, meg a Mustang viszont gyönyörû...

Fényezésrõl meséljetek már, mert engem nagyon visszatart a kocsik építésétõl.

kbx
Még egy!!!!

Seaweed
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nah ez MAR DOFI! <#wow2><#wow1><#worship>
kbx
Egy klasszikus!!

kbx
Bruce Lee Ford

kbx
Örnhárd autó!!

kbx
Egy sárga Cuda, vagy egy Challenger, majdnem ugyan az!

Seaweed
ez egy majdnem Cuda 😄
Seaweed
A Plymouth-tol csak a Cuda-t tudom megemeszteni...de azt viszont nagyon 😉
kbx
Még Muscle
Plymouth Sattelite

Jagi
Ez nagyon tetszik, fõleg a színe! 😊
<#eljen>

kbx
American Muscle
'71-es Plymouth Duster

Seaweed
Kecskemet, belvaros, most sutott ki....de a taft meg mindig tart 😄
kbx
ja, az nekem is nagyon teteszik!! valami olyasmi színû mint Gero RX-7-je!!

Seaweed
Nekem csak a szine tetszik..
kbx
Egy másik szép Mustang

DJ Skyline
ugyanez csak III. ker. 😄 <#idiota>

modellmaker
nagyon szép. a színe meg különösen tetszik.

kbx
OK, lássuk!! itt nálunk süt a nap, Budapest II. ker. 10:15 De a Taft még mindig tart😊)))