Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jagi
Még fel sem vittem, csak kíváncsi vagyok. Hasonló, mint a Vallejo.
Csak szerettem volna tudni róla egy kicsit mielõtt használom. Figurákhoz vettem (vampire), de érdekel, hogy használhanám-e esetleg-e talán ( 😄 )a makettekhez is...

Seaweed
Seaweed
En tintat vettem Citadelt..amugy ugytudom fantasy es mas hasonlo figurafestesekhez hasznalt gyartorol van szo.
Glpetyus
De mér akarod eltávolitani ? :o

Jagi
KÉRDÉS

Kaptam Citadel Colour festékeket. Van egy nagyon betyár színem (shining gold)
Ha azzal megyek rá az RX-7-re jó lesz nekem?
Úgyértem: Alapból vízbázisú, de egy két helyen írták, hogy csak fékfolyadékkal távolítható el 😊.
Szal, milyen a festék, lehet hulye-e vagyok-e, oszt már volt róluk szó, de nekem új.

Glpetyus
😄D

Jagi
Hozzányúlsz és az újjadon marad (az Academy matricák egytõl egyig a kezemen végezték)

Jagi
: (

Seaweed
van kozuk sok szep...foleg a speci felnik tetszenek nemelyiken 😉)
Seaweed
ugytudom nem
fifi
na ez az!
ez ellen mit lehet csinálni?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

DJ Skyline
én eddig lepotyogó matricával találkoztam...😄
volt olyan makettem hogy pár hónap után "lemált" a matrica,esett szét ahogy megfogtam

Jagi
<Õ is>
A Sidewinderek furán néztek ki a 1/48-as Cobrán : ( <#csodalk>

Glpetyus
<#nyes><#wilting>

DJ Skyline
enzo igen!
MikX építi a makettet,tõle kérdezd!😊

Jagi
És még egy jó tanács: HUMBROL LAKKA MEG SEMMIT NE LAKKOZZ! Fontos, baráti tanácsSSS (besárgul egy idõ után és fehérnél a hajad fogod tépni)

fifi
ez Enzo ugye?
na itt a légszûrõdoboz/?/ az mivel van festve?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Glpetyus
matricázás után mivel érdemes lakkozni? ez mehet a plexikre is?"

Szélvédõt inkább ne lakkozz.

DJ Skyline
ilyesmi színre gondolsz?

ez Model Master 1790 Chrome Silver pontosan!😊

DJ Skyline
nekem sem akarja elkezdeni!
ezt írja a filefront:

Invalid Key or in use or Missing File

Your download key for the requested file is invalid. Download keys are only valid for 48 hours. Once your download is complete, the key is no longer valid. Keys are also only valid for the original server.

Additionally this error may be caused because the file was not found on the server.

fifi
nem-nem úgy értem, hogy a natúr mûanyagra melyik festék jó, ha polírozott alumíniumot akarok imitálni...

különben ilyen apróságokat honnan érdemes rendelni?

fifi
vagy valaki meg tudja osztani a "Makettezõ technikák és FAQ " oldalon lévõ pdf-ek tartalmát? mert nekem az nem mûködik valamiért/korábban sem mûködött/

és akkor nem kérdeznék ennyi alap dolgot 😊

DJ Skyline
1. úgytudom vannak speckó ragasztók,amik nem csinálnak "fehér foltot" az átlátszó alkatrészen...márkát nem tudok mondani':\
1. csipesz/ujjad!😊 amikor áztatod akkor csak addig áztasd,amíg lenem tudod venni a matricalapról,de ne hagyd,hogy leázzon róla...úgy tudod leellenõrizni,hogy kiveszed az ázó lapot,és megmozdítod óvatosan rajta a matricát...ha elmozdul,akkor felázott már...aztán ráteszed a makettre a matricalapot,majd szépen lehúzod a lapról a matricát,és eligazítod...én még fülpucolóval kicsit megszoktam nyomkodni,így a felesleges vizet,meg légbuborékot kitudod nyomni alóla,így nem fog leesni 2 nap múlva...de vannak matricafeszítõ folyadékok is,errõl majd az okosabbak írnak!😄
3. nem próbáltam még
4. én humbrol és model master festékeket használok...szerintem azok jobbak
5. mármint a dobozban lévõ felnire gondolsz,aminek krómos jellege van? én arra simán ráfestettem matt feketét

