Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ott van egy amcsi GK-belevezetve a dzsindzsába, valszeg meglepték õket a németek és eliszkoltak, úgy maradhatott ott
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
de miért nincs kihímezve a díszpárna?😊
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
[/cserf][/fülünyúl]
Francba, nem néztem, hogy VIP vagy, akkor vártam volna 4 percet a hsz-szel. <#vigyor3>#vigyor3>
[/cserf][/fülünyúl]
OK, akkor a diorámán épp most "fedezik" fel a terepet, most értek oda. De ha az amcsik meg meghaltak, vagy elfutottak elõtte onnan, akkor meg fura, h minden olyan szépen szét van rakva a terepjáró mellett is, még egy kartondoboz is kibontva. Mint a búcsúban. 😊
[/cserf][/fülünyúl]
Ha ott van hozzá egy szakajtónyi lõszer, akkor miért ne? De ha azt nem is viszik el, ott az az állványos géppuska.
[/cserf][/fülünyúl]
Igen, fõleg a németek, de a csata közepette nemnagyon, fõleg ha megvolt a full menetfelszerelésük is.
Jeep melletti thompson, a képen pedig német katonák vannak, minek német katonának amcsi stukker.
Nem csak ebbe a diorámába akartam belekötni, mert már soknál észrevettem ilyet. Szerintem a háborúban, amikor úgyis mindenbõl hiány volt, mindent összeszedtek az utolsó szögig, amit még lehetett hasznosítani.
[/cserf][/fülünyúl]
Ööö, de a becsületes katona nem lop.
...
Na jó, feladtam. 😛
Bizonyosan csak nincs kedvük lehajolni érte.
...
Na jó, feladtam. 😛
Bizonyosan csak nincs kedvük lehajolni érte.
De ott a Jeep mellett is van egy kézifegyver (mittomén milyen típus), gyalásó, a hátuljából vmi palackok kiesve (feltételezem nem üresek), a tank orránál vadiúj csákány, marmon kanna, az árokban ládák, hordó, tovább meg egy állványos géppuska egy valagnyi lõszerrel. 😊
[/cserf][/fülünyúl]
Gondolom, nem. A páncélllemezeket nemigen lehet kézzel 😄, az üres dobozokat, hüvelyeket minek, a 380mm-es rakéták meg nem jók az M1-be.
De, összeszedték, a háború elcsendesedése után<#ravasz1>#ravasz1>
Minden diorámán tök sok elszórt hadianyag, fegyver meg ládák, kannák vannak. Azokat nem szedték össze a valóságban?
[/cserf][/fülünyúl]
Ha a tetõt nem "beékelik", hanem ráteszik, engem spec épp az lepne meg, ha az oldallemezekbõl törne le úgy a robbanás, hogy a tetõn meg ottmarad.
Hat a fene tudja milyen eros heggesztes lehett az...de a berobbano loszernek semmi sem szab hatart....van olyan kepek ahol a Jagdtiger darabokrahulott a bent felrobban loszer miatt..
Ha megnézed nem is ment át a páncélon a lövedék, csak benyomta., és ahhoz képest a belseje is tök ép.
Nezzd ne csak kerdezd! Oldalan ott a belemeneti nyilas...es lerobbant.
(Tele vannak a szakirodalmak ilyen kilott Stug-ok fenykepeivel)
(Tele vannak a szakirodalmak ilyen kilott Stug-ok fenykepeivel)
de hogy? Gondolták, hogy mennyivel dögösebb a kábrió. Ha amcsiknak van, legyen már nekünk is, aztán fogtak egy lángvágót?
Jóak ezek a diorámák, biztos pepecs meló megcsinálni egy ilyet. Eleinte én is fújogtam, hogy csak 54 ágyú van a Constitutionon, milyen spíler lenne egy 100 v. 120 ágyús sorhajó. De mióta festegetem az ágyúkat, azóta már hatszor elátkoztam, hogy lehet ennyi rohadt ágyú egy hajón. 😊
[/cserf][/fülünyúl]
Nagyon híg sötét árnyalatú festékkel befuttatod õket vékony ecsettel. Persze elõtte nem árt tiszta higítóval átecsetelni, hogy jobban "terjedjen". Vagy panelezõ toll, de az primitív.
Nám'tom, ahhoz sem értek. <#zavart1>#zavart1> Gondolom bekarcolással, majd festék-futtatással, de festékszóróval is ki szokták emelni, egy elütõ színû réteggel átfestik a legfelsõ réteg elõtt tudtommal.
De itt csaknem mindenki más dobni fogja erre a korrektebb választ.
De itt csaknem mindenki más dobni fogja erre a korrektebb választ.