fifi
pár kérdés:
mivel lehet szépen beragasztani/ködösödés nélkül/ a plexi felületeket?
matricát mivel lehet normálisan helyére tenni, egyáltalán van "fix technika" a matricázáshoz?
matricázás után mivel érdemes lakkozni? ez mehet a plexikre is?
a fémdobozos pl.Revell festékek alkalmasak ecsettel való festésre kis alkatrészeknél?/mert eddig nem találtam el soha a jó hígítást/
polírozott alu /pl. felni/ felületet mivel kell festeni?

hirtelen ennyi, bocs, ha szétb@rmoltam volna a topikot...

Jagi
Megyünk Izraelbe, ilyet lehet vezetni pénzért?

Jagi
Ööö, ennyi egy helyen, még a gyárban sincs! 😄

geronimo77

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

Glpetyus
<#guluszem1>

Glpetyus
pl. tavaly 😄

Glpetyus
<#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

Seaweed
ottt van a szeren! <#wow2><#guluszem1><#eljen><#eljen><#eljen>

greg benz
Skyline: nem vagyok VIP<#idiota>LOL
MikX: asse tom hogy kell olyat csinálni<#confused>

MikX
OFF
mondok egy titkot!
A galériádba feltöltöd, és a képre jobbklikkel kattintva rámész a tul.-ra, és az ot megjelenõ címet beírod itt a kép beszúrása-hoz!
ON

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

DJ Skyline
ha VIP vagy akkor 200kb-t!😄

greg benz
igen...és nyamvad 20 kbyte-os képet tölthetek fel!!! az semmire nem elég:S:S:S

DJ Skyline
szerintem megtudná csinálni,bár lehet már 1/24-nél megengedi magának azt a luxust,hogy sablont használ!😄

greg... greg...<#szomoru1>

MikX
vagy photbucket, vagy bla, bla, bla...
Van egypár...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

DJ Skyline
képfeltöltésre az indok:
a kép beszúró gomb mellett van egy ilyen:

😄

greg benz
bameg ez sem jó:@@@@@@@@@@@@@@@@@
de mért nem engedtek képfelöltés.hu-ról linkelni? mert az egyszerû lenne...

uccsó próba

MikX
Az igazán durva, lévén, hogy 2 egyformát kell csinálni mindkét oldalta, és ilyen munka biztos nem szar, tehát tudhat vmit.
De makettben kicsit bonyolultabb lenne! Mit szólna, ha odavinném az egyik makettet, és mondanám, hogy csinál meg lécciiiii!
Bár nem elképzelhetetlen, hogy megcsinálná! (2.000.000 USD-ért persze 😄)

DJ Skyline
kézzel ha az emlékeim nem csalnak!😮

MikX
Az durva...
És kézzel fújja, vagy maszkolóval?
Mert nagyon durván meg van csinálva...

Seaweed
jaja 11 reteg es visszafele azaz eloszor a hatso szineket festi fel es utoljara a legfelso reteget..
(amit adtam anno hianyos airbrush konyvet abban ez a technika van leirva epp(a llenyeg benne van))
DJ Skyline
1/72 Hasegawa F-14 Tomcat NSAWC "13"

Random_
Majd haverom megkérdezem mert õ minden szart felesz.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

geronimo77
Hát ha egyrõl beszélünk akkor igen. Részlesen lépésrõl lépsre benne volt hogy hogyan kell azokat az élethû lángokat csinálni. Úgy emlékszem olyan 12-14 réteg festékbõl van.
Olyan akarok én is a funnycar elejére

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

greg benz
jah be is lehet rakni rendesen mert nem nagy<#idiota>

greg benz
tudom,hogy nem makett,de gondoltam megosztom veletek😛 pár napja jutottam hozzá, ez egy 1/18-as chrysler 300c😛 és ez eddig a legjobban sikerült kép róla egy kis szépia hatással<#wink> kép

Seaweed
nem vettem fel, de mostanaban minden delutan megy a "Riders" sorozatbol egy resz